Logosoft
Moderator: Benq
- Praetorious
#6701 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nisam od jučer popodne koristio TV. Gledam flmove sa neta, sve filmove iz serijala Gojira ilitiga po ameriGanski Godzilla. Iako ih znam dobro, obnavljam gradivo pred najnoviji film iz franšize. "SuperTV"? Jok! Kad bude zaista super - onda ću ga gledati.
Znači još štopa ... koji li im je džavo sad? Poplave? Ozonska rupa? Globalno zagrijavanje? Pukla bakarna žica na optičkom wireless-u?
Znači još štopa ... koji li im je džavo sad? Poplave? Ozonska rupa? Globalno zagrijavanje? Pukla bakarna žica na optičkom wireless-u?
- semirsar
#6702 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sto, sta fali filmovima sa neta, ev' ja npr, odgledah "Ja Mahalac"Praetorious wrote:Nisam od jučer popodne koristio TV. Gledam flmove sa neta, sve filmove iz serijala Gojira ilitiga po ameriGanski Godzilla. Iako ih znam dobro, obnavljam gradivo pred najnoviji film iz franšize. "SuperTV"? Jok! Kad bude zaista super - onda ću ga gledati.
P.S. Ja i ti iz novogradske opicine, mozda smo mi dosli sad na red
P.P.S. Nejma bakarne zice optickog wajrlessa, odnio je cigo da fata most ispod duge
- Praetorious
#6703 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ništa ne fali filmovima sa neta, pa kako bih drugačije pogledao iole noviji film 
TV kao medij lagano ide u prošlost. Ovako pronađem šta me zanima, gledam kada žeil, pauziram kada želim, nisam silovan u mozak reklamama koje se vrte svakih 5 minuta ... Da, klasični TV program je zaista zastarjeli medij, bez dodatnih opcija pogodan je samo za pogledati dnevnike i kamaru sapunica i reprize starih serija.
Šteta što nema ISP operatera u SA koji daje samo internet, svi imaju dodatni Porez na budale, izražen terminima: održavanje kabloskog sistema, priključenje na DSL infrastrukturu i sl. pa mi opet izađe povoljnije uzimati uslugu u paketu nego samo net. Inače bih ukinuo sve ove 'điđe', uzeo samo internetsku uslugu i opet imao sve što mi treba.
TV kao medij lagano ide u prošlost. Ovako pronađem šta me zanima, gledam kada žeil, pauziram kada želim, nisam silovan u mozak reklamama koje se vrte svakih 5 minuta ... Da, klasični TV program je zaista zastarjeli medij, bez dodatnih opcija pogodan je samo za pogledati dnevnike i kamaru sapunica i reprize starih serija.
Šteta što nema ISP operatera u SA koji daje samo internet, svi imaju dodatni Porez na budale, izražen terminima: održavanje kabloskog sistema, priključenje na DSL infrastrukturu i sl. pa mi opet izađe povoljnije uzimati uslugu u paketu nego samo net. Inače bih ukinuo sve ove 'điđe', uzeo samo internetsku uslugu i opet imao sve što mi treba.
-
Sakazulu
#6704 Re: Logosoft ALL ABOUT
https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 217e5baee9
Uz ovu vijest krenule su lagane zeze sa uslugama...
Uz ovu vijest krenule su lagane zeze sa uslugama...
- MTV
#6705 Re: Logosoft ALL ABOUT
Postoji li mogucnost uvrstavanja u nekom narednom periodu Cinestar-a, Cinestar Action & Thriller ili RTL Kockica? 
- Maharadza
#6706 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima li kakvih najava ili makar "indicija" da će lol povećavati brzine internet paketa (pogotovu UL), jer mi uskoro ističe ugovor sa TM-om pa se dvoumim da li potpisati onaj njihov trio family ili TRIO PAKET kod logosofta?!
Imaju li ovi kakvih besplatnih minuta prema fiksnim i inostranstvu kao što TM nudi (znam ima skype ali jbg starcima opet lakše telefonom zvati)?!
PS. I zar nisu mogli ubaciti kakav paket "između" ovoga Trio i Trio+ jer je razlika OGROMNA!
Imaju li ovi kakvih besplatnih minuta prema fiksnim i inostranstvu kao što TM nudi (znam ima skype ali jbg starcima opet lakše telefonom zvati)?!
PS. I zar nisu mogli ubaciti kakav paket "između" ovoga Trio i Trio+ jer je razlika OGROMNA!
- semirsar
#6707 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sto se tice telefona, stanje je 'vako https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... da11022c08Maharadza wrote:Ima li kakvih najava ili makar "indicija" da će lol povećavati brzine internet paketa (pogotovu UL), jer mi uskoro ističe ugovor sa TM-om pa se dvoumim da li potpisati onaj njihov trio family ili TRIO PAKET kod logosofta?!
U oniJEh 15maruna preplate ulaze ti pozivi sto se naplacuju, kad hi spucas, naplacuju hi po cjenovniku 0.03KM s PDV, valjda sam dobro kaz'o, ak' niJEsam nek me ko ispravi
Za ono ostalo, ne bi' ti znao kasti, jerbo sam ti ja na Trio+ i fakat mi nis' ne fali
- MTV
#6708 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja ti koristim Trio Light trebao dobiti obicni SD resiver nisu imali i dali HD resiver. Placam 52 - 53 KM sa pdv-om dva HD resivera, wifi modem. Imas 1500 min prema svim fiksnim mrezama u BH uz uspostavu poziva od 0,03 feninga. Na ovu gore cijenu mozda jos 10 KM sam prije trosio na razgovor prema HR. Meni se isplati. Mozes probat, nemas ugovorsko ogranicenja 12 ili 24. Mozes odma sutra dan prekinuti ako ti ne pase.Maharadza wrote:Ima li kakvih najava ili makar "indicija" da će lol povećavati brzine internet paketa (pogotovu UL), jer mi uskoro ističe ugovor sa TM-om pa se dvoumim da li potpisati onaj njihov trio family ili TRIO PAKET kod logosofta?!
-
Nefs-i Mulhima
#6709 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima li iko problema? Dobrinja....

