Dešavanja u Srbiji

Post Reply
ajrokrem

#6726 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ajrokrem »

ilija cvorovic wrote:
kiky wrote:pa nisu ovdje neki experti al govore iz iskustva ...
a bosna ima iskustva sa srbijom i srbadijom ...
ni ti ni vaca niste biser srbijanske misli al ste tipični ...
u srbiji, na sreču, ima još pametnog i normalnog svijeta ...
Od 7-8 miliona, navedi mi njih 10.
vesna pesic
sonja biserko
ceda jovanovic...i tako 3 puta i za kraj nenad canak...i eto ti 10 :lol:
felipe kajetano

#6727 Re: Desavanja u Srbiji

Post by felipe kajetano »

Ne zaboravimo Natasu Kandic ona vrijedi bar 10 "postenih glava" :D
ilija cvorovic

#6729 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

felipe kajetano wrote:Ne zaboravimo Natasu Kandic ona vrijedi bar 10 "postenih glava" :D
A znao sam koje će napisati. Od 8 miliona, kad izbaciš nabrojane, ni dva poštena se ne mogu naći :) :)
ilija cvorovic

#6730 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

Ne može. Navija za Zvezdu, redovno je na Severu sa Delijama, a kada je proslavljala zlato, na balkonu skupštine, mahala je sa uzdignuta 3 prsta (obje ruke). Imaš snimak, potraži.
felipe kajetano

#6731 Re: Desavanja u Srbiji

ilija cvorovic wrote:
felipe kajetano wrote:Ne zaboravimo Natasu Kandic ona vrijedi bar 10 "postenih glava" :D
A znao sam koje će napisati. Od 8 miliona, kad izbaciš nabrojane, ni dva poštena se ne mogu naći :) :)
Ej..pa ti nas zakinu za cirka 2 miliona :-D
vaca

#6732 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vaca »

kiky wrote:pa nisu ovdje neki experti al govore iz iskustva ...
a bosna ima iskustva sa srbijom i srbadijom ...
ni ti ni vaca niste biser srbijanske misli al ste tipični ...
u srbiji, na sreču, ima još pametnog i normalnog svijeta ...
na sreču kiki, na sreču
kiky

#6733 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

pa ko god da jeste ovo vas par, očigledno niste ...
al to i sami znate ...
i to je poenta ...
al shvatamo mi to ...
lakše je poslat mozak na guču, neg pogledat se u ogledalo i vidjet prikazu i zapitat se: " zašto .... ? "
uzgred, samo nastavite postat ...
bilo bi dosadno na forumu brez vas ...
ilija cvorovic

#6734 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

Na toliku masu, 2 miliona gore dole... :D
vee-jay

#6735 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

vaca wrote:
vee-jay wrote:vojvodina, nit' sta pizeljkujem nit' me nesto interesuje, tako da na tu situaciju gledam potpuno objektivno kao gradjanin BiH. a to objektivno kod mene ovako: sto vise srbija ima posla u svojoj kuci, sve manje snage ima da se bavi mojom drzavom. sto manje srbije u mojoj drzavi to bolje po nama...

@vaco, kako mozes napisati da je srbiji bolje sto je izgubila kosovo, jer eto kao ekonomija napreduje. pa nit je ekonomija vaznija od dijela zemlje, nit srbija time dugorno nesto dobija time sto sada ima cisto jednonacionalnu drzavu. (nit je ovaj napredak prema eu srbija zasluzila, jer ipak znam da se srbiji samo pokusava udovoljiti nakon svih "gubitaka"... za koje je, mi znamo a EU je svejedno, sama kriva)...

-> moje misljenje o RSu je poznato na ovom forumu, ali isto tako isticem da je nasa drzava nezamisliva bez jednog od njenih naroda...
kako mogu? ti bogami ko da sam ga ja prodala/predala. već 10 godina je jasno da je kosovo nezavisno. ili tebi nije bilo jasno?

po meni su ljudi važniji od komada zemlje/teritorije. bilo koje i kolike...

i ne znam otkud ti informacija da je srbija sada cista jednonacionalna država?
iskreno, meni je nakon rata u BiH puno toga jasno. previse za jedan zivot. kosovo jeste vec prije 10 godina nezavisno, ali da je srbija promijenila politiku 5 godina prije toga, vjerovatno bi danas imala kosovo u svojoj drzavi (u bilo kakvom obliku). ali ne, u njih (jos i danas) ili si velikosrbin ili narkoman/peder/izdajnik, yeahhh (btw. do sada se na tu cinjenicu na ovom forumu nisi osvrnula, niti na postove "tvojih" koji na ovom forumu te druge nazivaju narkomanima/pederima/izdajnicima).

