Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

insomnia78

#6726 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Connaisseur Karlin wrote:
salik79 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ali,nigdje ne pise "bio je musliman" kao na domacim vjeriksim stranicama i domacim "enciklopedijama" :D
Citas li ti sta, osim ovog foruma?!

Ṭāriq ibn Ziyād
MUSLIM GENERAL

Jasnije, cini mi se, ne moze...Jedino da su jos napisali: "Mumin, muhsin, muhlis, mutekija i sakir, ako ko upita."

Usput, put-vehabita je saudijska stranica, koju uredjuju domaci vehabitski placenici i na nju se mogu jedino istovariti, a i to virtualno...
pa naravno da je Muslim general jer je vodio Muslim conquest :D ali na BiH stranicama pise generlano, da je musliman,arap, berber,kako ne kuzis razlike [emoji38]
On ustvari bio nesto ko Divjak. Alijin Srbin
cyprus

#6727 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

E jeboga Tarik, kud ga spomenuh :mrgreen: :oops:
Connaisseur Karlin

#6728 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:
hAZNADAR wrote:
Ne govorim o politicarima i njihovom postenju - vec o kriteriju u narodu medju glasacima.
Ljudi svjesno glasaju za krkana, rasistu, ksenofoba, lopova, sovinistu,.... znajuci sve to - jer cilj opravdava sredstvo. I dalje ne gotive mnogo toga kod izabranog - ali moze posluziti svrsi. I to je to. A ne tvoje stupidno shvatanje feminizma i tolerancije pa mislis pola Amerike takvo.
pa njegova zena radi najvazniji posao, ne birni :D mnogi bi od vas imali njegouv zenu u krevetu :oops:

ima mnoge zene poslovne partnere, ne znam,sto je to neobicno :-)

on jeste krkan i sirovina, i narvno da nije dzentlmen,ali on nije jedini predsjednik koji je takav :)

ljudi su glasali za ono sto im je ponnudjeno,a Klintonka je uprksala sa svojom tajnom korsponednicjiom i tako je stvorila nepovjerenje ,i ne razumijem ,kako se mogla kadnidirati ili osatai nekaznjena,to se niko ne pita :)

izbor glasanj je bio los, ali se preives hajke u meidjima dize u vezi Trampa jer je americki predjsenik logicno

oh, a, ne ne neee, ne volim da tolerisem,to je prisiljavanje :D moja borba za zneska prava nemaju veze sa feminizmom kako ga ti dozivljavas, tj, ne hodam gola i ne vrsitim sa parolama, vec to radim znatno bolje i pametnije :-D

ne razumijem,zasto si ovoliko opsjednut sa Trampom,kao i vecna va s, padate u histeriju :D [emoji38]
Zbog njegovog odnosa prema muslimanina. Da isto ovo prica za zidove prica bi bila potpuno drugacija. Bosnjo je cudo. U Sa nema vode u Zenici grijanja, zagadjenost ugusi al se forum usijo o TruNpu, Siriji, Izraelu...
ali Tramp godinamai danas posluje sa strancima msulimanima i ima muslimmane radnike :)

njegova reakcja je na islasmke teroriste,a ne muslimane u SAD

privremen supsneodvana immigracija jeste surova,ali ista je vec dugo aktivna,jos od Obamine administracije ,smao je Tramp stavio sah-mat,zato postoje ovako burne reakcije
seln

#6729 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote:
animals wrote:
Pa nisam ni za mog prvog susjeda, a kamoli da budem
za nekog iz druge drzave..
Vidi, ja shvatam da smo nas dvojica "dva svijeta razlicita": tebi je osnov djelovanja egoizam, meni solidarnost.
I jedno i drugo je legitimno... lose je samo kad se egoizam pokusa prodati kao opsti princip, jer ljudsko drustvo se bazira upravo na solidarnosti.
Ja sam realista, a ti sanjar..
ja sam za sve ljude, dobre volje..
bez obzira odakle dolazili..
ali sam za ostro sankcionisanje kriminalaca..
e,sad ovodrugo je najveci problem..
Anzeige auf freiem Fuß, je najcesca osuda, sto iritrira sve normalne ljude..
Vecina onih koji su birali Hofera se takodje smatraju realistima.
A o kriminalcima sam se vec izjasnio.
Kako god: frohes Schaffen.
Connaisseur Karlin

