SDA-All about

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6701 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Covjek nije"taj Efendic", mada shvatam zbog cega si to napisao...covjek je izabrani nacelnih najvece sarajevske opstine. Covjek je jedna od politickih "perjanica" mladog narastaja SDA..ili bolje reci, takvog su ga predstavljali tokom cijele kampanje.

Bitna je razlika.

Ti opet isto. Sta mu se to imputira sto nije rekao? Spominju se, cijelo vrijeme, iskljucivo stvari, rijec po rijec, koje je on licno napisao. Ne znam sta u onom njegovom osvrtu nije kristalno jasno, niti na koji drugi nacin bi se to moglo protumaciti nego na onaj na koji je to on i napisao.
Naposlijetku,to je smijesno i zlonamjerno isto sto bi smjesno i zlonamjerno bilo da je neko,nakon sto je onaj Zoran Mikulic,ministar pravde FBiH pretukao suprugu,rekao da vecina simpatizera SDP-a tuce svoje supruge ili da ih vecina dave poput Suljagica
Opet pokusavas okrenuti pricu u drugom smijeru. Radi se o aktuelnom nacelniku koji je javno iskazao diksriminantne stavove upucene zenama koje su aktivisticki organizovan, spocitavajuci da one poslije nisu sposobne za normalnu socijalizaciju. Ovo je cak i vise nego uvrijedljivo i degutantno.

Ti, i bilo ko drugi, ako to ne osjeti i primjeti, to je vjerovatno iz razloga iste stranacke pripadnosti :D , il' ne daj boze slicnih stavova po tom pitanju.
Doktor29

#6702 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

-LIBERO- wrote:Covjek nije"taj Efendic", mada shvatam zbog cega si to napisao...covjek je izabrani nacelnih najvece sarajevske opstine. Covjek je jedna od politickih "perjanica" mladog narastaja SDA..ili bolje reci, takvog su ga predstavljali tokom cijele kampanje.

Bitna je razlika.

Ti opet isto. Sta mu se to imputira sto nije rekao? Spominju se, cijelo vrijeme, iskljucivo stvari, rijec po rijec, koje je on licno napisao. Ne znam sta u onom njegovom osvrtu nije kristalno jasno, niti na koji drugi nacin bi se to moglo protumaciti nego na onaj na koji je to on i napisao.
Naposlijetku,to je smijesno i zlonamjerno isto sto bi smjesno i zlonamjerno bilo da je neko,nakon sto je onaj Zoran Mikulic,ministar pravde FBiH pretukao suprugu,rekao da vecina simpatizera SDP-a tuce svoje supruge ili da ih vecina dave poput Suljagica
Opet pokusavas okrenuti pricu u drugom smijeru. Radi se o aktuelnom nacelniku koji je javno iskazao diksriminantne stavove upucene zenama koje su aktivisticki organizovan, spocitavajuci da one poslije nisu sposobne za normalnu socijalizaciju. Ovo je cak i vise nego uvrijedljivo i degutantno.

Ti, i bilo ko drugi, ako to ne osjeti i primjeti, to je vjerovatno iz razloga iste stranacke pripadnosti :D , il' ne daj boze slicnih stavova po tom pitanju.
Ali ne daje on samo taj eskluzivitet zenama, kaze "narocito po zene" sto nicim ne iskljucuje muskarce, vjerujem da i za njih misli isto sto potvrdjuje prva recenica ali ovdje se radi o parlamentarkama, neformalnoj vjerovatno i bezciljnoj grupi koja je se sastala u organizaciji jedne od NVO koja je nasla tu ciljanu grupu za "obraditi" na ovaj nacin, iz Bograda su doneseni ciljevi i strategija, ne bih se zacudio da se iz toga izrodi novi slucaj Sejdic-Finci
Co0l

#6703 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

-LIBERO- wrote:Covjek nije"taj Efendic", mada shvatam zbog cega si to napisao...covjek je izabrani nacelnih najvece sarajevske opstine. Covjek je jedna od politickih "perjanica" mladog narastaja SDA..ili bolje reci, takvog su ga predstavljali tokom cijele kampanje.

