"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
goran16v

#6701 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Naslovnica wrote:
goran16v wrote:
Naslovnica wrote:Ne radi se ovdje o kažnjavanju nepropisnog parkiranja, nego o namicanju para za budžetlije (plata).
Čim se namire da se mogu isplatiti plate ima da ohanu, popustiće 2-3 sedmice, i opet udariti, kada bude vrijeme za novi ček od plate.
Ista situacija kao i sa radarima- radari nisu tu da spriječe kabadahije da rade to što rade (jer se većina njih izvuče, a kazne naplate bijedi u passatu kupusaru ili stojadinu) nego su radari tu da namire pare za budžetske korisnike.
Dabogda propao i ovaj sistem i ova država, i mi zajedno sa njima. Pa da se ovo fino resetuje, i sve fino iz početka.
Hoces reci da naplacuju kazne onima koji nisu pogresno parkirani i koji nisu prekoracili brzinu?
Hajde pročitaj još 5-6 puta šta sam sve napisao, možda i uspiješ skontati...ili se samo praviš da ne razumiješ?
Selektivno kažnjavanje je to što me izbija iz cipela. Slažeš li se sa mnom? Pored selektivnog kažnjavanja, stvar koja je u istoj ravni je, kao što sam već napisao, neprincipijelnost policije. Neće kažnjavati dok ne dobiju nalog. Kod nas u naselju se uredno parkiraju u parkićima, niko nikada nije napisao nikakvu kaznu, a svaki dan drotovi tuda prolaze. Valjda djeca sa Alipašina vrijede manje i ne moraju se igrati u parkićima, kao ona iz Centra? Daj neka rade svoj posao temeljito, i po zakonu, svima jednako.
Kontaš?
Sve ja kontam i slazem se, ALI izgleda ocigledno preskaces dio da niko od tih u passatima i stojadinima itd nije kaznjen, a da nije pocinio prekrsaj i da je selektivno i kampanjsko kaznjavanje od strane policije jednako krivo za stanje u kojem jesmo koliko i plitak rezon po kojem je ono sto rade drugi opravdanje za ono sto radis sam tipa kad moze on mogu i ja, sto mene kaznjavas kad ne kaznjavas onog, st pises kazne u Centru a ne na A. Polju itd.
Mozes postovati pravila i buniti se na rad policije, mozes napraviti prekrsajl, platiti kaznu i buniti se na rad policije, ali buniti se zato sto placas kazne, a napravio si prekrsaj je fakat smijesno, a to nam je omiljeni sport!
ins

#6702 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ins »

@naslovnica

Uporan si sa tim da su selektivni u pisanju kazni jer nisu, evo po Marijin dvoru pisu ama bas svima, i Marutiju i BMW 5 sa zatamnjenim staklima...
kockica_kockica

#6703 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Better Man wrote:Danas iza 16:00 u Alekse Šantića na sva vozila parkirana u lijevoj traci, odnosno traci gdje vozačeva strana auta dođe do ograde policija zakačila prekršajne naloge, dok auta parkirana na desnoj strani nisu imali naloge. Znate da ta ulica prije nije imala ogradu na trotuaru i da je zimus to urađeno i sa lijeve i sa desne strane i da su auta uvijek bila parkirana na obje strane. Da li je postavljanjem te ograde lijeva strana postala zabranjena za parkiranje?

Image

Image

jesu li se ovi na trotoaru parkirali?
Ako se malo bolje zagledas, vidjeces da je na desnoj strani bilo iscrtano za parkiranje (mislim da se slabo vidi na slikama)... i na desnoj strani je to parkiranje dozvoljeno, jednosmjerna je ulica i lijeva strana je namjenjena za prolaz vozila... ova ulica u vecini slucajeva zna biti gore na vrhu tako blokirana majstorima da je jednostavno nemogu uci u nju jer auta bivaju parkirana s obje strane...

kako rece policajka... na lijevoj strani nije dozvoljeno parkiranje....

neka pisu kazne... samo tako ce nauciti majstore da gledaju gdje ostavljaju svoja auta :thumbup:
Naslovnica

#6704 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

ins wrote:@naslovnica

Uporan si sa tim da su selektivni u pisanju kazni jer nisu, evo po Marijin dvoru pisu ama bas svima, i Marutiju i BMW 5 sa zatamnjenim staklima...
Super, nadam se da će tako i nastaviti!
Do sada su bili veoma selektivni, a vi recite da lažem ako to nije istina, neću se naljutiti.
drugi_profil

#6705 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

Cuj, jos neko vrijeme ce ovdje biti nedodiljivih. Morate razumjeti i prasinare. Nekom se ne smiju zamjerati jer ima mocne prijatelje u vlasti i policiji, dok njegovu guzicu niko ne stiti i ostace bez posla za cas.
Dok imamo isprepletenu mafiju i politiku, tako ce biti.
Naslovnica

