Milorad Dodik ALL ABOUT
- General War
#67076 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vako treba!Harmonikas u kola i CAO!...popite pice
- mO k3
#67077 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Trebali su juce proglasiti neradni dan ... predsjednik dobio unuče 
- sinuhe
#67078 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ono kad je covjeku sve potaman. 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#67079 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Molim lijepo, ja sam Predsjedniku čestitao prije izbora.
Ovo da uđe u zapisnik.
Hvala.
Ovo da uđe u zapisnik.
Hvala.
-
155_mm
#67080 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://www.biznisinfo.ba/federacija-se ... -zaraditi/Federacija Bosne i Hercegovine danas se zadužila aukcijom trezorskih zapisa za oko 20 miliona maraka.
Zanimljivo je da je na ovoj aukciji postignuta negativna kamatna stopa, što drugim riječima znači da Federacije ne samo da neće platiti kamatu na novac koji je danas dobila, već će, naprotiv, na tom novcu čak zaraditi, piše BiznisInfo.
Naime, na danas održanoj aukciji postignuta je negativna kamatna stopa od -0,105 posto.
Federacija je nudila trezorske zapise u visini od 20 miliona, a s obzirom na negativnu kamatnu stopu prikupljen je iznos od 20.015.720 KM.
S obzirom da je riječ o devetomjesečnim zapisima, Federacija će novac vratiti 17.7.2019., umanjen za iznos kamate, dakle ravno 20 miliona.
Drugačije rečeno, banke koje su kupile trezorske zapise praktično su oročile sredstva u federalnom budžetu, odnosno tu će čuvati svoj novac i za to platiti.
Druga zanimljiva činjenica je da su na ponuđenih 20 miliona KM stigle ponude od čak 126,5 miliona maraka, što govori o tome kolika je zainteresovanost banaka za vrijednosne papire FBiH.
Sve ovo govori da među bankarima trenutno vlada veliko povjerenje u finansijski sistem FBiH, ali ujedno ukazuje da su spremniji dati novac državi na čuvanje nego ga investirati kroz kredite privredi ili građanima.
Ovo nije prvi put da FBiH prodaje trezorske zapise po negativoj stopi.
cuj ovo, pederacija se zaduzuje po negativnoj kamatnoj stopi. preCednik kad se zaduzuje ispod 5% kamatne stope nece ni da razgovara. po ovome se vidi kakva su sirotinja ovi u pederaciji.
- moa
#67081 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Hebo Svicu kako je u pederaciji.155_mm wrote:https://www.biznisinfo.ba/federacija-se ... -zaraditi/Federacija Bosne i Hercegovine danas se zadužila aukcijom trezorskih zapisa za oko 20 miliona maraka.
Zanimljivo je da je na ovoj aukciji postignuta negativna kamatna stopa, što drugim riječima znači da Federacije ne samo da neće platiti kamatu na novac koji je danas dobila, već će, naprotiv, na tom novcu čak zaraditi, piše BiznisInfo.
Naime, na danas održanoj aukciji postignuta je negativna kamatna stopa od -0,105 posto.
Federacija je nudila trezorske zapise u visini od 20 miliona, a s obzirom na negativnu kamatnu stopu prikupljen je iznos od 20.015.720 KM.
S obzirom da je riječ o devetomjesečnim zapisima, Federacija će novac vratiti 17.7.2019., umanjen za iznos kamate, dakle ravno 20 miliona.
Drugačije rečeno, banke koje su kupile trezorske zapise praktično su oročile sredstva u federalnom budžetu, odnosno tu će čuvati svoj novac i za to platiti.
Druga zanimljiva činjenica je da su na ponuđenih 20 miliona KM stigle ponude od čak 126,5 miliona maraka, što govori o tome kolika je zainteresovanost banaka za vrijednosne papire FBiH.
Sve ovo govori da među bankarima trenutno vlada veliko povjerenje u finansijski sistem FBiH, ali ujedno ukazuje da su spremniji dati novac državi na čuvanje nego ga investirati kroz kredite privredi ili građanima.
Ovo nije prvi put da FBiH prodaje trezorske zapise po negativoj stopi.
cuj ovo, pederacija se zaduzuje po negativnoj kamatnoj stopi. preCednik kad se zaduzuje ispod 5% kamatne stope nece ni da razgovara. po ovome se vidi kakva su sirotinja ovi u pederaciji.
- Acid25
#67082 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kakva podvala političkog Sarajeva. Hoće da ogade Šumsku. Misle ako budu pisali ove laži da će se narod poturčiti i preseliti u pederaciju.
Zna se da je državetina dva stoljeća ispred zaostale pederacije.

