Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
seln

#6701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Pedja Kojovic wrote:komeba

Odnos SDP-a prema Nasoj stranci se tesko moze nazvati "dzihad".
Radi se jednostavno o njihovoj politickoj odluci da smo im najveca prijetnja i da nas je zbog toga potrebno
staviti pod potpunu medijsku blokadu, koja i dan danas traje.
O tome kako se sprovodi medijska blokada sam pisao izmedju ostalog u postu koji opisuje
susret politickih i medijskih licnosti u jednoj sarajevskoj kafani.

p.k.
Pedja, bez zanjerke, ali mislim da laskate sami sebi. Najveca prijetnja?
Valjda zbog onih 1,17% osvojenih glasova?
I bas vas stavili pod blokadu? :-)
Pa nisu svi mediji pod uticajem SDP-a.
Imas TV1, slobodnu herceg-bosnu, vijesti.ba....
svi oni bi SDP rado vidjeli mrtvog.
Drze li vas i oni pod blokadom?
Pedja Kojovic

#6702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

sein

SDP nam je prisio pridjev "najveca".
Naravno da bi bilo arogantno da smo sami sebe time nagradili.
Prio tome, mi uopste ne razmisljamo tako ni o sebi ni o SDP-u.
Ja sam nebrojeno puta ponavljao da smo mi, sudeci po programima, vrlo bliske stranke koje treba da saradjuju.
(Kada SDP pocne da radi ono sto proklamuje ja vjerujem da ce tako i biti).

Tacno je da nisu svi mediji pod kontrolom SDP-a nego samo FTV, Oslobodjenje, najpopularniji portali, itd.

Ostali mediji, od kojih ste vi nabrojali neke, su pod kontrolom drugih stranaka.

p.k.
Alfons Kauders

#6703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

Sorry Pedja ali ne mogu se sloziti da je NS bas bila u potpunoj medijskoj blokadi. Cak stavise, NS je uvijek imala dosta pojedinaca u javnom zivotu, a neki mediji poput Dana (prije prodaje) su joj bili naklonjeni.

Naravno da su skoro svi mediji pod stranackom kontrolom, ali valja imati na umu da ni druge male ili nove stranke nisu prolazile bolje, uz izuzetak SBB-a naravno. Cak bi se usudio reci da je NS prosla bolje od vecine malih stranaka.

Kao sto smo vec bezbroj puta prozvakali na ovoj temi, NS moze odraditi dosta na promociji i bez prostora u mainstream medijima, jer vecinom cilja mladju raju, mahom iz urbanih sredina - a takvi puno vise vremena provode gledajuci FB nego FTV.

A sto se tice dzihada, svi se mozemo sloziti da su se NS i SDP bezveze klale pred izbore, sto nije odgovaralo nijednoj stranci, ali NS je naravno izvukla deblji kraj. Dodatni problem je sto je NS time privukla dosta "razocaranih" SDP-ovaca, koji su joj se priklonili cisto zato jer su furali svoj licni dzihad protiv SDP-a, a ne radi politickih uvjerenja - evo sad su se razocarali i u NS.
SprecoM

#6704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by SprecoM »

Peđa, ako bi NS sutra (samostalno) trebala formirati Vijeće ministara - možete li (odmah) izbaciti spisak (imena molim)!?
Pitanje shvati ozbiljno (nije nikakva provokacija).
Je li ovo to?
Image
Last edited by SprecoM on 13/02/2012 18:13, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#6705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Peđa,

A šta je bila ona akcija omladinaca NS "država za Fahru" nego džihad protiv SDP-a?
Banksy

#6706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

ZDRAVKO KRSMANOVIĆ:
Otkad sam potpisao sporazum sa Našom strankom nastali su veliki problemi na svim stranama. Po prvi put se počela razotkrivati ... bošnjačka socijaldemokratija.
Lažna demokratija i multietičnost u rukovodstvima stranaka sa tzv. podobnim Srbima, kao što su Miro Lazović ... stvarala je međunarodnoj zajednici privid socijaldemokratskih lijevih partija, a u principu su bile na granici nacisocializma da ne upotrijebim težu riječ.
To je nešto što je pokazalo da je najveći problem u BiH njena ljevica.
Pedja Kojovic

