Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Pitarrr82

#6701 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

Barca bi ono sinoc dobila samo da je igrao jedan od stopera koji nedostaju...
veljaca

#6702 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

Image
fixer

#6703 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

Pitarrr82 wrote:Barca bi ono sinoc dobila samo da je igrao jedan od stopera koji nedostaju...
Real bi dobio da je Benzema jednom potrefio loptu kako treba. Kad dobijete, onda ne volite price SBB-KBB. A kad nesto nije po volji, onda odmah SBB-KBB.
fixer

#6704 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

Messi pomjera loptu kad sudija namjesta zivi zid.
p206

#6705 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by p206 »

Pomjera je unazad, a ne bliže golu jer je živi zid preblizu... Da se ja pitam svaki igrač u živom zidu koji nije na propisnoj udaljenosti bi dobio žuti karton. Pogotovo u Španiji, jer je smiješno koliko su npr. igrači Seville prilazili kad je C. Ronaldo izvodio slobodnjak, nije bilo ni 6 metara.
fixer

#6706 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

p206 wrote:Pomjera je unazad, a ne bliže golu jer je živi zid preblizu... Da se ja pitam svaki igrač u živom zidu koji nije na propisnoj udaljenosti bi dobio žuti karton. Pogotovo u Španiji, jer je smiješno koliko su npr. igrači Seville prilazili kad je C. Ronaldo izvodio slobodnjak, nije bilo ni 6 metara.
Mislim da je nemas pravo pomjerati ni nazad.
Rob_Atl

#6707 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Rob_Atl »

Zato sad u juznoj americi koriste neku vrstu kao sprej obiljezi liniju gdje zivi zid i nema pomjeranja ta linija nestane nakon 10-15 sekundi, kontam da koriste pjenu za brijanje :D , ali kako god cim prestupi neko sudija zuti da, mislim da bi trebali i po evropi poceti to raditi :skoljka: i
iceman2010

#6708 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by iceman2010 »

fixer wrote:
p206 wrote:Pomjera je unazad, a ne bliže golu jer je živi zid preblizu... Da se ja pitam svaki igrač u živom zidu koji nije na propisnoj udaljenosti bi dobio žuti karton. Pogotovo u Španiji, jer je smiješno koliko su npr. igrači Seville prilazili kad je C. Ronaldo izvodio slobodnjak, nije bilo ni 6 metara.
Mislim da je nemas pravo pomjerati ni nazad.
:lol: Naravno da nema. Slobodan udarac se izvodi sa mjesta gdje je prekrsaj napravljen, a o cemu odlucuje sudija. Sad, teorija je jedno, a praksa nesto sasvim drugo. Skoro svaki igrac bi izvukao loptu unazad nakon sto sudija odmakne zivi zid jer ga je onda lakse prebaciti.
fixer

#6709 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

iceman2010 wrote:
:lol: Naravno da nema. Slobodan udarac se izvodi sa mjesta gdje je prekrsaj napravljen, a o cemu odlucuje sudija. Sad, teorija je jedno, a praksa nesto sasvim drugo. Skoro svaki igrac bi izvukao loptu unazad nakon sto sudija odmakne zivi zid jer ga je onda lakse prebaciti.
Onda bi u praksi pomocne sudije morale da vode brigu o tom. Barem dok ovaj postavlja zivi zid. Zamislite da Ronaldo svaki slobodnjak moze pomjeriti nazad koliko mu odgovara. Njemu je teze opalit sa 18 nego sa 28.
iceman2010

#6710 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by iceman2010 »

fixer wrote:
iceman2010 wrote:
Onda bi u praksi pomocne sudije morale da vode brigu o tom. Barem dok ovaj postavlja zivi zid. Zamislite da Ronaldo svaki slobodnjak moze pomjeriti nazad koliko mu odgovara. Njemu je teze opalit sa 18 nego sa 28.
Ma ne samo to. Njemu je bitnije da je zivi zid dovoljno daleko. Fizika, parabola i tako to. Bolje 30 m i zivi zid na 11m nego 27 i zivi zid na 8 m. Cista fizika. I to sto mu odgovara da je lopta dalje je zbog zivog zida i pada lopte nakon jakog suta.
veella

#6711 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veella »

fixer wrote:

Ja sam 100% siguran da je Iker Casillas namjerno pustio loptu, a mogao je odbraniti...
Logovan

#6712 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Logovan »

veella wrote:
fixer wrote:

Ja sam 100% siguran da je Iker Casillas namjerno pustio loptu, a mogao je odbraniti...
A zašto bi pustio da bude gol?

p.s. Messi namazan pravo. :-)
veella

#6713 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veella »

zlo87 wrote:
veella wrote:
fixer wrote:

A zašto bi pustio da bude gol?

p.s. Messi namazan pravo. :-)
Zbog Jose Mourinha...
Logovan

#6714 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Logovan »

veella wrote: Zbog Jose Mourinha...
Eto Iker bi zbog Mourinha pustio da lopta prođe. :roll: Ispade da mu se jebe za Real, bitno mu je da Mourinha iznervira svojim puštanjem da bi ga otjerao ili šta ja znam. :-) Sve su to po meni priče za malu djecu.
vicious

#6715 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by vicious »

E čuj ono mog'o braniti :D

veella, drag si mi zbog BVB-a, ali de ne lupaj života ti :wink:
veella

#6716 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veella »

vicious wrote:E čuj ono mog'o braniti :D

veella, drag si mi zbog BVB-a, ali de ne lupaj života ti :wink:
Ma ne lupam ba, ono se brani ko od sale. Namjerno je otisao previse desno, tako da je lijeva strana bila prazna (na 1'09" se vidi odlicno) :?: Sumnjiva mi je i parada...
Hvala zbog ovog u vezi BVB-a :wink:
burek_in_space

#6717 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by burek_in_space »

DA i ja malo zakuham :mrgreen: , i meni je ona Ikerova parada malo ...hmmm chudna. Nekako mi polozhaj njegove lijeve ruke nije prirodan kada golman ide na onakvu loptu. Jeste on kratak bio, ali je nekako previshe kratak, ako se mozhe tako reci.
Sa druge strane, i Messi je izveo fenomenalan slobodnjak, pa se mozhe desiti da su se zvijedze jednostavno poklopile da padne onakav gol.
BHF_Manijak

#6718 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by BHF_Manijak »

Mislim da ovo nema veze sa pustanjem, ali da je bila smijesna parada Casillasa - jasta je! Onako povuci ruke i uopste ih ne pruziti, zalosno, ono je njegov gol barem 50%! Ali Iker evo vec 2-3 godine ima uzasnih problema sa slobodnim, kad se sjetim kako su ga redom resetali... :roll:
Kemal Malovčić

#6719 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Kemal Malovčić »

pustio iker mesiju :lol: :lol: :lol:
dragonz

#6720 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by dragonz »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

sram ga bilo nije se dovoljno protegao
veljaca

#6721 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

Ovaj El Clasico Barcelona je odigrala znatno oslabljena. Nisu igrali Pique, Puyol i Villa. Prva dvojica zbog povrede a treci zbog posljedica loma noge i nedovoljne pripremljenosti ( po Titu ). Inace u prvom dijelu ove sezone - Barcelona ima velike probleme sa povredama a ipak je prva ....
U prvih pola sata Real je mogao stvoriti velike probleme Barceloni a u zadnjih 20-tak minuta Barcelona je mogla do pobjede.
Kako je i Xavi izjavio - niko nije zadovoljan ovim rezultatom - ali je poenta u " Niko nije nezadovoljan ovim rezultatom ".
Barceloni je bilo bitnije da se razlika sa Realom ne smanji, pa makar je i zbog ne igranja tri veoma bitna igraca i ne povecali ...
Jedva cekam kada ce zaigrati Pique, Puyol i Villa ( a da se neko drugi ne povredi ) .....
Do sljedeceg El Clasica .....
iceman2010

#6722 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by iceman2010 »

Sta vam je ba ljudi. Cuj pustio! Je li iko od vas gledao neku utakmicu sa tribine iza gola? Tu je puno veca razlika nego sto se vidi na tv-u. Sjecam se gola Repuha na kosevu protiv zelje kada je sarajevo izgubilo 3:2. Ja gledao sa sjevera. Slobodnjak za Sarajevo, neko kratko dodao do Repuha, a ovaj raspalio po lopti sa vise od 25 metara. Kruzik je napravio korak dva, pa se bacio i opet lopta na barem metar od njegove ruke ulazi u gol. Meni sa sjevera smijesno sto je uopste i pokusao. Trebao je samo pogledom ispratiti. Gledam kasnije na TV-u i cini mi se da je kruzik to mogao odbraniti. Kod ovog gola Mesija lopta je barem metar daleko od kasiljasa. Nije imao sanse. Mozda je mogao biti bolje postavljen, ali da je pustio loptu je smijesna konstatacija. Nije imao sanse da je stigne.
fixer

#6723 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

Mislim da je nije pustio, ali se lose postavio kao i Begovic kad je Ronaldo pogodio.
Charuga
Globalni moderator

#6724 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Charuga »

Pozdrav do sljedeceg klasika ... :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#6725 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Charuga »

Evo teme pa opletite ...
Locked