GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hhaarree

#6701 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

bach wrote:
zateznistub wrote:
bach wrote:Zeljkovići su čudo od famElije.

Nives bi se samo trebala pojaviti među dlakavim međedima iz GRASA -a. Jeste da bi je poderali kako revizor skenirani kupon, ali bi javni prijevoz u ovom selu sa trolejbusom proradio odmah.
Sve u redu, al' cemu ovo?
Zato što imaju ponašanje gore od pripadnika zaštićene životinjske vrste. Tako su sofisticirani. Akada upekne augustovsko sunce i kada se vozila GRAS -a pretvore u rerne, oni vole da raskopčaju svoje masne košulje i da češkaju svoju tapiseriju na prsima.

Zato.
:lol:

nisam ni ja na strani grasa al hajmo se malo sabrat
zateznistub

#6702 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

bach wrote:
zateznistub wrote:
bach wrote:Zeljkovići su čudo od famElije.

Nives bi se samo trebala pojaviti među dlakavim međedima iz GRASA -a. Jeste da bi je poderali kako revizor skenirani kupon, ali bi javni prijevoz u ovom selu sa trolejbusom proradio odmah.
Sve u redu, al' cemu ovo?
Zato što imaju ponašanje gore od pripadnika zaštićene životinjske vrste. Tako su sofisticirani. Akada upekne augustovsko sunce i kada se vozila GRAS -a pretvore u rerne, oni vole da raskopčaju svoje masne košulje i da češkaju svoju tapiseriju na prsima.

Zato.
Mislis da bi ti bio mnogo boljji da svakodnevno radis njihov posao i sureces se sa svim i svacim svaki dan?
FreakyStyley

#6703 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

Ako nista bio bi depiliran. 8-)
zateznistub

#6704 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

FreakyStyley wrote:Ako nista bio bi depiliran. 8-)
:lol:
hhaarree

#6705 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

jebo muskarca bez ponjave :roll: :lol: :mrgreen:
FreakyStyley

#6706 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

hhaarree wrote:
Tako je, nisam Deen. 8-)
bach

#6707 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bach »

[/quote]
Zato.

[/quote]
Mislis da bi ti bio mnogo boljji da svakodnevno radis njihov posao i sureces se sa svim i svacim svaki dan?[/quote]

Da radim njihov posao ne bih pljačkao strane turiste, izbacio bih prosjake iz tramvaja ( koji nemaju karte ionako, ali njih nikada ne kontrolišu), ne bih smrdio na bijeli luk, ne bih naglas sa kolega,m jadikovao jer je opet poskupio sjenički sir, a jabuke u mom selu nisu rodile. iIonako imam 2 / 3 zuba u glavi, te tečno govorim engleski i njemački.
Zato bih ja bolje radio posao nego oni.
hhaarree

#6708 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

FreakyStyley wrote:
hhaarree wrote:
Tako je, nisam Deen. 8-)
:lol: :lol: ha ja :mrgreen:

edit: iz ovog baha izbijaju kompleksi, znaci ozracen sam isijavanjem :roll:

a kad se sjetim i na onoj temi o opasnim naseljima u sarajevu je isto bilo, pa se pitam kakav ti to crni grah pade pa se rodi medju nama divljacima jadan ne bio :zoka:

i sto je najgore vidi neke stvari koje ja u zivotu vidio nisam, valjda sto zna dva jezika pa ima bolju percepciju
zateznistub

#6709 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

bach wrote:
Zato.

[/quote]
Mislis da bi ti bio mnogo boljji da svakodnevno radis njihov posao i sureces se sa svim i svacim svaki dan?[/quote]

Da radim njihov posao ne bih pljačkao strane turiste, izbacio bih prosjake iz tramvaja ( koji nemaju karte ionako, ali njih nikada ne kontrolišu), ne bih smrdio na bijeli luk, ne bih naglas sa kolega,m jadikovao jer je opet poskupio sjenički sir, a jabuke u mom selu nisu rodile. iIonako imam 2 / 3 zuba u glavi, te tečno govorim engleski i njemački.
Zato bih ja bolje radio posao nego oni.[/quote]
Johane Sebastijane, takvi bi bili 10X gori, vjeruj mi!
FreakyStyley

#6710 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

Ma, on je Jovan Sebastijan. :oops:
pitanjee

#6711 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pitanjee »

Kad je zadnji bus iz grada?
palamuda

#6712 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by palamuda »

Čujem ništa od kurvanjskih poruka iz GRAS - a idemo dalje, samo još da ih vlada počne hapsit onog Himzaniju prvog.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6713 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

branimir stulic wrote:Sad pored mene prodje crveni autobus - relacija Dusanovo - Obilicevo...
Hvala GRAS-u, hvala vladi kantona na cestitci za Dan oslobodjenja i godisnjicu agresije...
na koliko je ovaj post nivoa pogrešan ne mogu ni zamisliti
3-4

:roll: prigovara se što su ljudi poslali buseve na legalni poziv legalno izabrane vlade u kapitalizmu
a većina srba nije željela zajedničku državu :roll:
bach

#6714 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bach »

Johane Sebastijane, takvi bi bili 10X gori, vjeruj mi![/quote]

Od vas iz GRAS -a ne može niko biti gori. Zvanično ste najgora firma u cijeloj zemlji. Još vremena Kulina bana nije postojala tako loša firma.

