SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#6726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

karanana wrote:
zateznistub wrote:Uzas! Ko u ratu...
--- NO LINKS ---/novost/142614
no links - prekinute veze. ko u ratu.

nije ssh nego onaj extend.
Tacno! :thumbup:
Dioda

#6727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dioda »

Dobro je roknulo, u onoj tisini je zvucalo k'o da se neka zgrada srucila :-)
perfect_guy

#6728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by perfect_guy »

shandrprcSA wrote:pa stavite link izmedju

to od onog supka andelije kafic?
jest

malo sam zaklonjen u odnosu na poziciju kafića, i opet se pofino čulo
punta

#6729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by punta »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 0225017#10
hahahahaahaaa nema stete i tako su sve te baste nelegalno postavljene

a skupo novo crijevo za plinsku bocu da se kupi metar je oko 3km
drug_profi

#6730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Bice prije da je redukcija neispravna. Slauf kad pusta osjeti se pa se i zamjeni, niko nije lud. Redukcija sama od sebe samo pocne izbacivati na ozraku. Imao sam i ja u kuci situaciju kad sam za dlaku izbjegao eksploziju i to bi mi ubilo starog oca gusenjem, ili nas obojicu eksplozijom.
Boca puna, isporucena dan prije. Ja premontirao, bilo sve normalno jer UVIJEK provjerim sapunicom.
Ustanovio sam da je redukcioni ventil na boci neispravan. Na odusak izbacuje plin neprekidno. To se desava, a zato se i savjetuje zatvoriti bocu na ventilu kad se ne koristi. Od tada to i radim.

A baska sto ima i tih ventila i boca neipravnih, ali takva nam je stvarnost... zakone niko ne postuje.
holowey

#6731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

drugi profil wrote:Bice prije da je redukcija neispravna. Slauf kad pusta osjeti se pa se i zamjeni, niko nije lud. Redukcija sama od sebe samo pocne izbacivati na ozraku. Imao sam i ja u kuci situaciju kad sam za dlaku izbjegao eksploziju i to bi mi ubilo starog oca gusenjem, ili nas obojicu eksplozijom.
Boca puna, isporucena dan prije. Ja premontirao, bilo sve normalno jer UVIJEK provjerim sapunicom.
Ustanovio sam da je redukcioni ventil na boci neispravan. Na odusak izbacuje plin neprekidno. To se desava, a zato se i savjetuje zatvoriti bocu na ventilu kad se ne koristi. Od tada to i radim.

A baska sto ima i tih ventila i boca neipravnih, ali takva nam je stvarnost... zakone niko ne postuje.
nekad se svaka boca bazdirala prije vracanja u promet (sa potvrdom o bazdiranju uz svaku bocu), a sada vlada bolimekurko taktika ("svakako nece u mojoj kuci roknut'")

s jedne strane, nema bazdiranja, sa druge strane masa ljudi koristi jeftine (kineske?) reduktore i crijeva, mora nekad doci do havarije :(
drug_profi

#6732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Hajd znaj odakle je reduktor. Ovaj koji je kod mene pustao je bio predratni, SFRJ.
Onda sam kupio neki talijanski, u radnji, 13 maraka, sto uopste nije skupo i ne znam zasto bi neko trazio jeftinije kad se radi o stvari koja glavu cuva.
vješalica

#6733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

holowey wrote:
drugi profil wrote:Bice prije da je redukcija neispravna. Slauf kad pusta osjeti se pa se i zamjeni, niko nije lud. Redukcija sama od sebe samo pocne izbacivati na ozraku. Imao sam i ja u kuci situaciju kad sam za dlaku izbjegao eksploziju i to bi mi ubilo starog oca gusenjem, ili nas obojicu eksplozijom.

nekad se svaka boca bazdirala prije vracanja u promet (sa potvrdom o bazdiranju uz svaku bocu), a sada vlada bolimekurko taktika ("svakako nece u mojoj kuci roknut'")

s jedne strane, nema bazdiranja, sa druge strane masa ljudi koristi jeftine (kineske?) reduktore i crijeva, mora nekad doci do havarije :(
baždirala se nije,već samo baždarila...a još je pogrešno upotrebljavati tu riječ kad je u pitanju plinska boca...jer baždare se mjerni instrumenti...a plinska boca nikako nije mjerni instrument....znači može biti samo atestovana plinska boca...a da li je...to je već nešto drugo u ovom slučaju...
drug_profi

