Sve ja kontam i slazem se, ALI izgleda ocigledno preskaces dio da niko od tih u passatima i stojadinima itd nije kaznjen, a da nije pocinio prekrsaj i da je selektivno i kampanjsko kaznjavanje od strane policije jednako krivo za stanje u kojem jesmo koliko i plitak rezon po kojem je ono sto rade drugi opravdanje za ono sto radis sam tipa kad moze on mogu i ja, sto mene kaznjavas kad ne kaznjavas onog, st pises kazne u Centru a ne na A. Polju itd.Naslovnica wrote:Hajde pročitaj još 5-6 puta šta sam sve napisao, možda i uspiješ skontati...ili se samo praviš da ne razumiješ?goran16v wrote:Hoces reci da naplacuju kazne onima koji nisu pogresno parkirani i koji nisu prekoracili brzinu?Naslovnica wrote:Ne radi se ovdje o kažnjavanju nepropisnog parkiranja, nego o namicanju para za budžetlije (plata).
Čim se namire da se mogu isplatiti plate ima da ohanu, popustiće 2-3 sedmice, i opet udariti, kada bude vrijeme za novi ček od plate.
Ista situacija kao i sa radarima- radari nisu tu da spriječe kabadahije da rade to što rade (jer se većina njih izvuče, a kazne naplate bijedi u passatu kupusaru ili stojadinu) nego su radari tu da namire pare za budžetske korisnike.
Dabogda propao i ovaj sistem i ova država, i mi zajedno sa njima. Pa da se ovo fino resetuje, i sve fino iz početka.
Selektivno kažnjavanje je to što me izbija iz cipela. Slažeš li se sa mnom? Pored selektivnog kažnjavanja, stvar koja je u istoj ravni je, kao što sam već napisao, neprincipijelnost policije. Neće kažnjavati dok ne dobiju nalog. Kod nas u naselju se uredno parkiraju u parkićima, niko nikada nije napisao nikakvu kaznu, a svaki dan drotovi tuda prolaze. Valjda djeca sa Alipašina vrijede manje i ne moraju se igrati u parkićima, kao ona iz Centra? Daj neka rade svoj posao temeljito, i po zakonu, svima jednako.
Kontaš?
Mozes postovati pravila i buniti se na rad policije, mozes napraviti prekrsajl, platiti kaznu i buniti se na rad policije, ali buniti se zato sto placas kazne, a napravio si prekrsaj je fakat smijesno, a to nam je omiljeni sport!