al'sad ozbiljno: ovog ima i na zapadu. predas, pa ti kazu sta ti fali i onda to doneses kasnijedetroit-mercy wrote:Ko su oni da se mi njima prilagodjavamoJThomas wrote:ja sam to rekao i kod aplikacije za eu, naša država se ponaša isto kao njen prosječni građanin kad predaje nešto za šta nema ni blizu potpune dokumentacije - hajd' ti meni primi da imam da sam pred'o.![]()
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- pustopoljina
#6726 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- strong69
#6727 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sad ostaje da vidimo, kad se prebiju obaveze i potraživanja, kako su trgovali. Bice zanimljivo vidjeti kako ce se stvari poredati u Srbiji, BiH, Kosovu i MK.
-
prog321
#6728 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
a morala je Srbija dati guzice da sud ovako brzo reaguje.
pitanje je sta?
pitanje je sta?
- musicman80
#6729 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
prog321 wrote:a morala je Srbija dati guzice da sud ovako brzo reaguje.
pitanje je sta?
Nije trebala "davati guzice" ako Sakib nije imao validan legitimitet, to je proceduralna greska, I nema se sta razvlaciti. Guzice bi se trebalo davati da je revizija prihvacena I postupak pokrenut. Ovako, ni kutije nisu otvorili, a ne sta drugo.
-
prog321
#6730 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
moze biti.
sumnjivo je sto su tako brzo reagovali.
uostalom ,.zar ne.mogu Bosnjaci kao narod napraviti tuzbu prema Srbiji? Zar moraju biti.drzave?
nisam pravnik , samo pitam.
uostalom ,.zar ne.mogu Bosnjaci kao narod napraviti tuzbu prema Srbiji? Zar moraju biti.drzave?
- musicman80
#6731 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Na ICJ-u moraju biti drzave.prog321 wrote:moze biti.
- and
#6732 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
već je počela zabava.vjeta ru leđa szp koji su sad glavni zastitnici srba u rs, snsd i baje nema na mapi.strong69 wrote:Sad ostaje da vidimo, kad se prebiju obaveze i potraživanja, kako su trgovali. Bice zanimljivo vidjeti kako ce se stvari poredati u Srbiji, BiH, Kosovu i MK.
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=245465
- strong69
#6733 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja, sto bi iz SDA rekli, sa indignacijom odbacujem ova sranja koja nam Bakir i SDA serviraju. Sa revizijom presude nije se smjelo zajebavati. A od Bakira su mi gori Radoncic, Nikšić, Komsic i ostali koji misle da je probosanski pojaviti se na savjetovanju sa Bakirom dan prije podnošenja zahtjeva za reviziju a 10 godina skupa sa Bakirom drkati kurac.
- moa
#6734 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Historija ostaje pogresno zapisana.strong69 wrote:Ja, sto bi iz SDA rekli, sa indignacijom odbacujem ova sranja koja nam Bakir i SDA serviraju. Sa revizijom presude nije se smjelo zajebavati. A od Bakira su mi gori Radoncic, Nikšić, Komsic i ostali koji misle da je probosanski pojaviti se na savjetovanju sa Bakirom dan prije podnošenja zahtjeva za reviziju a 10 godina skupa sa Bakirom drkati kurac.
- Edin H.
#6735 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Govori u svoje imeprog321 wrote: odbijena je brze nego je svako.ocekivao.
- strong69
#6736 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Revizija presude pokazala je da su u pravu oni koji kažu da se u ovoj zemlji nema za koga glasati i da su svi isti. Nevjerovatno je koliku količinu bljuvotina iznose i kako im je likovanje nad ovom situacijom i vlastiti interes iznad interesa BiH. Komsic i Nikšić su posebno zaslužili medalju.
Glasacu za one koji u ovoj situaciji ostanu po stranu i koji se uzdrze biti generali poslije bitke. A o presudi... Nema smisla trošiti riječi poslije svega.