#6734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Image
holowey

#6735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

vješalica wrote:
holowey wrote:

baždirala se nije,već samo baždarila...a još je pogrešno upotrebljavati tu riječ kad je u pitanju plinska boca...jer baždare se mjerni instrumenti...a plinska boca nikako nije mjerni instrument....znači može biti samo atestovana plinska boca...a da li je...to je već nešto drugo u ovom slučaju...
Image
vješalica

#6736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

holowey wrote:
vješalica wrote: baždirala se nije,već samo baždarila...a još je pogrešno upotrebljavati tu riječ kad je u pitanju plinska boca...jer baždare se mjerni instrumenti...a plinska boca nikako nije mjerni instrument....znači može biti samo atestovana plinska boca...a da li je...to je već nešto drugo u ovom slučaju...
Image

izvini opet...ali to nema veze sa gramatikom već semantikom...žao mi je što kritiku ne podnosiš...ali et ako ništa lijepo je nešto saznati i ne živiti u zabludi :wink:
sve u svemu bilo je krajnje dobronamjerno.... :)
punta

#6737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by punta »

ma kako ce osjetit kad je tamo pola ih nadrogirano
onaj plinski grijac je sigurno i kuljen od nekog narkomana da se sto jeftinije prođe
drug_profi

#6738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

E jbg punta. Da je meni malo tvoja pamet da budem rahat.
Akibh

#6739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Akibh »

punta wrote:da se ne zaboravi da se i sanela javila http://drmaj.ba/o-kakvoj-policijskoj-br ... ni-pisati/
Izvinjavam se, ko je ovaj Gebels?
sorcerer

#6740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sorcerer »

drugi profil wrote:E jbg punta. Da je meni malo tvoja pamet da budem rahat.
:lol: :lol: :lol: :lol:
punta

#6741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by punta »

da ne bi mozda i rodni list da i tebi pise Sarajevo
Akibh wrote:
punta wrote:da se ne zaboravi da se i sanela javila http://drmaj.ba/o-kakvoj-policijskoj-br ... ni-pisati/
Izvinjavam se, ko je ovaj Gebels?
to ti je sanela ona je u talu sa ovim http://www.klix.ba/forum/protesti-aktue ... 4#p9747834

:lol: :lol: :lol: :lol:
Reglan

#6742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140225073

mogu li ovi putnici tuziti Centrotrans pa da dobiju neku naknadu?
holowey

#6743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

arshavin wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140225073

sto tuziti ct? jeli to ct bus preticao preko pune?
mali_balon

#6744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

WTF :shock: :? Cek odo jos jednom procitati mozda sam nesta fulio.

Nisam nista fulio i dalje mi nije jasna tvoja izjava.
Reglan

#6745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

Ma mislio sam koga putnici mogu tuziti sto su dobili povrede u javnom prevozu?
Naslovnica

#6746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

holowey wrote:

Pa putnici sa odgovarajućom kartom su osigurani od strane nezgode.
Naravno da mogu tražiti naknadu, koju plaća osiguranje!
mali_balon

#6747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Pa naravno da mogu samo slabo ko ima para da se ganja, jer ako nije centrotrans kriv onda bi morao angazovati advokata, tako da ...
drug_profi

#6748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

punta wrote:
da ne bi mozda i rodni list da i tebi pise Sarajevo
Ne treba brate nije to neka sreca. Bolje da pise Wien, ali ne pise.

Nismo ba svi dosli odnekud. Ima nas sto imaju cukunbabe i cukundede po grobljima u Sarajevu, a jos zivimo ovdje, mos mislit...
Budale klasicne.

Ali niko kao ti, moj punta.
holowey

#6749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

Naslovnica wrote:
holowey wrote:

Pa putnici sa odgovarajućom kartom su osigurani od strane nezgode.
Naravno da mogu tražiti naknadu, koju plaća osiguranje!
ali i dalje ne kontam zasto tuziti ct? zasto ne ici u tom slucaju sa odstetnim zahtjevom prema osiguravajucem drustvu?
drug_profi

#6750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

mali_balon wrote:Pa naravno da mogu samo slabo ko ima para da se ganja, jer ako nije centrotrans kriv onda bi morao angazovati advokata, tako da ...
Ama ne ide to tako.
Svaki putnik sa kupljenom kartom je osiguran od povreda u saobracaju. Dokaz je policijski zapisnik o nezgodi, njegova karta sa datumom i vremenom, i ozljedni list.
Sve se to podnese osiguravajucoj kuci gdje je autobus osiguran, na naplatu. Ne trebaju ti advokati, ali bi pomogla veza.
Mozes proceduru saznati u bilo kojoj osiguravajucoj kuci.
Locked