Ne mogu patetike ne rende._BataZiv_0809 wrote: ↑08/06/2024 10:16 Naprotiv.
Ovaj grad mu je dao sve.
Ono odakle krenes je najvazniji dio tebe.
A dzenaza je bila u po' radne sedmice, u radno vrijeme, mislim da su trebali ako je bilo moguce naravno, sve ostaviti za subotu, narocito komemoraciju.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#67001 Re: Zeničani
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#67002 Re: Zeničani
To je to...
Zanemarit cemo nas obicne...
Ali tako malo zenicke javnosti je bilo na ispracaju nekog ko je predstavljao Zenicu...
Sramota. Prvo mene samog pa svih ostalih...
Zanemarit cemo nas obicne...
Ali tako malo zenicke javnosti je bilo na ispracaju nekog ko je predstavljao Zenicu...
Sramota. Prvo mene samog pa svih ostalih...
-
Shmeker
#67003 Re: Zeničani
To je to. Smajini neandertalci bi ispoštovali Smaju dok kod nas “gradska raja” češe muda.Casual's wrote: ↑08/06/2024 10:47Ne mogu patetike ne rende._BataZiv_0809 wrote: ↑08/06/2024 10:16 Naprotiv.
Ovaj grad mu je dao sve.
A dzenaza je bila u po' radne sedmice, u radno vrijeme, mislim da su trebali ako je bilo moguce naravno, sve ostaviti za subotu, narocito komemoraciju.Grad mu je dao go 'rac. Sto neko jucer napisa, Smajo Doglod bi imao bar hiljadu ljudi na dzenazi. To ne govori o Smaji nego o gradu. Poslije dzume GU i RMK ne rade.
![]()
Čini se da ipak vise dostojanstva imaju Isaci, Kufetovi i Pivketovi od “gradske raje”. Al opet “raja” za sebe smatra da je neka vrsta vertikale kada su u pitanju nematerijalne vrijednosti. Ne znam na osnovu čega samo?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#67004 Re: Zeničani
Razlicito interpretiramo i to je to, nemamo mi sta dalje pricat.Casual's wrote: ↑08/06/2024 10:47Ne mogu patetike ne rende._BataZiv_0809 wrote: ↑08/06/2024 10:16 Naprotiv.
Ovaj grad mu je dao sve.
A dzenaza je bila u po' radne sedmice, u radno vrijeme, mislim da su trebali ako je bilo moguce naravno, sve ostaviti za subotu, narocito komemoraciju.Grad mu je dao go 'rac. Sto neko jucer napisa, Smajo Doglod bi imao bar hiljadu ljudi na dzenazi. To ne govori o Smaji nego o gradu. Poslije dzume GU i RMK ne rade.
![]()
- ShnjaZZZ
#67005 Re: Zeničani
Ovaj grad nikome ništa nije dao osim Husinim, a sada Fudinim poltronima i osobama bliskim određenim strankama. Ne da ostatku nije dao, nego uzima od njih da namiri ove. Sa Casualsom se u dosta toga ne slažem ali ovdje je upravu, nemojte na rende kora.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#67006 Re: Zeničani
Ne pricamo o materijalnim stvarima
Barem ja ne pricam
Barem ja ne pricam
-
kuglanje_ze
#67007 Re: Zeničani
Ja sam osjetio susramlje.
Mislim da je to bio i zadnji ekser u nešto što se nekad zvalo grad. Sad je jasno zašto propada i kultura i sport i zašto izgledamo zapušteno za sve one koji dođu sa strane i zašto se otkazuju koncerti. Svi su mudonje na društvenim mrežama, a kad treba konkretno nešto uraditi "joj, nemoj mene".
Grad je mrtav
- phillie
#67008 Re: Zeničani
Vjerujem da bi bilo 10 ljudi vise...Zalosno u svakom slucaju. Ako se ovako oprastamo od jednog od najvecih reprezentanata Zenice, sta reci o "gradu"._BataZiv_0809 wrote: ↑08/06/2024 10:16 Naprotiv.
Ovaj grad mu je dao sve.
A dzenaza je bila u po' radne sedmice, u radno vrijeme, mislim da su trebali ako je bilo moguce naravno, sve ostaviti za subotu, narocito komemoraciju.
