Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#67226 Re: Liverpool FC
Nemojte me pogresno shvatit, nisam ja nuzno rekao da je pojacanje od 120 miliona garant kvalitete i da je apriori bolje od nekog koga platis 20, ali procentualno je historija pokazala da ces prije ubosti s igracem koji je na glasu, nego s nekim koga iz naftalina izvuces i platis 5-10 miliona. Robertson je izuzetak i opcenito takvi igraci.
Posebno je to iluzorno ocekivati da ces svaki put ubosti i da se mozes osloniti na tu poltiku kada si u borbi za trofeje.
Brighton to sebi moze dozvoliti, da dovede 5 igraca za po 5-10 miliona i da svih 5 bude flop, nikom "a" ne bi rekao i kad sezona ode u ambis. Liverpool je ipak nesto drugo.
Mislim vracamo se na to da kao pare ne donose trofeje. Donose donose, ako ih pravilno investiras.
Dobro je Gandalf rekao, da su oni s tom politikom krenuli prije godinu-dvije, pa s po jednim jeftinim veznjakom pokusavali osvjeziti ekipu, pa i ako ne uspijes, imas njih jos 2-3 koja mogu povuci, ali sad to radit kad ti gori pod nogama i kad ti doslovno trebaju 2 vrhunkse klase u vezi je suludo!
Realno i Bellingham moze ispasti flop, kao Sancho, ali opet ono sto smo gledali, veca je vjerovatno da ce ti Bellingham od 120 miliona donijeti ono sto ti treba, nego Mac Allistar i jos jedan-dva.
Posebno je to iluzorno ocekivati da ces svaki put ubosti i da se mozes osloniti na tu poltiku kada si u borbi za trofeje.
Brighton to sebi moze dozvoliti, da dovede 5 igraca za po 5-10 miliona i da svih 5 bude flop, nikom "a" ne bi rekao i kad sezona ode u ambis. Liverpool je ipak nesto drugo.
Mislim vracamo se na to da kao pare ne donose trofeje. Donose donose, ako ih pravilno investiras.
Dobro je Gandalf rekao, da su oni s tom politikom krenuli prije godinu-dvije, pa s po jednim jeftinim veznjakom pokusavali osvjeziti ekipu, pa i ako ne uspijes, imas njih jos 2-3 koja mogu povuci, ali sad to radit kad ti gori pod nogama i kad ti doslovno trebaju 2 vrhunkse klase u vezi je suludo!
Realno i Bellingham moze ispasti flop, kao Sancho, ali opet ono sto smo gledali, veca je vjerovatno da ce ti Bellingham od 120 miliona donijeti ono sto ti treba, nego Mac Allistar i jos jedan-dva.
- Gandalf
#67227 Re: Liverpool FC
Slabo su radili na transferima kada je trebalo uložiti ozbiljnu lovu, pa se nakon osvojena dva velika trofeja, zakasnilo sa osvježavanjem ekipe - rezultat tog transferskog nerada je da Liverpoolu trenutno treba 5-6 jakih igrača i u odbrani i na sredini. Ako žele pomjerati Trenta prema naprijed, novi desni bek je obavezan ali i novi štoper, jer je i u odbrani promaja kao i na sredini. A na sredini barem dva veznjaka i to samo za ovu sezonu. Biće potreban i novi lijevi bek ako Tzimikas ode, dakle mnogo glavobolja za Kloppa, a ne pomaže ni što Firminjo odlazi na kraju sezone. Obzirom na povrede Diaza i Jote te odlazak Bobya, bilo bi mudro potražiti makar jednog rotacijskog polušpica/krilo.
Klopp je blago rečeno, u ozbiljnim problemima i vjerovatno će i dobiti tu opciju za transfere : 6 igrača po 20 miliona - naravno da nisam oduševljen tom situacijom, ali moraju ozbiljno poraditi na situaciji sa mnogo prekobrojnih igrača u timu i izvršiti ozbiljnu analizu najvećih igračkih prioriteta za kupiti u ekipi. Makar se i krpili sa jeftinim pojačanjima, ekipu podmladiti moraju i napraviti reda na ogromnom spisku igrača koji imaju. Ja lično sam više za opciju da se dovedu dva igrača od po 50-60 miliona a koji mogu odmah biti prvotimci i dva mlađa igrača za klupe iz akademije. U priču o superstaru od 120-150 miliona nisam vjerovao od početka. Oni te milione nikada ne bi dali za jednog igrača, možda tu lovu investiraju u šestoricu igrača, MOŽDA.
