Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
diablobih

#67101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

funeral blues wrote:Mozda je vec bilo pitanje, ali nisam upratio.
Zna li neko je li bilo kakve najave o poskupljenju odrzavanja kablovske sa 18.90 na 19.90 KM koju sam primijetio na zadnjem računu?
Da, 3 mjeseca cini mi se da su stavljali na racune.
s@mson

#67102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by s@mson »

Ja produzio ugovor telefonski, uzeo novi paket, veci, pustili paket ali nikad nisam nikakav ugovor o produzenju i promjeni paketa potpisao...
Sta je sad na stvari, njihovo pustanje paketa ili nepotpisani ugovor?
De, telemachu zivota ti rijesi ovo...
podatke imas u inboxu, slao sam nekoliko puta...
crnivrag

#67103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

funeral blues wrote:Mozda je vec bilo pitanje, ali nisam upratio.
Zna li neko je li bilo kakve najave o poskupljenju odrzavanja kablovske sa 18.90 na 19.90 KM koju sam primijetio na zadnjem računu?
Evo obavještenje od 28.02.2018. koje je išlo na računima za 2, 3 i 4 mjesec, kao i dolazilo mailom za korisnike "Moj Telemach" portala: https://telemach.ba/a33302/podrska/vije ... achom.html
Telemach

#67104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:lijepo, ali ja ugovor produzio nema pola godine :D moze li to tako cesto? :D i gubim li trenutne povlastice ako potpisem novi ugovor? stari iznos racuna do nove godine, sd arene?
@dječak sa šibicama,
Nećete izgubiti postojeće benefite.
Telemach

#67105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

s@mson wrote:Ja produzio ugovor telefonski, uzeo novi paket, veci, pustili paket ali nikad nisam nikakav ugovor o produzenju i promjeni paketa potpisao...
Sta je sad na stvari, njihovo pustanje paketa ili nepotpisani ugovor?
De, telemachu zivota ti rijesi ovo...
podatke imas u inboxu, slao sam nekoliko puta...
@s@mson,
Ukoliko ste samo dodali paket, npr. D3 HBO Premium, nema potrebe da potpišete poseban Ugovor jer se to može aktivirati i na portalu Moj Telemach. Dostavite nam malo detaljniji upit u pp kako bismo provjerili.
simonese

#67106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by simonese »

magla svuda,magla oko nas
DR_Faustus

#67107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DR_Faustus »

Ajde telemach, poboljsajte malo tu dostupnost u Tuzli. Zivim u centru Tuzle, na Sjenjaku, i ne mogu koristiti vase usluge...
Posmatrac_007

#67108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

Evo od danas mi se uredno prikazuje stanje računa na aplikaciji Mojtelemach. Da li ima neke veze što sam juče prijavio na 1360 ne znam. Nadam se da je i kod ostalih korisnika popravljeno :thumbup:
zdruzdjo

#67109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Ah sto se umorih dragi Boze.
Valjalo svu halvu s orasima podjeliti po mahali. DOSAO MI MONTER NA ADRESU. Nakon 10 dana.
Zezam se, nije do montera je nego do toga kada je nalog njemu otisao.
A prosle sedmice u srijedu sam navratio u poslovnicu kod bosmala.i kaze teta:"nalog je otvoren i ja mislim da bi vam mogli danas doci ili sutra". No dooobro.

Suma-sumarum kabal koji ide od bandere do moje kuce je 6-ca i potice jos iz vremena HS-a.
Dok su ocu uvodili novu liniju i njemu su uveli sa nekom 11-kom. I treba da izmjeni se to.
Telemach wrote:........
Prvo zelim da pohvalim momka koji je danas dosao kod mene. Vi cete znati ko je. Ja mu zaboravih ime. Momak na mjestu i vidi se da zna.

Drugo koliko cu morati da cekam na tu ekipu koja bi trebala da dodje da zamjeni tih 10-ak metara kabla. Da li opet 10-ak dana ili...
Samo mi nemojte davati default-ni odgovor tipa: ekipa ce izaci u sto kracem mogucem roku ili sl.
Iskreno se bavim mislju da trazim umanjivanje racuna pa da mogu izracunati koliko dana sam sa losim signalom na pojedinim kanalima i sa losim internetom.
Telemach

#67110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:Ah sto se umorih dragi Boze.
Valjalo svu halvu s orasima podjeliti po mahali. DOSAO MI MONTER NA ADRESU. Nakon 10 dana.
Zezam se, nije do montera je nego do toga kada je nalog njemu otisao.
A prosle sedmice u srijedu sam navratio u poslovnicu kod bosmala.i kaze teta:"nalog je otvoren i ja mislim da bi vam mogli danas doci ili sutra". No dooobro.

Suma-sumarum kabal koji ide od bandere do moje kuce je 6-ca i potice jos iz vremena HS-a.
Dok su ocu uvodili novu liniju i njemu su uveli sa nekom 11-kom. I treba da izmjeni se to.
Telemach wrote:........
Prvo zelim da pohvalim momka koji je danas dosao kod mene. Vi cete znati ko je. Ja mu zaboravih ime. Momak na mjestu i vidi se da zna.