#6707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

ultima palabra

Zaista ne znam o kojoj akciji govorite.
Pojasnite pa cu vam probati odgovoriti.

p.k.
Pedja Kojovic

#6708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Sprecom

Sasvim sigurno da ovaj izbor koji ste predstavili to nije, ali mozete biti sigurni da bismo
imali vrlo adekvatne kandidate od kojih bi neki bili clanovi NS-a, a neki ne.

p.k.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Chmoljo »

Banksy wrote:

ZDRAVKO KRSMANOVIĆ:
Otkad sam potpisao sporazum sa Našom strankom nastali su veliki problemi na svim stranama. Po prvi put se počela razotkrivati ... bošnjačka socijaldemokratija.
Lažna demokratija i multietičnost u rukovodstvima stranaka sa tzv. podobnim Srbima, kao što su Miro Lazović ... stvarala je međunarodnoj zajednici privid socijaldemokratskih lijevih partija, a u principu su bile na granici nacisocializma da ne upotrijebim težu riječ.
a prava socijaldemokratija je ona Zdravkova, kada mu članovi GO stavljaju Ratkove slike i citiraju Njegoša, poslije odvođenja đenerala u Haag :D
Banksy

#6710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:
Tacno je da nisu svi mediji pod kontrolom SDP-a nego samo FTV, Oslobodjenje, najpopularniji portali, itd.
Oslobođenje je pod kontrolom SDA, ima par godina. Zna svako ko ih čita.
Banksy

#6711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
Banksy wrote:

ZDRAVKO KRSMANOVIĆ:
a prava socijaldemokratija je ona Zdravkova, kada mu članovi GO stavljaju Ratkove slike i citiraju Njegoša, poslije odvođenja đenerala u Haag :D
Ah, pa naraFno :D nakon ''oslobođenja Foče od neprijatelja '' ...
edit: nikako da nađem tačan citat ...
ultima_palabra

#6712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Pedja Kojovic wrote:ultima palabra

p.k.
http://** No links **.ba/front/sdp-ova-drzava-za-fahru
D.E.P.O. je sajt.
klixober

#6713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by klixober »

Pedja Kojovic wrote:komeba

Odnos SDP-a prema Nasoj stranci se tesko moze nazvati "dzihad".
Radi se jednostavno o njihovoj politickoj odluci da smo im najveca prijetnja i da nas je zbog toga potrebno
staviti pod potpunu medijsku blokadu, koja i dan danas traje.
O tome kako se sprovodi medijska blokada sam pisao izmedju ostalog u postu koji opisuje
susret politickih i medijskih licnosti u jednoj sarajevskoj kafani.

p.k.
Pedja, nisam rekao odnos SDP-a prema NS već NS prema SDP-u, i to se ne odnosi na sadašnje stanje već predizborno. Također, tu ne ubrajam svakog pojedinca iz stranke, nego generalnu atmosferu medija naklonjenih NS u to predizborno vrijeme.

I da se nadovežem odmah na idući post o stranačkim medijima...NS je u predizborno vrijeme imala apsolutno otvorenu podršku nekada glavnog lista u državi, BH DANA. Ta je "podrška", u suštini obična pljuvačina, bila jadnija nego što je ikad bila "podrška" FTV-a ili nekog drugog medija, SDP-u, zato što je mjesecima pred izbore opozicioni SDP stršio sa naslovnice u negativnom kontekstu i "aferama" umjesto tadašnjih vlastodržaca.

Danas je portal radiosarajevo NS-medij, a razni članovi i prikriveni članovi, pišu i za druge medije.

Uz to još imate na raspolaganju čitav niz drugih stranačkih i interesnih televizija, novina, portala, koji će jedva dočekati da bilo šta vaše objave zbog svojih privatnih sukoba sa SDP-om.

