Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Zox

#6726 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

zigzag wrote: 16/03/2020 14:12 Ovo je hercegovačka zavjera.

Sad Violeta proizvodi papir u 6 smjena.
Prvo migranti sa lotos maramicama a sad ovo.
Slucajnost?
Ja ne mislim.
zigzag

#6728 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zigzag »

Zox wrote: 16/03/2020 14:14
zigzag wrote: 16/03/2020 14:12 Ovo je hercegovačka zavjera.

Sad Violeta proizvodi papir u 6 smjena.
Prvo migranti sa lotos maramicama a sad ovo.
Slucajnost?
Ja ne mislim.

Hoće svijet da pokore.
Cortado

#6729 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

klixoris wrote: 16/03/2020 14:10
Cortado wrote: 16/03/2020 14:05
klixoris wrote: 16/03/2020 13:58

Pa i ovdje naši vladari slično rade. Pošto su toliko skršili državu, ekonomiju i penzioni fond samo što se nije urušio, njima bi dobro došlo da masa penzionera umre,
Pa sta vi mislite? Da smo mi ljekari svemoguci? Sta mislis kako mi radimo, pogledamo onako povrsno pacijenta i one za koje smatramo da imaju slabu sansu za prezivljavanje tek tako gurnemo u neki cosak? I mi imamo svoje limite, koliko fizicki mozemo nesto postici. Ako od 2 pacijenta, jednog od 80 godina i drugog od 35 moram birati, naravno da cu odabrati ovog od 35 jer mi savjest tako nalaze, taman da je onaj od 80 rodjeni otac ili majka. Ali ako je taj od 35 unaprijed oslabljen jer ima jos 5 hronicnih oboljenja i ako klinicka slika ukazuje da ima jako minimalne sanse za prezivljavanje, a taj od 80 je zdrav, ali star, naravno da cu se posvetiti ovom od 80, pa po cijenu toga da mi je taj od 35 rodjeni brat.

Prema tome, hajde suzdrzite se drzanja moralnih pridika na ovu temu.
Niko vas ne ruži. Ružimo državu i sistem koji vam nije osigurao adekvatne uslove i opremu za rad, pa ćete (ako ovo eskalira) morati da pravite izbore kakve si upravo i naveo
Ma nije ovo gore od onoga sto smo prozivjeli u ratu. I onda se radilo nadljudskim naporima. Nema respiratora? Nema problema, ima AMBU balona. Gdje ima volje, ima i nacina. Bezveze je ocekivati da spasimo svakoga kod dodje do nas, posebno do mene, ali pozivati se na to da smo samo alat jer nismo naucili vise (ko je na kraju krajeva mjerodavan da to kaze?), to nije nimalo u redu, jer to pred nas stavlja izazove za koje znamo da ne moze prihvatiti. Ja nema problem stati i odbraniti svoje znanje i stavove. Ako bih imao dovoljno hrabrosti pustiti najblizeg da umre da bih spasio zivot nekome ko ima vise sanse, ne znam odakle onda nekome pravo i moralne slobode da od mene zahtjeva vise?
Last edited by Cortado on 16/03/2020 14:19, edited 1 time in total.
sumirprimus

#6730 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

vlada federacije donjela mjere, kakve mjere?
Gandra_1

#6731 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gandra_1 »

sumirprimus wrote: 16/03/2020 14:18 vlada federacije donjela mjere, kakve mjere?
Idemo dalje sve po starom, samo jako :-D
ćiribiribela

#6732 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Dosla sam danas u drugu smjenu, i poslali su nas kuci sve koji imamo prekovremene sate. Smanjuje se broj radnika po dvoje na odjelu dok je i dalje relativno mirno. Nenormalne mjere opreza, iako kod mene u bolnici nema nijednog zarazenog pacijenta do sad.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6733 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

navodno se 1.3% ljudi pretvara u zombije, zato su tenkovi spremni
piupiu

#6734 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

Cortado wrote: 16/03/2020 13:42 Francuski ministar je objavio tweet u kojem navodi da Ibuprofen MOZE (sto znaci da i ne mora) pogorsati klinicku sliku COVID-19, i to na osnovu onoga sto su primjetili kineski istrazivaci (https://www.thelancet.com/journals/lanr ... 8/fulltext). To je jos uvijek hipoteza koju treba dokazati. Ono sto su kineski istrazivaci nasli je da povecan enzim ACE2 dovodi do moguce pogorsane klinicke slike. Ibuprofen je ovdje nebitan (za sada) jer ima masa drugih lijekova koji imaju isti ucinak, tvz. ACE- inhibitori koji se koriste u prevenciji nefropatije kod dijabeticara, pacijentara s hipertenzijom. I jos najbitnija stvar, koju ocito ljudi NAMJERNO preskacu je to da se nalazi u ovoj fazi odnose (za sada) SPECIFICNO na osobe azijskog porijekla!
OK, hvala, super je znati. :thumbup:

Twitter je legitimno sredstvo komunikacije Vlada, ministara, organizacija na Zapadu, odavno već dio komunikacijskog 'arsenala'. Za krizne situacije posebno bitan.