- semirsar
#6710 Re: Logosoft ALL ABOUT
A sto Zivinice?Nefs-i Mulhima wrote:Ima li iko problema? Dobrinja....

Takodje Dobrinja
-
Nefs-i Mulhima
#6711 Re: Logosoft ALL ABOUT
Isao na begin test, pa on sam odabrao.
A nista bolje

Nista pregledam kablove po kuci. Do dsl routera nije jer imam dva, na oba ista prica.
A nista bolje

Nista pregledam kablove po kuci. Do dsl routera nije jer imam dva, na oba ista prica.
- semirsar
#6712 Re: Logosoft ALL ABOUT
Torrenti ukljuceni? Ponekad pomogne restart svega a ponajvise poziv podrsci, barem bih ja tako odradioNefs-i Mulhima wrote:Isao na begin test, pa on sam odabrao.
A nista bolje
-
underdoguk
#6713 Re: Logosoft ALL ABOUT
i ja imam isti problem grbavica i ovaj dezurni mi je rekao da nat provider ima problem i da to pokusavaju popraviti samo ne znaju kada ce biti....
a ti na dobrinji nemas problema ??
ko koga onda laze

nije problem do rutera ili do kablova vec do Logosofta kao i uvijek,samo suplju bacaju,kupi novi modem,kupi ovo,nevalja tvoj kupi nas...

ko koga onda laze
nije problem do rutera ili do kablova vec do Logosofta kao i uvijek,samo suplju bacaju,kupi novi modem,kupi ovo,nevalja tvoj kupi nas...
Last edited by underdoguk on 27/05/2014 22:36, edited 1 time in total.
-
Nefs-i Mulhima
#6715 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovo je vise moguce. Hvala na info, onda beze da ne zovem, rjesti ce se vremenom.underdoguk wrote:i ja imam isti problem grbavica i ovaj dezurni mi je rekao da nat provider ima problem i da to pokusavaju popraviti samo ne znaju kada ce biti....
ko koga onda laze![]()
![]()
Kabl promjenjen, isti slucaj, tako da i zadnji problem koji bi mogao biti kod mene (da je zeko gricno kabl) je iskljuceno.