Bitna je razlika.

Ti opet isto. Sta mu se to imputira sto nije rekao? Spominju se, cijelo vrijeme, skljucivo stavri, rijec po rijec, koje je on licno napisao. Ne znam sta u onom njegovom osvrtu nije kristalno jasno, niti na koji drugi nacin bi se to moglo protumaciti nego na onaj na koji je to on i napisao.
Opet pokusavas okneuti pricu u drigom smijeru. Radi se o aktuelnom nacelniku koji je javno iskazao diksriminantne stavove upucene zenama koje su aktivisticki organizovan, spocitavajuci da one poslije nisu sposobne za normalnu socijalizaciju. ovo ej cak i vise nego uvrijedljivo i degutantno.

Pa ako spominjes rijec po rijec onda i procitaj rijec po rijec toga sto je napisao pa ces vidjeti da se ne radi o diskriminaciji zena.Osim ako je tebi diskriminacija reci da je politicko udruzivanje po spolnoj osnovi pogresno.To bi onda znacilo da sutra trebamo imati stranke iskljucivo za zene i stranke iskljucivo za muskarce.To je politicko udruzivanje na osnovu spola.O tome ja govorim a to je i taj nacelnik upravo tako rekao.Nista vise,nista manje.Tu sva prica pocinje i zavrsava se.
Kad to shvatis onda mozemo pricati o tome na sta bi licila socijalizacija i zena i muskaraca ako se pocnemo dijeliti po spolnoj osnovi mada ja zaista radije ne bih da zalazim u to podrucje a sto sam i na pocetku prvog svog posta na ovu temu napisao.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6704 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

A zamisli da pise...

"NACIONALNA/ETNICKA pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po pripadine te NACIJE/ETNIJE kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva".

:D :dance: :thumbup:
Co0l

#6705 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

-LIBERO- wrote:A zamisli da pise...

"NACIONALNA/ETNICKA pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po pripadine te NACIJE/ETNIJE kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva".

:D :dance: :thumbup:
Sa tim se potpuno mogu slozit.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#6706 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Da li i nacelnik Efendic, pitanje je.
Co0l

#6707 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

-LIBERO- wrote:Da li i nacelnik Efendic, pitanje je.
Eno ima FB profil pa ga pitaj,mozda i odgovori :)
VjecitiStudent

#6708 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Co0l wrote:
-LIBERO- wrote:@Vee-jay..jako dobar slikoviti prikaz. Malo, mozda, preradikalan..ali u sustini to je poenta. ;-)

Mislim da se mozda i bespotrebno raspravljamo, kada je ocigledno da su u pitanju dva razlicita politicka i drustvena svjetonazora. I da zaista vecina SDA simpatizera dijeli stavove Efendica. Cak i oko toga, da zene poslije tog nekog vida zenskog aktivizma " nisu vise sposobne da se normalno socijaliziraju sa ostatkom drustva".
Ne radi se ovdje o razlicitim svjetonazorima nego o generalizovanju i pausalnom etiketiranju.Izjava tog Efendica,koji me licno ni sekunde ne zanima,je samo iskoristena za to i namjerno pogresno protumacena da bi se iskoristila za etiketiranje ogromnog broja ljudi.Sto je,u najmanju ruku,neozbiljno.
Na stranu to sto nije rekao to sto mu se pokusava imputirati ali i da jeste to opet ne bi bilo opravdanje za tvrdnje da vecina simpatizera stranke ciji je clan dijeli takav stav.Ako se tu uopste moze o nekom stavu i govoriti.
..
Od 31 clana Predsjednistva SDA, 29 je muskaraca.
Tako da je ovakvo Efendicevo blogovanje prirodna posljedica takvih odnosa, a ne lapsus.
CaCO3

