Ima li sta jednostavnijeazdralovic wrote: ↑14/05/2025 09:24https://api-documentation.olx.basarajevosa wrote: ↑14/05/2025 06:11 Ako je legalno volio bih i ja da imamKao da sam jednom naletio na neku stranicu što nudi povezivanje tvoje web stranice i olx-a, moguće da tako rade.
OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
-
sarajevosa
#6726 Re: OLX.BA - sve o tome
-
1Dante1
#6727 Re: OLX.BA - sve o tome
Nema, moras imati barem osnovno programersko znanje. Opet ti to ne znaci ako nemas vec neki sistem iz kojeg ces povlaciti oglase. Ovo se isplati samo onima koji vec imaju bazu artikala, npr na svojoj stranici.
- Mea_parvitas
#6728 Re: OLX.BA - sve o tome
Ovo je dokaz sta kod nas ide, kopija, fush, pod zeljom da izgledas "originalno". 7000 dostava za 3 godine, 17 aktivnih artikala, ides kao "outlet shop" i udri.
https://olx.ba/shops/OutletShops/aktivni
https://olx.ba/shops/OutletShops/aktivni
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6729 Re: OLX.BA - sve o tome
Zar ima 3 godine
- Peacean
#6730 Re: OLX.BA - sve o tome
https://avaz.ba/vijesti/biznis/975233/z ... istu-blizuZakon o elektronskoj trgovini pri kraju: Kraj divljem online tržištu blizu
- Truba
#6731 Re: OLX.BA - sve o tome
Pozdrav dali bih otkupili knjige Dr Vojislava Šešelja?
21.05.2025 u 18:09
pa sta je s ovim ljudima
21.05.2025 u 18:09
- zdravo
#6732 Re: OLX.BA - sve o tome
Od jučer imam problem prilikom slanja artikla kupcu.
Ispunim sve podatke i kada napravim zadnji klik dobijem ovu grešku:
"Unešeni broj nije u validnom formatu"
Dopisujem se sa "pikavcima" od jučer ali nema pomaka
Kada se ide na inspect element, api error je 422, unprocessed item content i označen je broj kupca koji je u identičnom formatu kao i moj broj.
Ne razumijem
Kada se ide na inspect element, api error je 422, unprocessed item content i označen je broj kupca koji je u identičnom formatu kao i moj broj.
Ne razumijem
-
zippoo87
#6733 Re: OLX.BA - sve o tome
Probaj sa drugog browsera ili sa mobilne aplikacije.zdravo wrote: ↑25/05/2025 08:30 Od jučer imam problem prilikom slanja artikla kupcu.
Ne razumijem
Obrisi coockies i data od olxa u browsing history,mozda je tu neki problem.
- zdravo
#6734 Re: OLX.BA - sve o tome
Pokusao sam sve to prije nego sam pisao ovdje.zippoo87 wrote: ↑25/05/2025 13:31Probaj sa drugog browsera ili sa mobilne aplikacije.zdravo wrote: ↑25/05/2025 08:30 Od jučer imam problem prilikom slanja artikla kupcu.
Ne razumijem
Obrisi coockies i data od olxa u browsing history,mozda je tu neki problem.
I opet isti problem, ista greska.
Kasnije sam uspio sam nadoci na rjesenje.
A to je da u mjesto kontakt telefona nikako ne smijes staviti broj fiksnog telefona, broj mora biti mobitel. To Olx podrska ne zna i zato mi nisu znali reci sta je problem zapravo.
A zanimljivo je to da nigdje ni ne pise da broj kupca mora biti broj mobitela. Koji propust jebote.
Slao sam nesto firmi i ljudi imaju fiksni telefon. Logicno da cu unijeti taj broj.
Ali ajde rjeseno je i sada znam sta je problem.
-
epik
#6735 Re: OLX.BA - sve o tome
Kako se vi nosite sa budalama koje naruce pa ne preuzmu robu... mislim nemam troskova nikakvih, al je to bas bezveze....
-
milojicabrzi
#6736 Re: OLX.BA - sve o tome
Imaš ti troškova, kako da nemaš... upakuješ, pa čekaj poštara, pa mu snesi...
Ne znam zašto se to događa, moguće je da neko naruči, pa pronađe na drugom oglasu artikal koji mu bolje odgovara, a ne može poništiti narudžbu ili sl.
Ne vjerujem da se neko iz čista mira za*ebava naručujući artikle, koje ne namjerava preuzeti, rizikuje negativne ocjene i sl.
Nisam se do sada susreo sa situacijom da neko nešto ne preuzme, doduše, nikad ne reci nikad.
Ne znam zašto se to događa, moguće je da neko naruči, pa pronađe na drugom oglasu artikal koji mu bolje odgovara, a ne može poništiti narudžbu ili sl.
Ne vjerujem da se neko iz čista mira za*ebava naručujući artikle, koje ne namjerava preuzeti, rizikuje negativne ocjene i sl.
Nisam se do sada susreo sa situacijom da neko nešto ne preuzme, doduše, nikad ne reci nikad.
-
zippoo87
#6737 Re: OLX.BA - sve o tome
Ima debila svakakvih...olx je sabirni centar raznoraznih pacenika. Desi se i meni s vremena na vrijeme,ne toliko cesto ali recimo 3 vracanja godisnje a i to je mali broj,jer ja sve isprovjeravam,nazovem na broj ako mi je neko sumnjiv pa vecinu i ne posaljem. Nepismenog naroda je najvise u BiH a ima i debila,sto namjerno to rade.
