Suti, eno ga upravo slaze krivicnu Ismetu Hori...sumirprimus wrote:i to sujetan pravnik,Alfons Kauders wrote:Eee kolega, pravnik je to, sve moze...Chmoljo wrote: pa kako se možeš uključiti kao guest u raspravu?
SDP
- Alfons Kauders
#6701 Re: SDP
-
sumirprimus
#6702 Re: SDP
mogo bi i nama koju napisat,makar nesto nek urade

-
somaar
#6703 Re: SDP
Pod kojim nickom?[/quote]Chmoljo wrote:[quote="somaar"
Lijepi moji, aktivno citam teme na forumu sax-a, ali se rijetko ukljucujem u raspravu, samo izuzetno kad mi nesta ide na zivaC.
Vecinom kao guest. Vrlo rijetlo se logiram, ali, osjetljiv sam na omaske iz moje profesije, zato sam reagovao. Necemo off vise. Nastavite sa temom, ja vas u vecini slucajeva samo promatram.
pa kako se možeš uključiti kao guest u raspravu?
Alo, mirotvorac, rijetko se ukljucujem u raspravu, i ako hocu to radim tako sto se logiram pod navedenim nick-om.
@Alfons - stocharu ne zamjeram, jer vjerovatno nije pravnik, ali ti jesi, mislim, vjerovatno jesi, cisto sumnjam sada. Pozivas se na Ismeta Horu, aj sad fino nazovi, pa pitaj da li on ima dozvolu za pustanje u eter razgovora od sugovornika, pojedinacno,il mislis da to ide onak uzivo. I da, Bog postoji, mada po tebi milijarde ljudi grijese, i zakonom je dozvoljeno neovlasteno snimanje i objavljivanje istog...
-
VjecitiStudent
#6704 Re: SDP
Kad god neko slozi dobro argumente, slozno drustvo oplete o autoru ...
-
klixober
#6705 Re: SDP
Ali kako kada nisi imao nijedan post (komentar) pod tim nickom do prije 10 minuta?somaar wrote:
Alo, mirotvorac, rijetko se ukljucujem u raspravu, i ako hocu to radim tako sto se logiram pod navedenim nick-om.
@Alfons - stocharu ne zamjeram, jer vjerovatno nije pravnik, ali ti jesi, mislim, vjerovatno jesi, cisto sumnjam sada. Pozivas se na Ismeta Horu, aj sad fino nazovi, pa pitaj da li on ima dozvolu za pustanje u eter razgovora od sugovornika, pojedinacno,il mislis da to ide onak uzivo. I da, Bog postoji, mada po tebi milijarde ljudi grijese, i zakonom je dozvoljeno neovlasteno snimanje i objavljivanje istog...
Ustvari nebitno, vidim ja da iz ove rasprave jedino Ismet Horo može na*ebati, tako da...
-
somaar
#6706 Re: SDP
i to sujetan pravnik,Alfons Kauders wrote:Eee kolega, pravnik je to, sve moze...Chmoljo wrote: pa kako se možeš uključiti kao guest u raspravu?
Suti, eno ga upravo slaze krivicnu Ismetu Hori...
SDP vojsko, spinovi, vratite se na temu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6707 Re: SDP
Alo pravniče, imaš jedan problem u svojoj tvrdnji - nisi se mogao uključivati (dakle nekad ranije) u raspravu, jer ti je maloprije bio prvi upisan post. i to si jasno naveo da si se uključivao u rasprave NA FORUMU.somaar wrote:
ako si stvarno pravnik, logika ti je 0 bodova
- Chmoljo
#6708 Re: SDP
zoom66 wrote:daChmoljo wrote: pa kako se možeš uključiti kao guest u raspravu?rak raka, toga na forumu nema, na portalu ima ali ono se sigurno ne vodi pod rasprave
-
popajic
#6709 Re: SDP
To ti ko Titosomaar wrote:Vecinom kao guest. Vrlo rijetlo se logiram, ali, osjetljiv sam na omaske iz moje profesije, zato sam reagovao. Necemo off vise. Nastavite sa temom, ja vas u vecini slucajeva samo promatram.komeba wrote:Pod kojim nickom?somaar wrote: Lijepi moji, aktivno citam teme na forumu sax-a, ali se rijetko ukljucujem u raspravu, samo izuzetno kad mi nesta ide na zivaC.
