Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
DEMONIKA

#67176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DEMONIKA »

Point. wrote: 13/12/2022 09:39
Styling wrote: 12/12/2022 15:06

Sve su to mali lokalni aerodromi. Nece napraviti nesto poput JFK. A i blizu je NATO clanice. Taman za nadzora.
I sad u tom trokutu treba još jedan mali lokalni aerodrom? Taj aerodrom nije namjenjen da ga nadzire država, nego entitet rs i rusi.
šta ba tebe briga šta treba ili ne treba
pravil se šta u šveckoj?
idi tamo pa pitaj trebal

kako vas više nije stid i sram da ovdje gurate sda i fol neki na daljinu patriotizam
dok živite po uređenim državama

a bosna se urušava zahvaljujući sda krimosima koji se sjatiše ovdje gladni i bosi iz svojih vukojebina i preko noći sa 20 km u pađe postadoše tajkuni!
deba i ti i ostali
hajte malo jašite po forumima gdje ste stacionirani
oh wait....

ma fuj
animus

#67177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Novak20 wrote: 13/12/2022 22:22 Bgm, duboka država se razmahala opasno.

Neki veleposlanik došao u Tužiteljstvo i tražio hapšenje nikoga drugog nego polomljenog Novalića. :lol:

Nadam se da će nove vlasti žurno pomesti izvore podataka za ovaj nadasve "objektivni" i "neovisni" institut iz Ljubljane koji misli da većina stranih veleposlanstava radi protiv "naše politike".

Za pretpostaviti je da ne misli na tursko i iransko veleposlanstvo. :D

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... da_bi.html
Ističe kako je u Federaciji situacija komplikovanija s obzirom da izborni gubitnici žele formirati vlast.

"Pošto je to nemoguće iz raznih razloga, postoji jedino rješenje kako se može formirati vlast, a to je da se uhapsi Fadil Novalić kao premijer i da Vlada bude bez premijera i da se na taj način formira vlast. Na tome rade strane ambasade. Jedan ambasdor je nedavno otišao u Tužilaštvo i tražio hapšenje Novalića da bi se otklonila prepreka da se formira vlast. Odvija se obavještajna operacija ‘Kula’, a u fokusu je Federalna vlada, federalni premijer. Cilj je da se sruši ekonomski sistem Federacije i vidimo po izjavama i učesnicima da sve ide u tom smjeru. Mislim da većina stranih ambasada radi protiv Bosne i Hercegovine. Globalna politika nam nije naklonjena. Jedna od grešaka naše politike je naslonjenost samo na jednu stranu. Nemamo više monopolarni svijet, sada je policentričan i vi se tome morate prilagođavati. Tu grešku Kosovo pravi kao i BiH, jer se oslanja samo na jednu stranu", pojasnio je Bećirović.
Pa nije ovo baš zajebancija nego vrhunski skandal. Ovo mora biti istraženo. Neke ambasade otvoreno prozvati i prekinuti kontakte. I da ne zaboravim, Rusima dati dozvolu da prave aerodrom Trebinje. Kad je bal nek je futball.
Novak20

#67178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

animus wrote: 13/12/2022 23:50
Novak20 wrote: 13/12/2022 22:22 Bgm, duboka država se razmahala opasno.

Neki veleposlanik došao u Tužiteljstvo i tražio hapšenje nikoga drugog nego polomljenog Novalića. :lol:

Nadam se da će nove vlasti žurno pomesti izvore podataka za ovaj nadasve "objektivni" i "neovisni" institut iz Ljubljane koji misli da većina stranih veleposlanstava radi protiv "naše politike".

Za pretpostaviti je da ne misli na tursko i iransko veleposlanstvo. :D

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... da_bi.html

Pa nije ovo baš zajebancija nego vrhunski skandal. Ovo mora biti istraženo. Neke ambasade otvoreno prozvati i prekinuti kontakte. I da ne zaboravim, Rusima dati dozvolu da prave aerodrom Trebinje. Kad je bal nek je futball.
Da, mora biti istraženo.