Meni to ne smeta, svakako se informišem iz milijardu izvora da bih o nečemu imao mišljenje, a ovo sve navodim zbog priče o navodnoj medijskoj blokadi kojoj ste (bili) izloženi, što jednostavno nije tačno.

p.s. Oni protesti omladine NS pred SDP-ovom zgradom su klasičan primjer "džihada" kojeg sam spomenuo. Ima toga još mnogo, iznerviram se kad se sjetim i neću sad da postavljam iz arhive, samo može prepirkom završiti. :D (Taman su zakopane ratne sjekire)

U postizbornom vremenu to već izgleda dosta bolje, ozbiljnije, i nadam se da opet nećete uprskati krivim procjenama kao pred prošle izbore.
Bosnolog

#6714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Bosnolog »

Banksy wrote:

ZDRAVKO KRSMANOVIĆ:

Ovaj cetnicki dirigent ima pokrete ruku i glave ali i rijecnik slican fireru samo mu fali malo brkova ispod nosa,..... :oops:
nemam_ideje

#6715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nemam_ideje »

ultima_palabra wrote:
Pedja Kojovic wrote:ultima palabra

p.k.
[url]http://**%20No%20links%20**.ba/front/sdp-ova-drzava-za-fahru[/url]
D.E.P.O. je sajt.
Mladi aktivisti Naše stranke danas su protestnom šutnjom i transparentima postavljenim ispred zgrade SDP-a u Sarajevu pokazali svoj stav prema određenim bh političkim strujama.
Uz parole, otišli ste u desno, nešto smrdi na ljevici, država za FahrA.

Također je NS debelo pogriješila forsirajući tu neku priču o "trećem putu" a onda istu potvrdila koalicijom sa Krsmanovićem u Foči.

Pored toga, baš na ovom forumu, bilo je par agresivnih pristalica NS koji su sasvim sigurno uspjeli da rastjeraju solidan broj mogućih/neodlučnih glasača.

Također niste uradili, barem ne koliko sam upratio, "reviziju" izbornog neusjeha da ne kažem fijaska. Bajić je otišao i to je bilo to otprilike što se tiče prošlih opštih izbora.

Agresivni napadi na SDP preko "Dana", ovakvim akcijama podmlatka NS-a, vrlo agresivnim forumašima na sa-x, pokušajem da se ide tim nekim trećim putem, mlakim odnosom prema "novoj političkoj realnosti u BiH", koalicijom sa Krsmanovićem, kao što neko primjeti bivšim SDP-ovcima koji se bore protiv SDP-a a ne za NS i sveukupno vrlo lošom izbornom kampanjom ste došli tu gdje jeste a vjerujem da je moglo mnogo bolje.

Imati nešto tipa ovoga na stranici NS-a je salto mortale u Federaciji.
Prihvata se činjenica da su u posljednjih 20 godina u Bosni i Hercegovini stvoreni novi politički realiteti, ali odbacuje imperativ tih realiteta da bi se oslobodio prostor, tj. energija za razvoj društva i kreativnu evoluciju. Naša Stranka je profilirana kao građanska stranka i nedvosmisleno je opredijeljena za građansku državu, ali uvažava aktuelni realitet u Bosni i Hercegovini.
Prosječan građanin će ovo razumjeti kao prihvatanje genocida kao "sasvim normalno dešavanje" uz neko uvijeno objašnjenje kontemplacije kretanja sub-atoma u kvantnoj fizici. Nit smrdi, nit miriše, svuda bi, sa svima a zapravo nigdje prispjeli. Izbori su to dokazali.
Realizacija Trećeg puta podrazumjeva okrupnjavanje na političkoj i društvenoj sceni u Bosni i Hercegovini.Atomizirani politički subjekti i disperzija glasova na izborima idu na ruku etabliranim strankama. Da bi se to prevladalo Naša Stranka će inicirati proces ujedinjavanja stranaka iste ili slične ideološke orjentacije i sličnih programa, odnosno stvaranje političkog saveza sa strankama, organizacijama i društvenim grupama koje prihvataju ideju trećeg puta za Bosnu i Hercegovinu.
Onda izbor padne na Krsmanovića. Katastrofa.

Morate mnogo toga da promijenite inače vam sasvim sigurno nema značajnijeg napretka na BiH političkoj sceni.

Pozdrav
Pedja Kojovic

#6716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

alfons kauders

Tacno je da smo u periodu osnivanja i neposredno nakon toga imali izvjesnu podrsku magazina "Dani".
On a je bila bazirana na licnoj, prijateljskoj, a ne na ideoloskoj osnovi.
Tacno je isto tako da se nakon naseg napada na politiku i poteze g.Harisa SIlajdzica i medije pod njegovom kontrolom
ta podrska pretvorila u otvoreno neprijateljstvo.

