Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
thekupus

#67176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

duffy_duck wrote:A koji su benefiti za produzenje ugovora na Trio Grande Premium?

Ps: primjetio sam da na poziciji 208 pise Arena Sport bih a jezik zvuka je Srpski, dok na 210 bude Legendarni Edin Avdić, da li to znači da je na 210 Arena Bosanska a na 208 Srpska?
Decko, pogledaj programsku shemu pa ces saznati
Btw, kako ide u skoli, slusas li uciteljicu?
duffy_duck

#67177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

thekupus wrote:
duffy_duck wrote:A koji su benefiti za produzenje ugovora na Trio Grande Premium?

Ps: primjetio sam da na poziciji 208 pise Arena Sport bih a jezik zvuka je Srpski, dok na 210 bude Legendarni Edin Avdić, da li to znači da je na 210 Arena Bosanska a na 208 Srpska?
Decko, pogledaj programsku shemu pa ces saznati
Btw, kako ide u skoli, slusas li uciteljicu?
Pogledao sam sve. Ali je smjesno kako je na bh areni na 208 skroz drugi komentatori i Avdić nikad nije bio na toj. I sad me zanima kako to da je na 208 Arena Bh a pise jezik zvuka Srpski.
A isto pise i na 210 Arena Sport Srb?
Ps: Izvinjavam se radi grešaka kucao sam brzo, nisam obračao pažnju na interpunkcijske znake zarez itd.
Iza prozora

#67178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Iza prozora »

kakvi ste vi pacenici, pa vam je jedini problem u zivotu Teelemach :-) :-) :-) :-)
Rugafet

#67179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Kakav problem? Diskutujemo na za to predvidjenoj temi. Mozda je najbolje da forumi i ne postoje uopste. Zasto si se ti regitrovao na forum ako smijem da pitam? Samo da nama kazes da smo pacenici ili ucestvujes (patis) na nekim temama
tnt-tunja

#67180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

U čitavom svijetu se firme, proizvodjaci, davaoci usluge ograđuju od šteta nastalih uslijed požara,poplava udara groma i slicno.

Zato u mnogim evropskim državama rentabilno rade osiguravajuće kuće kod kojih se može osigurati stan, el.uredjaji od šteta izazvanih prirodnim faktorima.
Ima i kod nas al zašto bi “bosnjo” to plaćao, zna on bolje.

Druga je stvar sto neko nema novaca da sebi to priušti, ali je puno veći broj onih koji “imaju” ali pametuju i znaju sve bolje ;)
Pozdrav
zateznistub

#67181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Iza prozora wrote:kakvi ste vi pacenici, pa vam je jedini problem u zivotu Teelemach :-) :-) :-) :-)
Š'o, Jel ti to puž pod tarabom?
probook

#67182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

kokikol wrote:
made_in_sarajevo wrote:Sve bi to.lakse bilo da ovi uzemlje svoju instalaciju, ali skupo je to pa ne treba
da ali zato stalno poskupljuje održavanje kablova a zapravo se ništa ne ulaže već infrastruktura stoji od starih operatera koje je ovaj manipulanski telemah otkupio
Uvijek se piše da ništa nisu uložili , pa me onda laički kao totalno nestručnu osobu zanima kako je stari operater nudio max 20 mbps brzinu, a sada TM nudi 120 mbps? Ovi prije bili ludi pa nisu davali vise sta li?
kokikol

#67183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

tnt-tunja wrote:U čitavom svijetu se firme, proizvodjaci, davaoci usluge ograđuju od šteta nastalih uslijed požara,poplava udara groma i slicno.

Zato u mnogim evropskim državama rentabilno rade osiguravajuće kuće kod kojih se može osigurati stan, el.uredjaji od šteta izazvanih prirodnim faktorima.
Ima i kod nas al zašto bi “bosnjo” to plaćao, zna on bolje.

Druga je stvar sto neko nema novaca da sebi to priušti, ali je puno veći broj onih koji “imaju” ali pametuju i znaju sve bolje ;)
Pozdrav
Znači u BiH je veći broj onih koji sebi mogu priuštiti osiguranje nego onih koji to ne mogu hmmm tunja hmmm tunjo hmmm sda hmm budzet fujjjj
kokikol

#67184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

probook wrote:
kokikol wrote:
made_in_sarajevo wrote:Sve bi to.lakse bilo da ovi uzemlje svoju instalaciju, ali skupo je to pa ne treba
da ali zato stalno poskupljuje održavanje kablova a zapravo se ništa ne ulaže već infrastruktura stoji od starih operatera koje je ovaj manipulanski telemah otkupio
Uvijek se piše da ništa nisu uložili , pa me onda laički kao totalno nestručnu osobu zanima kako je stari operater nudio max 20 mbps brzinu, a sada TM nudi 120 mbps? Ovi prije bili ludi pa nisu davali vise sta li?
uglavnom pušteno kroz istu infrastrukturu
Benq

#67185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ista je infrastruktura, samo su zaposlili covjeka sa vecim kapacitetom pluca da puse kroz fiber i coax i nabije sa 20 na 120Mb :)

Kakav cmts... sta ce im to..
avaks

#67186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ušlo vode u kablove pa nizbrdo ide brže s megabitima :lol:
Image
smartXL

#67187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

kokikol wrote: uglavnom pušteno kroz istu infrastrukturu
Pa infrastrukturu ne cine samo kablovi koje vidis, imas masu opreme koju nikad nisi vidio a i nemas mogucnost da je vidis.