#6709 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Pa u istoriji SDA tiranije nad BiH ne pamti se ni jedna zena koja je bila neki faktor i zvucno ime u SDA. Sehada ne trpi konkurenciju :D
FOČANSKI PROPISI

#6710 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

CaCO3 wrote:Pa u istoriji SDA tiranije nad BiH ne pamti se ni jedna zena koja je bila neki faktor i zvucno ime u SDA. Sehada ne trpi konkurenciju :D
Zaboravio si ono sa početka priče:
"Muslimanski povijesni krug".
Co0l

#6711 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

VjecitiStudent wrote:
Co0l wrote:
-LIBERO- wrote:@Vee-jay..jako dobar slikoviti prikaz. Malo, mozda, preradikalan..ali u sustini to je poenta. ;-)

Mislim da se mozda i bespotrebno raspravljamo, kada je ocigledno da su u pitanju dva razlicita politicka i drustvena svjetonazora. I da zaista vecina SDA simpatizera dijeli stavove Efendica. Cak i oko toga, da zene poslije tog nekog vida zenskog aktivizma " nisu vise sposobne da se normalno socijaliziraju sa ostatkom drustva".
Ne radi se ovdje o razlicitim svjetonazorima nego o generalizovanju i pausalnom etiketiranju.Izjava tog Efendica,koji me licno ni sekunde ne zanima,je samo iskoristena za to i namjerno pogresno protumacena da bi se iskoristila za etiketiranje ogromnog broja ljudi.Sto je,u najmanju ruku,neozbiljno.
Na stranu to sto nije rekao to sto mu se pokusava imputirati ali i da jeste to opet ne bi bilo opravdanje za tvrdnje da vecina simpatizera stranke ciji je clan dijeli takav stav.Ako se tu uopste moze o nekom stavu i govoriti.
..
Od 31 clana Predsjednistva SDA, 29 je muskaraca.
Tako da je ovakvo Efendicevo blogovanje prirodna posljedica takvih odnosa, a ne lapsus.
Generalno je malo zena u politici,to nije karakteristicno samo za SDA,i ja bih volio da ih ima vise ali ne radi se ovdje o tome.A konkretno,od svih zena nacelnica opcina u BiH ja se trenutno samo jedne mogu sjetit (cini mi se da je i nacelnica jedne hercegovacke opcine zena al mrsko mi sad provjeravat po netu,moguce da ih ima i jos) a ona dolazi upravo iz SDA.Tako da to sto se hoce na silu dokazati da je neki stav SDA kao stranke da zenama nije mjesto u politici ne stoji.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6712 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

CaCO3 wrote:Pa u istoriji SDA tiranije nad BiH ne pamti se ni jedna zena koja je bila neki faktor i zvucno ime u SDA. Sehada ne trpi konkurenciju :D
Kad već spominjete Sehadu onda se svi trebamo upitati kome dajemo svoj glas na izborima ako je istina da je Tihić kupio svojoj sekretarici nakit državnim novce u iznosu 15.000 KM.

Image

Naime, uzimajući u obzir da je 99% građana pogođeno krizom koju su izazvale Banke svojim ekstremnim kamatnim stopama, svako od nas treba biti svjestan utjecaja zavlačenja ruku u državnu kasu.

Možda se nekome od nas neće učiniti veliki iznos od 15.000 KM ali to je 5 godina života običnog građanina.

U ovom pravcu trebamo razmišljati jer ponavljam dok oni orgijaju u VRHU, nas 99% običnih građana je gurnuto u doživotno dužničko ropstvo kod Banaka.

Ovo je proračun za nakit koji je navodno Tihić novcem građana KEŠOM u iznosu od 15.000 KM.

Kreditni izračun za navodni Sehadin nakit …

Ukupan iznos kredita: 15.000 KM

Kamatna stopa: 8,9%

Rok otplate: 5 godina

Iznos anuiteta: 310,65 KM

Iznos kamata: 3.638,88 KM

Ukupno plaćanja: 18.638,88 KM

Za 5 godina ukupno je 60 anuiteta.