Ja sam u pocetku "kukao" zbog te blokade ali i zbog nivoa novinarske profesije ovdje.
Nakon nekog vremena, jednim dijelom i na osnovu diskusija vodjenih ovdje, sam prihvatio da je stanje takvo kakvo je i da se moramo okrenuti medijima koji se ne mogu ili se tesko mogu kontrolisati. Srecom, ta odluka, donesena iz nuzde, se na neki nacin pokazala dobrom jer je nas oslobodila potrebe da svoje stavove formulisemo na nacin koji je prihvatljiv za medije u kojima smo ih zeljeli objaviti. (Kad napadamo SDP ili SDA objavi nas Avaza, a Oslobodjenje kad napadamo SBB ili SDA, ali ne previse).

Ja moram priznati da nisam, u potpunosti, bio svjestan u sta se upustam kada sam otvorio ovu temu ili svoj blog ali danas sasvim sigurno mogu reci da mi je jako drago. Kad se zanemare uobicajene lose pojave u diskusijama u kojima su ucesnici, osim mene, anonimni, mislim da su se na ovoj temi vodile vrlo dobre, ozbiljne i vazne diskusije o politici. Ne zeleci da ureknem dosadasnju praksu, rekao bih da je nivo diskusije na ovoj temi bio na visem nivou nego na drugim, a slicnim, forumskim temama.

Sukob sa SDP-om je dugo bio predmet zive diskusije na ovom i drugim temama i mislim je sto se tice kronologije i stvarnih uzroka tog sukoba sve receno. Mi bismo po onome sto nam pise u programima trebali biti vrlo bliske stranke.
Mozda je sukob jednim djelom isprovociran licnim "animozitetima" ili potezima koji su dozivljeni licno. (moje otvoreno pismo Lagumdziji u Danima zbog kojeg se ni dan danas ne pozdravljamo iako se znamo barem 25 godina, cinjenicom da su Bojan i DIno bili clanovi SDP-a, itd. U aktuelnom trenutku je zanimljivo da su Andjelic i Suljagic imali zadatak da mi odgovore i brane Lagumdziju).

Da skratim...
Mi smo bezbroj do sada ukazali vrlo precizno da odgovornost za sadasnje katastrofalno stanje u zemlji ide na teret stranaka koje su na ili u vlasti vec 20 godina, a ne na pleca SDP-a.
Takodje, bezbroj puta sam u intervjuima rekao da je SDP po svom programu nama najbliza stranka i da bi, s obzirom na svoju velicinu, trebala predvoditi pro gradjansku i pro evropsku koaliciju u BiH. ( I formalno i neformalno smo ih pozivali da preuzmu liderstvo).

Smatrali smo, i to smo i rekli, da je ulazak u koaliciju sa SDA i drugim ideoloski nekompatibilnim strankama s prakticne strane razumljiv, ali moralno tesko odbranjiv potez (Bio bi odbranjiv kada bu ubrzano i doslovno sprovodili platformski dogovor).

Ocekivati od nas da se suzdrzimo od kritike onih poteza SDP-a koje smatramo losim, a zarad programske bliskosti, je iluzorno. ALi je isto tako iluzorno ocekivati da cemo ih napadati argumentima drugih stranaka iz opozicije (SBB< SBiH, BOSS) ili dovoditi u pitanje njihovo pravo da formiraju vlast. Kao sto rekoh u nedavnom intervju za neke novine, sve cemo uciniti da izbacimo SDA iz vlasti ali nista necemo uciniti da dovedemo na vlast SBB ili SBiH.

Nasa stranka se u medjuvremenu profilirala u socijalno liberalnu stranku i migracije clanstva su se smirile.
Licni, emitivni, animoziteti su, nadam se, stvar proslosti.
Nase razlike u vidjenju problema i njihovih rjesenja su velike ali sam siguran da bi se mogao prevazici.
Jedini problem ostaje nase nepristajanje na socijaldemokratiju Marinovog, Damirovog ili Hamdijinog tipa i populisticke poteze koji u krajnjoj instanci urusavaju institucije drzave BiH.(Behmenove zabrane posjete "Dobrovoljackoj" ili zakljucak o osumnjicenima u Hadzicima, na primjer).