Glasacu za one koji u ovoj situaciji ostanu po stranu i koji se uzdrze biti generali poslije bitke. A o presudi... Nema smisla trošiti riječi poslije svega.
-
kiligonzales
#6737 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Gdje smo mi izgubili korak, tu ce Makedonci i Albanci da nastave i oni imaju namjeru tuziti Srbiju za genocid. Kako god urusavanje imidza Srbije se nastavlja.
http://ba.n1info.com/a142075/Svijet/Reg ... nocid.html
Ako se ova tužba istjera, jebali su ježa jer ima kvalitetnih elemenata da se ista dokaže, Karnagijeva fondacija za mir, ustanovila je i predočila svim zapadnim silama dokaz o tome pred sami prvi svijetski rat da je Srbija na prostoru Kosova, pa i Makedonija napravila takve zlocine da nebi bilo ni greskom reci da je to bio genocid nad Albancima , međutim isti ih je spriječio da Srbiju već tada stave na stub srama.
http://ba.n1info.com/a142075/Svijet/Reg ... nocid.html
Ako se ova tužba istjera, jebali su ježa jer ima kvalitetnih elemenata da se ista dokaže, Karnagijeva fondacija za mir, ustanovila je i predočila svim zapadnim silama dokaz o tome pred sami prvi svijetski rat da je Srbija na prostoru Kosova, pa i Makedonija napravila takve zlocine da nebi bilo ni greskom reci da je to bio genocid nad Albancima , međutim isti ih je spriječio da Srbiju već tada stave na stub srama.
Last edited by kiligonzales on 11/03/2017 00:35, edited 1 time in total.
-
kiligonzales
#6738 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Za Sefera Halilovica svi snazno, da nas odvede odmah u novi rat.strong69 wrote:Revizija presude pokazala je da su u pravu oni koji kažu da se u ovoj zemlji nema za koga glasati i da su svi isti. Nevjerovatno je koliku količinu bljuvotina iznose i kako im je likovanje nad ovom situacijom i vlastiti interes iznad interesa BiH. Komsic i Nikšić su posebno zaslužili medalju.
-
prog321
#6739 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Edin H. wrote:Govori u svoje imeprog321 wrote: odbijena je brze nego je svako.ocekivao.
- cvrčak_na_hedonizmu
#6740 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Imaš deset godina da pripremiš reviziju tužbe, nek' nije deset godina, recimo da je nekoliko godina u pitanju. Lobiranje po Europi i svijetu, priprema pravnog tima, ovlašteni agent i tako te "sitnice" koje trebaju da se odrade.
U Maju saznaš da je stav MSP da Softic zapravo nema ovlaštenje i do kraja Februara 2017 imaš situaciju da zahtjev za reviziju žalbe prodaješ zadnji dan roka, da lažeš okolo kako je sve u redu i onda nakon deset dana dobiješ sljagu i to od jebenog registra suda. Zahtjev se nije ni pogledao. Nismo uspjeli proći registar, eto koliko je Bakir sposoban. Al' jok, krivi su svi osim Bakira, patriote iz trezora i SDA. Kriva je opozicija, krivi su cetnici, kriv je sud, krivo je more, a mi jebeni registar nismo u stanju da prođemo, a tužili bi Srbiju za genocid
Da je postojala vizija ( a o tome se i pisalo, dugogodišnje pripreme, lobiranje, podrška nekog jakog igrača iz svijeta tipa Amera - e moji naivni bekani ) 2014 godine bi imali na izborima zicer da umjesto Cirilicara izaberemo čovjeka koji će tri godine poslije podržati onog bekana Softica. Ako to bude oboreno, u tom slučaju nema niko ništa da ti prigovori ili kaže, jer si uradio, pripremio i planirao šta si mogao i koliko si mogao. Ovi ne vide dalje od Centra, više puta dokazano i potvrdjeno, a što se tiče gledanja unaprijed mislim da je Milan Tarot vizionar za ove naše nesposobne IMT morone
Umjesto pripreme i planiranja mi imamo minder sijela, klimanje glavom, poltrone i laganje. Kad se obrukamo, kao što jesmo onda si svi krivi osim debila koji nisu u stanju da sačuvaju nacrtanu ovcu, a ne da vode državu. Veći moroni od navedenih debila iz SDA su oni koji za njih glasaju bez interesa, jer su "naši'. SDA je nasa ko što su snsd i hdz naši, ako ne i gori, stetniji svakako jesu.
