i ja sam ga pito, al se nesh ushutio, a ja se dvoumim to be or not to be..............MarlboroGold wrote:A drugih žena? Jesi li to ciljano preskočio navesti ili si zaboravioSmrcak15 wrote:po islamskom opisu, je da covjek i zena nastavljaju da zive Zajedno u Raju, uz otklanjanje sve negativnosti sa svojih licnosti, a uz to dobiju i mladost i ljepotu u raju.Ramzess Veliki wrote:Ako ce mi zenu tamburat 99 jebaca na onom svijetu onda cu je navracat da cini zijane.
znaci ako ti udjes u Raj i tvoja zena zasluzi Raj, Zajedno zivite, nema tu drugih muskaraca.
Ateizam vs. Religija
- beni-bu-man
#6726 Re: Ateizam vs. Religija
- HardcoreMX
#6727 Re: Ateizam vs. Religija
Vidis i po sebi da nema covjeka a da u nesto ne vjeruje...shbc wrote: Jesi li to sam smislio? Vjerujem da si jako ponosan
- MarlboroGold
#6728 Re: Ateizam vs. Religija
Ma zna i on da to nema veze s vezom.beni-bu-man wrote: i ja sam ga pito, al se nesh ushutio, a ja se dvoumim to be or not to be..............
- JVC
#6729 Re: Ateizam vs. Religija
MarlboroGold wrote:Ma zna i on da to nema veze s vezom.beni-bu-man wrote: i ja sam ga pito, al se nesh ushutio, a ja se dvoumim to be or not to be..............

- shbc
#6730 Re: Ateizam vs. Religija
I ja da budem vrsnjak sa svojim roditeljima? BrrrSmrcak15 wrote:shbc wrote:Meni samo nije jasno kako se odredjuje ta starost u raju? Recimo ja svoju majku zaista ne bih mogao gledati istim ocima da je vidim kao 20-godisnjakinju. Da mi je vrsnjakinja tamo.
Starost je svima u raju 33 godine...pa makar bio tvoj pra pra pra pra djed ili tvoj pra pra pra unuk.
Neka hvala. Dje sejtan? Da se dogovorimo nesto odmah
- shbc
#6731 Re: Ateizam vs. Religija
HardcoreMX wrote:Vidis i po sebi da nema covjeka a da u nesto ne vjeruje...shbc wrote: Jesi li to sam smislio? Vjerujem da si jako ponosan
- HardcoreMX
#6732 Re: Ateizam vs. Religija
shbc wrote:
- vatrogasac
#6733 Re: Ateizam vs. Religija
Mislim da je neko navraćao ovdje čim su donijeli ovakvu odluku.

-
Hakiz
#6734 Re: Ateizam vs. Religija
Hoćeš reći napalim se na seksi ženu krenemo mi u one radnje, kad se ispostavi da mi je čukununuka. Ili čukunbaba?Smrcak15 wrote:Starost je svima u raju 33 godine...pa makar bio tvoj pra pra pra pra djed ili tvoj pra pra pra unuk.
Neka, odoh ja sa rajm u džehenem. U tom džennetu svakakvih perverzija ima.
A možda seksa i nema upravo da se spreče takve mogućnosti?
Čovječe, što više o tom džennetu saznajem, džehenem sve bolje izgleda.
Odoh ja oko ponoći šetati pustim raskrsnicama nadajući se da će čiko u crnom da se ponudi da mi naštima gitaru... (referenca Robert Johnson koga zanima)
- JVC
#6735 Re: Ateizam vs. Religija
Hakiz wrote: Odoh ja oko ponoći šetati pustim raskrsnicama nadajući se da će čiko u crnom da se ponudi da mi naštima gitaru... (referenca Robert Johnson koga zanima)
- Smrcak15
#6736 Re: Ateizam vs. Religija
Ima i drugih zena, i to rajskihbeni-bu-man wrote:i ja sam ga pito, al se nesh ushutio, a ja se dvoumim to be or not to be..............MarlboroGold wrote: A drugih žena? Jesi li to ciljano preskočio navesti ili si zaboravio
- Smrcak15
#6737 Re: Ateizam vs. Religija
Znaci ne zelis da budes u raju samo zato sto bi bio isto godina roditelji i pradjedovi, mjesto gdje dobijes sve sto pozelis....ali jok to , nije to interesantno....ti hoces da te kolju, deru kozu u dzehenemu, pale vatrom, tjeraju da jedes iz dzehenemske kanalizacije, i mnogo jos prigoda iz strave i uzasa.....shbc wrote:I ja da budem vrsnjak sa svojim roditeljima? BrrrSmrcak15 wrote:shbc wrote:Meni samo nije jasno kako se odredjuje ta starost u raju? Recimo ja svoju majku zaista ne bih mogao gledati istim ocima da je vidim kao 20-godisnjakinju. Da mi je vrsnjakinja tamo.
