Te price da NVO dobijaju pare samo iz budzeta drzave su price za malu djecu i neupucene, jel ustavom zabranjeno da NVO apliciraju na strane fondove? Uostalom kako ti objasnjavas zasto niko se ne oglasava iz bilo koje NVO povodom zadnjih desavanja nego su se javljale u predizbornoj/izbornoj godini?Chmoljo wrote:kako ih SDP "drži"? ja koliko znam NVO dobijaju pare što uglavnom iz budžeta, a SDP nije mogao primirisati tim budžetima... dakle kako to SDP "drži" te NVO?dzeno123 wrote:Ne znam kako raja ne moze da shvati da vecinu nevladinih organizacija drzi sdp koja je trenutno vladajuca stranka u sa kantonu i sve dok je tako nece biti novih protesta organizovanih od nevladinih organizacija. Evo u porastu je kriminal pa cak i u duplo vecem broju u odnosu na period kada se desio slucaj Denis Mrnjavac ali sto se sad ne oglasi "Dosta", pa nece rusit svog covjeka Behmena.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- dzeno123
#6701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#6702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Da se podsjetimo:
Semiha i Tajo - odlazite!
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#6703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Otišli davno.1946 wrote:Da se podsjetimo:
I od tada živimo u Pritilendu
- burek_in_space
#6704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ok, odluka je donesena.Ma.Le.Na wrote:Večeras je oko 22.30 došlo do pucnjave u jednom sarajevskom tramvaju. Prema nezvaničnim informacijama, u pucnjavi je ranjen N.F., rođen 1945. godine.
Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a su izašli na lice mjesta, kako bi izvršili uviđaj i utvrdili okolnosti pucnjave
--- NO LINKS ---
Ko bureka krivo pogleda, velike su shanse da ce biti izreshetan.
Utoka se nabavlja.
-
The Silent Man
#6705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kriminal opada ljudi ,to samo mediji negativno prenose...Pera Trta wrote:Otišli davno.1946 wrote:Da se podsjetimo:
I od tada živimo u Pritilendu
Al stvarno,pitanje sigurnosti ne smije podlijegati politizaciji ...
- Ma.Le.Na
#6706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
e kad bi svi hodali sa utokamaburek_in_space wrote:
Ok, odluka je donesena.
Utoka se nabavlja.
u sta nam se grad pretvorio
- Ma.Le.Na
#6707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdio nam je da je Operativni centar MUP-a u 22.32 dobio poziv jednog građanina da je kod Tehničke škole, u tramvaju koji je saobraćao na relaciji Ilidža - Baščaršija, došlo do pucnjave.
Povrijeđeni muškarac je prebačen na KCUS, gdje su nam rekli da je u toku pregled i da još nema informacija o težini povreda.
Tužilac je izašao na lice mjesta kako bi izvršio uviđaj i utvrdio okolnosti pucnjave. Pripadnici MUP-a trenutno rade na identifikaciji počinioca.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#6708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Prvo se boli u tramvajima, sad se pucaju.
Kako je lijepo živjeti u ovom gradu, pod ovakvom narodnom vlašću, koja nam daje sigurnost i jednakost za sve...pred cijevi pištolja svi smo jednaki
Kako je lijepo živjeti u ovom gradu, pod ovakvom narodnom vlašću, koja nam daje sigurnost i jednakost za sve...pred cijevi pištolja svi smo jednaki
- burek_in_space
#6709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Dobro, vidim da je ovo sad kolektivno seruckanje i nasladjivanje dogadjajima, samo kako bi se mrskim komunjarama shuknulo
Ne razmishlja niko da metak ili nozh ne razlikuju partijsku knjizhicu?!
-
Pera Trta
#6710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne razlukuju kriminalci, ali bundžije očito razlikuju "ovu" vlast od "one".burek_in_space wrote:Dobro, vidim da je ovo sad kolektivno seruckanje i nasladjivanje dogadjajima, samo kako bi se mrskim komunjarama shuknulo![]()
-
The Silent Man
#6711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Tako je,nema protesta zato sto je hladno i sto je gripa ova nekakva a ne zbog gradonacenikove knjizice.burek_in_space wrote:Dobro, vidim da je ovo sad kolektivno seruckanje i nasladjivanje dogadjajima, samo kako bi se mrskim komunjarama shuknulo![]()
Ko ce protestvovat protiv takve centrifugalne sile...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#6712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja cu fakat dobro razmisliti iduci put prije nego sto odlucim uci u tramvaj. 
- burek_in_space
#6713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ali ova vlast nije josh ni 5 dana provela na vlasti, ako se ne varam. Zato nema potrebe politizirati, za sada, ovu temu.Pera Trta wrote: Ne razlukuju kriminalci, ali bundžije očito razlikuju "ovu" vlast od "one".
