ovo sudstvo sve korumpirani uHljebi... sto si gori to si bolji... jebem li mu amelu u prdaruNIŠTA OD PRITVORA
Odbijen prijedlog Tužilaštva BiH, direktor OSA-e branit će se sa slobode
Sud BiH danas je donio odluku o odbijanju zahtjeva Tužilaštva BiH koje je tražilo određivanje pritvora direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću zbog tvrdnji da je kršio mjere zabrane, tačnije zbog sastajanja sa svjedokom u predmetu u kojem je osumnjičen.
Tužilaštvo BiH je zatražilo određivanje pritvora zbog nepoštivanja mjera zabrane određenih prema osumnjičenom odlukom Suda BiH. Ipak, sud je danas donio odluku o odbijanju zahtjeva za pritvor, nezvanično je potvrđeno za Klix.ba iz Tužilaštva BiH.
Tužioci su tvrdili da imaju informacije i dokaze da je osumnjičeni Osman Mehmedagić u proteklom periodu putovao, komunicirao i boravio na odmoru u inozemstvu s osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu i kojoj se, sukladno izrečenim mjerama zabrane, osumnjičeni ne smije pribižavati na udaljenost manju od 50 metara.
Nezvanično, svjedok s kojim je Mehmedagić komunicirao je Asim Sarajlić. On je svjedok u ovom predmetu, a saslušan je ranije u vezi s prodajom vozila Audi Q5 supruzi direktora OSA-e.
Prema podacima tužioca, Mehmedagić i Sarajlić su putovali skupa u Tursku, a sreli su se i na vjenčanju kćerke predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.
Osman Mehmedagić je, podsjetimo, pod istragom zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili ovlasti.
Među mjerama koje mu je izrekao Sud je zabrana sastajanja s Denisom Prcićem, osnivačem i vlasnikom Američkog univerziteta u BiH, te ostalim osumnjičenim u ovom predmetu. Prcić se tereti da je omogućio Mehmedagiću nezakonito sticanje fakultetske diplome.
Mehmedagić, u cilju redovnog obavljanja funkcije na kojoj se nalazi, izuzetno može komunicirati sa svjedocima Tužilaštva BiH i drugim osobama na udaljenosti i manjoj od 50 metara, ali mu se zabranjuje da s tim osobama razgovara o ovom predmetu. O svakom takvom kontaktu dužan je prethodno obavijestiti postupajućeg tužioca.
SDA-All about
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#67151 Re: SDA-All about
-
archi_a
#67152 Re: SDA-All about

25. Godina od završetka rata!!! Po općinama imate boračke spiskove, jedinica, brigada, korpusa... Imena boraca,njihove adrese.
Kada ste se sjetili da naštampate običnu zahvalnicu za učešće u odbrani zemlje od agresora i pošaljete na adresu ljudima?!? Da ste po običnu beretku poslali veteranima, porodicama poginulih boraca, u znak zahvalnosti! Da ljudi osjete da nisu ostavljeni, da su bili dio nečeg plemenitog, da nisu zaboravljeni. Da ste to uradili, sa zahvalnicom, sa pozivnicom da se ljudi okupe na dan Armije BiH, dan Nezavisnosti, dan Državnosti, da se postroje u svečani vod, da se prisjete, da njihova djeca vide svoje očeve, ponosne. Da nam se generacije odgajaju, da imaju svrhu, da imaju pripadnost, da gaje zajedništvo!!!!! Al džaba, odgajat će ih dare, rade, karleuše, pinkovi i profesori sa kupljenim diplomama. Jad i čemer!
- ultima_palabra
#67153 Re: SDA-All about
Ali pazi biografije ambasadorice u Beogradu
Rođena je 1962. godine u Maglaju gdje je zavšila osnovnu školu i gimnaziju. Nakon gimnazije upisuje Fakultet političkih nauka u Sarajevu na kojem i diplomira 1986. godine.