vjerujem da bi ti veliki (a mali i te kako) politicari rekli, da je zemlja uvijek ispred naroda, dugorocno gledano. ovako kako ja vidim, ljudi nisu vazniji od zemlje niti je zemlja vaznija od ljudi. niti zemlja moze bez ljudi, niti ljudi bez zemlje. meni je zao kosovskih srba. premda si nekad cujem poneku glupost u glavi kao "ko vam je kriv", znam da je upravo ta glupost ustvari veza koja me (nas) veze sa tim kosovskim srbima: dozvolili smo si, radi nekih nizerazrednih primitivnih nacionalnih satisfakcija, ulogu pijuna...
ilija cvorovic

#6736 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

for vee-jay (da ne citiram i time zauzimam previše prostora)

S poštovanjem, ali ne bih se mogao složiti sa tobom po pitanju tvog zadnjeg posta. Kosovo je definitivno nezavisno još od brionskog/brijunskog plenuma, a ne od osamdesetosme ili devedesetdevete. Zašto, kako i ko je tome doprinio, je li moralo tako ili drugačije, da li je to loše ili dobro za R Srbiju, može se nadugačko raspravljati.
Drugo, nikad ne kažem ili pišem nešto na pamet, ako nisam siguran, to i navedem. Glede toga - Čedomir Jovanović je registrovani narkoman, propali student FDU, sa otvorenim kartonom u jednoj od SJB beogradske opštine. Oko svega se možemo raspravljati, šaliti, diskutovati, ali molim te oko ovog - ne.
vaca

#6737 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vaca »

vee-jay wrote:
vaca wrote:
vee-jay wrote:vojvodina, nit' sta pizeljkujem nit' me nesto interesuje, tako da na tu situaciju gledam potpuno objektivno kao gradjanin BiH. a to objektivno kod mene ovako: sto vise srbija ima posla u svojoj kuci, sve manje snage ima da se bavi mojom drzavom. sto manje srbije u mojoj drzavi to bolje po nama...

@vaco, kako mozes napisati da je srbiji bolje sto je izgubila kosovo, jer eto kao ekonomija napreduje. pa nit je ekonomija vaznija od dijela zemlje, nit srbija time dugorno nesto dobija time sto sada ima cisto jednonacionalnu drzavu. (nit je ovaj napredak prema eu srbija zasluzila, jer ipak znam da se srbiji samo pokusava udovoljiti nakon svih "gubitaka"... za koje je, mi znamo a EU je svejedno, sama kriva)...

-> moje misljenje o RSu je poznato na ovom forumu, ali isto tako isticem da je nasa drzava nezamisliva bez jednog od njenih naroda...
kako mogu? ti bogami ko da sam ga ja prodala/predala. već 10 godina je jasno da je kosovo nezavisno. ili tebi nije bilo jasno?

po meni su ljudi važniji od komada zemlje/teritorije. bilo koje i kolike...

i ne znam otkud ti informacija da je srbija sada cista jednonacionalna država?

iskreno, meni je nakon rata u BiH puno toga jasno. previse za jedan zivot. kosovo jeste vec prije 10 godina nezavisno, ali da je srbija promijenila politiku 5 godina prije toga, vjerovatno bi danas imala kosovo u svojoj drzavi (u bilo kakvom obliku). ali ne, u njih (jos i danas) ili si velikosrbin ili narkoman/peder/izdajnik, yeahhh (btw. do sada se na tu cinjenicu na ovom forumu nisi osvrnula, niti na postove "tvojih" koji na ovom forumu te druge nazivaju narkomanima/pederima/izdajnicima).

vjerujem da bi ti veliki (a mali i te kako) politicari rekli, da je zemlja uvijek ispred naroda, dugorocno gledano. ovako kako ja vidim, ljudi nisu vazniji od zemlje niti je zemlja vaznija od ljudi. niti zemlja moze bez ljudi, niti ljudi bez zemlje. meni je zao kosovskih srba. premda si nekad cujem poneku glupost u glavi kao "ko vam je kriv", znam da je upravo ta glupost ustvari veza koja me (nas) veze sa tim kosovskim srbima: dozvolili smo si, radi nekih nizerazrednih primitivnih nacionalnih satisfakcija, ulogu pijuna...
ma nemaš šta da vjeruješ - rekli su mi :-)

nego ako hoćeš da diskutujemo .. molim te konkretno, jer mi nije jasno šta hoćeš i šta zamjeraš mojim postovima gore...osim ovoga o narodu i zemlji. ovako nema smisla.
BiH-x

#6738 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

ilija cvorovic wrote:
Ne može. Navija za Zvezdu, redovno je na Severu sa Delijama, a kada je proslavljala zlato, na balkonu skupštine, mahala je sa uzdignuta 3 prsta (obje ruke). Imaš snimak, potraži.
Moze, meni su svi cedini simpatizeri ljudine, pa i ona :thumbup: :bih:
felipe kajetano