#6730 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

cyprus wrote:E jeboga Tarik, kud ga spomenuh :mrgreen: :oops:
neka si i bas ti hvala, da vidmo kako ga muslimani vjernici Bosanjci dozivaljvaju doticnog :thumbup: :D
animals

#6731 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

seln wrote: Vecina onih koji su birali Hofera se takodje smatraju realistima.
A o kriminalcima sam se vec izjasnio.
Kako god: frohes Schaffen.
Ja ga nisam birao,ali pola Austrije jeste..
moras to respektirati..
e sad,jesi li ti, u pravu ili ti pola stanovnika svoje drzave,druga je stvar..
Point.

#6732 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

salik79 wrote:

Ṭāriq ibn Ziyād
MUSLIM GENERAL

Jasnije, cini mi se, ne moze...Jedino da su jos napisali: "Mumin, muhsin, muhlis, mutekija i sakir, ako ko upita."

Usput, put-vehabita je saudijska stranica, koju uredjuju domaci vehabitski placenici i na nju se mogu jedino istovariti, a i to virtualno...
pa naravno da je Muslim general jer je vodio Muslim conquest :D ali na BiH stranicama pise generlano, da je musliman,arap, berber,kako ne kuzis razlike :lol:
Stvarno se nadam da lose trollas jer nije moguce da je neko ovako "donji" u diskusiji i jos nastavlja po svom. Ako je muslimanski general, de nam Kolumbo reci koje bi vjere mogao biti? Katolik? Hindu? Vanzemaljac?
Kikibombona

#6733 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Rokaju po Alziru, Maroku, Tunisu ili iz kojih vec su ovi vukojebina?
Rokaju po Libiji i Iraku. U tim drzavama, koliko znam, zive Arapi. Da li bi tebi bilo svejedno da neko masakrira Bosnjake u Srbiji ili Crnoj Gori? Nemoj biti licemjer jbg ti.

Teroristickih napada nije bilo dok zapadnjaci nisu poceli nemilosrdno rusiti i ubijati po arapskim zemljama. To je cinjenica a ti mozes pjevati borbene.

Zapadnjaci su nanijeli zla Arapima da im se ovi za 2 000 godina ne mogu osvetiti. O teroristima sve najgore, posebno onim koji ubijaju civile, ali treba reci ko je glavni krivac i ko je prvi poceo.
Uzmi ti malo pricitaj istoriju teroristickih napada u Evropi. Promjenio se motiv ali akteri su manje vise isti.
Daj mi ti navedi posto ne znam na sta mislis? Vjerovatno mislis na napade grupe koja je prethodila Hezbolahu a koja je radila sranja radi americko-francusko-izraelskog intervencionizma u Libanonu!?

Arapi napadali mete na zapadu iz cista mira, prije zapadnjackog intervencionizma na BI i sjeveru Afrike?

Sta cemo sa skupinama poput Bader Majnhof, IRA ili ETA? Jesu i oni Arapi?

Terorizam se razbuktao radi zapadnog previranja po Bliskom istoku. I sto veca sranja prave - to je odgovor terorista zesci.
hAZNADAR

#6734 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

oh, a, ne ne neee, ne volim da tolerisem,to je prisiljavanje :D moja borba za zneska prava nemaju veze sa feminizmom kako ga ti dozivljavas, tj, ne hodam gola i ne vrsitim sa parolama, vec to radim znatno bolje i pametnije :-D
A, haa, samo milioner moze hvatati za p. :lol:
Briga me za tvoj feminizam, ti si pocela sa spominjanjem mog sovinizam kojeg naravno ne mozes dokazati - pa imam pravo onda podsjetiti na licemjernost i dvolicnost.
ne razumijem,zasto si ovoliko opsjednut sa Trampom,kao i vecna va s, padate u histeriju

Naravno da ne razumijes jer imas predrasude o kako kazes "vecini nas". Ko smo to ba vecina mi? Cim obicno misljenje o nekome tumacis samo u nasem slucaju kao opsjednutost, histeriju,..