Nasim ljudima je najlakse naci izgovor: Otkud na crkvickom groblju, ma bice vrucina nema se gdje sklonit', kud bas poslije dzume, nismo se ni znali sta cu ici, pa onda o njegovom nacinu zivota s kojim se ne slaze govornik, pa onda gluposti i milion trivijalnosti...a niko ne spomene da je bio vrstan glumac kojih ne samo u Zenici nego u cijeloj Bosni mozes na prste jedne ruke nabrojati, koji je zivio za svoj Grad i ponosio se tim, da je tim zaduzio Zenicu da mu priredi dostojanstveniji ispracaj i nadam se u skoroj buducnost nazove neku ulicu po njemu. Makar toliko.
PS. Bato, ovo nije bilo upuceno protiv tebe, niti protiv bilo kog na forumu. Pisem onako generalno.
- ShnjaZZZ
#67009 Re: Zeničani
Ni u materijalnom ni u nematerijalnom smislu grad Burini nije dao ništa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#67010 Re: Zeničani
Mozda je ipak najbolje vidjeti sta je sam pokojnik rekao na tu temu:
“Volim ovaj grad, sve što vrijedi u meni – od najboljih dijelova i tijela i srca i razuma jeste iz ovog grada, jer djetinjstvo ustvari određuje čovjeka i njegov život”, kazao je Haris.
https://www.zenicablog.com/video-kako-j ... oj-zenici/
“Volim ovaj grad, sve što vrijedi u meni – od najboljih dijelova i tijela i srca i razuma jeste iz ovog grada, jer djetinjstvo ustvari određuje čovjeka i njegov život”, kazao je Haris.
https://www.zenicablog.com/video-kako-j ... oj-zenici/
-
kakavdanakneiskustvu
#67011 Re: Zeničani
ima bar 50 osoba iz njegovog komšiluka koje su ga valjda dovoljno znale da mu odu na dženazu,posljednji ispraćaj, ima video neko je postavio na prethodnoj stranici, organizovao je nešto prije desetak godina u komšiluku, pa osobe koje su znale njegovu familiju,prijatelji njegove kćerke, radne kolege, itd. bezveze je nabrajati koliko je kome osoba bilo na sahrani,ali je meni bezveze reći neko ne ide na dženaze,sahrane, ne kontam što neko ne ide, ja idem kad sam znao osobu koja je umrla, ili je umro neko blizak mojim prijateljima, otac, majka prijatelja, pa sam išao i na sahranu bivšem puncu.
al se ja raspisah,neće na dobro
al se ja raspisah,neće na dobro
-
addiction
- Grijem se na: ze toplana ba ze
- dječak sa šibicama
#67013 Re: Zeničani
On vam je bio najveca reklama, za Zenicu ne bi cuo u javnom diskursu, da Burina tu i tamo nije pricao o svom gradu.
Dobro, cuo je svako za Ramu Isaka. I za Real Madrid. A kakva su oni reklama, ne bih o tome.
Dobro, cuo je svako za Ramu Isaka. I za Real Madrid. A kakva su oni reklama, ne bih o tome.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#67014 Re: Zeničani
Drugi dio posta je jako patronizirajuci
Pored Burine i npr. Tarik Milijunas i Elvir Bolic uvijek isticu odakle su.
Dok recimo Dejan Lovren ne bi izgovorio gdje je rodjen ni da ga puskom tjeras
Pored Burine i npr. Tarik Milijunas i Elvir Bolic uvijek isticu odakle su.
Dok recimo Dejan Lovren ne bi izgovorio gdje je rodjen ni da ga puskom tjeras
- apsidejzi
#67015 Re: Zeničani
To ti samo govori koliko su internet stavovi prdimahovina. U teoriji lijepo zvuci al od lajkova, ripova, srcadi, tiktokova se ne zivi. Osim par njih koji su uboli.
Procitao sam bezbroj ripova al kad bi dzenaza dodje 100 ljudi. To uglavnom bude familija i poznanici. Doduse, i mi smo se raselili svuda po svijetu.
