Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
cyprus

#6701 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Sezam wrote:
cyprus wrote:Insistiranje na pregovorima... To je rješenje... Možda ono neće odmah uroditi plodom, ali u konačnici hoće... I ovo što Palestinci imaju su dobili kroz pregovore... Naravno, imaju malo, ali to ujedno kazuje i koliko je tih pregovora dosad bilo - malo...
Realno, pojma nemas.
:thumbup:
Sezam

#6702 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sezam »

cyprus wrote:
Sezam wrote:
cyprus wrote:Insistiranje na pregovorima... To je rješenje... Možda ono neće odmah uroditi plodom, ali u konačnici hoće... I ovo što Palestinci imaju su dobili kroz pregovore... Naravno, imaju malo, ali to ujedno kazuje i koliko je tih pregovora dosad bilo - malo...
Realno, pojma nemas.
:zzzz:
occupylove

#6703 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

Pravoslavni Grci ili samo Grci koji traze belaj ?
ja mislim da su to probudjeni , za Palestinu , i Izrael kao narod

hiljade ih na ulici za mir, i za mir se nekada moras se boriti drugaciije , zestoko
svjezi snimci od juce , protiv fasista .( jako dobro znate o cemu govorim )

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6704 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

okupljanja nikom neće pomoći jer sila Boga ne moli
cyprus

#6705 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

occupylove wrote:Pravoslavni Grci ili samo Grci koji traze belaj ?
ja mislim da su to probudjeni , za Palestinu , i Izrael kao narod

hiljade ih na ulici za mir, i za mir se nekada moras se boriti drugaciije , zestoko
svjezi snimci od juce , protiv fasista .( jako dobro znate o cemu govorim )

:thumbup: :thumbup: Značajan broj Grka, posebno onih ljevičarski orjentisanih snažno podupire Palestince... Bio je na Al Jazeeri prije nekoliko mjeseci ovaj dokumentarac...

A Kipar je jedna od rijetkih članica EU koja je priznala Palestinu... Takve podrške bi sigurno bilo i više u svijetu da nije budaletina poput onih iz Hamasa...
tataćusak

#6706 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tataćusak »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/izrae ... /121119029
:-? :-? :-? :-? :-?
Žalosno šta rade jadnim ljudima a ostatak svijeta :skoljka:
muhafuca

#6707 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

saradama wrote:Ja sam ovo pronasla na FB, grupa FREE PALESTINE.
E pa hajde da pokazemo sada svoju solidarnost.

LICEMJERNI SU SVI ONO KOJI GOVORE O SLOBODI, O PRAVDI, O PRAVU, KOJI GOVORE O DEMOKRACIJI AKO ŠUTE PRED TEROROM IZRAELA NAD PALESTINOM.
PRED NAŠIM OČIMA SE UBIJAJU PALESTINCI NA NJIHOVOJ ZEMLJI KAO ŽIVOTINJE, RAĐAJU SE, ODRASTAJU, ZAVRŠAVAJU ŠKOLE, ŽENE SE I UDAJU, POSTAJU OČEVI I MAJKE, STARE I UMIRU U ROVOVIMA.
NA SOPSTVENOJ OTETOJ ZEMLJI ROBOVI PRED OČIMA SVIJETA.
U OVOJ GRUPI BUDIMO LJUDI I ZABORAVIMO RAZLIKE MEĐU NAMA, BUDIMO PODRŠKA PRAVDI, SLOBODI, DEMOKRACIJI, BUDIMO PODRŠKA ŽIVOTU.
FREE PALESTINE!!!!

Petak, 23.11. u 15:00h skupljanje ispred Begove džamije.
Kolona krece u 15:15h do spomenika Ubijenoj djeci Sarajeva.
Hvala za info :thumbup:
Sabirni centar

#6709 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sabirni centar »

muhafuca wrote:
saradama wrote:Ja sam ovo pronasla na FB, grupa FREE PALESTINE.
E pa hajde da pokazemo sada svoju solidarnost.

