Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6726 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by plain vanilla »

karanana wrote:U kojem je svojstvu uputio pismo podrske? Ako je u funkciji drzavnog sluzbenika, zar ne krsi nesto....dayton, ingerencije....nesto?
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Izraela Šimonu Peresu i ministru vanjskih poslova Avigdoru Libermanu, u kojem je ukazao na podršku tog bh. entiteta te da "ima puno razumijevanje za poziciju Izraela i izražava podršku aktivnostima, koje su preduzele vlasti ove države da bi zaštitile svoju teritoriju i stanovništvo".

U povodu novonastale situacije između Izraela i Palestine, Dodik je u pismu izrazio nadu da će u najskorije vrijeme doći do obustave oružanih dejstava, što će omogućiti smirivanje situacije i traženje rješenja kroz proces pregovaranja.

"Želio bih da Vas obavijestim da Republika Srpska iskreno žali zbog oružanih sukoba koji su izbili u Vašoj zemlji i gubitka života građana Izraela. Ovom prilikom želio bih da još jednom potvrdim moju, i podršku Republike Srpske i srpskog naroda prijateljskom jevrejskom narodu i naporima koje ulaže Vaša zemlja u borbi protiv terorizma i zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Izrael", naveo je Dodik.
DesertWind

#6727 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

nije dodik cetnik - on je po uvjerenju profiter....

kome to jos nije jasno stvarno nema 2 ciste u glavi....

on samo iz svih mogucih i nemogucih polozaja pokusava da sebi prikupi gro pristalica koje ce ga slavit zbog toga sto mrzi muslimane...
amazon

#6728 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amazon »

Dodik je sirovina, a samo sirovine mogu biti politicari u BiH, cast izuzecima.
RIZVA

#6729 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by RIZVA »

Normalno da ce podrzavati kad mu je između ostaloga Avigdor Liberman ministar vanjskih poslova kucni prijatelj i "topli brat",redovno je njegov gost u njegovim "hacijendama" a i on njegov u Izraelu,a ne treba zaboraviti da dodik za savjetnika ima Arie Livne starohan od 90 kuka koji živi na relaciji Tel Aviv i Banja Luka
zlata

#6730 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

Prije par godina me pocela zanimat tema sve gore Islamofobije u EU,
a narocito u "slobodarskoj AmeriKI". :D

http://www.loonwatch.com/

Najutjecajniji i najaktivniji Islamofobi su svi i Cionisti i Zidovi:

http://alexbkane.wordpress.com/2010/10/ ... amophobia/
Pamella Geller
David Horowitz
Robert Spencer

Ali ovo mi je zanimljivo svjedocenje iz redova "umjerene" zidovske zajednice, od strane jednog ortodoksnog Zidova, profesora
http://www.jeremiahhaber.com
http://www.blogger.com/profile/15173892714754718716
"
The rabbi, who is a moderate, learned, and decent man, and often quite liberal and tolerant towards other religions, began by commenting on the intractable conflict between Israelis and Palestinians. He then tied that to the weekly portion, which refers to the enmity between Jacob and Esau, already in the womb of Rebecca. Of course, he conceded that Esau was later interpreted by the rabbis not as Muslims but as Christians, and he also said that the prototypical Muslim was Ishmael and not Esau. But what can you do...today's Torah portion was about Esau and Jacob and any typological enemy will do in the current storm.

As the sermon went on, its message became clearer: There is no hope of peace with Muslims, because their values are simply different from those of us Jews. They believe that heaven is acquired through fighting and dying. They use firepower indiscriminately. They target civilians. We Jews live in a bad neighborhood, getting worse by the growth of fundamentalism (this from an orthodox rabbi, who had just used the Bible as a source for historical inevitability!) He ended with the hopeful comment that, as a rabbi, he has witnessed more and more Muslims converting to Judaism.

As he started talking about Islam, I felt that I could take it no longer. My blood boiling, I weighed the option of walking out."
bh.tornjak

#6731 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bh.tornjak »

Izraelu niko nista ne moze....niko nitsa ne smije...oni ce uvijek naci razlog da bi ostvarili svoj cilj....dal to bio Hamas...dal fatah....pa i sama pokojna Majka Tereza....i njoj bi "okacili" bilo sta da bi pokrenuli rat sve u cilju drzave izrael bez palestinaca....tacka
mrAdil

#6732 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mrAdil »

Jadan Izrael ako je na Dodika spao.
amoninan

#6733 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

bh.tornjak wrote:Izraelu niko nista ne moze....niko nitsa ne smije...oni ce uvijek naci razlog da bi ostvarili svoj cilj....dal to bio Hamas...dal fatah....pa i sama pokojna Majka Tereza....i njoj bi "okacili" bilo sta da bi pokrenuli rat sve u cilju drzave izrael bez palestinaca....tacka
Ni RIm nije trajao vječno, iako su se kleli da hoće.
mrAdil