Procitao sam bezbroj ripova al kad bi dzenaza dodje 100 ljudi. To uglavnom bude familija i poznanici. Doduse, i mi smo se raselili svuda po svijetu.
- dječak sa šibicama
#67016 Re: Zeničani
Lovren nije zenicanin, vec kakanjac, a to redovno istice. Cak i naglasi da je iz Haljinica.
e da, Tarika sam zaboravio, a Bolica nesto i nisam slusao vizavi Zenice.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#67017 Re: Zeničani
Nisam ni rekao da je Zenicanin nego da je rodjen u Zenici.
A voli on istaci da su ga protjerali iz Kaknja, to se slazem, ali nije tema.
A voli on istaci da su ga protjerali iz Kaknja, to se slazem, ali nije tema.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#67019 Re: Zeničani
Inace protjerani prodaju kucu onima sto ih protjeruju.
- phillie
#67020 Re: Zeničani
Moguce da su i danasnja vremena promjenila svijest kod ljudi, napravilo lijencine od njih. Dosta je na drustvenim mrezama napisati RIP i staviti tuzni emoji, sherati neki poziv za pomoc, cestitati praznik familiji jednom slikom na FB, "zahvaliti se svima koji su cestitali rodjendan" jednom objavom (iako je cestitku uputilo pet osoba), itd.
Zenica nije NY, nema stotine istaknutih ljudi u svojim oblastima djelovanja pa eto da "vagamo" kome cemo pocast odati. Ovo malo uspjesnih ljudi, koji se pri tome dice sto su rodjeni i odrasli u ovom gradu, Zenica ne moze ispostovati. Toliko o nama.
PS. Dakle i Street View dosao u grad
zna li se kuda ce snimati, da razapnem Celikovu zastavu kad dodje do mene 
Zenica nije NY, nema stotine istaknutih ljudi u svojim oblastima djelovanja pa eto da "vagamo" kome cemo pocast odati. Ovo malo uspjesnih ljudi, koji se pri tome dice sto su rodjeni i odrasli u ovom gradu, Zenica ne moze ispostovati. Toliko o nama.
PS. Dakle i Street View dosao u grad
- xPaco1337
#67021 Re: Zeničani
Jucer sam vidio da je prolazio tamo putem iza izlaza iz bolnicephillie wrote: ↑08/06/2024 13:57 Moguce da su i danasnja vremena promjenila svijest kod ljudi, napravilo lijencine od njih. Dosta je na drustvenim mrezama napisati RIP i staviti tuzni emoji, sherati neki poziv za pomoc, cestitati praznik familiji jednom slikom na FB, "zahvaliti se svima koji su cestitali rodjendan" jednom objavom (iako je cestitku uputilo pet osoba), itd.
PS. Dakle i Street View dosao u gradzna li se kuda ce snimati, da razapnem Celikovu zastavu kad dodje do mene
![]()
-
kuglanje_ze
#67022 Re: Zeničani
Tarik jedini s ponosom istakne odakle je i koliko voli Zenicu i Čelik i vrlo rado dođe u grad sa obitelji i zaista mu svaka čast na činjenici da nije zaboravio svoj grad. Neću pričati da pomaže pojedine ustanove i klubove, time se ne hvali, to radi iz ljubavi prema rodnoj grudi.dječak sa šibicama wrote: ↑08/06/2024 13:45 Lovren nije zenicanin, vec kakanjac, a to redovno istice. Cak i naglasi da je iz Haljinica.
Bola je šupak, puna usta Zenice i Čelika, a zadnji put u gradu bio 2006-te godine, stadion zaobilazi kao da je kužan. Lik prošao pored štanda Čelika, okreno glavu na drugu stranu. Nabijem ga...
-
kuglanje_ze
#67023 Re: Zeničani
Nabijem i Lovrena i one koji su proširili da je rođen u Zenici. Pa šta? Rođen u kantonalnoj bolnici, a inače iz sela pored Kaknja. Koga boli penis gdje je rođen kad ni njega to ne interesuje.
- ZoomZoomKiwi
#67024 Re: Zeničani
Mandžukićeva stara je iz Gnjusa pa šta
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#67025 Re: Zeničani
Sjo kuglača sto se raspojaso