O tome sam vec pisao, sumirajuci nas/svoj proslogodisnji rad, ali svako ko iole prati politicka zbivanja zna kako smo reagovali u kljucnim trenutcima formiranja Doma naroda FBiH kao i sve bitne odluke u SKS.

p.k.
Pedja Kojovic

#6717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Ako moze jedan post kao odgovor na vise pitanja...

I danas mislim da je koalicija sa Krsmanovicem bila dobra, ali ocigledno prehrabra odluka.
Mi smo sa Krsmanovicem potpisali platformu o pitanjima o kojima se slazemo i ona je sadrzavala principe o odnosu prema ratnim zlocinima i zlocincima pa do kriterija za jacanje nadleznosti na drzavnom nivou.

Sto se tice ovog "dzihada" nasih mladih...
To je dio predizborne kampanje koji je, koliko se sjecam, izveden u momentu kada se cinilo da ce SDP ici u koaliciju sa SBB-om. SDP, kao sto znamo, nije usao u koaliciju s tom nego sa slicnim i gorim strankama.

Iako nas to toliko ne zanima, jer smo u principu liberalna partija sa socijalnim senzibilitetom i ideoloski pripadamo lijevom centru, tesko je danas odbraniti tvrdnju da je BiH ljevica u dobrom stanju.

Cak i u stvarima koje se u programu SDP-a predstavljaju kao fundamentalni principi u praksi dolazi do odstupanja.
(Etnicki i spolni sastav vlada na cijem su celu, recimo)

Na kraju krajeva, SDP je posljednja partija za koju bih pomislio da ce pruzati otpor nasoj inicijativi o ukidanju diskriminacije protiv Ostalih. Ali stvarnost je neporeciva.

Kada i ako jednog dana dodjemo u situaciju da su ideoloske razlike izmedju SDP-a i Nase stranke glavna medijska i javna tema, ja cu smatrati da je nasa zemlja izasla iz "istorijskog gliba" i izbjegla tragicnu sudbinu koju su joj nacionalisticke stranke namjenile.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Malo cudno, narocito za BH politicku scenu. Imate sta reci, ponuditi... bujrum :D

Press konferencija povodom objavljivanja poziva kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore 2012.godine

Pozivamo Vas da prisustvujete press konferenciji Naše stranke koja će se održati u srijedu, 15.02.2012. godine u 11:00 sati, u ulici Jezero br.8, Sarajevo.

Naša stranka zvanično objavljuje poziv svim zainteresovanim kandidatkinjama i kandidatima da se pridruže svojom prijavom za učešće na lokalnim izborima u oktobru 2012. godine. Naša stranka je prva stranka u Bosni i Hercegovini koja poziv za učešće otvara za sve kandidate i kandidatkinje, najavljuje transparentan proces odabira u kojem će kvalitet kandidata i kandidatkinja provjeravati Kadrovska komisija Naše stranke, a ključnu riječ u definisanju finalinih kandidatskih lista za izbore imaće lokalni opštinski odbori.

O ovom jedinstvenom procesu izbora kandidata i kandidatkinja, te pripremama za lokalne izbore u 2012.g govoriće:

• Dino Mustafić, predsjednik Izbornog štaba Naše stranke,

• Lejla Somun-Krupalija, predsjednica Kadrovske komisije Naše stranke

Molimo da Vaš dolazak potvrdite na sljedeću e-mail adresu:

[email protected]
klixober

#6719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by klixober »

-LIBERO- wrote:Malo cudno, narocito za BH politicku scenu. Imate sta reci, ponuditi... bujrum :D
Koji si na listi? :D
ultima_palabra

#6720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Nemoj se naljutiti, Peđa... inače vrlo blagonaklono gledam na NS, glasao za vas na kantonalnom nivou, ali protestvovanje mladih jedne stranke pred sjedištem druge zbog nekih nagađanja o koaliciji sa trećom... to je po meni jedan od najglupljih političkih akcija koje sam vidio :-) To je poslalo poruku biračima da NS uopšte nije stranka koja ima svoju politiku i viziju, nego da je neki alternativni SDP ili anti-SDP.