Moguce da smo mi na drugim portovima koji koriste bandwidth od tog provajdera.
Provjerio nisu, tada ne mogu ni klix otvorit.semirsar wrote:Torrenti ukljuceni? Ponekad pomogne restart svega a ponajvise poziv podrsci, barem bih ja tako odradioNefs-i Mulhima wrote:Isao na begin test, pa on sam odabrao.
A nista bolje
- semirsar
#6716 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bez namjere da provociram, al' fakat nemam problem pa sad da l' LOL negdje ima problema ne znam

-
Nefs-i Mulhima
#6717 Re: Logosoft ALL ABOUT
Samo da javim da se situacija popravlja.

Prevelike oscilacije u download brzini al neusporedivo bolje

Prevelike oscilacije u download brzini al neusporedivo bolje
-
alpi
#6718 Re: Logosoft ALL ABOUT
Cijeli dan trza slika na skoro svim kanalima, ima li jos neko problema?
-
loool
#6719 Re: Logosoft ALL ABOUT
sa trzavicom jel
imo sam ja sa telefonom nije radio,internet prekidao,sve u svemu sta da ti kazem....
crnjak
imo sam ja sa telefonom nije radio,internet prekidao,sve u svemu sta da ti kazem....
crnjak
-
relevantan
#6720 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koji im je qrac večeras?
-
Nefs-i Mulhima
#6721 Re: Logosoft ALL ABOUT
Samo da pohvalim podrsku logosofta, svaka cast
Jedan poziv je rjesio skroz probleme koje sam imao prije (brzina i oscilacije / pucanje konekcije kod downloada velikih filova). Neuporedivo sa telecomom (prijasnji korisnik). Bez natezanja covjek rece da ce provjeriti i javiti. Kroz par minuta sve kako treba.

Jedan poziv je rjesio skroz probleme koje sam imao prije (brzina i oscilacije / pucanje konekcije kod downloada velikih filova). Neuporedivo sa telecomom (prijasnji korisnik). Bez natezanja covjek rece da ce provjeriti i javiti. Kroz par minuta sve kako treba.
-
Sakazulu
#6722 Re: Logosoft ALL ABOUT
http://www.bug.hr/komentari/imamo-hd/133174.aspx
Gdje smo mi stigli sa HD zezom? I da li će LOL i ovo preuzeti u svoj listing HD kanala?
Gdje smo mi stigli sa HD zezom? I da li će LOL i ovo preuzeti u svoj listing HD kanala?
- MTV
#6723 Re: Logosoft ALL ABOUT
Izmjene u programskoj šemi Super TV-a
Poštovani korisnici,
Distributer za TV kanala iQS.Life nas je obavijestio da prestaju sa emitovanjem ovog kanala. Razlog zbog kojeg se to desilo nismo dobili.
Hvala na razumijevanju.
Vaš LOL tim
PS:Jel ima jos nekom da nije nista radilo od ponedjeljka? Prekidi su bili kod mene cijeli dan. Zvao, oni nesto resetirali nije pomoglo u ponedjeljak zakazan nalog za tehnicara nije se pojavio ni danas a uredno ce sve naplatiti. Radi 20 sekundi, neradi sljedeca 4 sata.
Poštovani korisnici,
Distributer za TV kanala iQS.Life nas je obavijestio da prestaju sa emitovanjem ovog kanala. Razlog zbog kojeg se to desilo nismo dobili.
Hvala na razumijevanju.
Vaš LOL tim
PS:Jel ima jos nekom da nije nista radilo od ponedjeljka? Prekidi su bili kod mene cijeli dan. Zvao, oni nesto resetirali nije pomoglo u ponedjeljak zakazan nalog za tehnicara nije se pojavio ni danas a uredno ce sve naplatiti. Radi 20 sekundi, neradi sljedeca 4 sata.
-
Sakazulu
#6724 Re: Logosoft ALL ABOUT
Šta je ovdje novo: Usklađivanje pretplatničke dokumentacije sa Pravilima RAK-a...?
- karanana
#6725 Re: Logosoft ALL ABOUT
gdje ti je to?Sakazulu wrote:Šta je ovdje novo: Usklađivanje pretplatničke dokumentacije sa Pravilima RAK-a...?
cuj ode iqs. tu sam universum gledo.