Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
korisnik namba1

#67026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by korisnik namba1 »

A i ti vala bolje prati japansku drugu ligu nego nasu ovu.Vidis da je stele, gdje ti to moze bit zanimljivo?Zeljo trebo bit prvi kad su poceli pricat o namjestanju stade zeljo zrinjski prvi,namjestene utakmice se prestale spominjat :lol:
duffy_duck

#67027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

korisnik namba1 wrote:A i ti vala bolje prati japansku drugu ligu nego nasu ovu.Vidis da je stele, gdje ti to moze bit zanimljivo?Zeljo trebo bit prvi kad su poceli pricat o namjestanju stade zeljo zrinjski prvi,namjestene utakmice se prestale spominjat :lol:
Buduci da sam na Telemachu mogu izabrati sta cu pratiti. Nekad propratim i portugalsku ligu itd. Sve zavisi od toga koliko me zanima koji mec i slicno.
fusion_ba

#67028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

duffy_duck wrote:O tome ti i govorim ili recimo Ligu prvaka da moras pratiti na obn sa onim debilnim komentatorima pa ja bi se odselio iz drzave. Gledao bi putem strima. Ali srecom ima Arene ima bht1 pa uzivaj.
Nema vise na OBN-u, nisu produzili prava :-D a pitanje je i hoce li biti na javnim servisima.
kakavdanakneiskustvu

#67029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

DON_eARL wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"
kakavdanakneiskustvu wrote:mozes misliti ubacili kanal tv zenica hd ,ja iz zenice pa to nikad ne gledam,kojeg li pozitivnog iznenadjenja za ljude u drugim gradovima kad saznaju da mogu gledati i taj kanal
Ako ti ne gledaš taj kanal, možda (vjerovatno) ima tvojih sugrađana koje isti zanima, moguće zar ne? :) Svako ima svoje preferencije i želje kada su kanali u pitanju. Forum jer totalno nerelevantan uzorak za ovakve stvari, pedesetak forumaša (možda i manje) iznosi svoje mišljenje o kanalima koji ih (ne)zanimaju, a Telemach ima desetine ili stotine hiljada korisnika (x prosječan broj članova domaćinstva)... Zamisli koliko različitih mišljenja i želja da gledaju neke kanale. :-)
zar sam spomenuo mojw sugradjane??,spomenuo sam srecu ljudi iz drugih gradova koji su sad ushiceni jer mogu gledati tv zenicu hd[/quote]

Ima dosta zeničana i u drugim gradovima sigurno. :D Fulaš poentu, možemo se isto tako dotaći recimo SportKlub kanala, MTV-a, Ginx-a, zamisli koliko su oni zanimljivi domaćici od 63 godine... Ili nekom trećem koliko je iznenađenje što imaju u programskoj šemi njemački RTL, a ne znaju šta priča tamo neko na (sinhronizovanim) serijama koje obožavaju gledati. Programska šema je jedinstvena za sve korisnike, i logično je da ne gleda svaki korisnik sve kanale, ali nije tvoje i moje da u ime svih korisnika recimo tražimo ukidanje TV Zenice HD ili da se osjećamo iznenađeni. Napraviš listu kanala koje gledaš i miran si. :)[/quote]

ma gdje sam ja trazio bolan ukidanje nekog kanala.o čemu ti svega ti?
kokikol

#67030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Kakve su ovo puste želje i vlažni snovi čak su počeli pojedini i halucinirati da će telemach uvesti kanale po željama korisnika ....
semirsar

#67031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
crnivrag wrote:Telemach večeras u digitalnu programsku shemu uvrštava 94 nova digitalna TV kanala (od toga cijeli Pink paket) + ostale kanale koje smo tražili, a imaju ih drugi operateri u zemlji i regiji.
Eh evo prijedloga svih kanala koji imaju domaći i regionalni operateri, i uvršatavanjem ovih TV kanala u ponudu, postali bi ste broj 1 operater po ponudi digitalnih TV kanala u zemlji i regionu:

Domaći TV kanali:

Regionalni kanali:

Strani informativni:

Filmski/serijski:

Sportski:

Dokumentarni:

Strani:

Dječiji:

Muzički:

Pink paket:

Erotski:

Dakle radi se o 273 kanala koji su u ponudi većih operatera u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.
Tacno si sebi oko vrata okacio metu za ljutite komentare korisnika kad krene ovo septembarsko poskupljenje nakon sto se ubaci tijeh "par" kanala koji nikome ne trebaju a svi gledaju :pisnuo: :pisnuo:
duffy_duck

#67032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

fusion_ba wrote:
duffy_duck wrote:O tome ti i govorim ili recimo Ligu prvaka da moras pratiti na obn sa onim debilnim komentatorima pa ja bi se odselio iz drzave. Gledao bi putem strima. Ali srecom ima Arene ima bht1 pa uzivaj.
Nema vise na OBN-u, nisu produzili prava :-D a pitanje je i hoce li biti na javnim servisima.
Eto koliko ih i pratim da nisam znao da nece biti vise lige prvaka na obn. Znaci totalno su mi nebitni. Posto ima sad ovih zvijezda iz BIH gledam zvezde granda jedino to. A ostalih 6 dana zaboravim na taj kanal.
A sto se tice javnog servisa jbg bolje dati SPORT KLUBOVIMA I da svi mozemo gledati u HD rezoluciji.
MTV

#67033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote: Tacno si sebi oko vrata okacio metu za ljutite komentare korisnika kad krene ovo septembarsko poskupljenje nakon sto se ubaci tijeh "par" kanala koji nikome ne trebaju a svi gledaju :pisnuo: :pisnuo:

A mozda poskupi i radi ovog :mrgreen:

Direct Medija postaje deo United Medije

http://rs.n1info.com/a393939/Biznis/Dir ... edije.html

I dodatni tekstovi
http://rtvforum.net/showthread.php?tid= ... #pid203444
duffy_duck

#67034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

semirsar wrote:
crnivrag wrote:
crnivrag wrote:Telemach večeras u digitalnu programsku shemu uvrštava 94 nova digitalna TV kanala (od toga cijeli Pink paket) + ostale kanale koje smo tražili, a imaju ih drugi operateri u zemlji i regiji.
Eh evo prijedloga svih kanala koji imaju domaći i regionalni operateri, i uvršatavanjem ovih TV kanala u ponudu, postali bi ste broj 1 operater po ponudi digitalnih TV kanala u zemlji i regionu:

Domaći TV kanali:

Regionalni kanali:

Strani informativni:

Filmski/serijski:

Sportski:

Dokumentarni:

Strani:

Dječiji:

Muzički:

Pink paket:

Erotski:

Dakle radi se o 273 kanala koji su u ponudi većih operatera u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.
Tacno si sebi oko vrata okacio metu za ljutite komentare korisnika kad krene ovo septembarsko poskupljenje nakon sto se ubaci tijeh "par" kanala koji nikome ne trebaju a svi gledaju :pisnuo: :pisnuo:
Glupo mi je ako bi uveli neke od ovih kanala da se bilo ko zali na poskupljenje pa nedobijaju se pare sa neba i nije kanal 1. Km ili 2 radi se o velikim parama tako da se mora nekad i poskupit usluga. Vjeruj mi. Eno i elektroprivreda ce poskupiti za 1.50 narednog mjeseca tako nesto uglavnom sve skuplja ali to je do ovih lopova na vlasti. Nije do nas. Niti bilo koga ko radi u javnom sektoru.
Maharadza

#67035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

duffy_duck wrote:
korisnik namba1 wrote:
duffy_duck wrote: Podrzavam sve samo ovo u vezi moja tv sport nece ih nikad Telemsch uvrstiti jel bi se onda Telecom mogao zatvoriti.
Sto da se zatvori,zbog premijer lige nase koju svakako pola drzave ni ne prati?
Ja je prvi pratim. Kad ne mogu iz nekih razloga otici na Kosevo jel navijam za Sarajevo. Vecina utakmica iz prosle sezone su bile full dobre neke utakmice su zavrsile sa 5 6 golova na jednoj utakmici sto je prosto ne moguce u premijer ligi Bih ali je vidljivo da se mjenja stanje. I zato kazem da jedini telecom ima taj monopol da oni mogu samo prenositi a ostali moramo gledati na nekim strimovima.
Kako monopol kada su ljudi još od prošle sezone svima omogućili da se prati za 2KM po utakmici bez obzira koji ti je ISP:

https://www.bhtelecom.ba/webtv_postavke.html - ovdje se registruješ/loguješ i imaš u ponudi (u toku sezone) sve utakmice, 2KM bez premotavanja, 4KM (mes'čini) sa opcijom premotavanja!

