BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Eborg
#6701 Re: BHTelecom All About
Presao sam na pretplatu sa Ultre medjutim na salteru su zadrzali onaj Ultra certifikat. Kako cu sada mijenjati PIN i to kada nemam one PUK kodove?
- _Reds_
#6702 Re: BHTelecom All About
Kod mene nije htjelo, dok nisam spustio na WPA, znam jos nekoliko ljudi kojima isto nije htjelo. Radi se o android i symbian telefonima.neki wrote:Meni i kuci i na poslu wpa2 i mob uredno prolazi_Reds_ wrote:I zastita sigurnosti ne moze biti WPA2, mora biti neka niza, ne moge mob da prodje na WPA2
Moguce da je onda do same enkripcije.
- zateznistub
#6703 Re: BHTelecom All About
Koliiko me sjecanje sluzi, dobio si papir na salteru i na njemu bi trebao biti PUK broj. a za promjenu PIN-a ti i ne treba PUK.Eborg wrote:Presao sam na pretplatu sa Ultre medjutim na salteru su zadrzali onaj Ultra certifikat. Kako cu sada mijenjati PIN i to kada nemam one PUK kodove?
-
neki
#6704 Re: BHTelecom All About
Kod mene je symbian 3 generacije i pristupa preko WPA2-PSK, znam pouzdano da nema problema ni iphone ni htc sa androidom_Reds_ wrote:Kod mene nije htjelo, dok nisam spustio na WPA, znam jos nekoliko ljudi kojima isto nije htjelo. Radi se o android i symbian telefonima.neki wrote:Meni i kuci i na poslu wpa2 i mob uredno prolazi_Reds_ wrote:I zastita sigurnosti ne moze biti WPA2, mora biti neka niza, ne moge mob da prodje na WPA2
Moguce da je onda do same enkripcije.
-
numizmatic
#6705 Re: BHTelecom All About
Znači može?_Reds_ wrote:Nemoj platiti racun da mjeseca, iskljuci ce sami.numizmatic wrote:Gdje se podnosi zahtjev za otkazivanje ADSL-a? Može li u pošti?![]()
- _Reds_
#6706 Re: BHTelecom All About
Moze, ali kad budes htio, da prikljucis kakvu drugu uslugu BH telecoma na ime toga na koga glasi usluga koju sada imas, trazice ti da prvo izmiris dugovanja.numizmatic wrote:Znači može?_Reds_ wrote:Nemoj platiti racun da mjeseca, iskljuci ce sami.numizmatic wrote:Gdje se podnosi zahtjev za otkazivanje ADSL-a? Može li u pošti?![]()
-
numizmatic
#6707 Re: BHTelecom All About
Mislila sam, može li u pošti?
-
iceman2010
#6708 Re: BHTelecom All About
Nisam siguran, ali mislim da ne moze osim ako u posti ima i salter BH Telecom-a (Malta, Obala, Bascarsija.....). Mozes i u bilo kojem Telecom shop-u, a mislim da mozes i nazvati 1422 ili 1444 sa broja na koji je prikljucena ADSL konekcija (ukoliko takav postoji) i usmeno odjaviti uslugu. Monteri ce doci po opremu i donijeti potrebnu papirologiju.numizmatic wrote:Mislila sam, može li u pošti?
- mr.torture
#6709 Re: BHTelecom All About
@ ala7
Prosao sam detaljno kroz postavke modema, i neke stvari su mi jasnije, ali u isto vrijeme mi neke i nisu bas najjasnije, tako da nisam htio cackati nista bez dodatnih "konsultacija".
Pa evo korak po korak postavke, a i svakako su oni gore screenshotovi bili konfuzni.
Prvo defaultne postavke za internet:
http://img405.imageshack.us/img405/8978 ... efault.png
Kako vidis, modem je u PPPoE modu vec, kako si i sugerisao da bude, a i user i password su uredno uneseni, ali i dalje moram otvarati dijalog kad se konektujem. Dakle ne konektuje se automatski, a i operater koji je ovo kopcao je prokomentarisao da mu je cudno i ostavio tako.
Evo kako su mapirani portovi na modemu:
http://img254.imageshack.us/img254/456/ ... efault.png
Nista specijalno ovdje, osim da su portovi 1 i 4 namijenjeni za net, a 2 i 3 za iptv.