Starost je svima u raju 33 godine...pa makar bio tvoj pra pra pra pra djed ili tvoj pra pra pra unuk.
Neka hvala. Dje sejtan? Da se dogovorimo nesto odmah
Sejtan ti moze reci samo odjebaus od mene jarane, trsi me se, dosta mi je moje muka i jos si mi se ti na vrat natovario. Kao sto ce i reci mnogima kad im bude drzao govor nakon ulaska sejtana i ljudi u dzehenem.
I sejtan ce se patiti u dzehenemu nakon sto je protjera iz svoje kuce Raja...nije dzehenem seejtanov dom da mu je drago mjesto....to je mjesto strave i izasa, najvecih nocnih mora i horrora.
- Smrcak15
#6738 Re: Ateizam vs. Religija
Hakiz wrote:Hoćeš reći napalim se na seksi ženu krenemo mi u one radnje, kad se ispostavi da mi je čukununuka. Ili čukunbaba?Smrcak15 wrote:Starost je svima u raju 33 godine...pa makar bio tvoj pra pra pra pra djed ili tvoj pra pra pra unuk.
Neka, odoh ja sa rajm u džehenem. U tom džennetu svakakvih perverzija ima.
A možda seksa i nema upravo da se spreče takve mogućnosti?
Čovječe, što više o tom džennetu saznajem, džehenem sve bolje izgleda.
Odoh ja oko ponoći šetati pustim raskrsnicama nadajući se da će čiko u crnom da se ponudi da mi naštima gitaru... (referenca Robert Johnson koga zanima)
Vi ljudi ovdje ste nevjerovatno, ti si na osnovu svoje predrasude koja veze svezom nema donio zakljucak da je radije biti u kuci strave i uzasa tj. Dzehenemu prevedimo na nasem u loguru gdje te muce, kolju, kidaju dijelove tijela, pate psihicki i fizicki...znaci tebi je logor drazi od uzivanja u raju.
Prvo neces ti ici po raju i buljiti u tudje zene, a pogotpvo ne u svoju rodbinu. Nego se pri samom ulasku u Raj bude vjencanje sa zenama sa kojima ces biti...i nema tamo svaleranja i van bracnog bludnicenja.
Jer nece uopste biti zelje za tim niti potrebe, posto ce cpvjek imati atraktivne i sexi zene, po hadisu poslanika najnizi nivo u raju je kad covjek vidi sve sta je dobio i plus mu se pokazu njegove zene, kada vidi zene reci ce niko nije dobio vecu nagradu od mene....a taj ce biti najnizeg ranga u raju
- ¤ jelena ¤
#6739 Re: Ateizam vs. Religija
Logor?! Kidaju ljudima dijelove tijela?!
Ko je stvorio taj logor?!
- zforumas
#6740 Re: Ateizam vs. Religija
Milostivi i Samilosni, logicno.¤ jelena ¤ wrote:Logor?! Kidaju ljudima dijelove tijela?!
- славянин
#6741 Re: Ateizam vs. Religija
Samo da dodam da je ljudima poput ovog smijesna teorija evolucije koja tvrdi da covjek i majmuni imaju zajednickog predka (ne kaze da su ljudi od majmuna nastali ali neka da "zaokruzimo" bolje zvuci)Smrcak15 wrote:
Vi ljudi ovdje ste nevjerovatno, ti si na osnovu svoje predrasude koja veze svezom nema donio zakljucak da je radije biti u kuci strave i uzasa tj. Dzehenemu prevedimo na nasem u loguru gdje te muce, kolju, kidaju dijelove tijela, pate psihicki i fizicki...znaci tebi je logor drazi od uzivanja u raju.
Prvo neces ti ici po raju i buljiti u tudje zene, a pogotpvo ne u svoju rodbinu. Nego se pri samom ulasku u Raj bude vjencanje sa zenama sa kojima ces biti...i nema tamo svaleranja i van bracnog bludnicenja.
Jer nece uopste biti zelje za tim niti potrebe, posto ce cpvjek imati atraktivne i sexi zene, po hadisu poslanika najnizi nivo u raju je kad covjek vidi sve sta je dobio i plus mu se pokazu njegove zene, kada vidi zene reci ce niko nije dobio vecu nagradu od mene....a taj ce biti najnizeg ranga u raju
-
Braco_18
#6742 Re: Ateizam vs. Religija
Smrcak... jeli ti i svojoj djeci pričaš o ovim blagodati iz džehenema?