LICEMJERNI SU SVI ONO KOJI GOVORE O SLOBODI, O PRAVDI, O PRAVU, KOJI GOVORE O DEMOKRACIJI AKO ŠUTE PRED TEROROM IZRAELA NAD PALESTINOM.
PRED NAŠIM OČIMA SE UBIJAJU PALESTINCI NA NJIHOVOJ ZEMLJI KAO ŽIVOTINJE, RAĐAJU SE, ODRASTAJU, ZAVRŠAVAJU ŠKOLE, ŽENE SE I UDAJU, POSTAJU OČEVI I MAJKE, STARE I UMIRU U ROVOVIMA.
NA SOPSTVENOJ OTETOJ ZEMLJI ROBOVI PRED OČIMA SVIJETA.
U OVOJ GRUPI BUDIMO LJUDI I ZABORAVIMO RAZLIKE MEĐU NAMA, BUDIMO PODRŠKA PRAVDI, SLOBODI, DEMOKRACIJI, BUDIMO PODRŠKA ŽIVOTU.
FREE PALESTINE!!!!

Petak, 23.11. u 15:00h skupljanje ispred Begove džamije.
Kolona krece u 15:15h do spomenika Ubijenoj djeci Sarajeva.
Hvala za info :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
Asamoah Gyan

#6711 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Asamoah Gyan »

Podrška Palestinskom narodu i na stadionima širom svijeta!

Lazio:
Image

Roma:
Image

Napoli:
Image
(Fedayn je bila Palestinska oslobodilacka jedinica)

Panathinaikos:
Image

Celtic:
Image

Legia Varšava:
Image

Sinoć su i Horde Zla podržale Palestince :thumbup:
alibegoa

#6712 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alibegoa »

madner wrote:
cyprus wrote:
madner wrote:Sve sto su Palestinci dobili dosad je produkt borbe.

Problem im je samo sto trenutno Izreal nema razloga da pregovara, i tako ce ostati dok u Egiptu ne bude svirala neka druga muzika.
Sad i ti zajebavaš :oops: Ja sve konto da su Palestinci, odnosno Arapi u borbi izgubili protiv Izraela sve što su mogli izgubit, al eto, izgleda da ipak nije tako :oops:

PS Zar se u Egiptu nije svirala neka drugačija muzika 1948, 1956, 1967 i 1973? Tom muzikom Egipat, Palestinci i ostali okolni Arapi ne da nisu ništa dobili, već su dosta toga i zijanili... Spomenuću samo Sinaj, Gazu i Zapadnu Obalu... Tek je PREGOVORIMA Egiptu vraćen Sinaj, a kasnije Palestincima određen vid samouprave u Gazi i nažalosti samo dijelovima Zapadne Obale...

Jel se ovdje baš skroz izgubio svaki smisao za argument :sad:
Sinai je Egiptu vracen jer su '73 prvi put razbili nos Izrealu. Jeste da su opet fasovali vecu maru, ali od tada ih Izrealci postuju kao protivnike. Mirovni sporazum je upravo produkt tog postovanja gdje im vraceno sto su izgubili za 6 dana '67. Arafat je dok je jos postojala prijetnja od rata sa Egiptom imao adute i mogao je dobiti i neku drzavu. Nakon podpisivanja mira izmedju Izreala i Egipta, Izrealci se ne boje Palestinskog ustanka u slucaju rata sa Sirijom.

Zijanili su jer su bili slabiji, a tamo vlada zakon jacega.
Ti kao da si Egipcanin. Taj rat je zavrsen sa Izraelskom vojskom 100km od Kaira, opkoljenom Egipatskom 3. armijom i vojnicima i oficirima koji su se poceli masovno predavati.
A evo sad gledam fotografije ispaljivanja raketa medju civilnim kucama i sta sad kao Izrael treba da radi?