#6734 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mrAdil »

bh.tornjak wrote:Izraelu niko nista ne moze....niko nitsa ne smije...oni ce uvijek naci razlog da bi ostvarili svoj cilj....dal to bio Hamas...dal fatah....pa i sama pokojna Majka Tereza....i njoj bi "okacili" bilo sta da bi pokrenuli rat sve u cilju drzave izrael bez palestinaca....tacka
Izrael uopste ne predstavlja to sto ti predstavljas u postu. Tacno je da imaju ogromnu vojnu pomoc od SAD-a, ali egzistiraju prvenstveno na neslozi arapa koji nikada nista nisu ucinili za Palestinu. Samo jedna slozna arapska reakcija u vidu zatvaranja Sueckog kanala, obustave naftne isporuke... slomila bi Izrael do besvjesti. Ali toga nema, jer kao sto je rah. Saddam rekao: "Ja sam ispalio 39 raketa na Izrael, da vidim koji ce ispaliti 40-tu".
zlata

#6735 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

MOZE, MOZE.

Mogu sad zderat nenaoruzan, bezpomocan, gladan, bjedan narod.

Ali na'zalost, u ostalim djelovima svijeta tinja bjes protiv Zidova i njihovih korumpiranih lobija, s'kojim trenutno manipuliraju i pokusavaju zajahat gdje god stignu.

http://gazatvnews.com/2011/08/israel-lo ... president/
http://irish4palestine.blogspot.ca/2010 ... eland.html

Ako su vec htjeli svoju koloniju, tj. zasebnu drzavu, 100% zidovsku domovinu,
onda su se trebali nastanit malo dalje, na rijedje naseljen lebensraum,
gdje nebi morali progonit, ubijat i unistavat toliko domorodaca.

Inace, nikad mira nece imat.
Unistavaju i sebe i SAD svojom bahatom politikom.
A bez jakog SAD-a
tesko ce se moc ovako kurcit.
Sumnjam da ce uspjet manipulirat Kinezima i Indijcima, ovako kako sad manipuliraju s Amerima.

Bolje bi im bilo da sto prije zacrtaju granice,
ili da se pomire s' suzivotom sa domorodcima Palestincima,
isto kao sto su se i Afrikaaneri morali pomirit s' vecinskim Crncima.

K'o bi rek'o da toliko samouvjeren, i toboze suvremen, i "pametan" narod, :roll:
moze biti toliko slijep i zaludjen nacionalizmom i religijom.
Nasiljem mozes unistit i neprijatelja i sebe.
muhafuca

#6736 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

Da su bas tolko mocni ko sto ti predstavljas mi danas ovdje ne bi imali o cemu pricati a Izrael bi bio
od Eufrata do Nila sto je njihov neki zamisljeni cilj (samo zelje su jedno a realnost drugo)
Nije da nisu sposobni i jaki uglavnom u manipulisanju drugima
samim tim i stvaranje fame o tome da su puno mocniji nego sto stvarno jesu
ali sve to bude i prodje
a kad se karte konacno budu morale pobacat na sto ..... kad tad
SkyLimit

#6737 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SkyLimit »

Pa zafrkaje ih brojnost u ambicijama,Izrael ima 7 miliona stanovnika od kojih je 1 milon arapa.
Zamisli da Srba il Izraelaca ima po 40 miliona,ajd što Palestinaca više vjerovatno ne bi ni bilo,ne bi uložio ni probušenu marku na opstanak Bošnjaka :D
Kolt12

#6738 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kolt12 »

Razumijem da se Palestincima pravi nepravda, razumijem i da to nekim ljudima iz Bosne ne sjeda, ne razumijem da isti ti ne bi utrosili ni 1% vremena koje utrose na ovakvim nazovimo ih bjelosvjetskim temema, da ukazu na nepravdu u Bosni?

Ova tema mi lici na ono iz "Nicije zemlje" u vezi Ruande u novinama.

Zemlja im podijeljena krvavo, rasisticki, nacisticki, fasisticki, a oni se ubise troseci energiju i vrijeme da ukazu na nepravdu tamo negdje na Bliskom Istoku?
draganbl

#6740 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by draganbl »

SkyLimit wrote:Pa zafrkaje ih brojnost u ambicijama,Izrael ima 7 miliona stanovnika od kojih je 1 milon arapa.
Zamisli da Srba il Izraelaca ima po 40 miliona,ajd što Palestinaca više vjerovatno ne bi ni bilo,ne bi uložio ni probušenu marku na opstanak Bošnjaka :D
Možeš li da malo detaljnije pojasniš svoju tvrdnju? Ako sam te dobro razumio, iznosiš mišljenje da bi veći broj Izraelaca i Srba uticao na to da "Palestinaca više ne bude", te da Bošnjaci ne bi opstali? Je li zaista to misliš?
Tayyip

#6741 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tayyip »

Asamoah Gyan wrote:Podrška Palestinskom narodu i na stadionima širom svijeta!

