SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mario001

#6726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

karanana wrote:Sumnjam da je taksista ista znao. Kad se ime pojavilo? Taksista vjerovatno nije znao ni za incident a kamoli za ime ubice.
Morao je znati, zaustavi veceras nekog taksistu na ulici i reci mu vozi za Rudo??
Izbacit ce te iz auta
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

JanuaryJones wrote: A kamere na GP? To ništa?
Koliko puta ti je granicar samo mahnuo da prodjes?
julisiz es grant

#6728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

JanuaryJones wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
JanuaryJones wrote: Lakše je provući administrativnu grešku, disciplinska vamo-tamo, opomena, suspenzija mjesec, malo od plate nego ilegalan prelazak - tad bi odgovarala čitava smjena i bilo bi otkaza. Vako jedno žrtveno janje, poj'o vuk magarca.
Da, ali u Srbiju mozes preci preko sljivika i livada na milion mjesta.

Da sam granicni policajac meni bi to bio alibi :-)
Jest ali ako to nikad nije radio i nema ko da mu pomogne u kratkom roku, ovo je lakše. A i za ilegalni prelazak preko šljivika i livada bi neko odgovarao.
Kako...mogu li dva čovjeka na prelazu kontrolisati okolni teren...mislim, i ne znam kako ide ta kontrola van puteva, zato pitam.
O'zone
Globalni moderator

#6729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Čosić noćas mora pasti....

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zasjeda- ... /161012118

Ko da gledam sve će se slomiti preko njegovih leđa a ostali će da izvuku svoje guzove u stranu..
julisiz es grant

#6730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

mario001 wrote:
karanana wrote:Sumnjam da je taksista ista znao. Kad se ime pojavilo? Taksista vjerovatno nije znao ni za incident a kamoli za ime ubice.
Morao je znati, zaustavi veceras nekog taksistu na ulici i reci mu vozi za Rudo??
Izbacit ce te iz auta
Taksistu je našao U Rudom, jer čovjek tamo i živi i taksira. Ne zna se kako je došao DO Rudog, ali vjervatno ga dovezao jaran ili član porodice.
JanuaryJones

#6731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

julisiz es grant wrote: Kako...mogu li dva čovjeka na prelazu kontrolisati okolni teren...mislim, i ne znam kako ide ta kontrola van puteva, zato pitam.
Ne kontrolišu oni nego ljudi zaduženi za kontrolu mogućih ilegalnih prekograničnih ruta. Sad jel policija, spec policija, graničari - ne znam. A ovaj se nije mogao tako brzo organizovati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Nije to granica Irana i Iraka, niti Izraela i Libanona, nego dvije drzave koje su koliko juce bile u federaciji.
mario001

#6733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

O'zone wrote:Čosić noćas mora pasti....

Ko da gledam sve će se slomiti preko njegovih leđa a ostali će da izvuku svoje guzove u stranu..
Hoce, na njega Konakovic dugo ima pik
julisiz es grant

#6734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

PA realno, kao lice zadužeo za operativu i jeste najodgovorniji.
mario001

#6735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

julisiz es grant wrote:
mario001 wrote:
Izbacit ce te iz auta
Taksistu je našao U Rudom, jer čovjek tamo i živi i taksira. Ne zna se kako je došao DO Rudog, ali vjervatno ga dovezao jaran ili član porodice.
I pricam o voznji Sarajevo-Rudo i maloj vjerovatnoci da je isao taksijem, slazem se
mayab

#6736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mayab »

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

mario001 wrote:

Cuj to? Ja sve nesto kontam da je komesar mnogo jaci od istaknutih politickih figura, a ne jednog Konakovica.
mario001

#6738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

_BataZiv_0809 wrote:
mario001 wrote:

Cuj to? Ja sve nesto kontam da je komesar mnogo jaci od istaknutih politickih figura, a ne jednog Konakovica.
Traje taj sukob dugo, ovo ce samo biti iskoristeno
Tarzo

#6739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tarzo »

ned424 wrote:Image
Ovo nadjo na face, e koliko je istina ali mislim da jest!

A jes' pouzdan, ni prezime mu nije potrefio.
oldtajmer

#6740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

http://www.avaz.ba/clanak/257968/mog-br ... dan-covjek

jbg nema pravde za postena insana,niti ce je ikada biti u ovoj nakaradnoj zemlji
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

golfiista wrote:
Jimmy McNulty wrote:Dosad je mogo odplivat u El Salvador.
Ma nema šta pričat ba, idući put ako se desi "7.februar" zapalit čitavu državu, nek sve izgori. btw danas sam saznao da mojoj mami majka od ove umrle Bugojanke dođe neki daljni rod. zvala mama gore u Bugojno, kaže da su neutješni. Fuj, ja nam države i qrca.
Sta ces bolan paliti? Palili su cetnici cetiri godine, pa malo ti, jel? Ti bi da zapalis grad? Svake dvije godine imas priliku da promijenis nesposobne polticare, ministre, direktore, a ti bi da palis? Svaki put dvije trecine takvih ostanu kuci a ona jedna trecina izabere nakaze da nas vode. Na tih dvije trecine treba uticati, a ne paliti i rusiti. E svasta na ovom Svijetu.
:izet: :izet: :thumbup: ne jebu u veliki i mali mozak zgrade i ne ubijaju nas na ulicama zgrade nego (ne)ljudi i kad skrsis ove sa (ne) onda opet u te zgrade treba da dodju ovi iz nastavka. Dobijes na svakim izborima olovku, spiskove i od vise komada zla zaokruzis ono sto je najmanje za pocetak a ne ono "samo neka su nasi". Tako se to rusi i radi.
Heller

