Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Rural Hama: A group of terrorists (Islamic State of Iraq and the Levant) who are fighting the Syrian Arab Army beheaded a soldier and vow to behead everyone who is an enemy of God. These people are wahhabis, who would behead their own children.
This execution took place on 9th October 2013 (4th, Dhul Hijjah, 1434).
Nije da ja nesto diskvalifikujem ljude po cetnistvu i ustastvu. Imam i ja danasnjih prijatelja koje je rat zatekao na drugoj strani -- sta ces, zivot.
Jah.I pitaš li ih gdje su im očevi bili i za koga su se borili i oni sami ili možda o tome i ne pričaš s njima da ne bi pokvario"prijateljstvo".Pitaš li ih gdje bi cijev okretali da se sutra zarati?Što ne mogu pre...avanja.
Nek vidim najmanji znak da neko simpatiše četnike ili ustaše,za mene ne postoji više.
Klavikula wrote:kakv trol Tito dragi, sta tebe zaboli neka stvar ko je gdje bio u ratu ovdje, kad je ovo tema o Siriji, a ne o Bosni. unistavanje teme lvl 8697.
Trol zbog kojeg mnogi zaobilaze ovu i slične teme. Trol koji jedan ekstremno antinacionalistički, ljevičarski medij kao što je "Advance" naziva "ustaškim". Zbog ovog mu je od mene trajan lični ban, a vidjećemo da li za ovakve pojave postoji granica trolanja na ovom forumu.
@kapetane, tesko da su uspjeli otvoriti koridor prema Kversu, Al Safira je nesto veci zalogaj, al izgleda da je zele zauzeti, silovito udaraju avijacijom i artiljerijom posljednja dva dana. kad taj grad zauzmu otvaranje koridora ce biti pitanje sata.
nemam sad vremena, al do veceras cu pokusati iskopati vise informacija.
Klavikula wrote:kakv trol Tito dragi, sta tebe zaboli neka stvar ko je gdje bio u ratu ovdje, kad je ovo tema o Siriji, a ne o Bosni. unistavanje teme lvl 8697.
Trol zbog kojeg mnogi zaobilaze ovu i slične teme. Trol koji jedan ekstremno antinacionalistički, ljevičarski medij kao što je "Advance" naziva "ustaškim". Zbog ovog mu je od mene trajan lični ban, a vidjećemo da li za ovakve pojave postoji granica trolanja na ovom forumu.
Challenger__ wrote:Jedna američka digresija, radi raje koja je otvorena za informacije a ne radi ovih provincijskih, usplahirenih neofoba, sa pukog evropskog dna:
- naime, pisao sam o akciji bajkera u USA, Washington D.C. koja je načela atmosferu političke korektnosti a koja u osnovi odražava jedno šire raspoloženje, želju, da se američko društvo vrati svojim izvorima, odnosno ustavnim vrijednostima, za koje vjeruju da su ugrožene od administracije...
- sada se priprema pohod kamiondžija ( ) na glavni grad, u opticaju je i ideja o Impeachmentu.
Mislim da nismo daleko od jednog epohalnog bumerang efekta, odnosno, da oni koji su drugima spremali "proljeća" mogu vrlo lako da ga osjete na svojoj sopstvenoj koži.
Ja Sam Odavle wrote:
Na ovo sam htio davno odgovoriti, ali sam nekako smetnuo. Nikad nije kasno.
Recider, Chelo, gdje si ti bio u ratu u Sarajevu? Ako se nisi bio rodio, sve u redu. Na kojoj strani ti je bio tata? Vidim ides na cetnicke i ustaske portale. Ako si bio mali, sve u redu. Ako si bio za rata, na kojoj si bio strani? Ako si bio mali za rata, gdje je bio tata? Na kojoj strani? Nemoj mi reci da je sjedio u podrumu, ili prvi zdusio jer "ovo nije njegov rat".
I samo ovo jos: uopste me ne zanima ko si ni ko ti je familija, ali mozda mi pomogne shvatiti kako mozes pravdati razvlacnje pameti sirijcima od strane Putinovog drvenog lutka.
lijepo sam rekao, bez ličnih prepucavanja. ako ste željni znati tuđi bekgraund, napravite grupicu na FB i raspravljajte pod pravim imenima. postoji razlog zašto je forumska forma anonimnost.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Ja Sam Odavle
neki dan postavio neko snimak predaje kod Damaska..ljubav frca na sve strane, ljube se i grle ..
jebemu nisu mogli biti bar malo mudriji, ne znaju ni namjestiti predaju..svi ovi što se predaju u civilnim odijelima, ali zato nose mitraljeze, snajpere, rpg..
baš trebaš biti čvaka da popušiš onu propagandu..
muhafuca wrote:Jos jedna dekapitacija od strane terorista
NSFW - nije za one sa slabijim stomakom
Rural Hama: A group of terrorists (Islamic State of Iraq and the Levant) who are fighting the Syrian Arab Army beheaded a soldier and vow to behead everyone who is an enemy of God. These people are wahhabis, who would behead their own children.
This execution took place on 9th October 2013 (4th, Dhul Hijjah, 1434).
Oko 50 mrtvih u sukobu ISIS-a i FSA u protekla tri dana
evo potvrda SOHR-a
,,Aleppo province: Approximately 50 fighters have been killed in the past 3 days of clashes between the ISIS and a rebel battalion in the Intharat, Bustan al-Basha and Masaken Hanano neighborhoods. It is worth mentioning that the rebel battalion also does not have a good reputation in the area. The clashes ended with ISIS control of the rebel bases and the spread of ISIS checkpoints in these neighborhoods.,,
posljedica toga:
U drugim vijestima, pojavili su se navodi kako FSA prijeti ogranku Al-Qaede, skupini ISIL, da će "predati sirijskoj vojsci teritorij" koji drže u najvećem gradu, Aleppu. Dva bataljuna FSA-a, Katibat al-Mugirat i Guraba’a al-Shaam, objavili su poruku u kojoj ističu kako će se povući iz prostora Bustan al-Basha u Aleppu te pustiti sirijskoj vojsci da zauzme teritorij. Navodno se u konkretnoj gradskoj četvrti već danima vode žestoki sukobi između FSA i ISIL-a, kao i na nekim drugim mjestima u zemlji gdje su buknuli unutarnji sukobi.
- Zemleka broji oko 44 hiljade stanovnika, i pripada pokrajini Okolica Damaska nalazi se istočno od Damaska i udaljena je od njega 10 kilometaraNakon hemijskih udara na Zemleku režim je uspio potisnuti jedinice FSA u ovom podrućju, danas je padom mosta u Zemleki grad u potpunosti pao u ruke FSA. Most se nalazi na samom početku Zemleke.
- U Zemleki pored režimskog masakra nad Sirijcima hemijskim udarima, desio se i pokolj u režiji režimskih snaga 30. juna. Tada je među demonstrantima sirijske opozicije eksplodirala bomba i usmrtila oko 80 Sirijaca i na stotine ranila.
još jedan pokazatelj tog mahnitog moždanog sklopa koji je spreman muslimanu glavu odsiječ. ovo može bit opomena svakom bošnji koji kaže kad "srbi i hrvati imaju četnike i ustaše ,nemojte dirat ni vehabije". kao "naši su" a ono bi ti s pjesmom glavu odfikarilo...