Dakle, običan građanin mora raditi kao crnac 5 godina i svaki mjesec vraćati Banci 310,65 KM, za nakit koji je Tihić u sekundi platio novcem građana.

5 minuta za plaćanje nakita novcem građana je isto kao 5 godina života običnog građanina.

Razmislite dobro o ovome jer dok na jednoj strani oni u VRHU orgijaju i rasipaju novcem građana koji im svakodnevno uplaćuju svakom običnom kupovinom plaćajući 17 PDV-a ....

.... na drugoj strani u jednoj bogatoj zemlji kao što je BiH na DNU imamo emisije tipa ''Ispuni mi želju'', svakodnevne apele na radiju za pomoć poput radio emisija ''Udri muški'' i umiranje običnog građanina preopterećenog dugovima …

Tokom svakih izbora bukvalno oni iz VRHA mole građane da im daju svoj glas i ukažu povjerenje. Građani na DNU zavedeni njihovih lažnim obećanjima i sihirom sa jumbo plakta im ukazuju im povjerenje, koje poslije svakih izbora njih par u VRHU iznevjere.

Kao nagradu što njih par u VRHU stavili u poziciju moći, građane koji su na DNU guraju i još veću AGONIJU i PATNJU bez ikakvog osjećaja krivnje za to što rade svome narodu gledajući samo vlastite interese.
Last edited by antimobbing on 05/02/2013 10:59, edited 2 times in total.
CaCO3

#6713 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Sta reci
Last edited by CaCO3 on 08/02/2013 08:41, edited 1 time in total.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6714 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

CaCO3 wrote:Sta ce Tihicu kredit kad je mulitimilioner. Frajer raspolaze sa milijardama javnih preduzeca i jedino cega se boji je da ce ostati bez toga. Oni nista i tako i tako ne placaju, sve neko placa u njihovo ime. Plus mjesecne plate po 20 000 i budzet sranke, a pogledaj sa kolikim budzetom godisnje raspolaze SDA. To sve on trosi.
Upravu si ali nisi razumio šta sam napisao. :)

Naravno da Tihiću ne treba kredit.

Mi građani smo ti koji podižemo kredite, a oni u VRHU sve plaćaju našim novcem u kešu jer mi građani svakodnevno im plaćamo NAMET u vidu 17% PDV-a prilikom svake kupovine.

Napravio sam poređenje kako običan građanin treba otići u Banku i raditi kao crnac 5 godina da bi imao 15.000 KM, koje Tihić ''bez ikakve odgovornosti'' može uzeti iz državne kase za 5 minuta i kupiti svojoj sekretarici nakit.

Htio sam objasniti koja je KLASNA razlika između njih u VRHU koji kao što ti kažeš ''bez ikakve odgovornosti'' uzimaju milione i nas građana na DNU, koji da bi imali 0,1% to jeste, samo mrvicu onoga što oni svaki dan uzimaju treba da umiremo pod teretom dugova kod Banaka čitav život.

Mnogi građani nisu uopće svjesni kolike su to KLASNE razlike, a mjere se u milionima (KM) svjetlosnih godina.

Poenta svega jeste, da mi građani ovo devijantno ponašanje ''bez ikakve odgovornosti'' nijemo gledamo sa strane već 20 godina, smatrajući to kao nešto sasvim NORMALNO, a ustvari radi se o ekstremnoj društvenoj DEVIJACIJI koja pravi kolateralne štete građanima i državi BiH.
Shahab

