Ne znam da li je neko postavljao:
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- phillie
#67026 Re: Zeničani
Pazi Bato da ne budes nabijen
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#67027 Re: Zeničani
A on OD Kaknja...vjerovatno u Zenici rođen.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#67028 Re: Zeničani
Otac Ivana Rakitića igrao nogomet u Čeliku
- Zaitsev
#67029 Re: Zeničani
Sinoć sam igrao basket na novim terenima na Kembridžu. Jednom riječju-perverzija! Podloga ona kao tartan, staklene table, extra kvalitetan obruč, osvjetljenje top. Nadam se da će potrajati.
- Ja_Ja
#67030 Re: Zeničani
Zalosno je ovo za Burinu. Zasluzio je mnogo vise ako nista zbog svoje konstantne promocije grada. Uz Tarika mi nemamo vecih promotora grada. Bolic nije ni blizu njih. Bolic i Hibic su najveca razocarenja koja je ovaj grad iznjedrio i kojim je bukvalno dao mnogo vise nego Tariku i Harisu a koji ako se nisu popisali po gradu nisu ga sigurno promovirali.
Meni su morbidni izgovori tipa u po sedmice, ovo ili ono. Ljude jednostavno boli klinac, S poslova se izlazi ranije ili u po radnog vremena da se s nekim kafa popije a da se ne moze izaci na dzenazu jednom velikanu. To je ralnost i kao takva treba da se prihvati. Ja idem na dzenaze i onima koje znam i one koje ne znam. Za mene to ima nesto drugaciju dimenziju nego nekom iz FGR-a koji "ne idu na dzenaza" bez obzira sta to znacilo. Mada konceptualno ne razumijem sta znaci to "ne idem na dzenaze".
Meni su morbidni izgovori tipa u po sedmice, ovo ili ono. Ljude jednostavno boli klinac, S poslova se izlazi ranije ili u po radnog vremena da se s nekim kafa popije a da se ne moze izaci na dzenazu jednom velikanu. To je ralnost i kao takva treba da se prihvati. Ja idem na dzenaze i onima koje znam i one koje ne znam. Za mene to ima nesto drugaciju dimenziju nego nekom iz FGR-a koji "ne idu na dzenaza" bez obzira sta to znacilo. Mada konceptualno ne razumijem sta znaci to "ne idem na dzenaze".
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#67031 Re: Zeničani
Jel to znaci da ti je to full time posao ? Ako neki jado penzioner umre i dzenaza mu je iza podne namaza u X selu a onda jos neki bivsi profesor ima dzenazu isti dan iza ikindije na prasnicama i to odes ? I tako svaki dan (jer realno ima bar 5 dzenaza ) ?
Takodje, dobro procitaj pravila foruma i ugasi VPN da ne bi radi gluposti zavrsio 18-godisnju forumsku karijeru
-
tap3ah75
#67032 Re: Zeničani
Lovren je iz Kraljeve Sutjeskekuglanje_ze wrote: ↑08/06/2024 15:05 Nabijem i Lovrena i one koji su proširili da je rođen u Zenici. Pa šta? Rođen u kantonalnoj bolnici, a inače iz sela pored Kaknja. Koga boli penis gdje je rođen kad ni njega to ne interesuje.
Prije par godina kad je dolazio primio ga na razgovor načelnik Kaknja.
Hebote ... to policijska pratnja ... to sirene ... saobraćaj se zaustavlja. Ko da Bakir dolazi
Koji smo mi idioti.
+ obećao je starcima iz Kraljeve Sutjeske da će napraviti Dom za stare i nemoćne.
Slagao je za sada.
Burine mi je pravo žao - redovno smo iščekivali jedan drugog kad će Avaz pročitati u restoranu u Zaostrogu.
Ono nikad nismo ništa spešl progovorili ... klimali smo glavom jedan drugom svake godine.
- Casual's
#67033 Re: Zeničani
Ti fakat gledas liku IP zbog toga sto je komentarisao termin "ici na dzenazu"?gentoo wrote: ↑08/06/2024 17:38Jel to znaci da ti je to full time posao ? Ako neki jado penzioner umre i dzenaza mu je iza podne namaza u X selu a onda jos neki bivsi profesor ima dzenazu isti dan iza ikindije na prasnicama i to odes ? I tako svaki dan (jer realno ima bar 5 dzenaza ) ?
Takodje, dobro procitaj pravila foruma i ugasi VPN da ne bi radi gluposti zavrsio 18-godisnju forumsku karijeru
Obzirom kako se vise ne osjecam sigurno pisati na ovom forumu, zavrsi i moju karijeru.