Recimo puno veci broj je ko nadje kupca po onim raznoraznim FB grupama...e ono tek je leglo retardiranih osoba. Ja i tamo oglasavam i svaki dan imam barem jednog pacenika koji se javi a da jos ni pisati nije naucio. Ali ja imam jedno svoje pravilo a to je da,cim mi se javi nepismena osoba,odmah odustajem od komunikacije,jer na velikom broju uzoraka,od takvih osoba nema nikakve koristi i nisu kupci. Samo se dzaba gubi vrijeme.
Tako i vi...ako vidis da je nepismen,odmah prekidaj sve sa takvim,jer od takvih te moze samo glava zaboliti.
Recimo puno veci broj je ko nadje kupca po onim raznoraznim FB grupama...e ono tek je leglo retardiranih osoba. Ja i tamo oglasavam i svaki dan imam barem jednog pacenika koji se javi a da jos ni pisati nije naucio. Ali ja imam jedno svoje pravilo a to je da,cim mi se javi nepismena osoba,odmah odustajem od komunikacije,jer na velikom broju uzoraka,od takvih osoba nema nikakve koristi i nisu kupci. Samo se dzaba gubi vrijeme.
Tako i vi...ako vidis da je nepismen,odmah prekidaj sve sa takvim,jer od takvih te moze samo glava zaboliti.
-
epik
#6738 Re: OLX.BA - sve o tome
Ma saljem svaki dan iz radnje nesto, maskice, zvucnici, adapteri itd... ok mi je ako covjek pogleda, ne svidi mu se i vrati... (ne znam kako se BH posti isplati to raditi ionako su najjeftiniji), Ali naruciti, ne preuzeti posiljku, ne javiti razlog, neodgovarati na poruku, blokirati... to mi je totalno bezveze.
-
zippoo87
#6739 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa normalnom covjeku je to nezamislivo.
Ali nenormalnim budalama,kojih je puno vise u BiH nego normalnih,sve moze pod obraz. Ja zato sve vise puta provjerim,nazovem prije slanja,ako mi je neko sumnjiv. I opet se desi par paketa da mi vrate a da i ne pogledaju. Nego nece da se javi postaru
Ali nenormalnim budalama,kojih je puno vise u BiH nego normalnih,sve moze pod obraz. Ja zato sve vise puta provjerim,nazovem prije slanja,ako mi je neko sumnjiv. I opet se desi par paketa da mi vrate a da i ne pogledaju. Nego nece da se javi postaru
-
zigson
- Truba
#6741 Re: OLX.BA - sve o tome
najslabiji maj
definitivno olx postaje mjesto razgledanja
3 prodane knjige i pregovaram za 2 sto ce biti prebaceno u 6.mjesec
definitivno olx postaje mjesto razgledanja
3 prodane knjige i pregovaram za 2 sto ce biti prebaceno u 6.mjesec
-
zippoo87
#6742 Re: OLX.BA - sve o tome
Na olxu se vise nista ne prodaje.
Sve poruke i upite koje i dobijem su debilnog karaktera.
Sve poruke i upite koje i dobijem su debilnog karaktera.
- Truba
#6743 Re: OLX.BA - sve o tome
Lose sve losije
Mozda se trziste zasitilo ali zaista nema kolanja novca preko olx kao prije
Mozda se trziste zasitilo ali zaista nema kolanja novca preko olx kao prije
-
zippoo87
#6744 Re: OLX.BA - sve o tome
Manjak novca je glavni uzrok. Ljudi i dalje imaju iste potrebe,samo ne mogu sebi finansirati sve to danas.
Obzirom da su osnovne zivotne namirnice otisle u tacku,energija i svi servisi su poskupili a plate ostale iste,logicno da je kod vecine naroda krpljenje.
Kod mene se sada prodaje roba do max 300 KM...sve skuplje ni da takne.
Onda vecina sada kupuje na rate,kes je postao misaona imenica.
Obzirom da su osnovne zivotne namirnice otisle u tacku,energija i svi servisi su poskupili a plate ostale iste,logicno da je kod vecine naroda krpljenje.
Kod mene se sada prodaje roba do max 300 KM...sve skuplje ni da takne.
Onda vecina sada kupuje na rate,kes je postao misaona imenica.
- Peacean
#6745 Re: OLX.BA - sve o tome
Zašto uzimati sa olx-a kad možeš jeftinije preko temu
To je sada aktuelno pa ljudi ni ne ulaze na olx što onda pogodi ostale prodavače.
To je sada aktuelno pa ljudi ni ne ulaze na olx što onda pogodi ostale prodavače.
- Truba
#6746 Re: OLX.BA - sve o tome
Zagor preko temu?
- Peacean
#6747 Re: OLX.BA - sve o tome
Ma mislim generalno, pa onda ljudi uopšte ne ulaze na olx i onda stradate vi koji prodajete nešto drugo.
-
zippoo87
#6748 Re: OLX.BA - sve o tome
Ja ne prodajem te stvarcice od par KM,koje se mogu narucivati online.
Tako da je pad kod mene uzrokovan losijom ekonomskom situacijom gradjana.
Zlatne godine su bile 2022. i 2023.
Tako da je pad kod mene uzrokovan losijom ekonomskom situacijom gradjana.
Zlatne godine su bile 2022. i 2023.
- kabal1337
#6749 Re: OLX.BA - sve o tome
zadnje sto sam uspio prodati je bilo 1300 KM. I to sam cekao 1, 1 1/2 mjesec. Bilo je glupih ponuda, a skroz maksimalno fer sam zacijenio svoj proizvod.
Najbolje ide nesto do max 200 KM.
Najbolje ide nesto do max 200 KM.
- Truba
#6750 Re: OLX.BA - sve o tome
ne samo da ne kupuju nego se loguju svako 3 dana i salju jednu poruku za artikle koji ih "zanimaju"