Po zavšetku studija vraća se u rodni grad gdje izvjesno vrijeme radi u lokalnim sredstvima informiranja, Radio Maglaj i list ”Natron” u istoimenom kombinatu.
Nakon prvih višestranačkih, demokratskih izbora Aida Smajić je 1990. godine izabrana za predsjednika Skupštine općine Maglaj, na čijem čelu ostaje sve do maja 1994. godine.
Dobitnica je Specijalnog priznanja Skupštine općine Maglaj za izuzetan doprinos u organizovanju naroda za odbranu i političko i civilno rukovođenje u periodu dvostruke agresije na području općine Maglaj.
Autorica je knjige ”Mirisna straža Maglaja”. Od 1998. godine živi i radi u Sarajevu.
-
Emiremir33
#67154 Re: SDA-All about
Željo ili Šefik ko je imenovao?ultima_palabra wrote: ↑13/09/2021 20:25 Ali pazi biografije ambasadorice u Beogradu
Rođena je 1962. godine u Maglaju gdje je zavšila osnovnu školu i gimnaziju. Nakon gimnazije upisuje Fakultet političkih nauka u Sarajevu na kojem i diplomira 1986. godine.
Po zavšetku studija vraća se u rodni grad gdje izvjesno vrijeme radi u lokalnim sredstvima informiranja, Radio Maglaj i list ”Natron” u istoimenom kombinatu.
Nakon prvih višestranačkih, demokratskih izbora Aida Smajić je 1990. godine izabrana za predsjednika Skupštine općine Maglaj, na čijem čelu ostaje sve do maja 1994. godine.
Dobitnica je Specijalnog priznanja Skupštine općine Maglaj za izuzetan doprinos u organizovanju naroda za odbranu i političko i civilno rukovođenje u periodu dvostruke agresije na području općine Maglaj.
Autorica je knjige ”Mirisna straža Maglaja”. Od 1998. godine živi i radi u Sarajevu.
- drug_profi
#67155 Re: SDA-All about
Mi se privatno okupljamo. Jedna jedinica iz prvog korpusa. Obiđemo nekad naše drugove na grobljima. Nekad sjednemo u kafanu samo radi druzenja.archi_a wrote: ↑13/09/2021 17:42 Kada ste se sjetili da naštampate običnu zahvalnicu za učešće u odbrani zemlje od agresora i pošaljete na adresu ljudima?!? Da ste po običnu beretku poslali veteranima, porodicama poginulih boraca, u znak zahvalnosti! Da ljudi osjete da nisu ostavljeni, da su bili dio nečeg plemenitog, da nisu zaboravljeni. Da ste to uradili, sa zahvalnicom, sa pozivnicom da se ljudi okupe na dan Armije BiH, dan Nezavisnosti, dan Državnosti, da se postroje u svečani vod, da se prisjete, da njihova djeca vide svoje očeve, ponosne. Da nam se generacije odgajaju, da imaju svrhu, da imaju pripadnost, da gaje zajedništvo!!!!! Al džaba, odgajat će ih dare, rade, karleuše, pinkovi i profesori sa kupljenim diplomama. Jad i čemer!
Raja sa asfalta, nas dvadesetak od nekih 70 prezivjelih.
Znali su nam se i politicari slepat. Ko biva oni su tu nama ravni i njih cemo slusat sta imaju rec. Kako smo ih sikanirali, nikad se vise nisu pojavili.
Sad smo dobili poziv za obiljezavanje pogibije komandata manevarskog bataljona. Full respekt od mene. Ali okupljanje pred jednom dzamijom da se ide obić mezar u haremu druge dzamije meni je odbojno.
Pa majku mu zajedno smo ginuli za istu stvar, zasto se u smrti razdvajamo. zasto su sahranjivani po haremima?
