atg51 wrote:Sjednes fino u blizinu bilo koje zivotinje koja je predator, pa onda onda izjavis "da po prirodi nisu agresivne, da je covjek zapravo krivac...".Tomahawk11 wrote:Ovdje krenula prica poput one da su vanzemaljci u startu losi, mali, zeleni, osvajaci![]()
Zivotinje bilo koje vrste po prirodi nisu agresivne. Upravo je covjek najveci krivac zasto je neki pas agresivan.
Ima zivotinja koje su agresivne (vuk, tigar, mnoge vrste zmija...) i zivotinja koje nisu agresivne (ovca, jelen, vjeverica...).
Mislim da nema potrebe da dalje pricamo o ovome.
Pse lutalice treba ukloniti iz grada. I to hitno!!!
Psima lutalicama nije mjesto u gradu. Znam ja da ima ljudi koji vole zivotinje, i ja ih volim, ali morate shvatiti da grad nije mjesto za pse.
Oni napadaju ljude, raznose smece, krecu se u coporima sto stvara strah kod ljudi.
Ljudi s druge strane ubijaju pse, trenutno, svakodnevno, u vecini gradova. Treba biti iskren i reci da to traje.
Samo se svi prave mutavi i o tome se ne prica.
Obicni ljudi, ne vlast, (vlast zaboli ona stvar u vezi ovog problema) stavljaju psima otrov u hranu, izlomljeno staklo pomijesaju sa mesom, bacaju mlade psice u rijeke (jer mladih psica ima na sve strane), kupe ih u kombije i pustaju na nekim planinama i sumama van gradova i rade mnoge druge stvari kako bi ih uklonili iz svojih ulica i naselja.
Ovo dovodi do toga da psi umiru u mukama, ljudi postaju u sukobu sa zakonom, znaci kriminalci, a problem se nije rijesio.
Jos jednom da naglasim, psima lutalicama nije mjesto u gradu.
Problem pasa lutalica
-
atg51
#6726 Re: Problem pasa lutalica
-
atg51
#6727 Re: Problem pasa lutalica
I inace, da li ovi zastitnici lutalica imaju uopce konkretan predlog kako zivotinje ukloniti iz grada?atg51 wrote:atg51 wrote:Sjednes fino u blizinu bilo koje zivotinje koja je predator, pa onda onda izjavis "da po prirodi nisu agresivne, da je covjek zapravo krivac...".Tomahawk11 wrote:Ovdje krenula prica poput one da su vanzemaljci u startu losi, mali, zeleni, osvajaci![]()
Zivotinje bilo koje vrste po prirodi nisu agresivne. Upravo je covjek najveci krivac zasto je neki pas agresivan.
Ima zivotinja koje su agresivne (vuk, tigar, mnoge vrste zmija...) i zivotinja koje nisu agresivne (ovca, jelen, vjeverica...).
Psima lutalicama nije mjesto u gradu. Znam ja da ima ljudi koji vole zivotinje, i ja ih volim, ali morate shvatiti da grad nije mjesto za pse.
Oni napadaju ljude, raznose smece, krecu se u coporima sto stvara strah kod ljudi.
Ljudi s druge strane ubijaju pse, trenutno, svakodnevno, u vecini gradova. Treba biti iskren i reci da to traje.
Obicni ljudi, ne vlast, (vlast zaboli ona stvar u vezi ovog problema) stavljaju psima otrov u hranu, izlomljeno staklo pomijesaju sa mesom, bacaju mlade psice u rijeke (jer mladih psica ima na sve strane), kupe ih u kombije i pustaju na nekim planinama i sumama van gradova i rade mnoge druge stvari kako bi ih uklonili iz svojih ulica i naselja.
Ovo dovodi do toga da psi umiru u mukama, ljudi postaju u sukobu sa zakonom, znaci kriminalci, a problem se nije rijesio.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6728 Re: Problem pasa lutalica
Naravno da nije.... psima lutalicama, prosjacima, dzeparosima, raznim klosarima....zavisi na kojem stepenu je drustvo, tako se i stvari postavljaju.atg51 wrote:Sjednes fino u blizinu bilo koje zivotinje koja je predator, pa onda onda izjavis "da po prirodi nisu agresivne, da je covjek zapravo krivac...".Tomahawk11 wrote:Ovdje krenula prica poput one da su vanzemaljci u startu losi, mali, zeleni, osvajaci![]()
Ima zivotinja koje su agresivne (medvjed, vuk, tigar, mnoge vrste zmija...) i zivotinja koje nisu agresivne (ovca, krava, jelen, vjeverica...).