Ove uhljebljene nesposobnjakovice što brane SDA i one koji trebaju da dignu spomenik radovanu što ih dovede da budu tu gdje jesu, jer inače ne bi vidjeli prosperiteta do čuvanja krava, mogu da razumijem, nit' znaju za bolje, nit' mogu bolje, nit' misle da može bolje.
U Maju saznaš da je stav MSP da Softic zapravo nema ovlaštenje i do kraja Februara 2017 imaš situaciju da zahtjev za reviziju žalbe prodaješ zadnji dan roka, da lažeš okolo kako je sve u redu i onda nakon deset dana dobiješ sljagu i to od jebenog registra suda. Zahtjev se nije ni pogledao. Nismo uspjeli proći registar, eto koliko je Bakir sposoban. Al' jok, krivi su svi osim Bakira, patriote iz trezora i SDA. Kriva je opozicija, krivi su cetnici, kriv je sud, krivo je more, a mi jebeni registar nismo u stanju da prođemo, a tužili bi Srbiju za genocid
Da je postojala vizija ( a o tome se i pisalo, dugogodišnje pripreme, lobiranje, podrška nekog jakog igrača iz svijeta tipa Amera - e moji naivni bekani ) 2014 godine bi imali na izborima zicer da umjesto Cirilicara izaberemo čovjeka koji će tri godine poslije podržati onog bekana Softica. Ako to bude oboreno, u tom slučaju nema niko ništa da ti prigovori ili kaže, jer si uradio, pripremio i planirao šta si mogao i koliko si mogao. Ovi ne vide dalje od Centra, više puta dokazano i potvrdjeno, a što se tiče gledanja unaprijed mislim da je Milan Tarot vizionar za ove naše nesposobne IMT morone
Umjesto pripreme i planiranja mi imamo minder sijela, klimanje glavom, poltrone i laganje. Kad se obrukamo, kao što jesmo onda si svi krivi osim debila koji nisu u stanju da sačuvaju nacrtanu ovcu, a ne da vode državu. Veći moroni od navedenih debila iz SDA su oni koji za njih glasaju bez interesa, jer su "naši'. SDA je nasa ko što su snsd i hdz naši, ako ne i gori, stetniji svakako jesu.
Ove uhljebljene nesposobnjakovice što brane SDA i one koji trebaju da dignu spomenik radovanu što ih dovede da budu tu gdje jesu, jer inače ne bi vidjeli prosperiteta do čuvanja krava, mogu da razumijem, nit' znaju za bolje, nit' mogu bolje, nit' misle da može bolje.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 11/03/2017 00:41, edited 1 time in total.
- karanana
#6741 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja vala. Ja sam ocekivao da ce saketa s kapije vratit a ipak je uzelo 15-ak dana da se odbije.
- strong69
#6742 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mrsko mi je pisati... Ali revizija presude trebala je postaviti stvari na svoje mjesto kao i ulogu Srbije i bosanskih Srba u genocidu u Srebrenici, Tomasici... Logorima Keraterm, Manjaca...
I osim istorijske pravde trebala je poslužiti za odbijanje Srbije od miješanja u naše unutrašnje poslove i vodjenje separatističke politike skupa sa Srbima iz BiH.
Za 10-20 godina u knjigama će pisati... Ma jebes ga.
I osim istorijske pravde trebala je poslužiti za odbijanje Srbije od miješanja u naše unutrašnje poslove i vodjenje separatističke politike skupa sa Srbima iz BiH.