Je li to forumaš Bach pokrao i uništio ova vozila:

Image

Image

Image

Image
Last edited by bach on 06/04/2013 15:29, edited 1 time in total.
pitanjee

#6715 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pitanjee »

pitanjee wrote:Kad je zadnji bus iz grada?
Iko?
kamen spoticanja

#6716 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kamen spoticanja »

Neko s malo testisa ovaj zicer treba pretvorit u izbornu pobjedu sljedecih par izbornih ciklusa
Sve se poklopilo...bijes gradjana sarajeva s sdp-ovim promasajima i fiskalnom krizom...
Sad stisnes polni organ i razvalis budalase...otpustis viskove organiziras vozni park i vozne linije i sarajevo te slavi ko da si recep tayyip erdogan...
A nista ne gubis... ovaj gras svakako ne funkcionise i nece plaho niko za istim da zali
seklo.opancic

#6717 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by seklo.opancic »

Cinjenica je da je ta grupa radnika grasa odlucila u ime vlade i u ime svakog gradjanina ovog grada da isti nece imati prevoz od sutra, pa nadalje i ubuduce, a raja nek ceka!

Gras se ne raspada, gras se davno raspao a pitanje je sta, kako i kog ce povuci za sobom. Ako smo mi toliko glupi pa da jos nalazimo razloge da opravdamo postupke tih majmuna zbog kojih je bog zna koliko ljudi dobilo glavobolju i velike probleme u zivotu, sta vi mislite kako je bolesnom covjeku doci na kosevo cak i privatnim autom pored ovolikih guzvi, to njih u grasu libo neka stvar, bitno je da im se da topli, dobicete vi topli al ne obrok sigurno.

Sve se podvlaci nekom demokratijom, pa sta ta demokratska vlast cini i da li postoji uposte kad se par hiljada seoskih klosara moze igrati i jebavati zakon kako oni hoce. Cisti dokaz da je ta demokratija samo neki izrod anarhije koja se ogleda kroz lice 1001 diktatora.

Veceras cu, nesto kontam, ograditi malo ulice, kod okretaljke mozda, i fino cuki kucicu napraviti i malo dvorista mu obezbijediti, kad moze par ljudi citavu firmu i grad jebat, sto ne bi mog'o ja komad ulice, zabicu ga tamo da se zna da je moje pa nek dodju.
zateznistub

#6718 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

bach wrote:
Johane Sebastijane, takvi bi bili 10X gori, vjeruj mi!

Od vas iz GRAS -a ne može niko biti gori. Zvanično ste najgora firma u cijeloj zemlji. Još vremena Kulina bana nije postojala tako loša firma.[/quote]
Opet greska. Niti ja niti bilo ko moj ne radi u toj firmi, zao mi je. A ti ni Vucka ne pamtis a spominjao bi Kulina bana.
zateznistub

#6719 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

kamen spoticanja wrote:Neko s malo testisa ovaj zicer treba pretvorit u izbornu pobjedu sljedecih par izbornih ciklusa
Sve se poklopilo...bijes gradjana sarajeva s sdp-ovim promasajima i fiskalnom krizom...
Sad stisnes polni organ i razvalis budalase...otpustis viskove organiziras vozni park i vozne linije i sarajevo te slavi ko da si recep tayyip erdogan...
A nista ne gubis... ovaj gras svakako ne funkcionise i nece plaho niko za istim da zali
:thumbup:
VjecitiStudent

#6720 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

pitanjee wrote:
pitanjee wrote:Kad je zadnji bus iz grada?
Iko?
Nazovi 057-444-444 :D
dresdener78

#6721 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

bach wrote:Ne razumijem zbog čega kao alternativni prevoznik nisu uključene Željeznice FbiH. U Ratu je vozio voz ( Bijeli Iveco kamion na koji su umjesto guma bili postavljeni točkovi sa voza) na relaciji Željeznička - Alipašin Most.

Zašto ne voze na linijoma do Ilijaš, Rajlovca, Blažuja, Tarčina, Hadžića, Milim da čak ŽFBih posjeduju nekoliko pravih tramvaja koje su kupili od GRAS -a ( oni gospodski bečki tramvaji koji se papcima ne sviđaju).

Iz potpuno neshvatljivog razloga voz nikada nije planiran i korišten kao dio sistema javnog prijevoza. Šteta zaista zbog toga. Ako je ova ne - Vlada zaista odlučna da javni prijevoz u ovom gradu konačno uljudi, trebala bi u to uključiti i željeznički saobraćaj.
U pravu si da je sramno da nije više iskorišten željeznički saobraćaj, koji je sada mogao zamijeniti puno kapaciteta.
Sarajevo je idealno za uspostavljenje prigradskog željezničkog saobraćaja, gdje bi vozovi vozili recimo svakih 30 minuta od Zenice preko SA do Konjica. Naseljenih mjesta pored pruge ima puno.
Svakako prvi osnovni uvjet bi bila izgradnja drugog kolosijeka na spomenutoj dionici - jedan kolosijek je totalno nedovoljan. I još potpuna obnova signala i osiguranja na prelazima, te sistema daljinskog upravljanja prugom (semafori itd. - većina od toga je uništena u ratu, vozovi voze i zbog toga veoma sporo i zaustavljaju pred svakim putnim prelazom !!!! :shock: ).