#6715 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

SDA je imala šansu samo u slučaju da je provela demokratske i transaparentne unutarstranačke izbore, na kojima bi baza, direktnim glasanjem, izabrala rukovodstvo i lidera stranke. Političku stranku personalizira karakter i osoba lidera stranke. Snage korupcije i nepotizma (maskirani komunisti i lažni muslimani) unutar SDA prevladale su u odnosu na pojedince kojima je istina bitna (muslimane i patriote), i napravljen je truli kompromis kojim je stranka osuđena na propast. Ova dešavanja sa Kebom najbolje govori o atmosferi i motivima ljudi iz vrha SDA okupljenih oko Tihića, a sada i Izetbegovića. To je društvo šibicara i nesposobnih i nekompetentnih ljudi, koji se jedino realiziraju putem spletki i pljačke javnih resursa. Čim je procijenio da više nema perspektive u novonastaloj klanovskoj podijeli, beskorisni komunistički aparatčik Kebo, koji je godinama bio najbliži saradnik maskiranog komuniste Tihića i time uživao sve privilegije SDA oligarhije, napustio je SDA. kada se ljudi u stanci okupljaju zbog sitnog "balijskog" materijalnog interesa, umjesto oko ideje i principa, onda je sudbina te stranke da nestane u beznađu korupcije, kriminala i nepotizma.

Image
Sa konvencije SDA, održane prije nekoliko dana.Teško je svijest divljaka podići na jedan viši nivo...u SDA sve je laž i orijentalana intriga.
CaCO3

#6716 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

antimobbing wrote: Upravu si ali nisi razumio šta sam napisao. :)

Mi građani smo ti koji podižemo kredite, a oni u VRHU sve plaćaju našim novcem u kešu jer mi građani svakodnevno im plaćamo NAMET u vidu 17% PDV-a prilikom svake kupovine.

Napravio sam poređenje kako običan građanin treba otići u Banku i raditi kao crnac 5 godina da bi imao 15.000 KM, koje Tihić ''bez ikakve odgovornosti'' može uzeti iz državne kase za 5 minuta i kupiti svojoj sekretarici nakit.

Htio sam objasniti koja je KLASNA razlika između njih u VRHU koji kao što ti kažeš ''bez ikakve odgovornosti'' uzimaju milione i nas građana na DNU, koji da bi imali 0,1% to jeste, samo mrvicu onoga što oni svaki dan uzimaju treba da umiremo pod teretom dugova kod Banaka čitav život.

Mnogi građani nisu uopće svjesni kolike su to KLASNE razlike, a mjere se u milionima (KM) svjetlosnih godina.

Poenta svega jeste, da mi građani ovo devijantno ponašanje ''bez ikakve odgovornosti'' nijemo gledamo sa strane već 20 godina, smatrajući to kao nešto sasvim NORMALNO, a ustvari radi se o ekstremnoj društvenoj DEVIJACIJI koja pravi kolateralne štete građanima i državi BiH.
U pravu si, normalno je da jedan tip bez ikakakvog izbornog legitimiteta trosi na nebe i svoje parazite milijarde drzavnog novca, ni jedan nema nista da privredjuje, zaposljava ljude, dale platu, brine se o radnicima, samo krcme i pljackaju javna preduzeca i kojekakve fondove, plus milione iz budzeta koje stranke dobijaju na osnovu izbornih rezultata.
Vozaju aute od 300.000 KM da mogu obilaziti rodbinu i stranacka sijela. Jadan je narod koji ima zelju da ga vodi Suljo Tihic, konobar Sarajlic i Zikin jaran Zukic.
Shahab

#6717 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

CaCO3 wrote:
antimobbing wrote: Upravu si ali nisi razumio šta sam napisao. :)

U pravu si, normalno je da jedan tip bez ikakakvog izbornog legitimiteta trosi na nebe i svoje parazite milijarde drzavnog novca, ni jedan nema nista da privredjuje, zaposljava ljude, dale platu, brine se o radnicima, samo krcme i pljackaju javna preduzeca i kojekakve fondove, plus milione iz budzeta koje stranke dobijaju na osnovu izbornih rezultata.
Vozaju aute od 300.000 KM da mogu obilaziti rodbinu i stranacka sijela. Jadan je narod koji ima zelju da ga vodi Suljo Tihic, konobar Sarajlic i Zikin jaran Zukic.
Isto to radi i SDP....problem je u naslijeđenom mentalitetu iz komunizma, koji dominira svim strankama. Partitokratije ne priznaju moderne standarde i norme.
CaCO3