Tvoje istrajavanje u odbrani je bilo do sada daleko zesce i tvrdoglavije ako nisi primijetila.
salik79

#6735 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

salik79 wrote:
ali,nigdje ne pise "bio je musliman" kao na domacim vjeriksim stranicama i domacim "enciklopedijama" :D

Ṭāriq ibn Ziyād
MUSLIM GENERAL

pa naravno da je Muslim general jer je vodio Muslim conquest :D ali na BiH stranicama pise generlano, da je musliman,arap, berber,kako ne kuzis razlike :lol:
Pa naravno da je Richard lavljeg srca krizarski vojskovodja, jer je bio krizarski vojskovodja, ali ko kaze da je on bio krscanin, ako pise da je bio krscanin, Englez, Normandijac, Irac,...?!!! :-) :-) :-)

Mislim, jesi li ti prirodno ovakva, ili je to neka vrsta treninga?
Kikibombona

#6736 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

RNG_25 wrote:
Kikibombona wrote:Padaju po arapskim drzavama i po arapskom narodu. Da li bi tebi bilo svejedno da sutra Amerika izroka po Tuzli, srusi pola grada i pobije 5 000 pripadnika tvoga naroda?
Možda (@insomniji) ne bi bilo svejedno, no ako i kada se neko opredijeli da bude državljanin neke države, onda treba da zastupa i interese te države, pa i kada ti interesi su u koliziji sa interesima vlastitog naroda neke druge države iz koje neko dolazi. U suprotnom, riječ je o izdaji, a postoji razlog zašto je izdaja jedan od većih kriminalnih djela u iole bitnijim zemljama svijeta, te kao takav podložan i sankcijama u vidu smrtne kazne.

Ako se nekome to ne sviđa, pak, slobodan je da emigrira u koju god državu želi, odrekne se državljanstva prve države, te bori za interese te druge države i njenog naroda. Zajedno sa svime što to nosi.

A ovo, da neko može arogantno sebi pripisivati poziciju da zastupa interese dvaju neovisnih i zasebnih političkih entiteta, koji su još k' tome suprotstavljeni, je samo glupost ili licemjerje i ništa više.
Evropljani fini i tolerantni, Arape tretiraju kao jednako vrijedne, a Arapi otresiti i agresivni, Evropljane tretiraju kao manje vrijedne!?? Da nisi pretjerao?
I šta sada? Evropljani imaju pravo, bolje rečeno pravo koje proističe iz moći i volje da se ta moć iskoristi, da spriječe bilo koga u rušenju njihovog političkog, društvenog i svakog drugog poretka, ako već smatraju da je taj poredak bolji od alternativa koje nude potencijalni rušitelji. I to više nema veze s tim je li neko "vredniji" ili nije.
Ovu pricu slobodno okaci macku o rep. Vidi na primjeru meni poznatog Iraka. Arapi i Sadam su decenijama govorili Kurdima, ako ne volite Irak, arapski Irak, gdje su Arapi 80%, slobodni ste da razgulite u Iran. Kurdi su ih mnozili sa nulom, patili zbog toga, ali sada imaju drzavu u drzavi i uskoro ce biti nezavisni. Albanci na Kosovu imaju slicnu pricu itd itd. Da su se ljudi mirili sa sudbinom, prihvatali zakon jaceg, dan danas bi svijetom vladali Rimljani ili Mongoli.

Tako i Arapi/muslimani u Francuskoj. Ljudi se bore za ideale. Mozda Francuska za 100 godina bude islamska pa sta onda!??? Svijet se mijenja konstantno. Da se tebe pita nikakvih promjena ne bi bilo.

Mogu Evropljani raditi sto zele, samo neka se ne cude plaho kada se Ebu ovaj ili onaj budu raznosili po Evropi. Akcija - reakcija.
salik79

#6737 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote: Rokaju po Libiji i Iraku. U tim drzavama, koliko znam, zive Arapi. Da li bi tebi bilo svejedno da neko masakrira Bosnjake u Srbiji ili Crnoj Gori? Nemoj biti licemjer jbg ti.