Inaće to što si čuo je neka urbana legenda, da ŽFBiH posjeduju neke tramvaje.
Tramvajsko vozilo (odnosno sarajevski zglobni "Česi" ili crvene "Bečlije") NE MOŽE NIKAKO voziti na željezničkoj pruzi.
Razlog: tramvaj nema ni dovoljno čvrstu karoseriju da bude dozvoljen njen saobraćaj na šinama zajedno sa vozovima, ni ugrađene sigurnosne sisteme potrebne za željeznicu, ni isti napon za pogon (tramvaj vozi na 600 V istosmjerne struje dok vozovi na 25 kV izmjenične struje). Još jedna razlika i to je sasvim drugačiji tip točkova - tramvaj bi na prvoj željezničkoj skretnici izletio iz šina.

Svakako postoje u BiH one klasične garniture "Mađari" koji bi uz prihvatljive troškove remonta bili dobra osnova voznog parka za prigradsku željeznicu. ŽFBiH imaju devet garnitura ovih "Mađara" tipa 411/415, ali samo 4 su navodno u voznom stanju dok ostale jede korozija na slijepim kolosijecima. ŽRS imaju tri garniture koje se raspadaju na stanici u Doboju i od rata više nisu vozile.
Image
Ovo su DOBRI I POUZDANI vozovi i uz dovoljno održavanja nebi smetalo da nisu hiper moderni i novi. Služili bi pouzdano dalje hiljadama putnika.

Vozovi bi mogli bez problema voziti i za Vogošću kada bi bila remontovana ona teretna dionica do fabrike Škoda koja prolazi kroz cijelu Vogošću... iz Sarajeva bi se moglo putovati u jeftinijoj varijanti, onda diesel motornim vozom (u Vogošći nije pruga elektrificirana), i kod Semizovca bi mašinovođa prešao u suprotnu kabinu pa bi se krenulo preko skretnice nazad u Vogošću, ili skuplje ali ugodnije, da se izgradi kontaktna mreža sve do Vogošće i probije tunel iza Rajlovce dužine od oko 400-600 m da vozovi idu bez promjene smjera direktno od Sarajevske stanice :) umjesto nerviranja u gužvi na Kobiljoj glavi bi bili ljudi u centru Vogošće za nekih 15-20 minuta vozom. Preko Rajlovca je udaljenost Vogošće i Željezničke stanice cca. 15 kilometara.
hodža

#6722 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hodža »

[quote]...neće nikad prestat' glave da nam pune, sve dok je ovaca neće falit' vune... [/quote]
O'zone
Globalni moderator

#6723 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Veselooooooooo! :mrgreen:

Hajde šta paničarite grad pun raje šetaju porodice,lunapark ispred BBI centra djeca uživaju nik i ne spominje gras.
zateznistub

#6724 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

bach wrote: Je li to forumaš Bach pokrao i uništio ova vozila:
Da li su, po tebi ovo uradili radnici? Ono poskidali pa odnijeli sebi kuci ili su krpili ostale autobuse da bi mogli raditi jer im vlada nije u stanju obezbijediti rezervne dijelove ili zato sto ih je Bimo svukao na mrtvu nulu?
VjecitiStudent

#6725 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

dresdener78 wrote: Vozovi bi mogli bez problema voziti i za Vogošću kada bi bila remontovana ona teretna dionica do fabrike Škoda koja prolazi kroz cijelu Vogošću... iz Sarajeva bi se moglo putovati u jeftinijoj varijanti, onda diesel motornim vozom (u Vogošći nije pruga elektrificirana), i kod Semizovca bi mašinovođa prešao u suprotnu kabinu pa bi se krenulo preko skretnice nazad u Vogošću, ili skuplje ali ugodnije, da se izgradi kontaktna mreža sve do Vogošće i probije tunel iza Rajlovce dužine od oko 400-600 m da vozovi idu bez promjene smjera direktno od Sarajevske stanice :) umjesto nerviranja u gužvi na Kobiljoj glavi bi bili ljudi u centru Vogošće za nekih 15-20 minuta vozom. Preko Rajlovca je udaljenost Vogošće i Željezničke stanice cca. 15 kilometara.
Prije desetak godina izrađena je studija saobracaja u Sarajevu (Francuzi radili), gdje su prigradski vozovi zauzimali istaknuto mjesto.
Naravno, studija je ostala mrtvo slovo na papiru, FBiH je potrosila stotine miliona na potpuno nepotrebne talgo vozove, a gradski saobracaj u Sarajevu nije nikad dostigao cak ni predratni nivo.
Post Reply