Evo defaultne wlan postavke:
http://img842.imageshack.us/img842/1134/wlandefault.png
I ovdje mi se cini da je sve ok i da se nema sta dodatno podesavati.
I na kraju lan postavke:
http://img833.imageshack.us/img833/2386/landefault.png
Eh ovdje mi je interesantno da je DHCP aktiviran, a u skladu s onim sto si rekao da DHCP na mojojTV MORA biti iskljucen, vidis u postavkama u prozoru ispod, da ima opcija "The DHCP service will be stopped on the port which is checked", i oznaceni su portovi 2 i 3, taman oni koji su mapirani za mojuTV. Znaci i ovo bi trebalo biti ok.
Znaci, moj neki zakljucak iz svih ovih postavki je da bi u stvari sve trebalo funkcionisati ok, i sto se automatskog konektovanja na net tice, a i wirelessa (PPPoE mod je aktiviran, DHCP je aktiviran pa po tome ne bih morao rucno unositi IP itd za uredjaje sa kojih hocu na wireless, DHCP za mojuTV je deaktiviran, pa je i to ok), a nije tako.
Pa eto ako imas neki komentar ili sugestiju, zasto niti se comp automatski konektuje, niti mogu sa moba bilo sta otvoriti na wirelessu, volio bih cuti. Hvala unaprijed.
Prosao sam detaljno kroz postavke modema, i neke stvari su mi jasnije, ali u isto vrijeme mi neke i nisu bas najjasnije, tako da nisam htio cackati nista bez dodatnih "konsultacija".
Kako vidis, modem je u PPPoE modu vec, kako si i sugerisao da bude, a i user i password su uredno uneseni, ali i dalje moram otvarati dijalog kad se konektujem. Dakle ne konektuje se automatski, a i operater koji je ovo kopcao je prokomentarisao da mu je cudno i ostavio tako.
Evo kako su mapirani portovi na modemu:
http://img254.imageshack.us/img254/456/ ... efault.png
Nista specijalno ovdje, osim da su portovi 1 i 4 namijenjeni za net, a 2 i 3 za iptv.
Evo defaultne wlan postavke:
http://img842.imageshack.us/img842/1134/wlandefault.png
I ovdje mi se cini da je sve ok i da se nema sta dodatno podesavati.
I na kraju lan postavke:
http://img833.imageshack.us/img833/2386/landefault.png
Eh ovdje mi je interesantno da je DHCP aktiviran, a u skladu s onim sto si rekao da DHCP na mojojTV MORA biti iskljucen, vidis u postavkama u prozoru ispod, da ima opcija "The DHCP service will be stopped on the port which is checked", i oznaceni su portovi 2 i 3, taman oni koji su mapirani za mojuTV. Znaci i ovo bi trebalo biti ok.
Znaci, moj neki zakljucak iz svih ovih postavki je da bi u stvari sve trebalo funkcionisati ok, i sto se automatskog konektovanja na net tice, a i wirelessa (PPPoE mod je aktiviran, DHCP je aktiviran pa po tome ne bih morao rucno unositi IP itd za uredjaje sa kojih hocu na wireless, DHCP za mojuTV je deaktiviran, pa je i to ok), a nije tako.
Pa eto ako imas neki komentar ili sugestiju, zasto niti se comp automatski konektuje, niti mogu sa moba bilo sta otvoriti na wirelessu, volio bih cuti. Hvala unaprijed.
-
Dendrlix
-
Eborg
#6711 Re: BHTelecom All About
Istina, piše PUK. No nije li to upravo njegova namjena, zar ne ide promjena PIN-a uz unošenje PUK-a?zateznistub wrote:Koliiko me sjecanje sluzi, dobio si papir na salteru i na njemu bi trebao biti PUK broj. a za promjenu PIN-a ti i ne treba PUK.Eborg wrote:Presao sam na pretplatu sa Ultre medjutim na salteru su zadrzali onaj Ultra certifikat. Kako cu sada mijenjati PIN i to kada nemam one PUK kodove?