Gledas nas i smekas gdje ce ko kakvu gresku napraviti
-
sumirprimus
#6710 Re: SDP
ja nisam niciji vojnik,ja sam solo igrac,ko agerosomaar wrote: SDP vojsko, spinovi, vratite se na temu.
tema je sdp, i kako tebi smetaju pravnici,al malo i sdp,ustvri sdpovi pravnici,a ti ko nedas u profesiju,jer je neko ko napada a ti je ko branis...
i jos boga molis...da ti pomogne,sa strankama
dje je tu tema....
bugii vugiii,ovaj nas kuzira ko oni sa poskoka
-
somaar
#6711 Re: SDP
Chmoljo wrote:Alo pravniče, imaš jedan problem u svojoj tvrdnji - nisi se mogao uključivati (dakle nekad ranije) u raspravu, jer ti je maloprije bio prvi upisan post. i to si jasno naveo da si se uključivao u rasprave NA FORUMU.somaar wrote:
ako si stvarno pravnik, logika ti je 0 bodovaili jednostavno ne govoriš istinu.
A, ti mislis da svijet postoji samo na sax-u, i ovo je jedini forum u BiH, i ovo je jedini mail i nick pod kojim se mogu i smijem prijavit. Ejs. Mnogo si mi nacitan, evo i sad se crvenim koliko si me provalio.
Moderator, i stalno u offtopicu. To sto imam jedan post, znaci da sam tek izasao iz majcine utrobe, ne bih trebao ni pisati nista, a ovi sto imaju po 5000 i kusur postova su sta?
Lezihljebovici, bespolseni tipovi koji po citav dan vise samo na forumu, vjerovatno u drzavnim isntitucijama zaposleni, i kritikuju sve sto nije u skladu sa njihovim misljenjem. sa toliko postova trebali bih upisati kao pocasne clanove ANU.
-
sumirprimus
#6712 Re: SDP
sada u kakvom mi drustvu zivimo,molim vas gospodo drugovi :zamislite naseg druga bozjeg roba somara ko advokata i da vas on brani...
e sad ga zamislite ko tuzioca koji brani drzavu,sistem koga vec,od krimosa...
i na kraju ko sudiju...
očemo koketa očemo koketa

i na kraju ko sudiju...
očemo koketa očemo koketa
- Chmoljo
#6713 Re: SDP
1. ako pratiš "nas", dakle, to je ovaj forum.somaar wrote:
1.A, ti mislis da svijet postoji samo na sax-u, i ovo je jedini forum u BiH, 2.i ovo je jedini mail i nick pod kojim se mogu i smijem prijavit. Ejs. Mnogo si mi nacitan, evo i sad se crvenim koliko si me provalio.
Moderator, i stalno u offtopicu. To sto imam jedan post, znaci da sam tek izasao iz majcine utrobe, ne bih trebao ni pisati nista, a ovi sto imaju po 5000 i kusur postova su sta?
Lezihljebovici, bespolseni tipovi koji po citav dan vise samo na forumu, vjerovatno u drzavnim isntitucijama zaposleni, i kritikuju sve sto nije u skladu sa njihovim misljenjem. sa toliko postova trebali bih upisati kao pocasne clanove ANU.
2. mmm, da.
- CaCO3
#6714 Re: SDP
Znam da je obaveza proizvodjacima mobitela da naprave zvucni signal koji ce upozoriti sugovornika ako ga ovaj drugi snima dok razgovaraju jer je zabranjeno snimati nekogoga bez obzira sto i sam ucestvujes u razgovoru, ako nisi sugovornika obavijestio da ga snimas
(barem je tako u EU, a kod nas moze svasta
)
-
popajic
#6715 Re: SDP
@somar
Ma , ovi SDP- ovci su nekako vise za BANU
-
somaar
#6716 Re: SDP
sumirprimus wrote:sada u kakvom mi drustvu zivimo,molim vas gospodo drugovi :zamislite naseg druga bozjeg roba somara ko advokata i da vas on brani...
i na kraju ko sudiju...![]()
očemo koketa očemo koketa![]()
Bice mi zadovoljstvo braniti drzavu od takvih kao ti sumirprimus. Tacnije, cast i obaveza, prvi put kad se ogrijesis dovoljno jako, da dodjes meni volej.