Ovo za medvjede, vukove, tigrove, zmije....ne bih komentarisao. Vidi se da nemas ni osove poznavanja zivotinja. Nisu bolan te zivotinje agresivne jer im cejf da te napadnu, agresivne su kad se brane. Tako isto i onaj pas na ulici, kad ga udari 10 ljudi, on 11. insana sam grize, e onda se ovaj cudi i kaze vidi bijesna pasceta.
To o trovanju, slomljenom staklu i uopste ubijanju zivotinja ne bih komentarisao. Ne bih mogao raditi takve stvari. Zbog nesavjesnosti i nebrige vlasti, drustva uopste ne trebam ubijati zivotinje, a pogotovu ih muciti. No, svakom svoje.
- simonese
#6729 Re: Problem pasa lutalica
znaci,lutalice su sad tu i jebajiga,sta ces sad,nista,to ti je tako,super
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6730 Re: Problem pasa lutalica
Nije jebaji ga, odnosno ne bi trebalo biti. Najlakse je svim sluzbama prati ruke od svega. Nije nicija odgovornost. Kad se boriti za fotelje, onda nije tako. Onda svi trce. Trebaju li gradjani uzimati stvar u svoje ruke ici mlatiti pascad, trovati ih, sklanjati sa ulice? Mislim da definitivno ne trebaju. Oni koji bi trebali uglavnom nece prstom da mrdnu.simonese wrote:znaci,lutalice su sad tu i jebajiga,sta ces sad,nista,to ti je tako,super
- Adriatic
#6731 Re: Problem pasa lutalica
Od koga se branio čopor lutalica koji je napao dijete koje je od toga dobilo dijabetes?Tomahawk11 wrote:Naravno da nije.... psima lutalicama, prosjacima, dzeparosima, raznim klosarima....zavisi na kojem stepenu je drustvo, tako se i stvari postavljaju.atg51 wrote:Sjednes fino u blizinu bilo koje zivotinje koja je predator, pa onda onda izjavis "da po prirodi nisu agresivne, da je covjek zapravo krivac...".Tomahawk11 wrote:Ovdje krenula prica poput one da su vanzemaljci u startu losi, mali, zeleni, osvajaci![]()
Ima zivotinja koje su agresivne (medvjed, vuk, tigar, mnoge vrste zmija...) i zivotinja koje nisu agresivne (ovca, krava, jelen, vjeverica...).
Ovo za medvjede, vukove, tigrove, zmije....ne bih komentarisao. Vidi se da nemas ni osove poznavanja zivotinja. Nisu bolan te zivotinje agresivne jer im cejf da te napadnu, agresivne su kad se brane. Tako isto i onaj pas na ulici, kad ga udari 10 ljudi, on 11. insana sam grize, e onda se ovaj cudi i kaze vidi bijesna pasceta.
To o trovanju, slomljenom staklu i uopste ubijanju zivotinja ne bih komentarisao. Ne bih mogao raditi takve stvari. Zbog nesavjesnosti i nebrige vlasti, drustva uopste ne trebam ubijati zivotinje, a pogotovu ih muciti. No, svakom svoje.
Ne provaljuj se.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6732 Re: Problem pasa lutalica
Cuj ne provaljuj se. Sto se provaljujem? Da je kako treba, neko bi bio pozvan na odgovornost zato sto je taj copor bio na ulici, a dijete fasovalo dijabetes. Posljedice su tu, al uzrok cemo pod tepih. Osim Novog Sarajeva, sta su ostale opstine poduzele po pitanju ovog problema?
Zamisli to ovako. Glasao si za nacelnika opstine Stari Grad, ali on sad nece da makne nekom stvari oko problema copora lutalica, iako ti imas dijete koje sutra moze imati psihicke ili fizicke posljedice. Da li je to ok? Mislim, najlakse cemo za mene. Oznaci me se kao cukoljpca ili kako vec i idemo dalje. Problem se nece sam od sebe rijesiti. Nece ni tako sto cemo se podijeliti na ove i one.