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2
hrastov žižak

#6713 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

(Fedayn je bila Palestinska oslobodilacka jedinica)
Koliko sam ja upoznat, fedajin je pojam koji označava "onoga ko je spreman žrtvovati život". U Palestinskoj historiji pojavljivale su se razne vrste fedajina, od ljevičarskih gerilaca o kojima sam upoznat, do bombaša samoubica.
SkyLimit

#6714 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SkyLimit »

Ima li istine u ovome ??
Unfortunately, the world, particularly Muslim world, has forgotten how America finally saved Bosnia’s Muslims – and later those of Kosova – from total genocide. US Jewish groups raised hell in Washington, pressuring President Bill Clinton to act.
Neki moj amaterski prevod bi bio
Nažalost,svijet,pogotovo Islamski,je zaboravio kako je Amerika spasila Bosanske Muslimane,a kasnije i one Kosovske od totalnog istrjebljenja.Američke Jevrejske organizacije su izazvale pakleni pritisak u Washingtonu na predsjednika Billa Clintona da reaguje.
Izvor
http://wondersofpakistan.wordpress.com/ ... -genocide/

Zanimljivo je i ovo opažanje u tekstu gdje se spominje kako bi jedan mali djelić Turske vojske mogao spriječiti stradanje muslimana,ali su Turci kao i ostali Islamski svijet ostali mahom imuni na stradanje Bosanskih muslimana,dok autor primjećuje da su umjesto Bosanskih muslimana bili u pitanju Bosanski jevreji da bi Izrael ako bi bilo potrebno i direktnom vojnom intervencijom zaustavio Srpske vojne snage.
muhafuca

#6715 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

SkyLimit wrote:Ima li istine u ovome ??
Unfortunately, the world, particularly Muslim world, has forgotten how America finally saved Bosnia’s Muslims – and later those of Kosova – from total genocide. US Jewish groups raised hell in Washington, pressuring President Bill Clinton to act.
Neki moj amaterski prevod bi bio
Nažalost,svijet,pogotovo Islamski,je zaboravio kako je Amerika spasila Bosanske Muslimane,a kasnije i one Kosovske od totalnog istrjebljenja.Američke Jevrejske organizacije su izazvale pakleni pritisak u Washingtonu na predsjednika Billa Clintona da reaguje.
Izvor
http://wondersofpakistan.wordpress.com/ ... -genocide/

Zanimljivo je i ovo opažanje u tekstu gdje se spominje kako bi jedan mali djelić Turske vojske mogao spriječiti stradanje muslimana,ali su Turci kao i ostali Islamski svijet ostali mahom imuni na stradanje Bosanskih muslimana,dok autor primjećuje da su umjesto Bosanskih muslimana bili u pitanju Bosanski jevreji da bi Izrael ako bi bilo potrebno i direktnom vojnom intervencijom zaustavio Srpske vojne snage.
Ja se uvijek zijanim da neko ko je bio ovdje treba istinu o tome sta se desilo
ovdje citati na stranim portalima u stranim medijima itd

pitati "sta se ustvari desilo ovdje u Bosni" sto ti ustvari pitas
je jednako kao da se Palestinac koji brani Gazu pita
"Pa je..te Mehmede jesmo li mi stvarno teroristi?
Ja citao jutros sta se pise o nama i oni kazu bezbeli da smo teroristi"
The 51st State

#6716 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by The 51st State »

Ti kao da si Egipcanin. Taj rat je zavrsen sa Izraelskom vojskom 100km od Kaira, opkoljenom Egipatskom 3. armijom i vojnicima i oficirima koji su se poceli masovno predavati.
A evo sad gledam fotografije ispaljivanja raketa medju civilnim kucama i sta sad kao Izrael treba da radi?

