Pare trose ocajni i oni koji ih imaju a Real bi mogao biti ocajnik s lovom na kraju sezone ako Barca pokusa corbu iz svih sahanaultima_palabra wrote:Sad ispade da Madrid vode šabani koje Ferguson i Glazeri vodaju žedne preko vode i prodaju im cigle![]()
Pa samo transfer CR-a se višestruko isplatio i finansijski i sportski... Beckham je isplatio samog sebe jedno 10 puta, a RVN bio možda najvažniji igrač u dvije šampionske sezone.
Rooneya za 150 miliona ne mogu prodati ni PSG-u...
Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
missko
#6726 Re: Manchester United FC
- Arteta
#6727 Re: Manchester United FC
Meni nisu iznenadili,to je bilo ocekivano.zlo87 wrote:Uniterd pravo slabo igrao. Iznenadili su me koliko su samo nepovezano igrali, bezidejno, bezveze skroz. Sve se išlo nekako na silu. Sa onakvom igrom nemaju se čemu nadati.
- skafiskafsnjak
#6728 Re: Manchester United FC
Ne budi licemjer i haj lagano na temu svog Arsenala...Arteta wrote:Meni nisu iznenadili,to je bilo ocekivano.zlo87 wrote:Uniterd pravo slabo igrao. Iznenadili su me koliko su samo nepovezano igrali, bezidejno, bezveze skroz. Sve se išlo nekako na silu. Sa onakvom igrom nemaju se čemu nadati.
Arsenal mega giga ekipa koja ide na titulu ... how yes no
-
miki.ba
#6729 Re: Manchester United FC
Sudija je kriv, nije sviro za ManUTD. Da je neki drugi sudija bio sviro bi penal u onoj situaciji kad je Velbek pao i ako ga niko nije diro.Arteta wrote:Meni nisu iznenadili,to je bilo ocekivano.zlo87 wrote:Uniterd pravo slabo igrao. Iznenadili su me koliko su samo nepovezano igrali, bezidejno, bezveze skroz. Sve se išlo nekako na silu. Sa onakvom igrom nemaju se čemu nadati.
- ultima_palabra
#6730 Re: Manchester United FC
Ove godine nisu potrošili ni cvonjka, Modrić je jedina opcija za dovođenje.missko wrote:Pare trose ocajni i oni koji ih imaju a Real bi mogao biti ocajnik s lovom na kraju sezone ako Barca pokusa corbu iz svih sahanaultima_palabra wrote:Sad ispade da Madrid vode šabani koje Ferguson i Glazeri vodaju žedne preko vode i prodaju im cigle![]()
Pa samo transfer CR-a se višestruko isplatio i finansijski i sportski... Beckham je isplatio samog sebe jedno 10 puta, a RVN bio možda najvažniji igrač u dvije šampionske sezone.
Rooneya za 150 miliona ne mogu prodati ni PSG-u...
Trofeji ne igraju veliku ulogu što se finansija tiče, cca 5% u godišnjim prihodima je razlika u osvajanju svega i neosvajanju ničega. RM je znao godinama ne osvojiti ništa pa imati najveći godišnji prihod na svijetu... isto tako i United pa biti procijenjen kao najvrijedniji na svijetu.
- skafiskafsnjak
#6731 Re: Manchester United FC
To i jeste problem danasnjeg nogometa.... bitna je zarada, a ne trofeji i navijaci 
- vaučer
#6732 Re: Manchester United FC
Pošteno izgubili i bila je dobra utakmica, prava engleska.
United da izgubi i tri utakmice na početku sezone je i dalje favorit za naslov, ne vidim kako to nije utvrđeno gradivo za Fergusonovih dva'es godina. Zanima me hoće li krpiti sredinu ili se ove sezone očekuje neki proboj Cleverleya kao i bolje partije Anserdona, dosta ćelavo djeluje taj vezni red i to već nekoliko godina tako klapa i preskakuje.