-
sumirprimus
#6718 Re: SDP
opaaaa,a dje zakoni,nevin dok se ne dokaze,ovaj bi odma pa na volej...somaar wrote:sumirprimus wrote:sada u kakvom mi drustvu zivimo,molim vas gospodo drugovi :zamislite naseg druga bozjeg roba somara ko advokata i da vas on brani...
i na kraju ko sudiju...![]()
očemo koketa očemo koketa![]()
Bice mi zadovoljstvo braniti drzavu od takvih kao ti sumirprimus. Tacnije, cast i obaveza, prvi put kad se ogrijesis dovoljno jako, da dodjes meni volej.
velis drito u zicagu
ja pravnika i ....... hahahahaha
- Corto Maltese
#6719 Re: SDP
Izgubi se ovo pitanje u ispraznoj raspravi oko toga je li neko ko je napisao samo 2 posta vrijedan sagovornik:
Corto Maltese wrote:Drugovi i drugarice, osjećate li se vi sigurno i zaštićeno u državi u kojoj svaki vaš razgovor može završiti na FeTVi, bez prethodne najave, bez traženja vaše saglasnosti ili barem vašeg komentara na objavljeno, bez provjere konteksta i sl.
Je li vama drago što povjerljivi sudski i policijski istražni materijali cure i gotovo svakodnevno objavljuju u programima jednog od javnih emitera, i da se do sada niti jedna istraga o tom curenju nije povela?
Je l' to vama OK, grije li vas oko srca?
Ili cilj uvijek opravdava sredstvo?
- stochar
#6720 Re: SDP
mislim da je sve jasno protumaceno ovdje:
- Mi to nismo. Mi jesmo i to, mi nismo samo to. Ukoliko mogu bez nas to da urade, mi ćemo biti opozicija tome“, kazao je predsjednik SDP-a.
- Mi to nismo. Mi jesmo i to, mi nismo samo to. Ukoliko mogu bez nas to da urade, mi ćemo biti opozicija tome“, kazao je predsjednik SDP-a.
- CaCO3
#6721 Re: SDP
Imao sam ja i gori slucaj.Corto Maltese wrote:Izgubi se ovo pitanje u ispraznoj raspravi oko toga je li neko ko je napisao samo 2 posta vrijedan sagovornik:Corto Maltese wrote:Drugovi i drugarice, osjećate li se vi sigurno i zaštićeno u državi u kojoj svaki vaš razgovor može završiti na FeTVi, bez prethodne najave, bez traženja vaše saglasnosti ili barem vašeg komentara na objavljeno, bez provjere konteksta i sl.
Je li vama drago što povjerljivi sudski i policijski istražni materijali cure i gotovo svakodnevno objavljuju u programima jednog od javnih emitera, i da se do sada niti jedna istraga o tom curenju nije povela?
Prijavio sam kriminal (u jednoj instituciji) prijatelju koji radi u OSI (ne vjerujuci policiji naravno) jer znam njihov sistem rada bez papira i da sve ide elektronski upravo da ne postoji tragovi opreko kojih bi neko mogao doci do podataka do kojih niko ne bi trebao doci jer svoje prijave daju i svjedoci najtezih zlocina, tipa ratni zlocini. Prijava je otisla i nakon 2 dana dobio sam poziv od jednog od tipova koje sam prijavio koji je rekao vidio sam tvoju prijavu pazi se ovo ono i takve prijetnje. Njegov rodjak takodje radi u osi zajedno sa ovim mojim prijatelj i prepisao je prijavu sa ekrana i dostavio mu je. Javio sam prijatelju i on je obavjestio nadlezne koji su me kontaktirali i trazili da posvjedocim to da me je ovaj nazvao i da mi je prijetio. Rekao sam istina je da me je zvao i to je sve sto se mene tice o tom slucaju, a ja znam da ja nisam nista uradio lose jer je kriminal ne prijaviti kriminal, a ne prijaviti. Slucaj se naravno zataskao i svi su i dalje na svojim mjestima osim sto je moj prijatelj dobio ukor jer je javio nadleznim da je neko provalio njegovu elektronsku prijavu.