-
kakavdanakneiskustvu
#67034 Re: Zeničani
tačno.Ja_Ja wrote: ↑08/06/2024 17:23 Zalosno je ovo za Burinu. Zasluzio je mnogo vise ako nista zbog svoje konstantne promocije grada. Uz Tarika mi nemamo vecih promotora grada. Bolic nije ni blizu njih. Bolic i Hibic su najveca razocarenja koja je ovaj grad iznjedrio i kojim je bukvalno dao mnogo vise nego Tariku i Harisu a koji ako se nisu popisali po gradu nisu ga sigurno promovirali.
i meni nije jasnio šta znači,da neko ne ide na dženazu,sahranu,kako god
-
l33t
#67035 Re: Zeničani
Koliko je kv sada u centru Ze
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#67036 Re: Zeničani
Kakvo ba izlazenje u po radnog vremena na kafu?
To mozda budzetarijat.
To mozda budzetarijat.
-
kakavdanakneiskustvu
#67037 Re: Zeničani
takvih koji su na budžetu i hodaju tokom radnog vremena je na stotine u gradu
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#67038 Re: Zeničani
Da.. zato sto je malo licemjerno npr iz Norveske pisati sta bi i kako trebali mi ovdje raditi ne ? Pogotovo kad taj neko iz Norveske ni sam nije bio na toj dzenazi a preko 50% su sanse, i da je bio u Zenici, da ne bi na istu otisao
Iz istog razloga sam pokusao da politiku BIH komentarisu samo oni koja ta politika svakodnevno je*e a ne neko ko je otisao u Norvesku i vice "samo za Aliju" .
Sto se tice pravila foruma, ona se moraju postovati i ovo sto sam ja napisao je cisto fini hint ka starijem clanu foruma.
- ZoomZoomKiwi
-
Shmeker
#67040 Re: Zeničani
Fulas cijelu poentu. Preskačeš s jedne stvari na drugu. Krenuo si da raja s kojom se družio ne ide na dzenaze a na kraju se to ispostavilo u najmanju ruku kao netacna pretpostavka. Onda ides dalje i sad bi branio ko o čemu moze da piše?gentoo wrote: ↑08/06/2024 19:02Da.. zato sto je malo licemjerno npr iz Norveske pisati sta bi i kako trebali mi ovdje raditi ne ? Pogotovo kad taj neko iz Norveske ni sam nije bio na toj dzenazi a preko 50% su sanse, i da je bio u Zenici, da ne bi na istu otisao. Dovoljno je cuti hvalospjeve hadzi Emira, vase bivseg (ili i sadasnjeg?) clana o Harisu pa opet ni on sam nije otisao na tu dzenazu.
![]()
Iz istog razloga sam pokusao da politiku BIH komentarisu samo oni koja ta politika svakodnevno je*e a ne neko ko je otisao u Norvesku i vice "samo za Aliju" .
Sto se tice pravila foruma, ona se moraju postovati i ovo sto sam ja napisao je cisto fini hint ka starijem clanu foruma.
Ne znam sta je licemjerno? Evo ja znam momke koji iz Stuttgarta opale na gostovanje Celika i sad bi zato sto ne žive u Ze trebali prestati da pišu o Čeliku npr?
-
kakavdanakneiskustvu
- Casual's
#67042 Re: Zeničani
Pa eto, kad vec gledas IP, jasno mozes vidjeti da nisam ni blizu tog sto mi trpas u kos, tako da ne kontam stvarno zbog cega gledati nekome IP adresu zbog komentara o dzenazi, a ne vjerujem da bi neko prijavio taj post.gentoo wrote: ↑08/06/2024 19:02Da.. zato sto je malo licemjerno npr iz Norveske pisati sta bi i kako trebali mi ovdje raditi ne ? Pogotovo kad taj neko iz Norveske ni sam nije bio na toj dzenazi a preko 50% su sanse, i da je bio u Zenici, da ne bi na istu otisao. Dovoljno je cuti hvalospjeve hadzi Emira, vase bivseg (ili i sadasnjeg?) clana o Harisu pa opet ni on sam nije otisao na tu dzenazu.
![]()
Da je post bio dobronamjeran sa tvoje strane, mogao si starijem clanu foruma pisati na PP. Vise mi je to gluma mocnog rendzera.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#67043 Re: Zeničani
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#67044 Re: Zeničani
Ovaj Kiwi nas malo...sve poslove JP dobiva a znamo kako to ide
.
- -Chesterfield-
#67045 Re: Zeničani
Šta vi mislite, je li ovo puno svakodnevno korištenje mobitela?
https://ibb.co/M5LMqpN
- cenecimoveocino
#67046 Re: Zeničani
Ovisi za sta se koristi, mozda je za posao ili je dijete koje surfa bezveze itd.-Chesterfield- wrote: ↑08/06/2024 20:50 Šta vi mislite, je li ovo puno svakodnevno korištenje mobitela?