Za početak mogao je Bećirović reći koje je veleposlanstvo u pitanju i koji tužitelj.

Ovako ostaje da mu vjerujemo na riječ ili da se prvo on ispita tko je u pitanju i odakle mu ovakvi podaci.

Ja mislim da lik samo zakuhava bez potrebe.
animus

#67179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Svaka istraga mora krenuti od njega naravno. Preko ovog se ne može preci. Ako laže ima sankcija i za to ali mislim da nebi izasao u javnost da nema dokaza za ovo.
Pun mi je vise k.rac ambasadora i njihovog petljanja u sastavljanju vlasti. Dobro je njih Dodik postavio na njihovo mjestu.
Point.

#67180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

DEMONIKA wrote: 13/12/2022 23:19 oko
Point. wrote: 13/12/2022 09:39
I sad u tom trokutu treba još jedan mali lokalni aerodrom? Taj aerodrom nije namjenjen da ga nadzire država, nego entitet rs i rusi.
pravil se šta u šveckoj?
idi tamo pa pitaj trebal

kako vas više nije stid i sram da ovdje gurate sda i fol neki na daljinu patriotizam

a bosna se urušava zahvaljujući sda krimosima koji se sjatiše ovdje gladni i bosi iz svojih vukojebina i preko noći sa 20 km u pađe postadoše tajkuni!
deba i ti i ostali
oh wait....

ma fuj
Deba
Pratiš me u stopu, priznaj da me voliš.
:srce:
Titati!
General War

#67181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

animus wrote: 14/12/2022 00:05 Svaka istraga mora krenuti od njega naravno. Preko ovog se ne može preci. Ako laže ima sankcija i za to ali mislim da nebi izasao u javnost da nema dokaza za ovo.
Pun mi je vise k.rac ambasadora i njihovog petljanja u sastavljanju vlasti. Dobro je njih Dodik postavio na njihovo mjestu.
Kakve sankcije...oduzet ce mu papir i olovku?
animus

#67182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

General War wrote: 14/12/2022 00:14
animus wrote: 14/12/2022 00:05 Svaka istraga mora krenuti od njega naravno. Preko ovog se ne može preci. Ako laže ima sankcija i za to ali mislim da nebi izasao u javnost da nema dokaza za ovo.
Kakve sankcije...oduzet ce mu papir i olovku?
Ima sankcija vjeruj mi. Ne možeš nekažnjeno iznosti neistine o diplomatskom osoblju. To bi mu bio kraj karijere. Samo na žalost svih nas on ne laže. I time je jasno da je narušen suverenitet države i nezavisnost pravosuđa. Ovo nebi smjeli napraviti niti u jednoj evropskoj državi.
Zato se ne smije preci preko ovoga
seksi_ideje

#67183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seksi_ideje »

Tuziteljstvo je jedna stvar, medjutim dok Sud BiH, koji je pod kontrolom SDA, nema namjeru da bilo koju visoko rangiranu SDA facu strpa u zatvor, zeleni termiti i njihovi fanovi mogu mirno da spavaju. Novalicu jeste mjesto u zatvoru ali tu treba da budu i Bakir i Sebija. Ko misli da neko od nasi sudija ima muda da ih strpa tamo? Nemamo mi takve sudije.
animus

#67184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Sastanak sa iranskim ambasadorom :thumbup:
Pozvati Kineze da investiraju u BiH - obavezni
Organizovati sastanak sa Vucicem - sto prije
Dogovoriti izgradnju aerodroma u Trebinju - svakako
Dogovoriti zajednicku izgradnju Buk Bijela sa Srbijom i RS sa kineskim kapitalom - naravno.