E sad zamislite kako bi onda neko treba prijaviti neki ratni zlocin ili masovni kriminal i kad je ovakva situaciju u OSI kako je u drugim isntitucijama. Ja vise ne vjerujm ni samo sebi kamo li institucijama i kad bi vidio mrtvaca samo bi prosao pored njega kao Kinezi na onim snimcima.
Kolega moze te snimati ko hoce i objavljvati gdje hoce jer je takav sistem i ti se nemas kome obratiti.
- Corto Maltese
#6722 Re: SDP
Mislio sam da mu je lapsus ona: "Može on kako hoće, može i dokle hoće, ali ne može to što hoće dokle hoće!"Ali izgleda da on stvarno tako priča!?stochar wrote:mislim da je sve jasno protumaceno ovdje:
-
Murisno1
#6723 Re: SDP
priča, pričaCorto Maltese wrote:Mislio sam da mu je lapsus ona: "Može on kako hoće, može i dokle hoće, ali ne može to što hoće dokle hoće!"Ali izgleda da on stvarno tako priča!?stochar wrote:mislim da je sve jasno protumaceno ovdje:
u njegovoj glavi to zvuĆi sofisticirano
- Alfons Kauders
#6724 Re: SDP
Bog postoji? Jedva cekam da vidim kako tek to namjeravas dokazati...somaar wrote: Alo, mirotvorac, rijetko se ukljucujem u raspravu, i ako hocu to radim tako sto se logiram pod navedenim nick-om.
Pretpostavljam da ces imati otprilike isto uspjeha kao i sa svojim ostalim tvrdnjama. Guestu nas.
- Alfons Kauders
#6725 Re: SDP
Dobro si prosao. Da si snimio razgovor u kojem ti prijeti i onda ga dao medijima ili istraznim organima,CaCO3 wrote:Imao sam ja i gori slucaj.Corto Maltese wrote:Izgubi se ovo pitanje u ispraznoj raspravi oko toga je li neko ko je napisao samo 2 posta vrijedan sagovornik:Corto Maltese wrote:Drugovi i drugarice, osjećate li se vi sigurno i zaštićeno u državi u kojoj svaki vaš razgovor može završiti na FeTVi, bez prethodne najave, bez traženja vaše saglasnosti ili barem vašeg komentara na objavljeno, bez provjere konteksta i sl.
Prijavio sam kriminal (u jednoj instituciji) prijatelju koji radi u OSI (ne vjerujuci policiji naravno) jer znam njihov sistem rada bez papira i da sve ide elektronski upravo da ne postoji tragovi opreko kojih bi neko mogao doci do podataka do kojih niko ne bi trebao doci jer svoje prijave daju i svjedoci najtezih zlocina, tipa ratni zlocini. Prijava je otisla i nakon 2 dana dobio sam poziv od jednog od tipova koje sam prijavio koji je rekao vidio sam tvoju prijavu pazi se ovo ono i takve prijetnje. Njegov rodjak takodje radi u osi zajedno sa ovim mojim prijatelj i prepisao je prijavu sa ekrana i dostavio mu je. Javio sam prijatelju i on je obavjestio nadlezne koji su me kontaktirali i trazili da posvjedocim to da me je ovaj nazvao i da mi je prijetio. Rekao sam istina je da me je zvao i to je sve sto se mene tice o tom slucaju, a ja znam da ja nisam nista uradio lose jer je kriminal ne prijaviti kriminal, a ne prijaviti. Slucaj se naravno zataskao i svi su i dalje na svojim mjestima osim sto je moj prijatelj dobio ukor jer je javio nadleznim da je neko provalio njegovu elektronsku prijavu.
E sad zamislite kako bi onda neko treba prijaviti neki ratni zlocin ili masovni kriminal i kad je ovakva situaciju u OSI kako je u drugim isntitucijama. Ja vise ne vjerujm ni samo sebi kamo li institucijama i kad bi vidio mrtvaca samo bi prosao pored njega kao Kinezi na onim snimcima.
Kolega moze te snimati ko hoce i objavljvati gdje hoce jer je takav sistem i ti se nemas kome obratiti.