United da izgubi i tri utakmice na početku sezone je i dalje favorit za naslov, ne vidim kako to nije utvrđeno gradivo za Fergusonovih dva'es godina. Zanima me hoće li krpiti sredinu ili se ove sezone očekuje neki proboj Cleverleya kao i bolje partije Anserdona, dosta ćelavo djeluje taj vezni red i to već nekoliko godina tako klapa i preskakuje.
- skafiskafsnjak
#6733 Re: Manchester United FC
Napokon neko ko vidi dalje od prsta pred ocima ...vaučer wrote:Pošteno izgubili i bila je dobra utakmica, prava engleska.![]()
Ja vjerujem da ce kupiti nekoga... Ne moze on cekati Cleverlija da "nadodje". Takodjer mora kupiti nekoga u odbrani, da se ne bi desavale ovakve stvari da mora Carricka stavljati.
I sto se mene tice , sinoc je tu i pogrijesio, trebao je Vidic ici na Felainija ...
- vaučer
#6734 Re: Manchester United FC
Ne pratim toliko detaljno United pa ne znam šta je s Ferdinandom i Jonesom? Što nije jedan od njih igrao stopera?
Bilo kako bilo Kagawa izgleda kao da će biti vrijedno pojačanje a Van Persie će ovisiti o ozljedama i njegovoj želji da malo više radi za loptu i prostor (mislim da je razmažen u Arsenalu gdje su svi orali da mu serviraju brdo lopti po utakmici).
Bilo kako bilo Kagawa izgleda kao da će biti vrijedno pojačanje a Van Persie će ovisiti o ozljedama i njegovoj želji da malo više radi za loptu i prostor (mislim da je razmažen u Arsenalu gdje su svi orali da mu serviraju brdo lopti po utakmici).
- skafiskafsnjak
#6735 Re: Manchester United FC
Povrijedjeni, nisam siguraan koliko dugo. Ne vjerujem da su neke ozbiljne povrede.
Kagawa je sinoc pokazao da je dobra kupovina ali ce trebati vremena da se uklopi ... kako u United tako i u Englesku. Nije isto odrzavati treninge i igrati prave utakmice. Sad ce on tek da se uklapa.
Sto RVP tice, ja mislim da je pitanje vremena kad ce proraditi ... Rooney je taj koji ce se vise vracati po lopte, a ne on. Bar tako mislim. United odavno nije imao igraca koji ce cekati lopte... Probao je to Berbatov i Chicharito ali sto se mene tice, slabi su .
A siguran sam da deda pregovara s nekim veznjacima trenutno, vidjet cemo ...
Kagawa je sinoc pokazao da je dobra kupovina ali ce trebati vremena da se uklopi ... kako u United tako i u Englesku. Nije isto odrzavati treninge i igrati prave utakmice. Sad ce on tek da se uklapa.
Sto RVP tice, ja mislim da je pitanje vremena kad ce proraditi ... Rooney je taj koji ce se vise vracati po lopte, a ne on. Bar tako mislim. United odavno nije imao igraca koji ce cekati lopte... Probao je to Berbatov i Chicharito ali sto se mene tice, slabi su .
A siguran sam da deda pregovara s nekim veznjacima trenutno, vidjet cemo ...
-
The Realist
#6736 Re: Manchester United FC
4 igrača, kojima je primarna pozicija štoper, su bili povrijeđeni, a jedini koji je igrao je igrao nakon 8 mjeseci. A ako se uzme da se pored toka poremetila i veza, jer je Carrick igrao u odbrani, ništa ovo čudno nije.
Meni je žao što Ando nije odmah igrao, jer fizički je Everton puno jači, ali su ovako mogli trkom probati ih razbiti. No, teško je igrati bez skoro cijele garniture štopera, pogotovo što United počesto muku muči sa Evertonom.