Zna se da je državetina dva stoljeća ispred zaostale pederacije.
- Acid25
#67083 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Abu Bake i njegov lutak Džihad Džafer.

- bh.tornjak
#67084 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jeste li vidjali precednika....sav se izvitoperio....nije nikako u vinklo...
oteknuta obraza....i rasudjenog pogleda a la I. Crnadak
-
glockov kolac
#67085 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Danas sam putovao Republikom Mrskom, tačnije autoputem 9. sječanj. Konačno vidjeh uživo to djelo šumskih neimara. Jedini tunel od cca 20 m ukrašen je fotografijama voljenog vođe i njegovog guznog havera Vučića. Kaže "Svjetlo na kraju tunela," a kad odmah iza okuke munara džamije. Tu mi je bilo jasna veličina i dubina poruke!
A ikad slijeće na Mahovljane, Vođa prvo vidi džamiju.

A ikad slijeće na Mahovljane, Vođa prvo vidi džamiju.
-
zrakomlat
#67086 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
iskazujem zabrinutost također. što je ovo oteko ovako gvardijan. i u kakvoj su se ovo baraci slikalibh.tornjak wrote:jeste li vidjali precednika....sav se izvitoperio....nije nikako u vinklo...

- Hemel
#67087 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
bh.tornjak wrote:jeste li vidjali precednika....sav se izvitoperio....nije nikako u vinklo...

sta je ovo lebac ti se ogadio
-
zrakomlat
#67088 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovdje je drug čović malo više zamišljen, ali ni gvardijan nije u elementu reklo bi se. zabrinut sam.

usput, u ovom mjesecu je deset godina ove teme.

-
Tara the River
#67089 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
.
Last edited by Tara the River on 21/10/2018 23:26, edited 1 time in total.
- p206
#67090 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kako će biti u elementu kad mu ovaj šuhvu veže da jedva pređe izborni prag i bude iznad crtezrakomlat wrote:Ovdje je drug čović malo više zamišljen, ali ni gvardijan nije u elementu reklo bi se. zabrinut sam.
Precednik je samo u elementu kad se sastane sa Putinom koji slobodarski i demokratski uzme 70% i više
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#67091 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Proturate priče!
Guardian izgleda sasvim dominirajuće kao i uvijek,samo je malo otekao zbog upaljenog zuba.To je i razlog zbog
kojega je uglavnom čorbastu hranu večerao.
Ma nek' se jebe zub i ne jede govna!
Gauardian je sada nadležan za cijelu BiH i ovdje je vjerovatno pao dogovor sa južnim bratom o simultanom pokretanju investicionih cilkusa
širom države.U tom pogledu ne treba uopšte žaliti sa onom milijardom maraka,treba ih naštampati i odlučno ući u proces,kako Guardian reče,"monetarne deblokade".

Ovom prilikom dogovorena je i podrška za osnivanje trećeg kanala koji će se zvati "HDTV Kmečko".
kojega je uglavnom čorbastu hranu večerao.
Gauardian je sada nadležan za cijelu BiH i ovdje je vjerovatno pao dogovor sa južnim bratom o simultanom pokretanju investicionih cilkusa
širom države.U tom pogledu ne treba uopšte žaliti sa onom milijardom maraka,treba ih naštampati i odlučno ući u proces,kako Guardian reče,"monetarne deblokade".