- ZoomZoomKiwi
#67047 Re: Zeničani
Kod mene dnevni prosjek 2h 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#67048 Re: Zeničani
I kod mene bi bio da ne slusam radio na poslu preko mobića
- phillie
#67049 Re: Zeničani
Ako je dijete, mnogo je. Ogranici ti to 
- Ja_Ja
#67050 Re: Zeničani
18 godina sam na forumu. 18 godina nikada nisam krio svoj pravi identitet i mnoge ljude sam sa foruma upoznao, u mnogim humanitarnim akcijama ucestovao, mnogo kafa popio i nikada nisam VPN koristion. Gdje god sam bio uvijek sam o tom mjestu pisao i nikada to nisam krio. Cak sta vise negdje na ovoj temi mozes da pronadjes hronologiju bar 15 godina mog zivota gdje sam bio i koliko dugo sam bio. Prije par dana sam po prvi put u zivotu kupio pretplatu za VPN. Zadnjih par dana je ostao upaljen jer sam poslovno morao pristupiti nekim informacijama koje zbog konfiguracije servera na kojem se nalaze nisam mogao do putem IP koji je vezan za Hrvatsku i zaboravio sam na njega. Znaci 18 godina pisanja, ne mozda toliko aktivnog jer neki tipovi za godinu ispisu onoliko koliko sam ja za 18, 18 godina diskusije sa ljudima gdje sebi nikada nisam dao za pravo da nekog namjerno uvrijedim niti da nekom nesto vulgarno napisem a pogotovo nedaj boze nesto vise, a bilo je veoma zestokih diskusija. 18 godina na forumu imam sto je duze nego sto neki koji pisu po forumu su zivi i da mi sada neko zbog ovog komentara pili o tome? Evo sada cu ti otvoreno reci, da cu od sada sigurno cu koristiti VPN dok ne dobijem ban. Toliko mi to znaci u zivotu.Casual's wrote: ↑08/06/2024 18:41Ti fakat gledas liku IP zbog toga sto je komentarisao termin "ici na dzenazu"?gentoo wrote: ↑08/06/2024 17:38Jel to znaci da ti je to full time posao ? Ako neki jado penzioner umre i dzenaza mu je iza podne namaza u X selu a onda jos neki bivsi profesor ima dzenazu isti dan iza ikindije na prasnicama i to odes ? I tako svaki dan (jer realno ima bar 5 dzenaza ) ?
Obzirom kako se vise ne osjecam sigurno pisati na ovom forumu, zavrsi i moju karijeru.![]()
Ako si time pokusao da poentiras na jednu obicnu opasku, onda evo ti i ova; kakve veze ima da li sam ja u Norveskoj, Hrvatskoj, Turskoj, Sjedinjenim Drzavama, Saudijskoj Arabiji ili bilo kojem drugom kraju svijeta sa cinjenicom da mi je cudno sto neko kaze "da ne ide na dzenaze"? I sta ima cudno u tome sto ja kazem da idem na dzenaze i onima koje znam i onima koje ne znam. Evo u mom naselju su zadnja tri mjeseca bile 3 dzenaze i isao sam na njih iako jednog od tih ljudi ni ne znam. Veoma cesto odem na dzenazu ljudima koje ne znam jer je za mene s moje vjerske strane to moja obaveza ako sam u mogucnosti. Mislim da je neozbiljno i samo shvatanje a pogotovo zato sto isto nisam imputirao da idem na svaku dzenazu kao na otvor dzamija gdje god se desava, tako da necu dalje ni komentarisati tvoj komentar o X seli i sta ti ja znam vec. Da li mislis da se dzenaze po zapadnim drzavama samo subotom i nedeljom obavljanju, i da li mislis da ljudi ne izlaze s posla i radnim danima da idu na dzenaze i sahrane? Fakat ne kontam sta si htio da kazes s tim i zasto je ta situacija sa dzenazama i sahranama toliko specificna za nase podneblje da je bitno gdje sam ja i da to pravi neku razliku. Ja ne vidim razliku. Iz poste i BH Telekoma petkom ogroman broj ljudi, osim ljudi na salterima razgule prije dzume, znam jer sam poslovno vezan sa njima. Kafe se ispijaju i kuci se oko 4 ide, za mene je porazno da se covjek renomea i zasluge kakve je imao Burina nije mogao na bolji nacin ispratiti. I tako nam je za milion stvari u gradu. Hele nejse necu vise da peglam ali mi pravo cudan bi argument za diskvalifikaciju govornika. Ono na forumu ima milion tema koje bi mogle diskvalifikovati nekog ko zivi vani od diskusije ali fakat ova tema o dzenazi je dovoljno univerzalna da jednostavno nije jedna od njih.