Moraju se druga vrata pod hitno otvarati. Pred ovim smo dugo čekali.
DEMONIKA

#67185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DEMONIKA »

Point. wrote: 14/12/2022 00:13

pravil se šta u šveckoj?
idi tamo pa pitaj trebal

deba i ti i ostali
oh wait....

ma fuj
Deba
Titati!
lik
totalno te pratim
imam i tvoj IP
hebla te sda nadam se da će te švecka bacit van
kadli tadli :mrgreen:
kako ti se ba da biti glup, a nisi
dr_Evil

#67186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Da vas pohvalim, samo 6 stranica jucer od 14:00! To je vec pod normalno.
Styling

#67187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Novak20 wrote: 13/12/2022 23:55
animus wrote: 13/12/2022 23:50

Da, mora biti istraženo.

Za početak mogao je Bećirović reći koje je veleposlanstvo u pitanju i koji tužitelj.

Ovako ostaje da mu vjerujemo na riječ ili da se prvo on ispita tko je u pitanju i odakle mu ovakvi podaci.

Ja mislim da lik samo zakuhava bez potrebe.
Kompletna njegova priča je pro-SDA, kao SDA pobjednik izbora. Frajer ne razumije kako funkcioniše parlamentarna demokratija. Takoda mu ja ne vjerujem ni sekunde.
dr_Evil

#67188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Styling wrote: 14/12/2022 07:37
Kompletna njegova priča je pro-SDA, kao SDA pobjednik izbora. Frajer ne razumije kako funkcioniše parlamentarna demokratija. Takoda mu ja ne vjerujem ni sekunde.
Sta sam to propustio?
mishic

#67189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Dejtonski mirovni sporazum, jedini u povijesti koji pokazuje da se pokorene teritorije legalizuju i legitimiraju i da se genocid isplati...
Login77777

#67190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Point. wrote: 14/12/2022 00:13

pravil se šta u šveckoj?
idi tamo pa pitaj trebal

deba i ti i ostali
oh wait....

ma fuj
Deba
Titati!
Pointice tebe ovi domaci bas nesto ne vole. :-D
Fudo Bosna

#67191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Fudo Bosna »

Ako su takve , "ljudske i intelektualne gromade", poput dr Radovana Karadzica, Fikreta Abdica i Stevandica, zadovoljni koalicijom sa "osmorkom", ko smo mi, "obicni smrtnici", da im trazimo, "dlaku u jajetu"?

:mrgreen:

@kurir.rs
Dr Radovan Karadzic; "Spremnost novih muslimanskih lidera da pruze ruku Republici Srpskoj znak je da ona, kao i srpski narod, mogu biti mirni od unitaristickih ciljeva dinastije Izetbegovic..."

."... Predvodjeni covekom kojeg radikalni pripadnici SDA zovu "Gavrilo" po srpskom heroju koji je oslobodio Sarajevo austrijske okupatorske cizme, ovi ljudi su odlucili da prekinu agoniju depopulacije..."

"...Uveren sam da ovo nije pristup kakav smo videli od varalice Izetbegovica, oca pa sina, te da su oni iskreni u svojoj nameri da pomognu srpskom narodu u razvijanju energetske i vojne infrastrukture na podrucju Republike Srpske..."

@Hrvatski tijednik
Fikret Abdic; "Laburisti podrzavaju napore muslimanske "Osmorke" da relaksiraju odnose sa Srbima i Hrvatima.
To nije bilo nikako moguce sa Izetbegovicem starijim a nije moguce ni s mladjim. Ja sam se uvijek borio za multietnicku Bosnu i Hercegovinu a posebno za moju Krajinu. Radili su od mene izdajnika, a nisam ja izdao, oni su izdali svoje komsije. Vidim da i od Dine Konakovica isto rade, a covjek ima dobru energiju, pozitivnu. Nadahnjuje ljude i to im smeta..."

saale

#67192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

Fudo Bosna wrote: 14/12/2022 08:57 Ako su takve , "ljudske i intelektualne gromade", poput dr Radovana Karadzica, Fikreta Abdica i Stevandica, zadovoljni koalicijom sa "osmorkom", ko smo mi, "obicni smrtnici", da im trazimo, "dlaku u jajetu"?