-
Dendrlix
#6712 Re: BHTelecom All About
Na connection trigger bi trebala biti opcija "always on".mr.torture wrote: Prosao sam detaljno kroz postavke modema, i neke stvari su mi jasnije, ali u isto vrijeme mi neke i nisu bas najjasnije, tako da nisam htio cackati nista bez dodatnih "konsultacija".Pa evo korak po korak postavke, a i svakako su oni gore screenshotovi bili konfuzni.
-
sabanss
#6713 Re: BHTelecom All About
Ne, PUK ti treba ako pogrijesis PIN tri puta. Inace ako si presao sa Ultre onda identitet dokazujes licnom kartom ne certifikatom.Eborg wrote:Istina, piše PUK. No nije li to upravo njegova namjena, zar ne ide promjena PIN-a uz unošenje PUK-a?zateznistub wrote:Koliiko me sjecanje sluzi, dobio si papir na salteru i na njemu bi trebao biti PUK broj. a za promjenu PIN-a ti i ne treba PUK.Eborg wrote:Presao sam na pretplatu sa Ultre medjutim na salteru su zadrzali onaj Ultra certifikat. Kako cu sada mijenjati PIN i to kada nemam one PUK kodove?
- mr.torture
#6714 Re: BHTelecom All About
Pretpostavio sam i ja da je to, ali hajde ovo mi i nije neki problem koliko me nervira nemogucnost koristenja wirelessa.Dendrlix wrote:Na connection trigger bi trebala biti opcija "always on".
- Tiger 033
#6715 Re: BHTelecom All About
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/8 ... aviti.html
Stalni prekidi u komunikaciji: "BH Telecom" krije kvar koji ne može popraviti?!
Već dva mjeseca stalne smetnje u mobilnoj i internet-mreži
30.03.2012.
Korisicni mreže državne kompanije žale se na prekide i probleme Veliki broj korisnika mobilne i internet-mreže "BH Telecoma" već dva mjeseca trpi stalne probleme u telefonskom saobraćaju. Kako nezvanično saznaje "Dnevni avaz", riječ je o ozbiljnom kvaru koji nije otklonjen još od februarskog snježnog nevremena u BiH.
Pokušali smo kontaktirati i Nađu Lutvikadić-Fočo, portparola "BH Telecoma", kako bi nam pojasnila o kakvom se kvaru radi, ali nije odgovarala na naše brojne pozive.
Bez odgovora
Da je zaista riječ o problemima s mrežom, potvrđuju i svakodnevne obavijesti na zvaničnoj internet-stranici "BH Telecoma" da zbog kvarova na baznim stanicama dolazi do učestalih prekida i otežanog pružanja usluga. No, iz ove državne kompanije odbijaju javnost upoznati s razmjerima havarije i mjerama koje su poduzete.
Korisnici usluga ove kompanije ogorčeni su zbog stalnih prekida i kvarova, što najbolje pokazuje broj poziva upućenih našoj redakciji, a u kojima se žale da ih u "BH Telecomu" "mjesecima prave budalama".
- U posljednjih mjesec dana pri skoro svakom pozivu puca mi veza, dolazi do blokade poziva. Kada pozovem "BH Telecom", kažu da se strpimo, da vrše neke radove. Uzimaju nam pare godinama, a usluge su im svaki dan sve gore. Mjesecima im ništa ne štima - kaže jedan od ogorčenih građana koji je pozvao našu redakciju.
Prekid saradnje
Prema njegovim riječima, opravdanja ove kompanije u kojima navode da prebacuju optičke kablove, da se desio se kvar na baznoj mreži, da popravljaju softver... prevršila su svaku mjeru.
- Samo je u mreži "BH Telecoma" moguće da si dostupan, da ti je upaljen telefon, a da te niko satima ne može dobiti. Ne znam samo ko će odgovarati za ovaj javašluk. Što ne kažu da imaju kvar, što nas pate i uzimaju naše pare? Ja sigurno više neću koristiti njihove usluge - podvlači naš sagovornik.
Problem i s uslugom "Moja TV"
U Savezu udruženja potrošača BiH rekli su nam da se građani žale i na uslugu "Moja TV".
