iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
azdralovic

#6701 iPhone - All about

Post by azdralovic »

Danas pitao u univerzalno za ovaj factory unlock iphonea i kazu zavisi cijena od toga iz koje je drzave telefon... Ako sam dobro razumio od 20 do 120 ojira moze biti... Uglavnom dao sam imei pa ce mi javiti sta se moze uraditi i za koliko

Sent from my iPad using Tapatalk HD
azdralovic

#6702 iPhone - All about

Post by azdralovic »

Dupli bem ti tridzi

shalla

#6703 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

azdralovic wrote:Danas pitao u univerzalno za ovaj factory unlock iphonea i kazu zavisi cijena od toga iz koje je drzave telefon... Ako sam dobro razumio od 20 do 120 ojira moze biti... Uglavnom dao sam imei pa ce mi javiti sta se moze uraditi i za koliko

Ja bih bježao od univerzalno ko đavo od krsta (govorim ovo poučen svim postovima koje sam ovdje pročitao kako su ljudima skršili iphone sa 06.15 bb-om)...
Saka

#6704 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Jbg, to je bio jedini nacin da se otključa. Evo sad mogu popraviti, tj. downgradeati BB.
lozze

#6705 iPhone - All about

Post by lozze »

azdralovic wrote:Danas pitao u univerzalno za ovaj factory unlock iphonea i kazu zavisi cijena od toga iz koje je drzave telefon... Ako sam dobro razumio od 20 do 120 ojira moze biti... Uglavnom dao sam imei pa ce mi javiti sta se moze uraditi i za koliko

posalji mi na PP scoj IMEI telefona i ja cu ti ofmah reci koja ti je mreza
vivax

#6706 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Da ne zna ko, imaju li kakve ofline karte, ali da imaju i satelitski prikaz.
Chuckie

#6707 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Cardiograph app besplatan. - izmjerite vaš puls.

http://itunes.apple.com/us/app/cardiogr ... 79429?mt=8
almirr_51

#6708 Re: iPhone - All about

Post by almirr_51 »

nakon reinstalacije windows sistema na pc-usam brisao i itunes i sad traži sinhronizaciju nowu i želi da briše swe fajlowe, a mukotrpan mi je posao da ponowo prbacujem swe i tako dalje, postoji li način da se izbjegne brisanje fajlowa ?
i da li briše samo muziku i wideo ili još slike i aplikacije ?

(zanemarite W )
febo_acm

#6709 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

To je zato što koristiš W umjesto V :D
vivax

#6710 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

almirr_51 wrote:nakon reinstalacije windows sistema na pc-usam brisao i itunes i sad traži sinhronizaciju nowu i želi da briše swe fajlowe, a mukotrpan mi je posao da ponowo prbacujem swe i tako dalje, postoji li način da se izbjegne brisanje fajlowa ?

(zanemarite W )
Ma ne znam sto koristite taj iTunes, al eto. Pa trebao si ranije sve sacuvati u jednom folderu..Ili to uradi sad .I uvijek drzati u jednom folderu stvari sa telefona, kad on radi sinhronizaciju da samo povlaci fajlove iz tog foldera.
vivax

#6711 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

almirr_51 wrote:nakon reinstalacije windows sistema na pc-usam brisao i itunes i sad traži sinhronizaciju nowu i želi da briše swe fajlowe, a mukotrpan mi je posao da ponowo prbacujem swe i tako dalje, postoji li način da se izbjegne brisanje fajlowa ?

(zanemarite W )
Ma ne znam sto koristite taj iTunes, al eto. Pa trebao si ranije sve sacuvati u jednom folderu..Ili to uradi sad .I uvijek drzati u jednom folderu stvari sa telefona, kad on radi sinhronizaciju da samo povlaci fajlove iz tog foldera.
amidzazeher

#6712 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

(zanemarite W )
Izbrisat ce slike, muziku i video.
Informacije( kontakte, kalendar....) bi trebao da prenese sa telefona, ali prvo sto moras da uradis jeste da napravis auktorizaciju iTunes konto-a na PC-u jer ti je sistem "novi"
Aplikacije takodje trebao bi da prenese nazad na komp, ali ja mislim da bi to sve trebao iTunes da te pita prilikom prve sinhronizacije iPhonea.
electric

#6713 Re: iPhone - All about

Post by electric »

da li postoji mogucnost gledanja tv na iphoneu 3gs i ako moze sta mi sve treba??
Chuckie

#6714 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ukucaj na guglu moja tv iOS.