Za 10-20 godina u knjigama će pisati... Ma jebes ga.
-
kluz franjo
#6743 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da rezimiramo dan prvi poslije "ničim izazvanog" i "politički motivisanog" izbacivanja Tajnog agenta iz portirnice MSP.
Član predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda je izašao pred vaskoliko srBstvo RS-a i rekao da mu je ovo "najveći lični uspjeh u političkoj karijeri". Vaskoliko srBstvo pada u trans oduševljenja i skandira "Mladene Srbine!"
Pri tome je Mladen učinio sve da stigma GENOCIDA u istoriji ostane isključivo i samo na plećima pravoslavne braće sa ove strane Drine.
Bravo Mladene, ni Haris S. to ne bi bolje odradio od tebe!
U isto vrijeme Bakir I, obavještava bošnjake 1. i 2. saffa da "su mu samo pravda i interes bošnjačkih žrtava na prvom mjestu", te je zbog toga uputio zahtjev za reviziju po jedinom čovjeku gdje je apsolutno mogao biti siguran da će zahtjev biti odbijen "s'nogu".
Masa oko mindera klikće i u ekstazi skandira: "Oni ti ga p.š. Bakire!"
Bravo Bakire, ni Milorad D. to ne bi bolje odradio!
Draganče svakako ima svoju vjernu navijačku grupu i zna da ne mora ništa raditi, tek s' vremena na vrijeme pozvati "U boj, u boj..."
Kao što prije napisah, nisu ova trojica toliko tragi-komični, koliko su "navijači" tragični...
Član predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda je izašao pred vaskoliko srBstvo RS-a i rekao da mu je ovo "najveći lični uspjeh u političkoj karijeri". Vaskoliko srBstvo pada u trans oduševljenja i skandira "Mladene Srbine!"
Pri tome je Mladen učinio sve da stigma GENOCIDA u istoriji ostane isključivo i samo na plećima pravoslavne braće sa ove strane Drine.
Bravo Mladene, ni Haris S. to ne bi bolje odradio od tebe!
U isto vrijeme Bakir I, obavještava bošnjake 1. i 2. saffa da "su mu samo pravda i interes bošnjačkih žrtava na prvom mjestu", te je zbog toga uputio zahtjev za reviziju po jedinom čovjeku gdje je apsolutno mogao biti siguran da će zahtjev biti odbijen "s'nogu".
Masa oko mindera klikće i u ekstazi skandira: "Oni ti ga p.š. Bakire!"
Bravo Bakire, ni Milorad D. to ne bi bolje odradio!
Draganče svakako ima svoju vjernu navijačku grupu i zna da ne mora ništa raditi, tek s' vremena na vrijeme pozvati "U boj, u boj..."
Kao što prije napisah, nisu ova trojica toliko tragi-komični, koliko su "navijači" tragični...
-
dudevitz
#6744 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ko da nam nije dosta ovaj hladni ratkiligonzales wrote:Za Sefera Halilovica svi snazno, da nas odvede odmah u novi rat.strong69 wrote:Revizija presude pokazala je da su u pravu oni koji kažu da se u ovoj zemlji nema za koga glasati i da su svi isti. Nevjerovatno je koliku količinu bljuvotina iznose i kako im je likovanje nad ovom situacijom i vlastiti interes iznad interesa BiH. Komsic i Nikšić su posebno zaslužili medalju.
Kad vidim sve ove SBB-ovce, SDP-ovce itd. nije mi ni čudo što SDA pobjeđuje
Revizija je propala, ali svaljivati odgovornost samo i isključivo na B.I. je presmiješno. Naravno da je odgovoran, ali šta su po pitanju revizije imali za reći u ovih 10 godina svi ti isti koji danas znaju prosipati pamet? Izvinite, gospodo, svi ste vi ista vnago.
Idemo dalje.