Sigurnosna situacija u gradu je, blago recheno, katastrofalna sa aspekta obichnog gradjanina. Sa aspekta policije, ona je ok, jer se krece u nekim propisanim granicama koje su karakteristichne za vece urbane sredine. Nikakve potrebe nema za politizacijom ove tematike josh uvijek. To je sva poenta mog pisanja.
-
Pera Trta
#6714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Znaju da se gradonačelnik zna suprotstaviti protestantima.
Kao 2002, kad su demobilisani borci pred zgradom parlamenta krenuli rušiti njega (tadašnjeg premijera FBiH) i šefa mu, a Aljo izašao malo naćefleisan i dere se na jednog iz prvog reda: "Ne bojim se ja tebeee!! Ja se Vas ne bojim, gospodine!"
Kao 2002, kad su demobilisani borci pred zgradom parlamenta krenuli rušiti njega (tadašnjeg premijera FBiH) i šefa mu, a Aljo izašao malo naćefleisan i dere se na jednog iz prvog reda: "Ne bojim se ja tebeee!! Ja se Vas ne bojim, gospodine!"
-
del piero10
#6715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jel' ovo neko nedužan najebo ? 
- innovision
#6716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
javi mi proceduru mlim te niko da mi objasni kako da dobijem papir iz mupa si mi rekli samo zakon a kao ostalo da trazimburek_in_space wrote:Ok, odluka je donesena.Ma.Le.Na wrote:Večeras je oko 22.30 došlo do pucnjave u jednom sarajevskom tramvaju. Prema nezvaničnim informacijama, u pucnjavi je ranjen N.F., rođen 1945. godine.
Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a su izašli na lice mjesta, kako bi izvršili uviđaj i utvrdili okolnosti pucnjave
--- NO LINKS ---
Utoka se nabavlja.
- Jara
#6717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Da, na vlasti su već puna 2 radna dana!dzeno123 wrote:Ne znam kako raja ne moze da shvati da vecinu nevladinih organizacija drzi sdp koja je trenutno vladajuca stranka u sa kantonu i sve dok je tako nece biti novih protesta organizovanih od nevladinih organizacija. Evo u porastu je kriminal pa cak i u duplo vecem broju u odnosu na period kada se desio slucaj Denis Mrnjavac ali sto se sad ne oglasi "Dosta", pa nece rusit svog covjeka Behmena.
- dzeno123
#6718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Behmen na vlasti 2 radna dana?Jara wrote:Da, na vlasti su već puna 2 radna dana!dzeno123 wrote:Ne znam kako raja ne moze da shvati da vecinu nevladinih organizacija drzi sdp koja je trenutno vladajuca stranka u sa kantonu i sve dok je tako nece biti novih protesta organizovanih od nevladinih organizacija. Evo u porastu je kriminal pa cak i u duplo vecem broju u odnosu na period kada se desio slucaj Denis Mrnjavac ali sto se sad ne oglasi "Dosta", pa nece rusit svog covjeka Behmena.
-
Bodkin
#6719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ajde moze li neko ukratko napisati bitne ovlasti gradonacelnika? da vidimo moze li Behmen nesto uraditi ili ne moze...
- dzeno123
#6720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sto onda smjenismo Semihu?Bodkin wrote:ajde moze li neko ukratko napisati bitne ovlasti gradonacelnika? da vidimo moze li Behmen nesto uraditi ili ne moze...
- fole13
#6721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ladyblue18 wrote:Ja cu fakat dobro razmisliti iduci put prije nego sto odlucim uci u tramvaj.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
- clav
#6723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa jel vam brane lagumdzija i behmen da organizujete proteste? 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
koje bolan priče za neupućene, nemamo ljude koji znaju povući sredstva iz EU predpristupnih fondova, a da imamo po NVO likove koji ogromnu lovu zgrću iz stranih fondovadzeno123 wrote:
Te price da NVO dobijaju pare samo iz budzeta drzave su price za malu djecu i neupucene, jel ustavom zabranjeno da NVO apliciraju na strane fondove? Uostalom kako ti objasnjavas zasto niko se ne oglasava iz bilo koje NVO povodom zadnjih desavanja nego su se javljale u predizbornoj/izbornoj godini?
a očito si ti taj neupućeni, jer ogromne su se cifre iz budžeta izdvajale kroz raznorazne projekte koje su vodile nevladine organizacije... pojedinci su plaho hajrovali.
samo ti meni nikako ne objasni tu vezu između NVO i SDP-a... kao ono SDP ima monopol nad NVO sektorom
dobar ovaj post iznad mene: jesu li Behmen i Zlatko zabranili proteste? šta čekate? Dževada Radžu?
ono što mi je najgore što vidim i na ovoj temi jeste što je pojedincima gotovo drago što se ovakva sranja dešavaju, samo da mogu "spustiti" određenoj "političkoj opciji"...
na čast vam.
-
doe.johndoe
#6725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
@ Pera Trta ...sinko...ne seri.....