Zamisli to ovako. Glasao si za nacelnika opstine Stari Grad, ali on sad nece da makne nekom stvari oko problema copora lutalica, iako ti imas dijete koje sutra moze imati psihicke ili fizicke posljedice. Da li je to ok? Mislim, najlakse cemo za mene. Oznaci me se kao cukoljpca ili kako vec i idemo dalje. Problem se nece sam od sebe rijesiti. Nece ni tako sto cemo se podijeliti na ove i one.
-
FMDzem
#6733 Re: Problem pasa lutalica
Ja ne znam šta im je fazon lajat na auto. Pošto živim na Alpašu, i bilo da idem onom jednosmjernom oko B faze, bilo da idem iza zgrada, uvijek se lole zatrče i lavežom te isprate do raskrsnice. Još se bacaju pod točkove.. U početku sam znao usporiti, haj kontam da ne udarim, grehota, sad me vala boli briga. Treba još i da mi uskoči kroz prozor. 
-
Rizvan
#6734 Re: Problem pasa lutalica
Uzurpiraš im teritorijuFMDzem wrote:Ja ne znam šta im je fazon lajat na auto. Pošto živim na Alpašu, i bilo da idem onom jednosmjernom oko B faze, bilo da idem iza zgrada, uvijek se lole zatrče i lavežom te isprate do raskrsnice. Još se bacaju pod točkove.. U početku sam znao usporiti, haj kontam da ne udarim, grehota, sad me vala boli briga. Treba još i da mi uskoči kroz prozor.
-
saja_dj
#6735 Re: Problem pasa lutalica
Pa od prilike je i tako. Ne mogu da kenjaju po djecijim igralistima a da ih neko ne gleda. Thug life.5 0 5 wrote:problem maca lutalica.saja_dj wrote: Mace zakon![]()
i ova tema ima nepismen naslov. kako ja razumijem, ispade da psi lutalice imaju problem i o njemu se ovdje raspravlja.
- MJAU - da
#6736 Re: Problem pasa lutalica
Đe pakica? Uglavnom, psi ispred Ekonomije, neki veliki je po drugi put ljudima udavio macu. Nekad ranije su ti isti psi podavili leglo mačića. Žena koja ih je imala je u depresiji trenutno i njen muž je rekao da će ih se riješiti na ovaj, ili onaj način.Tomahawk11 wrote:Cuj ne provaljuj se. Sto se provaljujem? Da je kako treba, neko bi bio pozvan na odgovornost zato sto je taj copor bio na ulici, a dijete fasovalo dijabetes. Posljedice su tu, al uzrok cemo pod tepih. Osim Novog Sarajeva, sta su ostale opstine poduzele po pitanju ovog problema?
-
Naslovnica
#6737 Re: Problem pasa lutalica
Onaj žuti i jarani mu su neumorni.FMDzem wrote:Ja ne znam šta im je fazon lajat na auto. Pošto živim na Alpašu, i bilo da idem onom jednosmjernom oko B faze, bilo da idem iza zgrada, uvijek se lole zatrče i lavežom te isprate do raskrsnice. Još se bacaju pod točkove.. U početku sam znao usporiti, haj kontam da ne udarim, grehota, sad me vala boli briga. Treba još i da mi uskoči kroz prozor.
To im je neka vrsta igre.
Niti su me kada zakačili zubima, niti oštetili auto, samo trče za njim i laju. Ja usporim, oni uspore, i laju. Ne grizu. Blesavi.
Pošto imam veliko auto, ne izbjegavam ih, ako podlete pod točkove zaboli me.
-
Naslovnica
#6738 Re: Problem pasa lutalica
Poznanika mi je napao čopor pasa, kod BBI, na čistu miru. 100x je prošao tuda, nikada nije imao problema, 101. put mu je zaplatila butina.Tomahawk11 wrote:Naravno da nije.... psima lutalicama, prosjacima, dzeparosima, raznim klosarima....zavisi na kojem stepenu je drustvo, tako se i stvari postavljaju.atg51 wrote:Sjednes fino u blizinu bilo koje zivotinje koja je predator, pa onda onda izjavis "da po prirodi nisu agresivne, da je covjek zapravo krivac...".Tomahawk11 wrote:Ovdje krenula prica poput one da su vanzemaljci u startu losi, mali, zeleni, osvajaci![]()
Ponavljam, iz čista mira.
I da, lutalice itekako napadaju ljude, ne sve lutalice, ali mnoge.