Evo kod mene, u mom naselju su postavljali prenaponske zastite i uzemljenja na stubove i prikljucke.
kokikol

#67188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

smartXL wrote:
kokikol wrote: uglavnom pušteno kroz istu infrastrukturu
Pa infrastrukturu ne cine samo kablovi koje vidis, imas masu opreme koju nikad nisi vidio a i nemas mogucnost da je vidis.

Evo kod mene, u mom naselju su postavljali prenaponske zastite i uzemljenja na stubove i prikljucke.
kod mene u naselje nikad ni došli nisu .jedino ako šta kome crkne,kako je global net postavio kablove i kutije tako i stoje još od mislim 2006 ili možda prije
smartXL

#67189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Opet ti samo o kablovima...

Uredu je :-)
dembele

#67190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

U skladu sa temom :)
dembele

#67191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Evo ako neko želi besplatno da gleda RTS paket kanala, može se ovdje registrovati https://rtsplaneta.rs/
Ima više nego dobra programska arhiva. Čini mi se da je neko pisao da bi se taj paket trebao dodatno plaćati ako bi ušao u Telemach šemu, pa eto ko želi da baci pogled i da vidi o kakvim kanalima se radi...bujrum :)
Alkos

#67192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

Kad smo kod munja i gromova... :mrgreen:

Prije par godina grom udari u satelitsku antenu (LNB) preko coax kabla se spusti do resivera, iz resivera preko HDMI-a u TV... Rezultat na kraju, spržen LNB, otišao HDMI port na resiver i matična ploča na TV-u. Bar sam ja zaključio da je tako redom otišlo. Jel moguće? :?

Panasonic TV, kod nas nije bilo servisa, napatio se dok sam TV prevezao za Ljubuski i odradio zamjenu maticne.

Nedavno, prije 10ak dana, dok su aktuelne ove promjene vremena kod nas i grmljavina, opet mi odu HDMI portovi na TVu. Od čega, šta, kako, ni sam ne znam. Satelit radi, resiver također, Telemach preko CAM modula fercera, znači radi DVB-C tuner. Jedino HDMI ulazi na TVu ne radi. Od čega je sada moglo to doći? Sve ostalo radi...

Ovaj put ne pada mi na pamet mijenjati i davati pare za matičnu, jer očigledno ti HDMI portovi uvijek prvi nastradaju...
Averus

#67193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Je li ikome drugom prije nekih 10 minuta nestalo neta, tj. restartao se router sam od sebe?
Benq

#67194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Averus wrote:Je li ikome drugom prije nekih 10 minuta nestalo neta, tj. restartao se router sam od sebe?
Meni ne
rimle

#67195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rimle »

Mirze Bakarana... komplet ulica nema prostup uslugama vec neka 3 sata...
chakany

#67196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

dembele wrote:Evo ako neko želi besplatno da gleda RTS paket kanala, može se ovdje registrovati https://rtsplaneta.rs/
Ima više nego dobra programska arhiva. Čini mi se da je neko pisao da bi se taj paket trebao dodatno plaćati ako bi ušao u Telemach šemu, pa eto ko želi da baci pogled i da vidi o kakvim kanalima se radi...bujrum :)
Ja sam prije par mjeseci aktivirao RTS Planetu, i kasnije je bila reklama kao prva tri mjeseca su besplatna, a kasnije će se naplaćivati.
Koliko ima istine u tome, i da li su odlučili ipak da servis bude besplatan, stvarno ne znam :?
MTV

#67197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

I dalje ide free.
crnivrag

#67198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:I dalje ide free.
Da ali je većina sadržaja zatamnjena za naše područje na glavnim kanalima RTS 1 i RTS 2, te povremeno i na ostalim kanalima iz ponude ovog servisa.
chakany

#67199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

crnivrag wrote:
MTV wrote:I dalje ide free.
Da ali je većina sadržaja zatamnjena za naše područje na glavnim kanalima RTS 1 i RTS 2, te povremeno i na ostalim kanalima iz ponude ovog servisa.
Hvala, hvala. Onda ću nastaviti da pratim. HRTi je krenuo ranije, ali nikada se nisu odlučili za naplatu, i RTS Planeta mi je slična nekako HRTi platformi.
fusion_ba

#67200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ista firma je radila platforme za HRTi i RTS Planetu. I mobilne aplikacije su skoro identične.
Locked