Drugo koliko cu morati da cekam na tu ekipu koja bi trebala da dodje da zamjeni tih 10-ak metara kabla. Da li opet 10-ak dana ili...
Samo mi nemojte davati default-ni odgovor tipa: ekipa ce izaci u sto kracem mogucem roku ili sl.
Iskreno se bavim mislju da trazim umanjivanje racuna pa da mogu izracunati koliko dana sam sa losim signalom na pojedinim kanalima i sa losim internetom.
@zdruzdjo,
Kada budemo imali povratne informacije o terminu izlaska kolega na adresu, obavijestit ćemo Vas. Evidentirat ćemo finansijsku reklamaciju po završetku tehničke reklamacije, kako bi obračun usluga bio uredan. Zahvaljujemo se na pohvali kolege :)
Telemach

#67111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

DR_Faustus wrote:Ajde telemach, poboljsajte malo tu dostupnost u Tuzli. Zivim u centru Tuzle, na Sjenjaku, i ne mogu koristiti vase usluge...
@DR_Faustus,
I mi se nadamo da će pokrivenost u tom dijelu Tuzle biti omogućena ubrzo. Čim budemo imali tehničke mogućnosti svi potencijalni korisnici će biti obaviješteni.
Telemach

#67112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Posmatrac_007 wrote:Evo od danas mi se uredno prikazuje stanje računa na aplikaciji Mojtelemach. Da li ima neke veze što sam juče prijavio na 1360 ne znam. Nadam se da je i kod ostalih korisnika popravljeno :thumbup:
@Posmatrac_007,
Hvala za povratni info :)
avaks

#67113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Da i ja javim da sada prikazuje uplate :thumbup:
Znači čovjek vas mora 3 puta kontaktirati i vrijeđati da se odradi nešto, aferim :D

A vidjećemo sljedeći mjesec, ja pišem sve u tekicu da znate :lol:
kokikol

#67114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

DR_Faustus wrote:Ajde telemach, poboljsajte malo tu dostupnost u Tuzli. Zivim u centru Tuzle, na Sjenjaku, i ne mogu koristiti vase usluge...
ništa značajno nećeš propustiti osim zatamnjivanja određenih sadržaja
dadoka84

#67115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

Danas mi lijepo d3 uredjaj preko hdmi sprži tv od 1200KM... Jebale ih bandere njihove. Nazalost nisam sam, komšija iz ulaza je isto danas ostao bez tv uređaja.
j66o

#67116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Evo konacno i Hrt2 zatamnjen i ako ide serija nije utakmica....ovo jos malo ce sve biti zakljucano!!
skafiskafsnjak

#67117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

dadoka84 wrote:Danas mi lijepo d3 uredjaj preko hdmi sprži tv od 1200KM... Jebale ih bandere njihove. Nazalost nisam sam, komšija iz ulaza je isto danas ostao bez tv uređaja.
Pa lijepo tuzi... I nek plate tv...
duffy_duck

#67118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

A koji su benefiti za produzenje ugovora na Trio Grande Premium?

Ps: primjetio sam da na poziciji 208 pise Arena Sport bih a jezik zvuka je Srpski, dok na 210 bude Legendarni Edin Avdić, da li to znači da je na 210 Arena Bosanska a na 208 Srpska?
zdruzdjo

#67119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

dadoka84 wrote:Danas mi lijepo d3 uredjaj preko hdmi sprži tv od 1200KM... Jebale ih bandere njihove. Nazalost nisam sam, komšija iz ulaza je isto danas ostao bez tv uređaja.

Samo cu ti reci "Dobro dosao u klub".
Prije par sedmica bilo raspravljanje ovdje.
zateznistub

#67120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

skafiskafsnjak wrote:
Ništa od toga...
skafiskafsnjak

#67121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

zateznistub wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Ništa od toga...
Pa ako se moze dokazati da je njihov ruter ujebo tv, zasto ne ?
zateznistub

#67122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

skafiskafsnjak wrote:
Pa ako se moze dokazati da je njihov ruter ujebo tv, zasto ne ?
Viša sila...
skafiskafsnjak

#67123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Jbg sad treba da gledam kada ce tv da mi rikne :D
zateznistub

#67124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

skafiskafsnjak wrote:Jbg sad treba da gledam kada ce tv da mi rikne :D
Samo kad vidiš da se kuhljaju oblaci izvrnes koaksijalni i miran...ovo pogotovo važi u prigradskim i brdskim djelovima jer je kablovska mreža primamljiva munjama zbog potencijala

Ili nabavi ovo

Image
The most common damage comes from a lightning strike to the network power - phone and cable TV - commonly known as CATV wiring. This network, especiaally if it is elevated, is a main collector of lightning surges. These surges are then transferred directly into the home and then to all of your connected equipment.
skafiskafsnjak

#67125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

zateznistub wrote:
skafiskafsnjak wrote:Jbg sad treba da gledam kada ce tv da mi rikne :D
Samo kad vidiš da se kuhljaju oblaci izvrnes koaksijalni i miran...ovo pogotovo važi u prigradskim i brdskim djelovima jer je kablovska mreža primamljiva munjama zbog potencijala

Ili nabavi ovo

Image
The most common damage comes from a lightning strike to the network power - phone and cable TV - commonly known as CATV wiring. This network, especiaally if it is elevated, is a main collector of lightning surges. These surges are then transferred directly into the home and then to all of your connected equipment.
ev zadnji 25 dana grmi li grmi svaki dan hahahahaha .
U zgradi sam ...ali nabavicu to , bolje sprijeciti nego lijeciti
Locked