Da je bilo zere pameti da se ne jednom groblju sahranjuju svi pali borci pod krstom, nisanom, zvijezdom, nebitno....da se tako zorno pokaze da rat nije bio vjerski i građanski, vec odbrana Bosne od agresije i terorista.
Ali ni to dobri dedo Aljo nije htio jer mu se ne uklapa u planove. Razdvoji na silu. Uvedi islam u vojsku. Skloni vlahe negdje gdje su bezopasni, poslije cemo vidjet sta cemo sa njima...
I tako u ratu tri puta nagrađivan nekakvim paketima, parama, uniformama, da su mi makar jedan papir na kojem tako nesto i pise dali, pa da mi dijeca znaju da im je ćale bio faca.
Danas bez mene. Nek se postrojavaju, nek masu zastavama, idu na mezarja i u hareme. Ja vise tu ne pripadam. Samo svojoj ratnoj braci.
Ima neka tajna veza u tome. Neobjasnjivo.
-
archi_a
#67156 Re: SDA-All about
Ima više jedinica koje se sastaju privatno. To je fino, ali isto tako zavisi od toga koliko su sami članovi tog udruženja aktivni i voljni da se sami organizuju. Ostavljeno je grupicama na volju i vlastitu inicijativu. Ovdje sam mislio na oficijelnu podršku, zahvalu "vlasti", institucionalni nivo, prema svim borcima. Da to bude podignuto na veći nivo. Da se uključe svi korpusi, svi veterani. Unificirano a ne samoinicijativno. Sramotno je da to nije urađeno, da je zaboravljeno. Sramotno i poražavajuće.
A vezano za ukop u hareme i lokalna mezarja ili groblja. Nisi mogao porodicama zabraniti da ukopaju svoje poginule na mjesta gdje su oni željeli, u porodične grobnice, u mezarja gdje su njihovi preci. Bilo je u većini slučajeva i u dosta gradova odvojeno za poginule borce ali je ipak bilo ostavljeno porodicama da kažu gdje i kako. I u to ne treba ulaziti.
Ipak, kada je već riječ o centralnom mjestu, poražavajuće je isto tako da mi nemamo izabrano rješenje, niti mjesto centralnog obilježavanja svih važnih datuma države Bosne i Hercegovine. Mi nemamo mjesto, nazovimo ga "oltarom domovine Bosne i Hercegovine" gdje bi se okupili i obilježili najvažnije datume, odaslali poruke koje se trebaju poslati, pokazali zajedništvo, obrazovali generacije koje dolaze, prenijeli novim generacijama istinu o državi, o historiji, usadili u njih osjećaj povezanosti i pripadnosti ovom bosanskom narodu!!! I to je sramotno i poražavajuće. Tolike arhitekte, znalci, lideri......
A vezano za ukop u hareme i lokalna mezarja ili groblja. Nisi mogao porodicama zabraniti da ukopaju svoje poginule na mjesta gdje su oni željeli, u porodične grobnice, u mezarja gdje su njihovi preci. Bilo je u većini slučajeva i u dosta gradova odvojeno za poginule borce ali je ipak bilo ostavljeno porodicama da kažu gdje i kako. I u to ne treba ulaziti.
Ipak, kada je već riječ o centralnom mjestu, poražavajuće je isto tako da mi nemamo izabrano rješenje, niti mjesto centralnog obilježavanja svih važnih datuma države Bosne i Hercegovine. Mi nemamo mjesto, nazovimo ga "oltarom domovine Bosne i Hercegovine" gdje bi se okupili i obilježili najvažnije datume, odaslali poruke koje se trebaju poslati, pokazali zajedništvo, obrazovali generacije koje dolaze, prenijeli novim generacijama istinu o državi, o historiji, usadili u njih osjećaj povezanosti i pripadnosti ovom bosanskom narodu!!! I to je sramotno i poražavajuće. Tolike arhitekte, znalci, lideri......