#6718 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Shahab wrote: Isto to radi i SDP....problem je u naslijeđenom mentalitetu iz komunizma, koji dominira svim strankama. Partitokratije ne priznaju moderne standarde i norme.
Nije da ne radi, ali se ne moze porediti niko sa SDA u kolicni losih stvari, a i vremenska distanca je takodje bitan faktor.
Last edited by CaCO3 on 08/02/2013 08:41, edited 1 time in total.
Shahab

#6719 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

CaCO3 wrote:
Shahab wrote: Isto to radi i SDP....problem je u naslijeđenom mentalitetu iz komunizma, koji dominira svim strankama. Partitokratije ne priznaju moderne standarde i norme.
Nije da ne radi, ali se ne moze porediti niko sa SDA u kolicni losih stvari, a i vremenska distanca je takodje bitan faktor. Sad bi ovi iz SDA da ih narod bira zbog toga sto su se nakrali pa kao sad nece vise. Nece jer vise i nemaju sta, sve su dokosurili. I sto je ostalo to im sluzi kao njihovo privatno jel milijarde koje uzmaju putem nabavki za potrebe javnih preduzeca idu iskljucivo preko firmi njihovih finansijera.
Ne treba javnost gurati u zamku da u Lagumdžiji vidi društvenu alternativu Sulejmanu Tihiću ili Bakiru Izetbegoviću. Ili obratno da su njih dvojica neka alternativa Lagumdžiji. Oni su svi dio iste igre čiji je rezultat propadanje svih pojedinaca koji nisu u krugu koruptokracije koji čini 200-300 pojedinaca bliskih tzv. "liderima".Nas mogu spasiti samo izrazito liberalni ekonomski i restriktivni i žestoki sudsko-policijski projekti kojima će se razbiti monopoli SDA i SDP koruptokracija...Takva intervencija može doći samo iz vana, nikako iznutra jer ja ne vidim duhovnu sbnagu u ovome narodu, da se izbori za bolja pravila igre...
CaCO3

#6720 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Shahab wrote:
Ne treba javnost gurati u zamku da u Lagumdžiji vidi društvenu alternativu Sulejmanu Tihiću ili Bakiru Izetbegoviću. Ili obratno da su njih dvojica neka alternativa Lagumdžiji. Oni su svi dio iste igre čiji je rezultat propadanje svih pojedinaca koji nisu u krugu koruptokracije koji čini 200-300 pojedinaca bliskih tzv. "liderima".Nas mogu spasiti samo izrazito liberalni ekonomski i restriktivni i žestoki sudsko-policijski projekti kojima će se razbiti monopoli SDA i SDP koruptokracija...Takva intervencija može doći samo iz vana, nikako iznutra jer ja ne vidim duhovnu sbnagu u ovome narodu, da se izbori za bolja pravila igre...
Ti iz vana sve ovo i zakuhavaju i trude se odrzati haos i napraviti ovu drzavu sto nefunkcionalnijom. Gdje bi to na svijetu jedan bezveznjakovic ispodprosjecnih kapaciteta tipa Incko mozgao imati mjesecnu platu 30.000 € osim u ovom nasem jadu i cemeru. Pozivati na razgovore u Ameriku ili bilo gdje drugo i podrzavati nisticu kao sto je Budimir je u najmanju ruku pitanje licne higijene. Blokiranje odluka CIK-a dekretom i pozivati se na zakonitost i tako slicne kenjaze je bizarno i svakom normalnom se od politike medjunarodne zajednice moze samo povracati.
dufresne

#6721 Re: SDA-All about

Post by dufresne »

Citati monologe CaCO3 i Shahaba...Neprocjenljivo... :D

Vas dvojica ste dokaz, da je orginalna platforma mogla fino funkcionisati... :lol:
Shahab