Ubuduće trebate medijske akcije pažljivo planirati, pogotovo u predizbornom periodu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

komeba wrote:
-LIBERO- wrote:Malo cudno, narocito za BH politicku scenu. Imate sta reci, ponuditi... bujrum :D
NeJma me na listi ;-)
klixober

#6722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by klixober »

-LIBERO- wrote:
komeba wrote:
NeJma me na listi ;-)
Pa do kad ćemo mi hajvani piskarati iz uvjerenja bez broja na listi? :D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#6723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Ja i ti nismo tema, samim tim sto nismo jedni od ovih angazovanih :D . Ima ovdje uvazeni angazovani :D clan foruma i ove stranke, pa ga pustimo da odgovara .
A mi ostali mozemo da "piskaramo" i diskutujemo, neki iz uvjerenja ;-) ,a neki iz interesa..jer sve je to politika.

(u iscekivanju Pedje :D )
klixober

#6724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by klixober »

Pedja Kojovic wrote:alfons kauders

Tacno je da smo u periodu osnivanja i neposredno nakon toga imali izvjesnu podrsku magazina "Dani".
On a je bila bazirana na licnoj, prijateljskoj, a ne na ideoloskoj osnovi.
Zašto misliš da je sa drugima drugačije? (npr. Oslobođenje i SDP)

Čovjek koji ima šta da kaže, danas to i može, i to tako da ga svi čuju. Nevjerovatno kako su naši političari neinventivni. U Egiptu se revolucija dizala twitterom, a vi, političari i stranke, ga uopšte ne koristite (sa facebookom je druga priča).

Čudi me Peđa ako stvarno vjeruješ u nekakvu medijsku blokadu, da to što vas ne objavi neki list, portal, tv/radio stanica, bivate ograničeni u komunikaciji sa potencijalnim biračima. Čudi, jer si izabrao ovaj odličan način komunikacije na sa-x forumu...

A sa-x forum, ne naslovnica portala već konkretno forum, je, usuđujem se reći, najuticajniji medij u ovom dijelu države gdje (nažalost sada samo tu) imate ogromnu većinu biračkog i potencijalnog biračkog tijela. Ovo ti je najbolji lakmus papir za političke ideje, ona inicijalna kapisla javnog mnijenja i političkih trendova. :D Ovdje svi novinari, urednici, pa i svi političari sa internet konekcijom, a najviše birači, dolaze po mišljenje ili sami anonimno (neki i javno, ti npr.) pišu svoje.

Neke "velike" stvari sa ozbiljnim implikacijama na naš politički mikrosvijet su direktno pokrenute sa ovog foruma (ako ikada bude pisana monografija sa-x foruma, imao bih štošta reći :D ), a indirektni uticaj u kreiranju javnog mnijenja je ogroman, nemjerljiv.

Elem, da ne mistifikujem snagu sa-x foruma...Jasno da nije svemoguć i uticaj mu je uglavnom ograničen na područja gdje živi 95% vaših trenutnih glasača. Također, bude uvijek hrpa idiota, plaćenika, trollova, antistranačkih džihadista i čega sve ne, pa i diskusija kvalitetom oscilira...međutim, ono što se iscijedi i filtrira na kraju će otprilike biti i percepcija javnog mnijenja...na području koje sam spomenuo.

Šta ti želim reći, kakvu potuku upuriti...

Forumanje ne može instant polučiti rezultate - deset godina šiljimo za SDP da bi dogurao do zadnjeg izbornog rezultata, protiv SBiH da "doguraju" gdje jesu, Džeko će biti igrač utakmice na goal.com i da uđe u 90. minuti, zabivši tri autogola, a Aguero "flop" utakmice i da zabije hattrick. Ako Dijamantu ne dodaje...

Sve je u tvojim rukama. Pridobiješ li gro foruma za političke ideje, na duže staze si pridobio i javnost. Do sada si sakupio dobre simpatije što je daleko ozbiljniji kapital za budućnost od svakodnevne propagande iz medija koje prozivaš za bojkot. Svakako svi oni, mediji i birači, prije ili kasnije, svrate na forum. Prepoznaj priliku. :sax:
Ice32

#6725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ice32 »

Samo da pohvalim i podrzim diskusiju jednog tako vaznog clana Nase stranke sa javnoscu, i naravno neumorno odgovaranje na sve postove.
Locked