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#67157 Re: SDA-All about
Eto tako mi vodimo vanjsku politiku prema prvoj drzavi na spisku gdje bi trebali biti oprezni.ultima_palabra wrote: ↑13/09/2021 20:25 Ali pazi biografije ambasadorice u Beogradu
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#67158 Re: SDA-All about
nije slucajno od sda bas ovaka izabranaultima_palabra wrote: ↑13/09/2021 20:25 Ali pazi biografije ambasadorice u Beogradu
-
Anquilla
#67159 Re: SDA-All about
ultima_palabra wrote: ↑13/09/2021 20:25 Ali pazi biografije ambasadorice u Beogradu
Boze sacuvaj, bukvalno nikakve reference zena nema.
Po ovim kriterijima, muka mi da zamislim svakojaku svitu ambasadora koja nas predstavlna po bijelom svijetu.
Iznova se pokazuje koliko je vazna podobnost - stranka na prvom mjestu, tek onda drzava
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#67160 Re: SDA-All about
Iskreno me ne bi cudilo da je havs dosao u pravi cas za SDA
-
putokaz1
#67161 Re: SDA-All about
Moze mi kritikovat SDA koliko hocemo ali oni imaju
Konstantno najbolje pojedinacne rezultate
Sigurne koalicione partnere
Svoje ljude u drugim strankama
A Nemaju
Ama bas nikakvu opoziciju na nivou FBIH
Konstantno najbolje pojedinacne rezultate
Sigurne koalicione partnere
Svoje ljude u drugim strankama
A Nemaju
Ama bas nikakvu opoziciju na nivou FBIH
-
Emiremir33
#67162 Re: SDA-All about
Da bi bilo sve pod jednim krovom,ta udruženja bi trebala nestati ,da bude jedno jedinstveno udruženje ....archi_a wrote: ↑13/09/2021 21:12 Ima više jedinica koje se sastaju privatno. To je fino, ali isto tako zavisi od toga koliko su sami članovi tog udruženja aktivni i voljni da se sami organizuju. Ostavljeno je grupicama na volju i vlastitu inicijativu. Ovdje sam mislio na oficijelnu podršku, zahvalu "vlasti", institucionalni nivo, prema svim borcima. Da to bude podignuto na veći nivo. Da se uključe svi korpusi, svi veterani. Unificirano a ne samoinicijativno. Sramotno je da to nije urađeno, da je zaboravljeno. Sramotno i poražavajuće.
Ipak, kada je već riječ o centralnom mjestu, poražavajuće je isto tako da mi nemamo izabrano rješenje, niti mjesto centralnog obilježavanja svih važnih datuma države Bosne i Hercegovine. Mi nemamo mjesto, nazovimo ga "oltarom domovine Bosne i Hercegovine" gdje bi se okupili i obilježili najvažnije datume, odaslali poruke koje se trebaju poslati, pokazali zajedništvo, obrazovali generacije koje dolaze, prenijeli novim generacijama istinu o državi, o historiji, usadili u njih osjećaj povezanosti i pripadnosti ovom bosanskom narodu!!! I to je sramotno i poražavajuće. Tolike arhitekte, znalci, lideri......![]()
-
archi_a
#67163 Re: SDA-All about
Nisam govorio o udruženjima, mada možemo i o tome, već sam govorio o planiranju, o održavanju i njegovanju pamćenja, o zahvalnici svakom pojedincu od strane "vladajućih ili predstavnika ovog naroda", svakom borcu, kao mali znak pažnje, kao dokaz da nisu baš potpuno zaboravljeni, kao poruka i tom pojedincu i njegovoj porodici da nije baš sve otišlo u tri piCHke materine!
-
Iker C
#67164 Re: SDA-All about
Dusmani su danas uhapsili naseg heroja, postenog insana Edina Vranja. Kad je bilo najteze nas Edo je bio uz nas, bio je prvi medju jednakima. Njegovi saborci kazu da se u akcijama nikada nije saginjao, da je isao naprijed jer se bosanske gazije nikada ne povlace.