Radi ovih povreda je teško očekivati da će neko doći, jer šta kada se oporave? Tako da ako procijene da će ovi uskoro biti tu (osim Smallinga), ništa od kupovine odbrambenih igrača.
Što se Cleva tiče, taj je već proradio, ali je problem što kada igra Scholes, on mora malo drugačije igrati i onda se ne vide svi njegovi kvaliteti.
Ja bih najviše volio veznjaka, ali jednog jakog. Jako dugo želim Fellainia, no nažalost će se to teško desiti.
Meni je žao što Ando nije odmah igrao, jer fizički je Everton puno jači, ali su ovako mogli trkom probati ih razbiti. No, teško je igrati bez skoro cijele garniture štopera, pogotovo što United počesto muku muči sa Evertonom.
Radi ovih povreda je teško očekivati da će neko doći, jer šta kada se oporave? Tako da ako procijene da će ovi uskoro biti tu (osim Smallinga), ništa od kupovine odbrambenih igrača.
Što se Cleva tiče, taj je već proradio, ali je problem što kada igra Scholes, on mora malo drugačije igrati i onda se ne vide svi njegovi kvaliteti.
Ja bih najviše volio veznjaka, ali jednog jakog. Jako dugo želim Fellainia, no nažalost će se to teško desiti.
- Arteta
#6737 Re: Manchester United FC
Nemojte se pravdati na povrede jer je samo jedan igrac nedostajao,a to je stoper.The Realist wrote:4 igrača, kojima je primarna pozicija štoper, su bili povrijeđeni, a jedini koji je igrao je igrao nakon 8 mjeseci. A ako se uzme da se pored toka poremetila i veza, jer je Carrick igrao u odbrani, ništa ovo čudno nije.
- skafiskafsnjak
#6738 Re: Manchester United FC
Arteta wrote:Nemojte se pravdati na povrede jer je samo jedan igrac nedostajao,a to je stoper.
Ti vidis i razmisljas kao dijete od 13 godina...
- Riddle
#6739 Re: Manchester United FC
Meni je najvise krivo sto je Everton tako providnom taktikom nadigrao United. Nista se nije moglo uciniti da se sprijece duge lopte na ono stvorenje. Igrao je tacno iza Unitedovog veznog reda i izvan dometa stopera. Svaki, ali bas svaki duel protiv patuljastog veznog reda je Fellaini dobio. Naravno, i igrali su kao opsjednuti, kako sto to uvijek rade klubovi iz Liverpoola kad United dođe u goste. To su mi ubjedljivo dva najmrza gostovanja u ligi. Vise bih volio poceti sezonu protiv Citya, nego otici na Goodison ili Anfield.
Nani i Rooney su bili ocajni. Dugo ih nisam vidio da ovako lose igraju. Welbeck takođe. Kagawa je nekoliko puta otvorio odbranu Evertona, ali napadaci to nisu iskoristili. RVP je kasno usao, ali nisam ni ocekivao nesto drugacije. Treba mu jos vremena da uđe u pravi ritam. Jedino sto je napravio je bila ona sansa za Kagawu, ali Howard je to fino sprijecio.
De Gea je bio najbolji igrac Uniteda. Kolika se samo promjena desila u zadnjih godinu dana. Od kriticara se cuje samo grobna tisina.
Inace United uvijek relativno lose starta sezonu, tako da ovo i nije bas iznenađujuce. Neki igraci naravno trebaju dobro sutiranje u guzicu, ali sve ce se vjerujem poklopiti u narednih nekoliko kola.
Nani i Rooney su bili ocajni. Dugo ih nisam vidio da ovako lose igraju. Welbeck takođe. Kagawa je nekoliko puta otvorio odbranu Evertona, ali napadaci to nisu iskoristili. RVP je kasno usao, ali nisam ni ocekivao nesto drugacije. Treba mu jos vremena da uđe u pravi ritam. Jedino sto je napravio je bila ona sansa za Kagawu, ali Howard je to fino sprijecio.