Nego, kakve ima veze što se radi o osobama azijskog porijekla? Taj dio ne razumijem?
Na kraju krajeva, svima nam je zapisano koliko cemo zivjeti, i ako je necije vrijeme otkucalo, nema tog respiratora ni ljekara niti lijeka koji ce ga sacuvati u zivotu.
Niti vjerujem da nam je 'zapisano', niti poštujem fatalizam, posebno ne u profesijama koje se bave spašavanjem tudjih života. Ovakve bi izjave trebalo zakonom zabraniti, jer je dotični način razmišljanja je u srži neodgovornog ponašanja naših ljudi. Evo gledam s prozora, puna kafana, puno dječje igralište, atmosfera na ulici k'o pred Novu godinu... širimo virus jer, ako nam je sudjeno, sudjeno nam je. Vrlo odgovorno!
Cortado wrote: 15/03/2020 13:20 Vjerovatno je do sada receno i ponvoljneo nebrojeno puta, ali evo i ja cu:
- Ne postoji niti jedan dokaz da C vitamin ima uticaj na prehladu, gripu ili COVID-19
https://www.globalresearch.ca/three-int ... 9/5705405
sumirprimus

#6735 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

prva mjera bankarske agencije :lol:

druga mjera porezni sustav...
a pandemija convida?
allem_77

#6736 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by allem_77 »

sherbett wrote: 16/03/2020 13:47

Sve je to djelo masona
Ovo je obična NATO vježba koja uključuje i civilno stanovništvo. Ne znam čemu panika? Neće još Smak svijeta. Pa ni Rim još nije pao. :roll:
sumirprimus

#6737 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

ovo ako je ozbiljno sranje, samo samoizolacija pomaze nema od ovih hljeba...
Sara03

#6738 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sara03 »

TheHound wrote: 16/03/2020 13:17 Sta je fazon s tenkovima? Neki idiot izmislio da je USA kreirala virus da nam proda fintu na jednu stranu a posalje vojsku na drugu? :lol:
Sve go debil.
allem_77

#6739 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by allem_77 »

piupiu wrote: 16/03/2020 14:19

Niti vjerujem da nam je 'zapisano', niti poštujem fatalizam, posebno ne u profesijama koje se bave spašavanjem tudjih života. Ovakve bi izjave trebalo zakonom zabraniti, jer je dotični način razmišljanja je u srži neodgovornog ponašanja naših ljudi. Evo gledam s prozora, puna kafana, puno dječje igralište, atmosfera na ulici k'o pred Novu godinu... širimo virus jer, ako nam je sudjeno, sudjeno nam je. Vrlo odgovorno!

A misliš da je nekoga briga što ti ne vjeruješ da nam je zapisano. Ti bi sada da zabraniš nekome da vjeruje da nam je zapisano. I čuj zakonom zabraniti. :lol:
Zox

#6740 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Dok god ne ugrozavas zdravlje ostalih, vjeruj u sta hoces.
dječak sa šibicama

#6741 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Slabe sanse tenkovi imaju kontra zombija, sjetimo se kako su Rickov tenk u Atlanti sjebali, mor`o je na donji izlaz bjezati
Alles-Tamam

#6742 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Alles-Tamam »

Bavarska lock down. Upravo su nas do kraja mjeseca poslali kućama, ostaju otvorene samo banke, Apotheke, benzinske i marketi.
dale cooper

#6743 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

dječak sa šibicama wrote: 16/03/2020 13:34 Image

nije serija bezveze otkazana, ha ja

za neupucene, rijec je o seriji Utopija u kojoj se radnja odvija manje vise po standardu trenutnog haosa, vlast je stvorila virus kojim ce desetkovati covjecanstvo i procistiti ga od nepozeljnih jer previse nas ima i vrijeme je za restart

navodno je gledanost bila nikakva, mada je bila velika, pa je serija otkazana

e ovo je odlicna teorija zavjere
Da, ali Janus virus iz Utopije nije stvoren da ubije bilo koga, njegova namjena je bila da steriliše ljudsku rasu na period od stotinjak
godina za koje vrijeme bi se populacija prirodnim putem smanjila.
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Evo za one koje interesuje taj dio vezan za način kako virus u Utopiji funkcioniše. Moram priznati da je Letts bio prilično
ubjedljiv u svojoj argumentaciji i da mi je imalo smisla to što govori. :|
sumirprimus