Danas je sva bol svijeta na Uvcu, danas Golijat opet pokusava pobijediti Davida, danas place svaki Bosnjak. Nas Edo veceras lezi u zatvoru kod dusmana a mi sutimo. Kada su dosli po Iliju Jurisica sutili smo, kada su dosli po Ejupa Ganica sutili smo, kada su dosli po Vranja sutili, kada dodju po nas nece imati ko sta reci.
Mi kao SDA moramo stati uz branioca drzave, jer ko ce drugi???
Da nece mozda Pedja Kojovic ili neki drugi dusmanin.
Zasto vec nismo pred ambasadom Srbije, jel nas imalo strah Boga i Edina Vranja??
Danas je sva bol svijeta na Uvcu, danas Golijat opet pokusava pobijediti Davida, danas place svaki Bosnjak. Nas Edo veceras lezi u zatvoru kod dusmana a mi sutimo. Kada su dosli po Iliju Jurisica sutili smo, kada su dosli po Ejupa Ganica sutili smo, kada su dosli po Vranja sutili, kada dodju po nas nece imati ko sta reci.
Zasto vec nismo pred ambasadom Srbije, jel nas imalo strah Boga i Edina Vranja??
-
loader
#67165 Re: SDA-All about
"Ma dobro je, samo nek se ne puca!"
-
Emiremir33
#67166 Re: SDA-All about
Imaju ministarstva za boračka pitanja i kantonima i na nivou FBIH da to urade...archi_a wrote: ↑13/09/2021 22:38 Nisam govorio o udruženjima, mada možemo i o tome, već sam govorio o planiranju, o održavanju i njegovanju pamćenja, o zahvalnici svakom pojedincu od strane "vladajućih ili predstavnika ovog naroda", svakom borcu, kao mali znak pažnje, kao dokaz da nisu baš potpuno zaboravljeni, kao poruka i tom pojedincu i njegovoj porodici da nije baš sve otišlo u tri piCHke materine!
-
archi_a
#67167 Re: SDA-All about
Pa i ta ministarstva su formirali vladajući. To i jeste naš najveći problem. Imaju tamo neki, u općini, u kantonu, u fBiH, nije do mene..... Prebacimo lopticu
Helem, evo da ne razvodnjavamo poentu, ja ću još jednom postaviti moj prvi post na temu. Govorim o državi i o državotvornim institucijama, o "vlasti", o stranci koja je u vrhu i u ratu i posle rata, koja se predstavlja za bosansku, probosansku, zaštitničku. Ko hoće, shvatit će.
Kada ste se sjetili da naštampate običnu zahvalnicu za učešće u odbrani zemlje od agresora i pošaljete na adresu ljudima?!? Da ste po običnu beretku poslali veteranima, porodicama poginulih boraca, u znak zahvalnosti! Da ljudi osjete da nisu ostavljeni, da su bili dio nečeg plemenitog, da nisu zaboravljeni. Da ste to uradili, sa zahvalnicom, sa pozivnicom da se ljudi okupe na dan Armije BiH, dan Nezavisnosti, dan Državnosti, da se postroje u svečani vod, da se prisjete, da njihova djeca vide svoje očeve, ponosne. Da nam se generacije odgajaju, da imaju svrhu, da imaju pripadnost, da gaje zajedništvo!!!!! Al džaba, odgajat će ih dare, rade, karleuše, pinkovi i profesori sa kupljenim diplomama. Jad i čemer!
- ultima_palabra
#67168 Re: SDA-All about
Nije to za zajebanciju, lik je ljudina.Iker C wrote: ↑13/09/2021 22:39 Dusmani su danas uhapsili naseg heroja, postenog insana Edina Vranja. Kad je bilo najteze nas Edo je bio uz nas, bio je prvi medju jednakima. Njegovi saborci kazu da se u akcijama nikada nije saginjao, da je isao naprijed jer se bosanske gazije nikada ne povlace.