De Gea je bio najbolji igrac Uniteda. Kolika se samo promjena desila u zadnjih godinu dana. Od kriticara se cuje samo grobna tisina.
Inace United uvijek relativno lose starta sezonu, tako da ovo i nije bas iznenađujuce. Neki igraci naravno trebaju dobro sutiranje u guzicu, ali sve ce se vjerujem poklopiti u narednih nekoliko kola.
- Arteta
#6740 Re: Manchester United FC
Izgleda da vi razmisljate kao djeca od 13 godina,jer vam je na ovoj utakmici nedostajao samo stoper,a na temi o Arsenalu ne spominjete kako nisu igrali Wilshere,Koscielny,Sagna i Oxlade-Chamberlain,vjerovatno bi sva cetvorica bili standardni.L00d wrote:Arteta wrote:Nemojte se pravdati na povrede jer je samo jedan igrac nedostajao,a to je stoper.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- skafiskafsnjak
#6742 Re: Manchester United FC
Sta znas, mozda ih je prodao Wenger, nego se jos ne zna !Arteta wrote:Izgleda da vi razmisljate kao djeca od 13 godina,jer vam je na ovoj utakmici nedostajao samo stoper,a na temi o Arsenalu ne spominjete kako nisu igrali Wilshere,Koscielny,Sagna i Oxlade-Chamberlain,vjerovatno bi sva cetvorica bili standardni.L00d wrote:Arteta wrote:Nemojte se pravdati na povrede jer je samo jedan igrac nedostajao,a to je stoper.
- Blue City
#6743 Re: Manchester United FC

nego ko vam je ovaj đavolčići....
- skafiskafsnjak
#6744 Re: Manchester United FC
na kraju usao ...
- Muhamed Đakmić
#6745 Re: Manchester United FC
A je l' neki novi igrač?L00d wrote:na kraju usao ...
- skafiskafsnjak
#6746 Re: Manchester United FC
Sta se lud pravis ?Sarajevo1946 wrote:A je l' neki novi igrač?L00d wrote:na kraju usao ...
Usao kad su oni napravili bunker i autobus parkirali ispred gola. Drugacije bi mozda bilo da je usao dok je bilo 0:0 .
Ne kazem da bi sigurno bilo, ali nije isto ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6747 Re: Manchester United FC
Vidiš da piše "Andesron"

- Muhamed Đakmić
#6748 Re: Manchester United FC
Pa pročitaj šta čovjeku piše na dresu pa pametuj. Samo ne kontam čemu agresiva i rasprava 
-
groove
#6749 Re: Manchester United FC
jebe lood zbunjenog... 
-
The Realist
#6750 Re: Manchester United FC
Izgleda da vi razmisljate kao djeca od 13 godina,jer vam je na ovoj utakmici nedostajao samo stoper,a na temi o Arsenalu ne spominjete kako nisu igrali Wilshere,Koscielny,Sagna i Oxlade-Chamberlain,vjerovatno bi sva cetvorica bili standardni.[/quote]Arteta wrote: Ti vidis i razmisljas kao dijete od 13 godina...
Kakve veze ima Arsenal sa mojim postom. Gdje sam ja to pisao na temi o Arsenalu.
Ne, falila su 4 štopera i igrao je to veznjak (tako su i primili gol), a onda je drugi morao njega pokrivati. Osim toga, drugi štoper nije igrao 8 mjeseci u nekom natjecateljskom meču.
Ne bi to bio problem da se to baš maksimalno nije iskoristilo. I svejedno, ko je rekao da je Everton nezasluženo pobijedio?
Doduše, spominju start nad Welbeckom, ali nisam vidio je li bio penal.
A Wilshere ne igra već godinu dana, kako njega uopšte računaš? Onda je falio Unitedu i Fletcher, on obično odlično igra protiv ovakvih sredina.
Od kada to povrede ne utiču na ekipu? Barem bi navijači Arsenala to trebali znati.