Ontopic; Fina lista što je @crnivrag sastavio, samo ne bih baš previše tražio ovih domaćih pa ni regionalnih jer su im oni sigurno jeftiniji nego filmski i dokumentarni koji su ugl. strani (i naravno bolji)! Za početak mogli bi već postojeće omogućiti većem broju korisnika, npr. History2 ubaciti u prošireni paket ili tako nešto! Dokumentarne kanale također nisu 'osvježili' odavno sa novim itd.
Last edited by Maharadza on 06/06/2018 20:10, edited 2 times in total.
semirsar

#67036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote: Tacno si sebi oko vrata okacio metu za ljutite komentare korisnika kad krene ovo septembarsko poskupljenje nakon sto se ubaci tijeh "par" kanala koji nikome ne trebaju a svi gledaju :pisnuo: :pisnuo:

A mozda poskupi i radi ovog :mrgreen:

Direct Medija postaje deo United Medije

http://rs.n1info.com/a393939/Biznis/Dir ... edije.html

I dodatni tekstovi
http://rtvforum.net/showthread.php?tid= ... #pid203444
Zbogradicegagod poskupi a oce, @crni ga je fasov'o jerbo him dade prijedloge a stim i opravdanje za poskupljenje :evil:
nebitno je nasijem ljudima stakokakoikoliko marka je MARKA, hallo ba, ne diraj mi budjelar il' cu te odjavit', mada hi se ni 1% posto ne odjavi na kraju :mrgreen:
duffy_duck wrote:
Glupo mi je ako bi uveli neke od ovih kanala da se bilo ko zali na poskupljenje pa nedobijaju se pare sa neba i nije kanal 1. Km ili 2 radi se o velikim parama tako da se mora nekad i poskupit usluga. Vjeruj mi. Eno i elektroprivreda ce poskupiti za 1.50 narednog mjeseca tako nesto uglavnom sve skuplja ali to je do ovih lopova na vlasti. Nije do nas. Niti bilo koga ko radi u javnom sektoru.
Adriane sine... ka's ti pocet' radit' i za kruva zaradit' da vidis kak'a je to zajebancija u zivotu, jos da ti je jednog takvog ko sto tvoj nosilac ugovora ima... e dje bi ti bio kraj i kako bi ti se naglo pojacao vokabular "onijeh" rijeci :evil: :mrgreen:
Maharadza

#67037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Dobro i veli, nisu problem te dodatne 3 markice, ali jeste onih 50 prvih na računu (ili više ovisno od paketa). :mrgreen:
duffy_duck

#67038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Kako monopol kada su ljudi još od prošle sezone svima omogućili da se prati za 2KM po utakmici bez obzira koji ti je ISP:

https://www.bhtelecom.ba/webtv_postavke.html - ovdje se registruješ/loguješ i imaš u ponudi (u toku sezone) sve utakmice, 2KM bez premotavanja, 4KM (mes'čini) sa opcijom premotavanja!

Ontopic; Fina lista što je @crnivrag sastavio, samo ne bih baš previše tražio ovih domaćih pa ni regionalnih jer su im oni sigurno jeftiniji nego filmski i dokumentarni koji su ugl. strani (i naravno bolji)! Za početak mogli bi već postojeće omogućiti većem broju korisnika, npr. History2 ubaciti u prošireni paket ili tako nešto! Dokumentarne kanale također nisu 'osvježili' odavno sa novim itd.
[/quote]

Jeste 2 km al samo na mobu mozes gledat ja poslije usao sa kompjutera, nisu mi dali vise da mogu gledati, jel samo jedna ip adresa moze biti u tom trenutku aktivna.
Maharadza

#67039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

^Imaš pp da ovdje ne idemo dalje u off
Posmatrac_007

#67040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

@Telemach
Upravo sam provjerio vezano za prikaz stanja računa na portalu MojTelemach. Potpuno isti problem imaju i SBB korisnici, i njima se ne prikazuje uredno stanje nakon uplate. Tako da je izgleda problem na nivou grupacije a ne samo Telemach-a BiH. Pa ako prijavljujete, prijavite nadležnima na nivou United grupe pa će valjda riješiti.
kokikol