I to pokazuje kakav im je i skauting, nikakav. Tog Belinghama niko nije ni pogledao dok je bio u Birminghemu, dakle domaćeg supertalenta su hladno ignorisali, a kako neće tek onda nekog egzotičnog brazilca, kamerunca, portugalca. Ispred nosa su pustili velikog talenta, kako bi oni saburli u miru, razvijali neke svoje lijeve poluigrače.
Ova me situacija podsjeća na zadnju Brendanovu polusezonu, mnogo igrača kojima je rok davno istekao i trener koji sam sebe vrti u krug sa par istih finesa, davno pročitanih od protivnika. A klub hronično nema love za skupa pojačanja
Klopp je blago rečeno, u ozbiljnim problemima i vjerovatno će i dobiti tu opciju za transfere : 6 igrača po 20 miliona - naravno da nisam oduševljen tom situacijom, ali moraju ozbiljno poraditi na situaciji sa mnogo prekobrojnih igrača u timu i izvršiti ozbiljnu analizu najvećih igračkih prioriteta za kupiti u ekipi. Makar se i krpili sa jeftinim pojačanjima, ekipu podmladiti moraju i napraviti reda na ogromnom spisku igrača koji imaju. Ja lično sam više za opciju da se dovedu dva igrača od po 50-60 miliona a koji mogu odmah biti prvotimci i dva mlađa igrača za klupe iz akademije. U priču o superstaru od 120-150 miliona nisam vjerovao od početka. Oni te milione nikada ne bi dali za jednog igrača, možda tu lovu investiraju u šestoricu igrača, MOŽDA.
I to pokazuje kakav im je i skauting, nikakav. Tog Belinghama niko nije ni pogledao dok je bio u Birminghemu, dakle domaćeg supertalenta su hladno ignorisali, a kako neće tek onda nekog egzotičnog brazilca, kamerunca, portugalca. Ispred nosa su pustili velikog talenta, kako bi oni saburli u miru, razvijali neke svoje lijeve poluigrače.
Ova me situacija podsjeća na zadnju Brendanovu polusezonu, mnogo igrača kojima je rok davno istekao i trener koji sam sebe vrti u krug sa par istih finesa, davno pročitanih od protivnika. A klub hronično nema love za skupa pojačanja
- vaučer
#67228 Re: Liverpool FC
A da se možda sačeka da prođe transfer rok i da zaigraju par puta ti novi igrači prije nego se Klopp pošalje na odmor i svi prekriže kao beskorisni? Ono, bar dvije-tri utakmice?
- drug_profi
#67229 Re: Liverpool FC
Ja bih saslušao ponude za Salaha. A vi mislite šta hoćete.
I ako ga uvalimo kome, eto love da se tim napravi kako treba.
I ako ga uvalimo kome, eto love da se tim napravi kako treba.
- vaučer
#67230 Re: Liverpool FC
Nedovoljno bi zaradili na njemu. Kad uračunaš desni krilo da ga zamjeni, izvukao si maksimalno 40m profita. Vrijedi nam više od tog.
- AmiĐa_Idriz
#67231 Re: Liverpool FC
Majke mi, Gandalf već prekrižio i sljedeću sezonu
Mislim šta znam, ko je 2018-te mogao misliti da će Keita biti fijasko ili da će Robertson biti top. Hajde da vidimo kako će se i šta odviti.
Mada i ovo je taj toksicitet koji su ljudi iz kluba napravili, sad ljudima ništa ne valja.
- drug_profi
- AmiĐa_Idriz
#67233 Re: Liverpool FC
Salah je i dalje najučinkovitiji igrač ove ekipe, i to daleko. Ne znam koliko bi bilo pametno odricati se njega, pogotovo u ovom tranzicionom periodu i u napadu.
- AmiĐa_Idriz
#67235 Re: Liverpool FC
MATCHDAY

Ako skinemo ovaj junf u gostima večeras, ja se uzdam da možemo pokušati uzdrmati Newcastle do kraja. Džaba
Ako skinemo ovaj junf u gostima večeras, ja se uzdam da možemo pokušati uzdrmati Newcastle do kraja. Džaba
- vaučer
#67236 Re: Liverpool FC
Osim Leedsa, imamo u gostima još samo West Ham, Southampton i Leicester. Dakle objektivno, fin raspored. Što naravno ne znači ništa, jer su lomili vrat na 'finom rasporedu' cijelu godinu. Liga Prvaka je predaleko, ali bar da ne ostvare najgoru sezonu u EPL bi bilo fino.