A gdje, kako, šta? Sad kad je i to gotovo, tri dana će se o tome pričati i onda idemo dalje. Šta je sad na redu, treći entitet opet ili referendum o nezavisnosti? Brate mili da se hoće i to završiti, nek se podijele u tri državice, eto živim za dan da vidim kako i na koji način će nam tada svima biti bolje.
-
KENJAC
#6745 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nisu bas svi generali poslje bitke. Pusti suplju. Bilo je i generala i prije i za vrijeme bitke, samo sto stado nije htjelo da slusa !
-
dudevitz
#6746 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
E vala se ti baš trudiš opravdati taj svoj username...KENJAC wrote:Nisu bas svi generali poslje bitke. Pusti suplju. Bilo je i generala i prije i za vrijeme bitke, samo sto stado nije htjelo da slusa !
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6747 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
a tvoja žrtva je veća pa si kompetentniji?Hamolj wrote:A mogao je i pušku uzeti umjesto što se krio po bazama u UN-a ? Niko od nas nije nikog izgubio samo je Suljagić. Čitava moja porodica je prošla kroz četničke logore, mnogi članovi porodice su mi ubijeni i sad mi dođe ovakva jedna gnjida poput Suljagića i raduje se tome što je revizija propala. Ovo nije poraz Bakira Izetbegovića nego svih Bošnjaka jer smo ponovo pokazali kakvi smo šupci od ljudi.Niko od njih nije ni pokušao učiniti bila šta u vezi revizije, ali bitno je da su se nakon toga javili. Nabijem ih sve redom na spolni organ !
nije Emir jedini žrtva, ali se ovdje jedini proziva da se RADUJE odbacivanju revizije. to ko tvrdi ima ozbiljnih psiholoških problema, jer kako drugačije objasniti količinu bezobrazluka da se tako nešto tvrdi samo zato što je to rekao lažov Izetbegović?
na primjer, ja tvrdim da ti lažeš da ti je iko bio u logoru, već ste se ispalili na vrijeme i sada izmišljaš samo da bi podebljao svoju šuplju argumentaciju.
-
kiligonzales
#6748 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bakir je pogriješio što je Softica poslao da je obnovi, to mu je kiks i što je olako prešao preko te haške odredbe koja opet jeste ili nije u skladu sa statutom suda, a kojom je isti razrjesen duznosti,. Njegov pokušaj da to učini jer se hvatao zadnji voz za to, svi smo odobrili i podrzali misleci da cini pravu stvar ili su se pravili da mu daju podrsku jer su znali da od revizije nema nista, opozicija njemu ga je jednako gurnula u vatru kao i svi ostali koji su ga združeno podržali vjerujući da smo se dobro pripremili u ovoj deceniji od presude iz 2007 godine. Međutim šta se dešava, farsa vječnica, pa i farsa istovaranje dokaznog materijala u Hagu, onako amaterski gdje naš agent ramenom otvara vrat Haga pokazali su nam da mi ustvari nemamo ni dobro pripremljen pokušaj revizije procesa, da ne govorim da vec dan kasnije su neki mediji objavljivali da ce revizija biti odbijena jer pravni status agenta nije definiran. Prije nego je farsa krenula na Antidejton stranici sam rekao ima mjesec dana tome da je ovo politicka igrarija iz koje necemo povuci nikakvu korist i da mi slucaj imamo, a nemamo pravni tim koji bi mogao reviziju iznjeti kako treba, naravno opleo sam po Softicu jer rezultat prve presude je bio nas najveci gubitak jer tada smo propustili Srbiju da ucinimo odgovornim za genocid i uzp u BiH.dudevitz wrote:Ko da nam nije dosta ovaj hladni ratkiligonzales wrote:Za Sefera Halilovica svi snazno, da nas odvede odmah u novi rat.strong69 wrote:Revizija presude pokazala je da su u pravu oni koji kažu da se u ovoj zemlji nema za koga glasati i da su svi isti. Nevjerovatno je koliku količinu bljuvotina iznose i kako im je likovanje nad ovom situacijom i vlastiti interes iznad interesa BiH. Komsic i Nikšić su posebno zaslužili medalju.