#6722 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

CaCO3 wrote:
Shahab wrote:
Ti iz vana sve ovo i zakuhavaju i trude se odrzati haos i napraviti ovu drzavu sto nefunkcionalnijom. Gdje bi to na svijetu jedan bezveznjakovic ispodprosjecnih kapaciteta tipa Incko mozgao imati mjesecnu platu 30.000 € osim u ovom nasem jadu i cemeru. Pozivati na razgovore u Ameriku ili bilo gdje drugo i podrzavati nisticu kao sto je Budimir je u najmanju ruku pitanje licne higijene. Blokiranje odluka CIK-a dekretom i pozivati se na zakonitost i tako slicne kenjaze je bizarno i svakom normalnom se od politike medjunarodne zajednice moze samo povracati.
Nisi u pravu jer Inzko samo provodi konsenzus velikih sila. Očekivati neku reformu iznutra jeste utopija jer ja ne vidim takvu snagu ni u jednoj političkoj stranci. Čim je popustio pritisak međunarodnog faktora, odnosno čim su odustali od "nation buliding"-a, nakon mandata Ashdown-a, domaći šibicari počeli su se ponašati u skladu sa svojim iskonskim karakterom, tako da su sve institucije počele funkcionirati prema principima korupcije i nepotizma, a sav državni aparat je stavljen u funkciju kriminala koruptokracija. Bez razlike da li se radi o Lagumdžijinim komesarima ili SDA kadrovima...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6723 Re: SDA-All about

Post by PipiDugaDevetka »

dufresne wrote:Citati monologe CaCO3 i Shahaba...Neprocjenljivo... :D

Vas dvojica ste dokaz, da je orginalna platforma mogla fino funkcionisati... :lol:
Ne branim kritiku navedenog dvojca, nego mi fali konkretna kritika, a ne kritika tipa ''vidi mu glOve'' i slično.
Ja neobično cijenim @Shahaba, a nije loš u svojim diskusijama ni @CaCo3.
duh_sa_sjekirom

#6724 Re: SDA-All about

Post by duh_sa_sjekirom »

Šta ono prozivaju mlađahnog Kaplana da parkira na trotoaru?
Naš vrli fed ministar KULTURE ono malo crkavice od auta parkir'o na trotoar (odnosno dijelom na mjesto za invalide), i sad se naš'o neki papak kome to smeta! Pa zna li on ko je Kaplan?
ccc, dokle ide ljudska zavist...Opet sdp-ovska komunjarska propaganda, u ovako teškim trenucima za stranku... :D
CaCO3

#6725 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Glupo je komentarisati kako je neko parkirao, a ne komentarisati trosenje budzetskih sredstava sa kojima raspolaze taj nesretni Kaplan.
Shahab wrote: Nisi u pravu jer Inzko samo provodi konsenzus velikih sila. Očekivati neku reformu iznutra jeste utopija jer ja ne vidim takvu snagu ni u jednoj političkoj stranci. Čim je popustio pritisak međunarodnog faktora, odnosno čim su odustali od "nation buliding"-a, nakon mandata Ashdown-a, domaći šibicari počeli su se ponašati u skladu sa svojim iskonskim karakterom, tako da su sve institucije počele funkcionirati prema principima korupcije i nepotizma, a sav državni aparat je stavljen u funkciju kriminala koruptokracija. Bez razlike da li se radi o Lagumdžijinim komesarima ili SDA kadrovima...
Jasno je kao dan da je Incko samo potrcka velikih sila koje su od nas davno digle ruke, ali isto tako su i kocnica i tako nefunkcionalnoj drzavi kao sto je nasa, a milenijski promasaj koji se nespretno nazivao "Platforma" nas je unazadio jos barem 15 godina, jer je tad propustena najveca sansa da se iz SDA potpuno izbaci iz vlasti za dugo dugo vremena i da se napravi vlast koja bi bila jedna sira koalicija koja je mogla sa nekim novim idejama provesti politiku drugaciju od polieke koja se vodi zadnjih 20 godina. Ovako je sjahao Kurta uzjahao Murta.
Last edited by CaCO3 on 08/02/2013 08:40, edited 2 times in total.
Post Reply