- AmiĐa_Idriz
#67237 Re: Liverpool FC
Ma raspored je do kraja bombona. Newcastle ima nekoliko zeznutih utakmica do kraja, ali sve je to naravno na dugom štapu. Plus imaju tu Brighton i Villa između. Ja šta su sebi dozvolili 
- BHF_Manijak
#67238 Re: Liverpool FC
De, de... De nas jos i ti jebi s ovim.
-
Zgembo030
#67239 Re: Liverpool FC
Mogao bi se Mamba vratiti u Lpool naljeto?
- AmiĐa_Idriz
#67240 Re: Liverpool FC
Mac Allister je definitivno užarena tema.
Dobra stvar je što on želi odma u junu da završi angažman, što znači da se to bar neće otezati ko Markovi konaci. Za sada se United spominje kao suparnik tu.
-
convict
#67241 Re: Liverpool FC
Izgleda da je otpao i Mount kao opcija, navodno ce produziti sa Chealseajem.
Suzava se izbor, a svi znaju da Liverpoolu gori pod nogama, masno ce nam naplatiti i ove igrace iz druge ili trece klase.
Suzava se izbor, a svi znaju da Liverpoolu gori pod nogama, masno ce nam naplatiti i ove igrace iz druge ili trece klase.
- AmiĐa_Idriz
#67242 Re: Liverpool FC
S obzirom na puls iz Minhena, sve su prilike da je ovo prvi ulazni transfer na ljeto. Spominje se 25m, što je odlično s obzirom na to da ima još posla.
Ryan je super bio u Ajaxu, šta se u Bayernu desilo teško je reći. Bilo kako bilo, želja je kluba još od perioda upravo u Ajaxu, stoga što se mene tiče nemam ništa protiv. 20 mu je godina tek, na pretek mjesta za oblikovanje i razvijanje.
Melissa piše da treba očekivati bar jedno pojačanje i u zadnjoj liniji.
- AmiĐa_Idriz
#67243 Re: Liverpool FC
Pohvalno je što rade već sada. Bilo me iskreno strah da će tek tamo krajem maja početi kucati vrata i primati odbijenice redom, ako ništa bar su u vakat počeli vući za rukav.
-
Osmi Socrates
#67244 Re: Liverpool FC
To da niko nije gledao Bellinghama dok je igrao u Birminghamu je, nažalost, jedna od manjkavosti Premier Lige. Mislim, gledali su njega razni engleski klubovi, ali ni blizu toliko ozbiljno kao Dortmund. Niko nije bio toliko ozbiljan da mu odmah garantuje minute u prvom timu, tako da je morao ići zaobilaznim putem preko Njemačke. Neće se Englezi uglavnom zalijetati sa mladim talentima, čak ni sa svojim, a kamoli strancima. Ima izuzetaka, ali ih je premalo.
O tome koliko ga je Birmingham cijenio govori da su retired njegov broj čim je napustio klub. Mislim da nema primjera u profesionalnom sportu da se to radi u čast tinejdžera.
Inače, Birmingham akademija već ima još nekoliko interesantnih igrača. Jedan od njih je i Judeov brat, Jobe Bellingham. Nema još ni 18 godina, isto igra u sredini terena, malo više napadački raspoložen. Imao je povredu nedavno, pa je malo usporen razvoj, ali i njemu predviđaju fantastičnu budućnost.
I nema to nikakve veze sa njegovim bratom. Vjerovatno se i on sam mora boriti sa tim teretom, ali hype oko njega nije zbog brata.
O tome koliko ga je Birmingham cijenio govori da su retired njegov broj čim je napustio klub. Mislim da nema primjera u profesionalnom sportu da se to radi u čast tinejdžera.
Inače, Birmingham akademija već ima još nekoliko interesantnih igrača. Jedan od njih je i Judeov brat, Jobe Bellingham. Nema još ni 18 godina, isto igra u sredini terena, malo više napadački raspoložen. Imao je povredu nedavno, pa je malo usporen razvoj, ali i njemu predviđaju fantastičnu budućnost.
I nema to nikakve veze sa njegovim bratom. Vjerovatno se i on sam mora boriti sa tim teretom, ali hype oko njega nije zbog brata.
-
hzsa22
#67245 Re: Liverpool FC
Dovedes Dedica iz RBa, mozes ga za kikiriki dobiti. Ako se pokaze, rijesio si poziciju desnog beka narednih 10 godina. TAA gurnes naprijed.
- BHF_Manijak
#67246 Re: Liverpool FC
Ma ja, kako sam i prepostavio... Gravenberch, Mac Allistar, to su ti rangovi kojih ce dovesti 4-5.
Jebite me ljudi i govorite do bajrama koliko sam crnjak i koliko serem, ali vec sad vidim da ni ovo ljeto kurcu nece valjati! Daj Boze da ja opet govno pojedem i da to budu top rjesenja koja ce Liverpool opet gurnuti u borbu za titulu, ali nema sanse ba.