Ovom prilikom dogovorena je i podrška za osnivanje trećeg kanala koji će se zvati "HDTV Kmečko".
- problemnatravunu
#67092 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da te ispravim, kanal se treba zvatiOvom prilikom dogovorena je i podrška za osnivanje trećeg kanala koji će se zvati "HDTV Kmečko".
"HDZTV Kmečko"
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#67093 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vako ti je to bilo...
- šta, sikiraš se zbog onog Komšića?
Pa taj će ionako biti tamo reda radi, znaš da ću ja biti glavni
Vidjećeš, samo dok zasjednem, posadim Kustu do sebe, biće svega....štampaćemo milijarde, ide ta tvoja tv, biće i za tebe investicionih ciklusa, ukidamo strance i ove dolazeće i odlazeće
Haj sad po ovu jednu brlju, zub me upalio, neće li utrnuti
- šta, sikiraš se zbog onog Komšića?
Pa taj će ionako biti tamo reda radi, znaš da ću ja biti glavni
Vidjećeš, samo dok zasjednem, posadim Kustu do sebe, biće svega....štampaćemo milijarde, ide ta tvoja tv, biće i za tebe investicionih ciklusa, ukidamo strance i ove dolazeće i odlazeće
Haj sad po ovu jednu brlju, zub me upalio, neće li utrnuti
-
daddy-kool
#67094 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nekako su ispuhali.zrakomlat wrote:Ovdje je drug čović malo više zamišljen, ali ni gvardijan nije u elementu reklo bi se. zabrinut sam.
Čović, jadan, kao kakav penzionisani profa, poklanja svoju knjigu sve sa posvetom. Kao da će to neko čitati, ima preCednik svojih knjiga i DMS da čita.
Guardian indolentan, vidno ga muči zub.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#67095 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Prvih deset godina teme!!daddy-kool wrote:Nekako su ispuhali.zrakomlat wrote:Ovdje je drug čović malo više zamišljen, ali ni gvardijan nije u elementu reklo bi se. zabrinut sam.
Čović, jadan, kao kakav penzionisani profa, poklanja svoju knjigu sve sa posvetom. Kao da će to neko čitati, ima
preCednik svojih knjiga i DMS da čita.![]()
![]()
![]()
![]()
Guardian indolentan, vidno ga muči zub.
DMS i Ustav BiH mora čitati,da ga ne bi prevarili Komšić i Džihadi Džafer,te neprimjetno ukrali kakve nadležnosti.
Što se južnog brata Čirila tiče,nasekiran čovjek,velika mu je nepravda načinjena izborom onog Komšića.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#67096 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mogao je PreCjednik predložiti Čovketa kao drugog ađutanta tokom PreCjedničkog mandata 
- jazzer
#67097 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Obzirom da je Covke izbornim inzinjeringom ostao bez posla, trebao bi ga Guardian zaposliti
u svom kabinetu, izmisliti mu neko radno mjesto samo da dobija kakvu takvu platu, sevap je.
Ima covjek zenu i djecu, treba to prehraniti.
A znajuci kako veliko srce Guardian ima, bice neke nafake i za Covketa.
u svom kabinetu, izmisliti mu neko radno mjesto samo da dobija kakvu takvu platu, sevap je.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#67098 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Od Džaferovića i Komšića po 20% i eto gajazzer wrote:Obzirom da je Covke izbornim inzinjeringom ostao bez posla, trebao bi ga Guardian zaposliti
- Leverage
#67099 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Za one koji nisu uspjeli na izborima uvijek ima Dom naroda, mislim da će Čović da tamo zauzme poziciju u kolegiju.
-
hizo ramidovic
#67100 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
meni izgleda kao da mu je zalogaj jos u ustima...Hemel wrote:bh.tornjak wrote:jeste li vidjali precednika....sav se izvitoperio....nije nikako u vinklo...
sta je ovo lebac ti se ogadio
vjerovatno meso malo zilavo bilo pa nije uspio sazvakat'...a mozda je i kuhar kakav poturica pa mu namjernao uvalio zilavo meso da se precednik pati
a fotograf dosadan, navalio k'o mutav