#6706 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

goran16v wrote:
Naslovnica wrote:
goran16v wrote:
Hoces reci da naplacuju kazne onima koji nisu pogresno parkirani i koji nisu prekoracili brzinu?
Hajde pročitaj još 5-6 puta šta sam sve napisao, možda i uspiješ skontati...ili se samo praviš da ne razumiješ?
Selektivno kažnjavanje je to što me izbija iz cipela. Slažeš li se sa mnom? Pored selektivnog kažnjavanja, stvar koja je u istoj ravni je, kao što sam već napisao, neprincipijelnost policije. Neće kažnjavati dok ne dobiju nalog. Kod nas u naselju se uredno parkiraju u parkićima, niko nikada nije napisao nikakvu kaznu, a svaki dan drotovi tuda prolaze. Valjda djeca sa Alipašina vrijede manje i ne moraju se igrati u parkićima, kao ona iz Centra? Daj neka rade svoj posao temeljito, i po zakonu, svima jednako.
Kontaš?
Sve ja kontam i slazem se, ALI izgleda ocigledno preskaces dio da niko od tih u passatima i stojadinima itd nije kaznjen, a da nije pocinio prekrsaj i da je selektivno i kampanjsko kaznjavanje od strane policije jednako krivo za stanje u kojem jesmo koliko i plitak rezon po kojem je ono sto rade drugi opravdanje za ono sto radis sam tipa kad moze on mogu i ja, sto mene kaznjavas kad ne kaznjavas onog, st pises kazne u Centru a ne na A. Polju itd.
Mozes postovati pravila i buniti se na rad policije, mozes napraviti prekrsajl, platiti kaznu i buniti se na rad policije, ali buniti se zato sto placas kazne, a napravio si prekrsaj je fakat smijesno, a to nam je omiljeni sport!
Ja sam u životu, za svoje preko 15 godina vozačke karijere, platio ukupno 4 kazne (dvije sam zaista bio kriv, dvije niđe veze). Prema tome, ja sam zadnji kome se neko treba obratiti ako je u pitanju kršenje zakona. Ja ne kršim zakon, niti parkiram tamo gdje bih mogao dobiti kaznu, OK? Mene niko ne kažnjava, niti na Alipašinom, niti u Centru, jer nema razloga.
Apsolutno treba da kažnjavaju i one sa stojadinima (koji naprave prekršaje), ali neka ne zaobilaze X6 od gazde lokalnog kafića (kako je to uobičajeno).
Opet kažem, SVI treba da plaćaju kazne. Ne bunim se kada stojadin bude kažnjen, nego kada STOJADIN BUDE KAŽNjEN, A X6 ili Q7 DO NJEGA OSTANE NEKAŽNJEN.
Stvar je principa.
Naslovnica

#6707 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

drugi_profil wrote:Cuj, jos neko vrijeme ce ovdje biti nedodiljivih. Morate razumjeti i prasinare. Nekom se ne smiju zamjerati jer ima mocne prijatelje u vlasti i policiji, dok njegovu guzicu niko ne stiti i ostace bez posla za cas.
Dok imamo isprepletenu mafiju i politiku, tako ce biti.
Upravo tako.
I nemojte mi govoriti da policija postupa sa svima jednako. Možda su donekle počeli, ali je do sada bio slučaj da se skuplja auta, ona od kolega i poznatih lokalnih kriminalaca i dilera na veliko ne diraju.
Better Man

#6708 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Juce je opet policija u Alekse Santica na sva auta parkirana na lijevoj strani zakacila prekrsajne naloge! Prolazio pjeske i vidim policajku kako pise i kaci za sofersajbu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
mayab

#6709 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

Image
quarterback

#6710 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

bogme stade
hopi

#6711 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hopi »

kod binga ciglane, dođe murija (vidi im se golf 5 na slici), parkiraše se i odoše do na kaficu. A pred bingom najmanje 10 auta stoji (samo što se na slici ne vide)
Image
relax11

#6712 Re: "Majstori" parkiranja

Post by relax11 »

quarterback wrote:bogme stade
Jes, al koliko je puta opalio u ovaj kombi :lol:
Chuckie

#6713 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Chuckie »

.
Better Man

#6714 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Danas opet u Alekse Šantića zakačeni prekršajni nalozi na sva auta u lijevoj traci izuzev auta sa stranim tablama. Lijepo na vrhu ulice ima znak zabrane zaustavljanja i parkiranja u lijevoj traci.
kockica_kockica

#6715 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Policajka svaki dan dolazi u ulice Alekse Santica i Mehmed bega Ljubusaka.... :thumbup:
Aleksa Santic - lijeva strana zabrana
M.b.Ljubusaka - do znaka dopusteno, nakon znaka osim jednog mjesta nije dozvoljeno
krizanje Vancasa i M.b. Ljubusaka, jucer pauk dolazio, majstor se parkirao i auta nisu mogla skretati :-)

Ali ljudi nikako da nauce citati znakove :koja:
drugi_profil

#6717 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

kakavdanakneiskustvu wrote:*** SPAM ***/fun/111258_VIDEO-Genije-montirao-zeni-balon-na-auto-da-ga-prestane-razbijati.html?cafe
link u code ako hoces da ga vidimo
kakavdanakneiskustvu

#6718 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

drugi_profil wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:*** SPAM ***/fun/111258_VIDEO-Genije-montirao-zeni-balon-na-auto-da-ga-prestane-razbijati.html?cafe
link u code ako hoces da ga vidimo

jbg,zaboravio sam gdje sam pronašao tu vijest
shandrprcSA

#6719 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »

Image
smurf

#6720 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smurf »

Je li ovo uspio pet mjesta zauzeti :-) :-)
Sephora

#6721 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sephora »

Ovom treba hitno vozacku dozvolu oduzeti !
drndalo

#6722 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Ovome treba bandu biciklista sa ostrim pedalama poslati...
Logovan

#6723 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

Žurilo mu se, inače se ne bi ovako parkirao. :oops:
holowey

#6724 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

ma to no da ga neko ne ogrebe :evil: :lol:
WildRedRose

#6725 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

koji papak !