Pa frajer se nije mogao izboriti da bude u rotaciji u Bayernu, nego dobija po 5-10 minuta po utakmici. I ja sad trebam odusevljen biti, jer dolazi u Liverpool, na osnovu "stare slave" sto je nekad mega talenat bio?
Ne znam, meni je to Boga mi "meh".
Daj Boze da ja govno pojedem...
Jebite me ljudi i govorite do bajrama koliko sam crnjak i koliko serem, ali vec sad vidim da ni ovo ljeto kurcu nece valjati! Daj Boze da ja opet govno pojedem i da to budu top rjesenja koja ce Liverpool opet gurnuti u borbu za titulu, ali nema sanse ba.
Pa frajer se nije mogao izboriti da bude u rotaciji u Bayernu, nego dobija po 5-10 minuta po utakmici. I ja sad trebam odusevljen biti, jer dolazi u Liverpool, na osnovu "stare slave" sto je nekad mega talenat bio?
Ne znam, meni je to Boga mi "meh".
Daj Boze da ja govno pojedem...
- vaučer
#67247 Re: Liverpool FC
Mislim da dramiš previše. Ljeto treba gledati na kraju. Trenutno su Gravenberch i McAlister svemirski brod za naš vezni red, naročito McAlister koji je skrivečki jedan od boljih veznjaka lige. Mene najviše zanima koga će dovesti na šesticu - tu nam je glavni propuh i tu bi ostavio najviše novca i usput se pozdravio s Fabinhom. A Gravenberch i Bayern - mislim bezveze jebiga, tipu je i dalje 20 godina, nije bio mega talent prije pet godina nego prošlo ljeto, to jest još uvijek je. Nije ni kod njih sve bajno da previše strogo sudim igrača po tom da nije dobio dovoljno minuta tamo.
-
Osmi Socrates
#67248 Re: Liverpool FC
Pa, jbg, nije bi Bayernov vezni red za bacanje. Kako ući u sastav preko Kimmicha i Goretzke?
Druga je stvar što je Nagelsmann trebao dati više šansi Gravenberchu, kad se uzme u obzir relativna kvaliteta Bundeslige. Vjerovatno ga je trebao startati sa Kimmichem, Goretzku pomjeriti na ofanzivnog veznog, Millera na devetku.
Ne znam što su ga dovodili ako ga nećeš isprobavati u Bundesligi.
Druga je stvar što je Nagelsmann trebao dati više šansi Gravenberchu, kad se uzme u obzir relativna kvaliteta Bundeslige. Vjerovatno ga je trebao startati sa Kimmichem, Goretzku pomjeriti na ofanzivnog veznog, Millera na devetku.
Ne znam što su ga dovodili ako ga nećeš isprobavati u Bundesligi.
- BHF_Manijak
#67249 Re: Liverpool FC
Ali ces se slozit da sam za bas mnogo toga u pravu bio dramljenjem? Mislim nije mi drago, nisam od onih tipova sto trijumfalno stoji nakon sto se sranje desi i govori "e jesam ti rek'o", volio bih da sam sve fulio kad je Liverpool u pitanju, ali otprilike vidim u kojem se pravcu brod krece.vaučer wrote: ↑17/04/2023 18:32 Mislim da dramiš previše. Ljeto treba gledati na kraju. Trenutno su Gravenberch i McAlister svemirski brod za naš vezni red, naročito McAlister koji je skrivečki jedan od boljih veznjaka lige. Mene najviše zanima koga će dovesti na šesticu - tu nam je glavni propuh i tu bi ostavio najviše novca i usput se pozdravio s Fabinhom. A Gravenberch i Bayern - mislim bezveze jebiga, tipu je i dalje 20 godina, nije bio mega talent prije pet godina nego prošlo ljeto, to jest još uvijek je. Nije ni kod njih sve bajno da previše strogo sudim igrača po tom da nije dobio dovoljno minuta tamo.
Ne mozes jurcati ka slapu i govorit da neces pasti, da ces se zaustaviti.
-
Osmi Socrates
#67250 Re: Liverpool FC
Mac Allister ima sve. Ima vrlo dobru start igru, može bez problema igrati i razbijača u veznom. Ima kratki pas, dugi pas, oko za gol, ofanzivni vezni mu je prirodna pozicija. Vodi tim kad je potrebno. Na više utakmica se pokazalo to ove sezone.
Meni je on poseban igrač, koji može biti samo još bolji.
Meni je on poseban igrač, koji može biti samo još bolji.