#6739 Re: Desavanja u Srbiji

Mene na ovom topicu fascinira kolicina energije koja se utrosi za dokazivanje kako je Srbija pr'nula u cabar..enorman broj postova dokazuje kakvi se vlazni snovi snivaju :D Valjda je to posljedica sredjenog stanja u Skandinaviji i S.Americi pa se nema druga posla..mislio sam ova kriza ce malo malo smanjiti tempo..al' lose sam mislio :sad:...izgleda je stanje u Skandinaviji uzrocno-posljedicno vezano za jug Srbije :?
ilija cvorovic

#6740 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

BiH-x wrote:
ilija cvorovic wrote:
Moze, meni su svi cedini simpatizeri ljudine, pa i ona :thumbup: :bih:
Onda se ne ljuti kad i drugi sportist, posebno košarkaši, mašu sa tri prsta (koji je uzgred ustaški pozdrav prilikom zaklinjanja) :)
felipe kajetano

#6741 Re: Desavanja u Srbiji

@ilija
To mu onda dodje k'o 2 u 1(tri prsta) :lol:
BiH-x

#6742 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

@Ilija; Ne vidim zasto bi se ljutio zbog toga.

ps, kako sam mogao zaboraviti Anu i Jelenu:

Image

Srpske sportistkinje = :thumbup:
ilija cvorovic

#6743 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

Probaj naći odbojkašice :-) :)
ilija cvorovic

#6744 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

felipe kajetano wrote:@ilija
:) Ozbiljno, znate li da je to ustvari pozdrav ili kako da ga nazovem, običaj, pri polaganju zakletve, u NDH.
1gorstak

#6745 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

ilija cvorovic wrote:
felipe kajetano wrote:@ilija
:) Ozbiljno, znate li da je to ustvari pozdrav ili kako da ga nazovem, običaj, pri polaganju zakletve, u NDH.
A Draskovic mislio kako je pametan jer ne dize dva prsta kao Hrvati .... i pocne kao ustase, a onda ostali nastave svi redom :)
ilija cvorovic

#6746 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

:) pa ne vjerujem da je to bio motiv, da je htio da se samo razlikuje od Hrvata pa je dodao još jedan prst :) . Onakav kakav je, u svom literarno (književnik) epsko (porijeklo - hercegovac = guslar) nacionalnom (Avtovčanin u Beogradu - veći katolik od Pape) zanosu, vjerovatno je sam došao do vizije o tri prsta kao simbolu i načinu prepoznavanja njegovih pristalica (tri prsta simboliziraju sveto trojstvo - otac, sin, sveti duh). Odatle je krenulo, a kasnije postalo trend.
Niko se nije dosjetio da provjeri da li je takav pozdrav neko ranije koristio. :) Kad se saznalo za NDH, bilo je kasno :D . A vrag bi ga znao, možda se i Ante Pavelić zahebo.
felipe kajetano

#6747 Re: Desavanja u Srbiji

Ma hebes Draskovica..meni je Dana ovako interesantna :D I love M.I.L.F :lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#6748 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dr.gog »

ilija cvorovic wrote::) pa ne vjerujem da je to bio motiv, da je htio da se samo razlikuje od Hrvata pa je dodao još jedan prst :) . Onakav kakav je, u svom literarno (književnik) epsko (porijeklo - hercegovac = guslar) nacionalnom (Avtovčanin u Beogradu - veći katolik od Pape) zanosu, vjerovatno je sam došao do vizije o tri prsta kao simbolu i načinu prepoznavanja njegovih pristalica (tri prsta simboliziraju sveto trojstvo - otac, sin, sveti duh). Odatle je krenulo, a kasnije postalo trend.
Niko se nije dosjetio da provjeri da li je takav pozdrav neko ranije koristio. :) Kad se saznalo za NDH, bilo je kasno :D . A vrag bi ga znao, možda se i Ante Pavelić zahebo.

De prestani dobićeš ban
.
kiky

#6749 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

eto ...
ukidoše vam vize ...
od 19. decembra pičite free po eu ...
preporučujem proslavu nove godine na trgovima amsterdama ....
nezaboravna stvar ...
ne samo radi nove godine ...
:thumbup:
zavrzlama

#6750 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Tadic prepisuje sa foruma :D

Srbija neće učiniti ništa u procesu dezintegracije BiH, izjavio je predsjednik Srbije Boris Tadić. On je za "BBC" kazao da je očuvanje integriteta BiH u najdubljem nacionalnom interesu Srbije.

Tadić je istakao da Srbija nikada sa zvaničnog mjesta nije kritikovana zbog svoje pozicije prema BiH, već je uvijek dobijala pohvale za vrlo konstruktivnan doprinos situaciji u ovoj susjednoj zemlji.

"Uostalom, ne treba da podsjećam da upravo takvom politikom mi branimo i naš integritet na Kosovu i Metohiji", dodao je Tadić.
sve je ovo lijepo Tadic rekao i tako bi i trebalo da bude......samo je problem sto Tadic zna da Kosovo nece biti dio Srbije i onda ova izjava "puj pike ,vise ne vazi"i dolazimo do one cuvene teze"ako moze Kosovo sto ne moze rs"
Post Reply