Teroristickih napada nije bilo dok zapadnjaci nisu poceli nemilosrdno rusiti i ubijati po arapskim zemljama. To je cinjenica a ti mozes pjevati borbene.

Zapadnjaci su nanijeli zla Arapima da im se ovi za 2 000 godina ne mogu osvetiti. O teroristima sve najgore, posebno onim koji ubijaju civile, ali treba reci ko je glavni krivac i ko je prvi poceo.
Uzmi ti malo pricitaj istoriju teroristickih napada u Evropi. Promjenio se motiv ali akteri su manje vise isti.
Daj mi ti navedi posto ne znam na sta mislis? Vjerovatno mislis na napade grupe koja je prethodila Hezbolahu a koja je radila sranja radi americko-francusko-izraelskog intervencionizma u Libanonu!?

Arapi napadali mete na zapadu iz cista mira, prije zapadnjackog intervencionizma na BI i sjeveru Afrike?

Sta cemo sa skupinama poput Bader Majnhof, IRA ili ETA? Jesu i oni Arapi?

Terorizam se razbuktao radi zapadnog previranja po Bliskom istoku. I sto veca sranja prave - to je odgovor terorista zesci.
Apropos:

Image
hAZNADAR

#6738 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

animals wrote:Ovaj forum je zanimljiv, sto kad Amerika zabrani ulaz,nekom Somalijcu,odmah Bosnjaka srce zaboli..
jer je zaboga musliman..
kad bi ja procitao da je Amerika ili bilo koja druga zemlja zabranila ulaz, recimo
nekoj zemlji iz Juzne Amerike,koji su mahom kriminalci, zaboli me,iako su katolici..
kad Bosnjaci nauce, da brinu svoju brigu, a ne nekog Soamlijca ili Plaestinca, mozda im bude bolje..
I kako si zakljuci da bas srce zaboli?
Cijeli svijet kritikuje trumpovo rezonovanje, vjerski kriterij,.. i to svi tumace kao netoleranciju, presedan,.. ali samo u nasem slucaju srce boli. :roll:

Slazem se da ima ljudi koji brinu samo o muslimanima - ali barem na ovom forumu ja ih ne znam. Bice da t imalo generalizujes.
Trump je seljacina, krkan, sposoban, netolerantan, zabavan,... itd. I nemoj misliti da Bosnjak ima stav samo kada je musliman u pitanju ili na udaru. Zaboravio si temu o Brexitu i kolicinu strasti koja je veca nego ovdje.
animals

#6739 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

hAZNADAR wrote:
animals wrote:Ovaj forum je zanimljiv, sto kad Amerika zabrani ulaz,nekom Somalijcu,odmah Bosnjaka srce zaboli..
jer je zaboga musliman..
kad bi ja procitao da je Amerika ili bilo koja druga zemlja zabranila ulaz, recimo
nekoj zemlji iz Juzne Amerike,koji su mahom kriminalci, zaboli me,iako su katolici..
kad Bosnjaci nauce, da brinu svoju brigu, a ne nekog Soamlijca ili Plaestinca, mozda im bude bolje..
Cijeli svijet kritikuje trumpovo rezonovanje, vjerski kriterij,.. i to svi tumace kao netoleranciju, presedan,.. ali samo u nasem slucaju srce boli. :roll:

Slazem se da ima ljudi koji brinu samo o muslimanima - ali barem na ovom forumu ja ih ne znam. Bice da t imalo generalizujes.
Trump je seljacina, krkan, sposoban, netolerantan, zabavan,... itd. I nemoj misliti da Bosnjak ima stav samo kada je musliman u pitanju ili na udaru. Zaboravio si temu o Brexitu i kolicinu strasti koja je veca nego ovdje.
Evo gradi zid prema katolickom Mexiku,i mene to
stvarno ne pogadja..
Mexiko je zemlja kriminalai korupcije i treba ih ograditi,
dok se ne opamete.
A Trump,ni manje ni vise,isti kao svi politicari,samo
drugacije komunicira::
Kikibombona

#6740 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Apropos:

Image
Da Jezu, Insomniji i ostaloj ekipi kazes da je Amerika 100 puta vece zlo od svih islamskih teroristickih skupina zajedno, da snose debele zasluge za nastanak istih, uvrijedili bi se.