- S uslugom "Moja TV" nešto nije uredu, tu imamo najveći broj pritužbi. U "BH Telecomu" nude reklamaciju, ali ljudi se konstantno žale. Žele prekinuti saradnju. Posebna su priča usluge telekom operatera, među kojima je i "BH Telecom", a koje se odnose na usluge pretplate koje nude građanima na ulici. Tu se vrše najveće prevare - istakla je predsjednica UO Saveza Gordane Bulić.
"IDEMO PRVI OTIMAMO NAJVIŠE"
Stalni prekidi u komunikaciji: "BH Telecom" krije kvar koji ne može popraviti?!
Već dva mjeseca stalne smetnje u mobilnoj i internet-mreži
30.03.2012.
Korisicni mreže državne kompanije žale se na prekide i probleme Veliki broj korisnika mobilne i internet-mreže "BH Telecoma" već dva mjeseca trpi stalne probleme u telefonskom saobraćaju. Kako nezvanično saznaje "Dnevni avaz", riječ je o ozbiljnom kvaru koji nije otklonjen još od februarskog snježnog nevremena u BiH.
Pokušali smo kontaktirati i Nađu Lutvikadić-Fočo, portparola "BH Telecoma", kako bi nam pojasnila o kakvom se kvaru radi, ali nije odgovarala na naše brojne pozive.
Bez odgovora
Da je zaista riječ o problemima s mrežom, potvrđuju i svakodnevne obavijesti na zvaničnoj internet-stranici "BH Telecoma" da zbog kvarova na baznim stanicama dolazi do učestalih prekida i otežanog pružanja usluga. No, iz ove državne kompanije odbijaju javnost upoznati s razmjerima havarije i mjerama koje su poduzete.
Korisnici usluga ove kompanije ogorčeni su zbog stalnih prekida i kvarova, što najbolje pokazuje broj poziva upućenih našoj redakciji, a u kojima se žale da ih u "BH Telecomu" "mjesecima prave budalama".
- U posljednjih mjesec dana pri skoro svakom pozivu puca mi veza, dolazi do blokade poziva. Kada pozovem "BH Telecom", kažu da se strpimo, da vrše neke radove. Uzimaju nam pare godinama, a usluge su im svaki dan sve gore. Mjesecima im ništa ne štima - kaže jedan od ogorčenih građana koji je pozvao našu redakciju.
Prekid saradnje
Prema njegovim riječima, opravdanja ove kompanije u kojima navode da prebacuju optičke kablove, da se desio se kvar na baznoj mreži, da popravljaju softver... prevršila su svaku mjeru.
- Samo je u mreži "BH Telecoma" moguće da si dostupan, da ti je upaljen telefon, a da te niko satima ne može dobiti. Ne znam samo ko će odgovarati za ovaj javašluk. Što ne kažu da imaju kvar, što nas pate i uzimaju naše pare? Ja sigurno više neću koristiti njihove usluge - podvlači naš sagovornik.
Problem i s uslugom "Moja TV"
U Savezu udruženja potrošača BiH rekli su nam da se građani žale i na uslugu "Moja TV".
- S uslugom "Moja TV" nešto nije uredu, tu imamo najveći broj pritužbi. U "BH Telecomu" nude reklamaciju, ali ljudi se konstantno žale. Žele prekinuti saradnju. Posebna su priča usluge telekom operatera, među kojima je i "BH Telecom", a koje se odnose na usluge pretplate koje nude građanima na ulici. Tu se vrše najveće prevare - istakla je predsjednica UO Saveza Gordane Bulić.
"IDEMO PRVI OTIMAMO NAJVIŠE"
-
neki
#6716 Re: BHTelecom All About
bh telecom nudi usluge pretplate na ulici
da nisu malo (namjerno) pomjesali sa nekim drugim operaterom
Inace otkako su prekinuli svaku marketinsku saradnju sa bht-om a poceli svakodnevno prodavati po citavu stranicu Mtel-u, avaz nije relevantan da objektivno pise o telekom operaterima..
Inace otkako su prekinuli svaku marketinsku saradnju sa bht-om a poceli svakodnevno prodavati po citavu stranicu Mtel-u, avaz nije relevantan da objektivno pise o telekom operaterima..