Psima bez vlasnika nije mjesto na ulici. Čoporima pogotovu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6739 Re: Problem pasa lutalica
Izgleda treba ekstra velikim slovima NIGDJE NISAM REKAO DA JE LUTALICAMA MJESTO NA ULICI 
- Adriatic
#6740 Re: Problem pasa lutalica
Vjerovatno nisi rekao i da napadaju samo ako su izazvani.Tomahawk11 wrote:Izgleda treba ekstra velikim slovima NIGDJE NISAM REKAO DA JE LUTALICAMA MJESTO NA ULICI
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6741 Re: Problem pasa lutalica
A jbg sad....jok eto, napadaju sto su siti i sto ih niko ne tuce. To sto tebe ujede, a nisi mu nista uradio (iz cista mira jel?), ne znaci da ga neko prije tebe nije maltretirao.Adriatic wrote:Vjerovatno nisi rekao i da napadaju samo ako su izazvani.Tomahawk11 wrote:Izgleda treba ekstra velikim slovima NIGDJE NISAM REKAO DA JE LUTALICAMA MJESTO NA ULICI
Pa ni divlje zivotinje ne napadaju ako nisu izazvane ili se ne brane.
- Adriatic
#6742 Re: Problem pasa lutalica
Tomahawk11 wrote:A jbg sad....jok eto, napadaju sto su siti i sto ih niko ne tuce. To sto tebe ujede, a nisi mu nista uradio (iz cista mira jel?), ne znaci da ga neko prije tebe nije maltretirao.Adriatic wrote:Vjerovatno nisi rekao i da napadaju samo ako su izazvani.Tomahawk11 wrote:Izgleda treba ekstra velikim slovima NIGDJE NISAM REKAO DA JE LUTALICAMA MJESTO NA ULICI
Pa ni divlje zivotinje ne napadaju ako nisu izazvane ili se ne brane.
Čitaš li ti uopšte šta pišeš?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6743 Re: Problem pasa lutalica
- Adriatic
#6744 Re: Problem pasa lutalica
Znači ljudi napadaju lutalice i izazivaju ih, pa im oni samo vraćaju?Tomahawk11 wrote:U cemu je problem? De mi prevedi sta sam napisao? Sta je nejasno?
- simonese
#6745 Re: Problem pasa lutalica
mnogo se pravimo ludi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6746 Re: Problem pasa lutalica
Bice da nismo na istim talasnim duzinamaAdriatic wrote:Znači ljudi napadaju lutalice i izazivaju ih, pa im oni samo vraćaju?Tomahawk11 wrote:U cemu je problem? De mi prevedi sta sam napisao? Sta je nejasno?
Ne objasnjavao ti ja. Ko skonto, skonto. Ko ne skonto....sta cu mu ja. Nisam na optuzenickoj.
- sunceKOtepsija
#6747 Re: Problem pasa lutalica
branis neodbranjivoTomahawk11 wrote:Bice da nismo na istim talasnim duzinamaAdriatic wrote:Znači ljudi napadaju lutalice i izazivaju ih, pa im oni samo vraćaju?Tomahawk11 wrote:U cemu je problem? De mi prevedi sta sam napisao? Sta je nejasno?
![]()
Ne objasnjavao ti ja. Ko skonto, skonto. Ko ne skonto....sta cu mu ja. Nisam na optuzenickoj.
- simonese
#6748 Re: Problem pasa lutalica
opstina centar nije sklopila ugovor sa Lokom tako da oni ne djeluju na tom podrucu
Rad ima kafileriju ali nisu dobili dozvolu(koci opet opstina centar)
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6749 Re: Problem pasa lutalica
Djeluju i te kako. Ja živim u toj općini 2x bili odnijeli cuke iz mahale...Jučer smo jednu tamo našli, jer je išla na usvajanje. Dakle, djeluju definitivno.simonese wrote:opstina centar nije sklopila ugovor sa Lokom tako da oni ne djeluju na tom podrucu
- simonese
#6750 Re: Problem pasa lutalica
kako,kod mene u krugu od 50 metara 4 copora,sve sam institucije kontaktirao,niko nistaKatarinaKosaca wrote:Djeluju i te kako. Ja živim u toj općini 2x bili odnijeli cuke iz mahale...Jučer smo jednu tamo našli, jer je išla na usvajanje. Dakle, djeluju definitivno.simonese wrote:opstina centar nije sklopila ugovor sa Lokom tako da oni ne djeluju na tom podrucu