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

ovo naprosto nije tacno, ovaj izraelski klin sa okruzenom egipatskom armijom je bio toliko napregnut da bi ih egipatske rezerve pomele, zbog toga je i je potpisano primirje, cega su izraelci bili vrlo dobro svjesni, oni nikad ne potpisuju ako nemaju apsolutni "upper hand" .
muhafuca

#6717 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

The 51st State wrote:

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

ovo naprosto nije tacno, ovaj izraelski klin sa okruzenom egipatskom armijom je bio toliko napregnut da bi ih egipatske rezerve pomele, zbog toga je i je potpisano primirje, cega su izraelci bili vrlo dobro svjesni, oni nikad ne potpisuju ako nemaju apsolutni "upper hand" .
Ma djaba ti sve govorit
Puno se gledaju Americki (citaj Izraelski) dokumentarci
nemozes ti nekima neke stvari iz glave izbiti pogotovo kad neko konta
da je savladao historiju regiona jer je pogledao dva dokumentarca
na National Geographicu ili gdje vec i eventualno je clan
nekih Americkih military foruma i slicnih gluposti
DesertWind

#6718 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

ma potiho to misli bruka naroda u bih....

volio bih da se varam....

ja sam uvijek govorio pa sta eto i da su pobili muslimane u bih - ispada da su im muslimani u bih odgovorni za totalni politicki ekonomski i svaki drugi kolaps jbote....

izgleda da su muslimani u bih krivi sto hrvatska ima dug od 60 mlrd $ a srbija je u samo takvom kamenom dobu....

ja bih razumio da su muslimani u bih krivi za sve a da je u hrvatskoj istureni emirat ili u srbiji istureni dubai.....

ovako ih nikako ne mogu razumjet - propali su k'o gola kokoš i jedni i drugi a bave se o muslimanima BIH :?: :idea:
zambaklija

#6719 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zambaklija »

DesertWind wrote:ma potiho to misli bruka naroda u bih....

volio bih da se varam....

ja sam uvijek govorio pa sta eto i da su pobili muslimane u bih - ispada da su im muslimani u bih odgovorni za totalni politicki ekonomski i svaki drugi kolaps jbote....

izgleda da su muslimani u bih krivi sto hrvatska ima dug od 60 mlrd $ a srbija je u samo takvom kamenom dobu....

ja bih razumio da su muslimani u bih krivi za sve a da je u hrvatskoj istureni emirat ili u srbiji istureni dubai.....

ovako ih nikako ne mogu razumjet - propali su k'o gola kokoš i jedni i drugi a bave se o muslimanima BIH :?: :idea:
:thumbup: ma nevole oni nikoga ko nekaže da je jedno ili drugo a ja nisam ni treće pa me isto nevole :D :run: da im nije Bosne poklali bi se izmežu sebe :run:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6720 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by plain vanilla »

Dodik uputio pismo podrške Izraelu
da bog da mu ovo posljednje pismo bilo
karanana

#6721 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

U kojem je svojstvu uputio pismo podrske? Ako je u funkciji drzavnog sluzbenika, zar ne krsi nesto....dayton, ingerencije....nesto?
sumirprimus

#6722 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

karanana wrote:U kojem je svojstvu uputio pismo podrske? Ako je u funkciji drzavnog sluzbenika, zar ne krsi nesto....dayton, ingerencije....nesto?
ja ba vanjska politika :roll:
DesertWind

#6723 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

plain vanilla wrote:
Dodik uputio pismo podrške Izraelu
da bog da mu ovo posljednje pismo bilo
zna on u sta pisa.... kako god.
iako je priprost i prilicno poluretardiran nasim "vodjama" moze drzat lekcije o politici..... (pa mozes zamislit koliko su "pametni" "probosanski" vodje

to je ono zbog cega pati i narod palestine - jer su im vodje poprilicno - glupe
muhafuca

#6724 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

Ko je terrorista ?
Izvor - UN Office for Coordination of Humanitarian Affairs
Occupied Palestinian Territory

Code: Select all

http://www.ochaopt.org

Code: Select all

http://www.ochaopt.org/documents/
Image
DesertWind

#6725 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

sreca pa ne zelim djece........
Locked