- Skijaš
-
90minut
#67170 Re: SDA-All about
Trolla lik uporno i to vec dosta vremena sad ranije ga nisam primjetio, al' sad mu je bukvalno svaki post trolanje i to jedno očito trolanje na ovakvu trolu se moze samo starija raja nakačiti koja ne konta šta radi.
- Skijaš
#67171 Re: SDA-All about
- drug_profi
#67172 Re: SDA-All about
Iker C troler stari.
Ali upravo kako i treba.
Ali upravo kako i treba.
- Billy The Pljuc
#67173 Re: SDA-All about
Joj joj joj joj joj, ovo fakat tragikomedija, "sjetila" se Skupština KS konačno da "pogura" Tužilaštvo KS sa Sabinom Sarajlijom na čelu da se doktorici opšte prakse provjeri "akademski" put....koliko su očajni i u strahu....mislim na SDA....natjerali su "dobricu" Fadila...čitaj lopova lisičijeg lica....da se dodatno prosipa na društvenim mrežama....govedo "otkrilo" aferu tešku 80 miliona KM....anamo sutkinja odbija da smjesti časnog Osmicu u pritvor i pored očitih kršenja zabrana izrečenih od strane istog suda koje dotična predstavlja...
I pored toga što sve kontrolišu jbga nije im laHko, načelo ih se, mnogo se priča i piše o njima, što bi rekli "u žiži su", nemreš više krasti otvoreno k'o nekada a i na nivou KS su ostali bez značajnih sredstava ali se ne propušta usputno pišnuti po zdravom razumu svih nas, znači društvu u cjelini i državi za koju se kao bore, tragikomedija, al' bukvalno.
I pored toga što sve kontrolišu jbga nije im laHko, načelo ih se, mnogo se priča i piše o njima, što bi rekli "u žiži su", nemreš više krasti otvoreno k'o nekada a i na nivou KS su ostali bez značajnih sredstava ali se ne propušta usputno pišnuti po zdravom razumu svih nas, znači društvu u cjelini i državi za koju se kao bore, tragikomedija, al' bukvalno.
- jazzer
#67174 Re: SDA-All about
Hudi Fadil...valjda im iz centrale receno da se vise aktiviraju na drustvenim mrezama pa, da bi ispunili normu,
pisu kojesta.
Fadil ne zna pricati sa vec pripremljenim tezama a ne uzivo, na FB. Bice interesantno ispratiti ta njegova druzenja
sa gradjanima ikao mi nesto govori da ce ono jucerasnje ujedno biti i posljednje. Ne voli ga kamera, sto bi se reklo
.
Ona dvojica juce u KS pricaju o kradji 80 mio KM. Popisase ih jos na istoj sjednici. Ali ce sigurno nastaviti sa teorijom
o okradenih 80 mio bas kao i Vucicevi mediji o Djilasovih 300 miliona. Ista je to fela.
pisu kojesta.
Fadil ne zna pricati sa vec pripremljenim tezama a ne uzivo, na FB. Bice interesantno ispratiti ta njegova druzenja
sa gradjanima ikao mi nesto govori da ce ono jucerasnje ujedno biti i posljednje. Ne voli ga kamera, sto bi se reklo
Ona dvojica juce u KS pricaju o kradji 80 mio KM. Popisase ih jos na istoj sjednici. Ali ce sigurno nastaviti sa teorijom
o okradenih 80 mio bas kao i Vucicevi mediji o Djilasovih 300 miliona. Ista je to fela.
-
Iker C
#67175 Re: SDA-All about
Mislim da je moralna obaveza SDA da javno upozori sve branioce drzave da ne idu u Srbiju. Bukvalno svako ko je branio drzavu moze biti uhapsen. Posebno se treba cuvati domacih izdajnika koji podstrekavaju ljude da idu u Srbiju pod krinkom besplatnog vakcinisanja Fajzerom.