Nije konferencija o pravima djece.dr_Evil wrote: ↑25/03/2026 12:38Koliko sam shvatio konferenciju je organizovala USA i nasa slovenka Melania, ne Sara i Izrael. Konferencija je sa tematikom o pravima i polozaju djece u ratnim uslovima. Sasvim OK tema, i ne vidim razlog zasto ne bi bili tamo.SpoilerShowpalermo wrote: ↑25/03/2026 12:32Ma....al moras priznati da je malo bljuyavo biti na.konferenciji na kojoj Sara govori o pravima djece a ti sutis. Ok, mali smo, vaki smo, naki smo, zar da odbijemo poziv kad nas zovu Sara I Meli.....ako nas sutra pozovu da damo 30 nasih vojnika u ovu koaliciju sa amerikom I I,izraelom....hocemo li reci, jbg, mora se...prvo BiH pa onda ostalo....hocemo, jos cemo I'm.spremiti kofere I baklavu za puta ( tako barem izgleda)
P.S nisam.skontao sto je ovdje Avdo kriv ?
Valjda mi imamo sta da kazemo, helem makar mi imamo iskustva oko toga. Kome ces dati podrsku, koga pozdravit, kome pozeliti dobro, to su neke druge teme i ne znamo sta je nasa Becirovicka tamo radila.
To sto Avduka ocito zeli, a valjda i ti sa njim, je blokada diplomatskih odnosa sa USA. Ne vidim kako to mozemo uraditi.
S druge strane ono sto je Zlagumdzija uradio neki dan u UN-u, to je vec za svaku osudu i osjecam susramlje.
Dakle, sta radi Avduka - reze granu na kojoj sjedimo, da bi SDFA usicarila koji politicki poen.
"Zemlje članice i tehnološki subjekti sastali su se u američkom State Departmentu kako bi surađivali na praktičnim rješenjima koja proširuju pristup obrazovnim alatima, a istovremeno jačaju zaštitu djece u digitalnom okruženju."
https://www.whitehouse.gov/briefings-st ... on-summit/
Drugim riječima, želimo vam pokazati kako da digitalno učite dok vas bombardujemo.
Naravno trebate se osloniti na naše proizvode.
Pravo o tome kako će dijete preživjeti, šta će u tim uvjetima jesti i piti i slično, nije na dnevnom redu.
Nemaju šta tehnološke firme da se bakću oko tih sitnica.
A sastav ekipe ti isto sve kaže.
Crème de la Crème