@kurir.rs
Dr Radovan Karadzic; "Spremnost novih muslimanskih lidera da pruze ruku Republici Srpskoj znak je da ona, kao i srpski narod, mogu biti mirni od unitaristickih ciljeva dinastije Izetbegovic..."

."... Predvodjeni covekom kojeg radikalni pripadnici SDA zovu "Gavrilo" po srpskom heroju koji je oslobodio Sarajevo austrijske okupatorske cizme, ovi ljudi su odlucili da prekinu agoniju depopulacije..."

"...Uveren sam da ovo nije pristup kakav smo videli od varalice Izetbegovica, oca pa sina, te da su oni iskreni u svojoj nameri da pomognu srpskom narodu u razvijanju energetske i vojne infrastrukture na podrucju Republike Srpske..."

@Hrvatski tijednik
Fikret Abdic; "Laburisti podrzavaju napore muslimanske "Osmorke" da relaksiraju odnose sa Srbima i Hrvatima.
To nije bilo nikako moguce sa Izetbegovicem starijim a nije moguce ni s mladjim. Ja sam se uvijek borio za multietnicku Bosnu i Hercegovinu a posebno za moju Krajinu. Radili su od mene izdajnika, a nisam ja izdao, oni su izdali svoje komsije. Vidim da i od Dine Konakovica isto rade, a covjek ima dobru energiju, pozitivnu. Nadahnjuje ljude i to im smeta..."

:bih: :bih: :bih:
addem

#67193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by addem »

Fudo Bosna wrote: 14/12/2022 08:57 Ako su takve , "ljudske i intelektualne gromade", poput dr Radovana Karadzica, Fikreta Abdica i Stevandica, zadovoljni koalicijom sa "osmorkom", ko smo mi, "obicni smrtnici", da im trazimo, "dlaku u jajetu"?

@kurir.rs

@Hrvatski tijednik

Znaci niti jedna objava nije tacna niti se moze naci. Eto to su te lazi, tako smijesne da ih svako iole pismen moze provjeriti. Pa eto reci sad jesi li ti normalna osoba?
Login77777

#67194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

@kurir.rs

@Hrvatski tijednik

Jesi ti Fudo Bosna ili Fudo SveCka viljuskarska?
Novak20

#67195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Čuj, tIjednik. :lol:
dr_Evil

#67196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Login77777 wrote: 14/12/2022 09:19

Jesi ti Fudo Bosna ili Fudo SveCka viljuskarska?
Samo prijavljuj ovakve. Ovdje svasta pisemo, raspravljamo, navijamo, ali ovo jedan novi nivo. Kad laz dokumentujes i postavljas kao izvor informacija.
dr_Evil

#67197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 14/12/2022 09:25 Čuj, tIjednik. :lol:
Pa samo tIjednik gdje je Fudo urednik moze ovo napisati, tjednik vec sebi to ne dopusta :D
channel10

#67198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Sta kazu u Nasoj stranKi i SDP-u u vezi ovoga "muslimanska" osmorka", "muslimanski lideri", repka itd?

Je li sljedece podjela na tri izborne jedinice, podjela, pa onda ponovno sastavljanje tri entiteta u drzavnu zajednivu zvanu BIH-a?
Last edited by channel10 on 14/12/2022 09:33, edited 1 time in total.
laik1981

#67199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

channel10 wrote: 14/12/2022 09:31 Sta kazu u Nasoj stranKi i SDP-u u vezi ovoga "muslimanska" osmorka", repka itd?
Ne bave se SDA-DF botovima i njihovim izmisljotinama..
dr_Evil

#67200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

channel10 wrote: 14/12/2022 09:31 Sta kazu u Nasoj stranKi i SDP-u u vezi ovoga "muslimanska" osmorka", "muslimanski lideri", repka itd?
Kad vec pises, onda je red da postavis link gdje to stoji i ko je rekao, jer ne pratimo svi sve moguce vijesti
Locked