-
statixx
#6743 Re: Ateizam vs. Religija
Hoce li biti pobune ovih sa nizeg nivoa u raju...ono u fazonu neki su jednakiji... 
- Mišo_Kovač
#6744 Re: Ateizam vs. Religija
Apropo ovog, fascinantno je koliko je teško ljudima objasnit da su omnipotentnost i omnibenevolencija u zemaljskom scenariju uzajamno iskljucivi pojmovi. Isto vrijedi i za omniscijenciju i slobodnu volju... Al jok, svemoguci samilosni savršeno dobri bog ima logore za mucenje i klanjezforumas wrote:Milostivi i Samilosni, logicno.¤ jelena ¤ wrote:Logor?! Kidaju ljudima dijelove tijela?!
- славянин
#6745 Re: Ateizam vs. Religija
Al samo ako ga ne slusas tj. ako ne slusas poslanika kojeg je on poslao prije 1400 ili 2000 godina.... AKo slusas onda je super... ako ne slusas onda on jeste milostiv al mora te malo u vatricu krckat i kidati ti komate tijela i tako... milostiv je on al... sam si sebi kriv kontas on je svemoguc i sve .. ali kriv si sam sebi jer ce te malo paliti.Mišo_Kovač wrote:Apropo ovog, fascinantno je koliko je teško ljudima objasnit da su omnipotentnost i omnibenevolencija u zemaljskom scenariju uzajamno iskljucivi pojmovi. Isto vrijedi i za omniscijenciju i slobodnu volju... Al jok, svemoguci samilosni savršeno dobri bog ima logore za mucenje i klanjezforumas wrote:Milostivi i Samilosni, logicno.¤ jelena ¤ wrote:Logor?! Kidaju ljudima dijelove tijela?!
- Smrcak15
#6746 Re: Ateizam vs. Religija
Tacno tako, oni tebi fino kaze ne idi tamo a ti njemu e hocu iz inata tebizforumas wrote:Milostivi i Samilosni, logicno.¤ jelena ¤ wrote:Logor?! Kidaju ljudima dijelove tijela?!
- Smrcak15
#6747 Re: Ateizam vs. Religija
mali su oni za to, ali kad odrastu saznat ce.Braco_18 wrote:Smrcak... jeli ti i svojoj djeci pričaš o ovim blagodati iz džehenema?
- Smrcak15
#6748 Re: Ateizam vs. Religija
kopirat cu ti isjecak sta je Isus odgovorio na ovo pitanje jednom svom apostolu kada im je govorio o Raju:statixx wrote:Hoce li biti pobune ovih sa nizeg nivoa u raju...ono u fazonu neki su jednakiji...
Rece Bartolomeo :“O gospodaru, hoce li slava raja biti jednaka za svakog covjeka? Ako bi bila ista, to ne bi bilo pravedno, a ako ne bi bila jednaka, manji bi zavidio vecem”.Isus odgovori: “Nece biti jednaka, jer je Bog pravedan: i svako ce biti zadovoljan, jer tamo nema zavisti. Reci mi Bartalomeo: postoji gospodar koji ima mnoge sluge i on odjeva sve te svoje sluge u isto platno. Da li onda djecaci,koji su odjeveni u odjecu djeèaka, žale što nemaju odjecu odraslih ljudi? Baš suprotno,kad bi stariji željeli da na njih stave svoju vecu odjecu, oni bi bili bijesni zbog tog što odjeca nije njihov broj, mislili bi oni da im se ruga. Pa Bartolomeo, uzdigni svoje srce Bogu uraj, ti ceš vidjeti da sva slava - mada ce je biti više jednom manje drugom, nece proizvesti nikakvu zavist".
Evandjelje po Barnabi, dio 176.
- Smrcak15
#6749 Re: Ateizam vs. Religija
bez Dzehenema nema pravde BozijeMišo_Kovač wrote: Apropo ovog, fascinantno je koliko je teško ljudima objasnit da su omnipotentnost i omnibenevolencija u zemaljskom scenariju uzajamno iskljucivi pojmovi. Isto vrijedi i za omniscijenciju i slobodnu volju... Al jok, svemoguci samilosni savršeno dobri bog ima logore za mucenje i klanje
- MarlboroGold
#6750 Re: Ateizam vs. Religija
Majorizacijastatixx wrote:Hoce li biti pobune ovih sa nizeg nivoa u raju...ono u fazonu neki su jednakiji...