Glasacu za one koji u ovoj situaciji ostanu po stranu i koji se uzdrze biti generali poslije bitke. A o presudi... Nema smisla trošiti riječi poslije svega.![]()
Kad vidim sve ove SBB-ovce, SDP-ovce itd. nije mi ni čudo što SDA pobjeđujei opet će pobjediti jer im nema alternative. Meni je to potpuno nestvarno, kako je moguće da nema alternative, da niko ne razmišlja svojom glavom, da niko nema vizije
![]()
Revizija je propala, ali svaljivati odgovornost samo i isključivo na B.I. je presmiješno. Naravno da je odgovoran, ali šta su po pitanju revizije imali za reći u ovih 10 godina svi ti isti koji danas znaju prosipati pamet? Izvinite, gospodo, svi ste vi ista vnago.
Idemo dalje.
A gdje, kako, šta? Sad kad je i to gotovo, tri dana će se o tome pričati i onda idemo dalje. Šta je sad na redu, treći entitet opet ili referendum o nezavisnosti? Brate mili da se hoće i to završiti, nek se podijele u tri državice, eto živim za dan da vidim kako i na koji način će nam tada svima biti bolje.
Moje misljenje je da je prvobitna presuda, ponuda koju nismo mogli odbiti, nesto kao i Dejton, nakon toga insistiranje na pravdi i istini bilo bi protivno svemu onome sto je MZ za nas predodredila i cime su se u pogledu historije toga doba i mogli dogovoriti. Bice da su uticaj Rusije, a bome i nekih drugih zemalja naklonjenih Srbiji i rijesili Srbiju potpune odgovornosti za ono sto se u BiH desilo, ovako odgovorni su za nesprijecavanje i to je kao neka satisfakcija nama. Mislim bruka za MZ, kao i neusvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici pred UN-om jer su bili ti koji su realno mogli izvrsiti pritisak na sud, mi smo mali da bi to mogli iznjeti sami.
-
kiligonzales
#6749 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ah Emir udari po Bakiru, a prije dvije godine gledo postrojavanju jednog od puka OS BiH na danu obilježavanja nastanka Vojske Republike Srpske, iste vojske koja je i napravila genocid u Srebrenici.Chmoljo wrote:a tvoja žrtva je veća pa si kompetentniji?Hamolj wrote:A mogao je i pušku uzeti umjesto što se krio po bazama u UN-a ? Niko od nas nije nikog izgubio samo je Suljagić. Čitava moja porodica je prošla kroz četničke logore, mnogi članovi porodice su mi ubijeni i sad mi dođe ovakva jedna gnjida poput Suljagića i raduje se tome što je revizija propala. Ovo nije poraz Bakira Izetbegovića nego svih Bošnjaka jer smo ponovo pokazali kakvi smo šupci od ljudi.Niko od njih nije ni pokušao učiniti bila šta u vezi revizije, ali bitno je da su se nakon toga javili. Nabijem ih sve redom na spolni organ !
nije Emir jedini žrtva, ali se ovdje jedini proziva da se RADUJE odbacivanju revizije. to ko tvrdi ima ozbiljnih psiholoških problema, jer kako drugačije objasniti količinu bezobrazluka da se tako nešto tvrdi samo zato što je to rekao lažov Izetbegović?
na primjer, ja tvrdim da ti lažeš da ti je iko bio u logoru, već ste se ispalili na vrijeme i sada izmišljaš samo da bi podebljao svoju šuplju argumentaciju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6750 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
super.kiligonzales wrote:Ah Emir udari po Bakiru, a prije dvije godine gledo postrojavanju jednog od puka OS BiH na danu obilježavanja nastanka Vojske Republike Srpske, iste vojske koja je i napravila genocid u Srebrenici.
a Bakirov otac stavio potpis na ustavno uređenje kojom je omogućeno da dželat ospori pravdu...