-
otsam
#6717 Re: BHTelecom All About
evo dođe mi poruka na mobitel ako se prebacim na pretplatu za mobitel do 30.04. dobijam neke pogodnosti kao duplo više svega... zna li neko nešto o ovoj akciji
- Tiger 033
#6718 Re: BHTelecom All About
Ne treba meni D.Avaz da bi skonto ko je najskuplji,matematika sve govorineki wrote:bh telecom nudi usluge pretplate na ulici![]()
![]()
LOL- 10/512 -25,74KM
HS- 4/512 - 15KM
Telemach- 6/512 -22KM
i ovi sto idu "prvi" BHtelekom 4/383 -30KM
Cjene sa PDV-om
-
kakaljin
#6719 Re: BHTelecom All About
Tiger 033 wrote:Ne treba meni D.Avaz da bi skonto ko je najskuplji,matematika sve govorineki wrote:bh telecom nudi usluge pretplate na ulici![]()
![]()
LOL- 10/512 -25,74KM
HS- 4/512 - 15KM
Telemach- 6/512 -22KM
Cjene sa PDV-om
Treba prvo pogledati pokrivenost sviju pa tek onda da se uporedjuje.
Ako imas mogucnost sva 4 provajdera onda izaberi koji ti najbolje odgovara, vecina nema mogucnost da bira provajdere pa tako da se ne moze porediti.
-
neki
#6720 Re: BHTelecom All About
Na lol dodaj 10 KM, na hs 12 KM, na Telemach 15 KM za koristenje infrastrukture.Tiger 033 wrote:Ne treba meni D.Avaz da bi skonto ko je najskuplji,matematika sve govorineki wrote:bh telecom nudi usluge pretplate na ulici![]()
![]()
LOL- 10/512 -25,74KM
HS- 4/512 - 15KM
Telemach- 6/512 -22KM
Cjene sa PDV-om
Mada to nema nikakve veze sa tendencioznim clankom
-
neki
#6721 Re: BHTelecom All About
^^
Da je onda upotpunimo do kraja
nije napisao ni da nude najstabilniju net uslugu...cak i kad se asfaltira put prema Skenderu
Da je onda upotpunimo do kraja
nije napisao ni da nude najstabilniju net uslugu...cak i kad se asfaltira put prema Skenderu
- alibegoa
#6722 Re: BHTelecom All About
Nikakvih problema nema ni sa mojom tv ni sa GSM-om (jest da moja tv ima malo dobrih kanala)
- mr.torture
#6723 Re: BHTelecom All About
Proradio i wireless i comp se sam konektovao nakon najobicnijeg reboot-anja modema... 
Edit: Skontah do cega je moglo biti. Jedino sto sam uradio prije reboota je bilo da sam nanovo unio password u net postavkama. Ocigledno su ga bili pogresno unijeli pa sam zato morao otvarati dijalog na compu kad se hocu konektovati.
Nije bilo do ovog ocigledno. Ostalo je na "on-demand" a evo konetuje se sam od sebe.Dendrlix wrote:Na connection trigger bi trebala biti opcija "always on".
Edit: Skontah do cega je moglo biti. Jedino sto sam uradio prije reboota je bilo da sam nanovo unio password u net postavkama. Ocigledno su ga bili pogresno unijeli pa sam zato morao otvarati dijalog na compu kad se hocu konektovati.
- mr.torture
#6724 Re: BHTelecom All About
Da dodam da nemam nikakvih problema ni sa tv-om ni sa kvalitetom tel. linije, ni sa netom, za ova dva dana koliko koristim uslugu!alibegoa wrote:Nikakvih problema nema ni sa mojom tv ni sa GSM-om (jest da moja tv ima malo dobrih kanala)
Haha, sad ce salva napada...
- Halcyon
#6725 Re: BHTelecom All About
Kad vidim da Avaz piše o Telekomu sve mi bude jasno. Ni Telekomovo maslo nije za Ramazana, ta činjenica stoji itekako, ali Avaz redovno piše tekstove protiv ove kompanije tako da me ovo uopšte ne iznenađuje.
Što se usluge tiče, imam postpaid i prepaid priključak na BH Mobile + BIHnet ADSL i do sada nisam imao nekih većih problema sa uslugama.
Što se usluge tiče, imam postpaid i prepaid priključak na BH Mobile + BIHnet ADSL i do sada nisam imao nekih većih problema sa uslugama.