#6742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Heller »

Tarzo wrote:

A jes' pouzdan, ni prezime mu nije potrefio.
Vozijo, vidiš da je il dijete il "ne pismen".
jao_situacije

#6743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

supercali wrote:
jao_situacije wrote:
kakve to veze sa mojom pričom, koga ti znaš ili ne znaš
ne planiram se raspravljati s tobom koga ti znaš, gdje i kako ko ide
Isto kao sto ima veze znas li ti kojeg sandzakliju ili ne znas
:thumbup:
aj vozdra
kloniran

#6744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

Cini mi se da nije dozvoljeno objavljivati imena i slike malodobne djece ovako na netu.
Mogao si mi makar ime izbrisati.
supercali

#6745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

hrasno38 wrote:
golfiista wrote:
Ma nema šta pričat ba, idući put ako se desi "7.februar" zapalit čitavu državu, nek sve izgori. btw danas sam saznao da mojoj mami majka od ove umrle Bugojanke dođe neki daljni rod. zvala mama gore u Bugojno, kaže da su neutješni. Fuj, ja nam države i qrca.
Sta ces bolan paliti? Palili su cetnici cetiri godine, pa malo ti, jel? Ti bi da zapalis grad? Svake dvije godine imas priliku da promijenis nesposobne polticare, ministre, direktore, a ti bi da palis? Svaki put dvije trecine takvih ostanu kuci a ona jedna trecina izabere nakaze da nas vode. Na tih dvije trecine treba uticati, a ne paliti i rusiti. E svasta na ovom Svijetu.
:izet: :izet: :thumbup: ne jebu u veliki i mali mozak zgrade i ne ubijaju nas na ulicama zgrade nego (ne)ljudi i kad skrsis ove sa (ne) onda opet u te zgrade treba da dodju ovi iz nastavka. Dobijes na svakim izborima olovku, spiskove i od vise komada zla zaokruzis ono sto je najmanje za pocetak a ne ono "samo neka su nasi". Tako se to rusi i radi.
Evo ja zaokruzujem druge od kad znam za sebe pa me jebu 20 godina isti uz malu promjenu vlasti al jebu svi

I sta sam dobio s tim?

Hoces mi ti dati mir sigurnost itd jer nisam glasao za ove sto su krivi?
Heller

#6746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Heller »

]
golfiista wrote:
Šukurac, treba palit, s naglaskom na privatnu imovinu političara, a njih bacat s avaza, kastrirat SDA glasače da se slučajno ne bi razmnožavali. Od četalja makar znaš odakle opasnost prijeti.
Innovation

#6747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Innovation »

mario001 wrote:

Ovo je pravi problem, a ne Dinin "pik".
Ovom prilikom je posebno naglasio da je jako loša komunikacija između naših ustanova i institucija koje bi trebale garantovati sigurnost građana te je uputio apel Tužilaštvu, MUP-u Kantona Sarajevo, federalnom MUP-u, SIPI , OSI da mnogo ozbiljnije shvate svoje profesije, da svoje lične nesporazume stave daleko od ovih naših dešavanja, te da mnogo ozbiljnije i uže sarađuju.

“Mislim da tu ima jako puno propusta, očekujemo da se ta situacija drastično popravi jer je njihovo funkcionisanje preduslov za sigurnost u Kantonu Sarajevo i šire”, poručio je premijer Konaković na kraju obraćanja nakon prvog dijela vanredne sjednice Vlade KS.
holowey

#6748 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

salik79 wrote:
holowey wrote:
insomnia78 wrote: Nije isto proci na tek palece crveno i proci hladno kroz debelo crveno
nadam se da nisi ozbiljan :-)
Ovo sto insomnia veli, potvrdio i komandir saobracajne policije KS na TV-u (prije, otprilike, dvije godine), u udarnom terminu vijesti, a vezano za ucestale udese kod RTV doma, gdje nesavjesni vozaci koce vec na prvo trepcuce zeleno. U svom apelu je porucio vozacima da kamera uopce ne reaguje na prolazak kroz crveno svjetlo u momentu paljenja istog. Toliko o tome.
ako je crveno, nije zid da se mora stati :evil:

nisam komentarisao ukopavanje na prvi treptaj zelenog nego na prolazak kroz crveno (nakon sto je zeleno cetiri puta trepnulo, upalilo i ugasilo zuto)

i semafor kod rtv doma nije jedini na kojem je uvedeno trepcuce zeleno tako da ne znam kako ti taj semafor prvi pade na pamet
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by KatarinaKosaca »

Nece pasti ni Cosic niti itko. DGP je izdala priopcenje da je policajav na granicnom prijelazu «previdio ili pogresno razumio» depesu. Kako napisah danas, imace kaznu 100KM od plate i dobiti drugi granicni prijelaz. Konakovic na N1 se upravo hvalise kako je dobar i nezamjenljiv...
VjecitiStudent

#6750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

Jao Sanje večeras na bht1, Dino joj tekst pisao.
Post Reply