#67041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Ma šta je ovo koji novi kanali gdje ,šta? ,ništa ne razumijem ,ali znam da ću odjaviti uslugu ako samo još jednom poskupi ,makar i 1kf :izet:
zdruzdjo

#67042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

E samo da najavim
Sutra je meni jubilej. 10 dana od prijave smetnji/kvara/nepravilnosti i sl a tehnicka ekipa jos nije dosla da provjeri nista.
Supeeeeer. Trebao sam kalve torte uzeti.
korisnik namba1

#67043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Posmatrac_007 wrote:@Telemach
Upravo sam provjerio vezano za prikaz stanja računa na portalu MojTelemach. Potpuno isti problem imaju i SBB korisnici, i njima se ne prikazuje uredno stanje nakon uplate. Tako da je izgleda problem na nivou grupacije a ne samo Telemach-a BiH. Pa ako prijavljujete, prijavite nadležnima na nivou United grupe pa će valjda riješiti.
I onda ti kaze dostavite broj ugovora :-) ne mogu da vjerujem da su ovako ne profesionalni,nekad se zapitam ko uopste odgovara u ime ovog nika telemah,kao da odgovaraju ljudi iz bh telekoma, kolko su ne upuceni u problematiku :-)
tap3ah75

#67044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Telemach wrote:
biggrin wrote:Zanima me, u vezi sa akcijom za trio pakete koju vidjeh na telemach stranici, a odnosi se kako na nove tako i na postojeće korisnike, s obzirom da mi je ostalo još cca.6 mjeseci do isteka prethodnog ugovora, da li je moguće sada potpisati novi na 24 mjeseca, kojim će se prethodni staviti van snage?
Zdravo biggrin,
Imate mogućnost obnoviti Vaš ugovor i dobiti odlične pogodnosti i benefite.Za detaljnije informacije,možete dostaviti broj Ugovora u pp.
Mogu li i ja u pp? :lol:
Obnovio bih radi ovih pinkova.
duffy_duck

#67045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Kako i na koji nacin se radi produzenje ugovora ? Da li bi ja mogao obnoviti ugovor umjesto mog oca ? Da covjeka ne mrcvarim bezveze. A i obnovio bi ga radi pinkova i da li ima jos neki benefit?
puz_u_salati

#67046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

duffy_duck wrote:Kako i na koji nacin se radi produzenje ugovora ? Da li bi ja mogao obnoviti ugovor umjesto mog oca ? Da covjeka ne mrcvarim bezveze. A i obnovio bi ga radi pinkova i da li ima jos neki benefit?
Ne može, tek za 10 godina kad postaneš punoljetan :D.

a možda i više :D
duffy_duck

#67047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

puz_u_salati wrote:
duffy_duck wrote:Kako i na koji nacin se radi produzenje ugovora ? Da li bi ja mogao obnoviti ugovor umjesto mog oca ? Da covjeka ne mrcvarim bezveze. A i obnovio bi ga radi pinkova i da li ima jos neki benefit?
Ne može, tek za 10 godina kad postaneš punoljetan :D.

a možda i više :D
Hvala bogu pa sam punoljetan vec vise od godinu dana.
Radar71

#67048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Za punoljetsvo treba 18 godina Adriane a ne 13
korisnik namba1

#67049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Mislim da tema nije komentarisanje drugog i ismijavanje,manite se djecijeg posla jer ispadate veci klinac od ovog sto ga prozivate i dosadni ste vise.

Telemah dokle ste sa rjesavanjem problema zvanog stanje sa racunima?
avaks

#67050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Fakat nisam obraćao pažnju na račune, kada na mail stigne i uplatim (online naravno) i nešto kontam sad (a znajući kakvi su ovi iz Telemacha) da će mi sljedeći mjesec doći upozorenje da nisam ništa platio na osnovu ovih njihovih portala:
Image

Pa valja onda u banku po izvode pa ovjeravanja pa nosanje njima da se to dokaže :evil:
Nego hajde vi to što prije rješavajte, nije više zajebancija :run:

Kada se cijene konstatno dižu, ima da ih pravdate, a ne rekla kazala!
Od aprila 2017 do aprila 2018te 6KM poskupljenje svima, ima da portal radi a ne da nas 2 mjeseca mrcvarite!
Locked