#6744 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

ima efekta jedino ako svi odu u lokdaun. zatvori evropu. na dvije hefte i vozdra.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6745 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Ovi zombijaši...uranili...neka vas, smanjite doživljaj...RE3 još nije izašao.
sumirprimus

#6747 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

ma nije to zombijasi, nego zdrav razum, zatvori sve na 2 hefte. mandatorno ko policijski sat i gotovo.
Cortado

#6748 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

Cortado wrote: 16/03/2020 13:42 Francuski ministar je objavio tweet u kojem navodi da Ibuprofen MOZE (sto znaci da i ne mora) pogorsati klinicku sliku COVID-19, i to na osnovu onoga sto su primjetili kineski istrazivaci (https://www.thelancet.com/journals/lanr ... 8/fulltext). To je jos uvijek hipoteza koju treba dokazati. Ono sto su kineski istrazivaci nasli je da povecan enzim ACE2 dovodi do moguce pogorsane klinicke slike. Ibuprofen je ovdje nebitan (za sada) jer ima masa drugih lijekova koji imaju isti ucinak, tvz. ACE- inhibitori koji se koriste u prevenciji nefropatije kod dijabeticara, pacijentara s hipertenzijom. I jos najbitnija stvar, koju ocito ljudi NAMJERNO preskacu je to da se nalazi u ovoj fazi odnose (za sada) SPECIFICNO na osobe azijskog porijekla!
OK, hvala, super je znati. :thumbup:

Twitter je legitimno sredstvo komunikacije Vlada, ministara, organizacija na Zapadu, odavno već dio komunikacijskog 'arsenala'. Za krizne situacije posebno bitan.

Nego, kakve ima veze što se radi o osobama azijskog porijekla? Taj dio ne razumijem?
To sto neke stvari mogu biti ogranicene samo na osobe azijskog porijekla, tj. ovezane s genetikom.
Na kraju krajeva, svima nam je zapisano koliko cemo zivjeti, i ako je necije vrijeme otkucalo, nema tog respiratora ni ljekara niti lijeka koji ce ga sacuvati u zivotu.
To je stvar pogleda na svijet. Ako te ne mogu spasiti (A trebalo bi da mogu jer jedini koji te moze odrzati u zivotu je anesteziolog. Za one koji ne znaju, anesteziolozi su ljekari koji pored anestezije imaju zadatak i tretman pacijenata u JIT-u.), onda ti je sudjeno da "odes" Nismo mi carobnjaci. A vrlo vjerovatno ni sami u svemiru, neko je sve ovo "uredio".
Cortado wrote: 15/03/2020 13:20 Vjerovatno je do sada receno i ponvoljneo nebrojeno puta, ali evo i ja cu:
- Ne postoji niti jedan dokaz da C vitamin ima uticaj na prehladu, gripu ili COVID-19
https://www.globalresearch.ca/three-int ... 9/5705405

Da se ne uvlacimo sada u neku drugu i novu diskusiju. Ucinak C vitamina je marginalan. Kako i zasto - previse komplikovano za objasnjavanje, posebno na nivou molekularne biologije. Imas ovdje pojasnjeno:

https://www.factcheck.org/2020/02/fake- ... -a-shield/
https://www.livescience.com/coronavirus ... -myth.html

Ako nekad naidjes ti ili neko drugi na clanak koji je objavljen od neke relevantne i renomirane ustanove, tipa CDC, PUBMED, THE LANCET, bio bih zahvalan na linku. Do tada, C vitamin i prehlade/gripa i corona virus je samo hoax.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6749 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 16/03/2020 14:35 ma nije to zombijasi, nego zdrav razum, zatvori sve na 2 hefte. mandatorno ko policijski sat i gotovo.
Pa eto kod nas najgore u Banja Luci i opet nisu sve zatvorili.

U Sa neke mjere ovo ono, ali ništa konkretno...neće ni biti ako ne bukne.
sumirprimus

#6750 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote: 16/03/2020 14:37
sumirprimus wrote: 16/03/2020 14:35 ma nije to zombijasi, nego zdrav razum, zatvori sve na 2 hefte. mandatorno ko policijski sat i gotovo.
Pa eto kod nas najgore u Banja Luci i opet nisu sve zatvorili.

U Sa neke mjere ovo ono, ali ništa konkretno...neće ni biti ako ne bukne.
dosad ko god je ceko sa totalnim lokdaunom i ignoriso zajebo se.
nije to panika nego jedina konkretna i ucinkovita mjera.
Locked