Sent from my iPhone using Tapatalk
azdralovic

#6715 iPhone - All about

Post by azdralovic »

lozze wrote:

Evo dobio sam vec i odgovor... Veli telenor sveCka 120 eura otkljucavanje... Ja rece hvala puno prijatno XD

lozze

#6716 iPhone - All about

Post by lozze »

azdralovic wrote:
lozze wrote:

Evo dobio sam vec i odgovor... Veli telenor sveCka 120 eura otkljucavanje... Ja rece hvala puno prijatno XD

skupo je stvarno. Moj trlefon je zakljucan na AT&T mrezu USA i traze 80 eura, pa mi skupo, nadam se da ce pojeftiniti

lozze

#6717 iPhone - All about

Post by lozze »

azdralovic wrote:
lozze wrote:

skupo je stvarno. Moj trlefon je zakljucan na AT&T mrezu USA i traze 80 eura, pa mi skupo, nadam se da ce pojeftiniti

Vertig0

#6718 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ako ste ga dobili za male pare onda se mozda i isplati platiti tih 100tinjak eura. Ako nista uvijek ga mozes i prodati skuplje :D
hordash

#6719 Re: iPhone - All about

Post by hordash »

Rodjak mi ima 3gs sa 5.1.1 ios-om. U zadnje vrijeme mu se poceo gasiti cesto i on ga je palio drzeci one obje tipke. Medjutim, evo vec dva dana ga ne moze upalit. Pokusali smo restore preko itunesa ali izbacuje neki eror 3914. Sta se moze uraditi?

Edit: Zaboravih napisat da kad se "upali" na displeju stoji ova slika: http://cdn.blogsdna.com/wp-content/uplo ... -Mode2.jpg
Kad ga prikacim na itunes kaze da je u recovery modu.
Last edited by hordash on 23/06/2012 00:21, edited 1 time in total.
azdralovic

#6720 iPhone - All about

Post by azdralovic »

Vertig0 wrote:Ako ste ga dobili za male pare onda se mozda i isplati platiti tih 100tinjak eura. Ako nista uvijek ga mozes i prodati skuplje :D
Nekako sam i tom smjeru i ja razmisljao, jer meni licno gevey i nije neka prepreka... Uzeo bi ga opet ako bi bilo povoljno :) ali kontam skoro da ga mijenjam pa reko jednostavnije je samo da ga predam a ne da ljudima objasnjavam, e znate sada 112 pa ejrplejn mod i onda cuvajte fige da uspije XD

Ali eto vidjet cemo, trenutno sam u ozbiljnoj vezi sa 240 km pa mi se ne rastaje od njih :D

vivax

#6721 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

hordash wrote:Rodjak mi ima 3gs sa 5.1.1 ios-om. U zadnje vrijeme mu se poceo gasiti cesto i on ga je palio drzeci one obje tipke. Medjutim, evo vec dva dana ga ne moze upalit. Pokusali smo restore preko itunesa ali izbacuje neki eror 3914. Sta se moze uraditi?

Edit: Zaboravih napisat da kad se "upali" na displeju stoji ova slika: http://cdn.blogsdna.com/wp-content/uplo ... -Mode2.jpg
Kad ga prikacim na itunes kaze da je u recovery modu.
Imas na youtube-u upustvo kako da ga vratis u normalu. Ja mislim (koliko se sjecam) da je dovoljno samo odraditi ovaj dfu.. i da ce se vratiti u normalu..Ali potrazi na youtube-u ima 1000 %...
Chuckie

#6722 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Moj novi look.

Image

Last edited by Chuckie on 26/06/2012 17:44, edited 1 time in total.
Vertig0

#6723 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ne znam, ali meni je nekako default tema najljepsa :D
iSwagga

#6724 iPhone - All about

Post by iSwagga »

Vertig0 wrote:Ne znam, ali meni je nekako default tema najljepsa :D
isti sam ti.. Ne volim teme da ga jebes..
Chuckie

#6725 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Eto ukusi su razliciti, ja ne mogu na default temi provest dan.

Post Reply