Lazio:
Image

Roma:
Image

Napoli:
Image
(Fedayn je bila Palestinska oslobodilacka jedinica)

Panathinaikos:
Image

Celtic:
Image

Legia Varšava:
Image

Sinoć su i Horde Zla podržale Palestince :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
zlata

#6742 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

Kolt12 wrote:Razumijem da se Palestincima pravi nepravda, razumijem i da to nekim ljudima iz Bosne ne sjeda, ne razumijem da isti ti ne bi utrosili ni 1% vremena koje utrose na ovakvim nazovimo ih bjelosvjetskim temema, da ukazu na nepravdu u Bosni?

Ova tema mi lici na ono iz "Nicije zemlje" u vezi Ruande u novinama.

Zemlja im podijeljena krvavo, rasisticki, nacisticki, fasisticki, a oni se ubise troseci energiju i vrijeme da ukazu na nepravdu tamo negdje na Bliskom Istoku?
Problem nije samo u tomu sto se "ONI" tamo marisu na Bliskom Istoku.

Problem je u tomu sto zidovski lobiji tipa AIPAC, namecu svoje ciljeve i paradigme ostatku svijeta. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=N294FMDok98

I ako nisi poslusan, prozovu te Anti-Semitom, Neo-Fasistom, islamskim fanatikom,
kako god im pase u odredjenom trenutku.

U medjuvremenu, ne ustrucavaju se surovat s' najmracnijim rasistima i sovinistima na "Civiliziranom Zapadu",
tj. od britanske ultra-desnice, do Breivika i Le Penove kcerikice,
pa od Dodika do nizozemskih ultra-desnicara i islamofoba.
Svi ti fanatici su kumovani od izraelskih Cionista i njihovih eksponenata u zidovskoj dijaspori, koji im pruzaju svaki moguci oblik podrske.

Dabome, da postoje i Zidovi koji sebe ne vide u takvom plemenskom nacionalizmu, ali isto kao sto je i vecina Srba podrzavala Milosevicevsku politiku svojom "zbunjenoscu" i sutnjom,
tako isto "zbunjeno" djeluje i vecina Zidova. :roll: Narocito oni u Izraelu, koje nije tesko dresirat od malih nogu.

Nazalost.....Nisu nista bolji od nas primitivnih Balkanaca. :shock:
amoninan

#6743 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Židov i Cionista nije jedno te isto. Molim vas pravite razliku, pravde radi. Nije svaki židov cionista, a nije ni svaki cionista židov :wink:
Challenger__

#6744 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

amoninan wrote:Židov i Cionista nije jedno te isto. Molim vas pravite razliku, pravde radi. Nije svaki židov cionista, a nije ni svaki cionista židov :wink:
Niti su svi svjesni svog cionizma. Od Ankare do Rijada.
amoninan

#6745 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote:Židov i Cionista nije jedno te isto. Molim vas pravite razliku, pravde radi. Nije svaki židov cionista, a nije ni svaki cionista židov :wink:
Niti su svi svjesni svog cionizma. Od Ankare do Rijada.
Dobre je ba ti. Po istim uzusima možeš i Teheran tu svrstat. Samo što imate slabo i selektivno pamćenje.
Challenger__

#6746 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

amoninan wrote: Dobre je ba ti. Po istim uzusima možeš i Teheran tu svrstat. Samo što imate slabo i selektivno pamćenje.
Sek, nešta me prebacilo. Učinilo mi se da mi je Dodik replicirao... Koji fleš jbt.....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6747 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by -LIBERO- »

Asamoah Gyan wrote:Podrška Palestinskom narodu i na stadionima širom svijeta!

Lazio:
Image

Roma:
Image

Napoli:
Image
(Fedayn je bila Palestinska oslobodilacka jedinica)

Panathinaikos:
Image

Celtic:
Image

Legia Varšava:
Image

Sinoć su i Horde Zla podržale Palestince :thumbup:
Horde Zla, podrska narodu Palestine. Pored zastave na ogradi, bila je upucena simbolicna podrska skandiranjem imena Palestine.

Image
Point.

#6748 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Boze me sacuvaj, al kad me ufati gnjev u kasno doba citajuci sta rade palestincima a i citavom svijetu, pomislim nekad da onaj Adolf nije bio toliko lud. Jebote, na sta oni tjeraju insana da pomisli. Nisu mi jasni nikako.
fakat

#6749 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by fakat »

Image
"solidarity with Palestine, no more blood of innocent children, Gate 13"

Image
Celtic
luckylaka

#6750 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by luckylaka »

Point. wrote:Boze me sacuvaj, al kad me ufati gnjev u kasno doba citajuci sta rade palestincima a i citavom svijetu, pomislim nekad da onaj Adolf nije bio toliko lud. Jebote, na sta oni tjeraju insana da pomisli. Nisu mi jasni nikako.
Maloprije na F.B.procita Hitlerov citat(ne znam jeli izmisljen ili ne )ali odprilike kaze,,Moga sam pobiti sve jevreje ali nisam jer sam ih ostavio da bi svijet vidio s kim ima posla,,Jeli izmisljeno ili ne -ne znam
Locked