I zato mi je pomalo licemjerna silna dreka oko Trampa. Lik je sovinista/fasista, ali su Obama i Hilari ratni zlocinci. Pa ko je za sada gori?
hAZNADAR

#6741 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

Edin H. wrote:
hAZNADAR wrote:
Ako ne kontas ironiju i zahebanciju - barem se nasmij u pravom momentu. :lol:
Ok, sorry, nisam bio siguran, ali mislio sam da se mozda zajebavas, inace Cyprus je bosanski vatahr koliko je meni poznato.
Pa da, poskok rezoni - nema gore nego kada vatahr pokupi pamet od binasr.
Vidi sta uradi od teme sa arapskim osvajanjem Spanije.
cyprus

#6742 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

animals wrote:Mexiko je zemlja kriminalai korupcije i treba ih ograditi,
dok se ne opamete.
Jao rezonovanja...

:zid:

Mislim da je ovaj smajli sad dobio puni smislao...

PS EdinH, otkud sad tebi to? :mrgreen: :twisted:
insomnia78

#6743 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

hAZNADAR wrote:
jer je zaboga musliman..

Vecina tog svijeta je rijesila svoju egzistenciju. Od posla, vode, grijanja, do komsije koji mu s kamom visi iznad glave. Ostali sute i rade. Ne mozemo se ugledati na Izr jer su oni van konknurencij ali bi mogli na Albance. Nije mala stvar da te u prvih par dana po dolasku na funkciju spomene ministar odbrane USA
hAZNADAR

#6744 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

animals wrote:
hAZNADAR wrote:
jer je zaboga musliman..

Evo gradi zid prema katolickom Mexiku,i mene to
stvarno ne pogadja..
Mexiko je zemlja kriminalai korupcije i treba ih ograditi,
dok se ne opamete.
A Trump,ni manje ni vise,isti kao svi politicari,samo
drugacije komunicira::
Ne pogadja ni mene - ali to i dalje jeste netolerancija i desnicarsko sranje.
Ja pamtim berlinski zid i takvi zidovi ce uvijek biti sranje koje dizu idioti.

Priliv imigranata je iz cijele juzne Amerike a ne samo Mexika koji nije samo zemlja kriminala koju treba ograditi. I da se opamete? od cega?
Trump nije kao svi politicari - on uopce nije politicar niti je kad bio.
Connaisseur Karlin

#6745 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Point. wrote:
salik79 wrote:

Ṭāriq ibn Ziyād
MUSLIM GENERAL

Stvarno se nadam da lose trollas jer nije moguce da je neko ovako "donji" u diskusiji i jos nastavlja po svom. Ako je muslimanski general, de nam Kolumbo reci koje bi vjere mogao biti? Katolik? Hindu? Vanzemaljac?
Ricard Lavljeg Srca je bio katolik :D znaci,on je bio katolicki general :lol:
Connaisseur Karlin

#6746 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

insomnia78 wrote: On ustvari bio nesto ko Divjak. Alijin Srbin
:D :thumbup:
insomnia78

#6747 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Ljubav dominira. Nema govora [emoji23][emoji23]
Connaisseur Karlin

#6748 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

salik79 wrote:
salik79 wrote: Citas li ti sta, osim ovog foruma?!

Ṭāriq ibn Ziyād
MUSLIM GENERAL

Pa naravno da je Richard lavljeg srca krizarski vojskovodja, jer je bio krizarski vojskovodja, ali ko kaze da je on bio krscanin, ako pise da je bio krscanin, Englez, Normandijac, Irac,...?!!! :-) :-) :-)

Mislim, jesi li ti prirodno ovakva, ili je to neka vrsta treninga?
englez :oops: katolik nije primarni dio :D engleska je plaho katolicka :D
cyprus

#6750 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:...i desnicarsko sranje...
Haznadar, ponosni nacionalista spominje desničarsko sranje :mrgreen: Misliš desničarski kolači :)
Post Reply