Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
Marketa24

#6701 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Marketa24 »

Mr.Penguin wrote:Image
:-D bas neki dan isto naletih na ovo i svidjelo mi se
za vise info

Code: Select all

http://www.jonmcnaughton.com/
jeza u ledja

#6702 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

Danas gledam, Obama job approval na Gallupu je danas na +4. Toliki nije bio od juna mjeseca prosle godine.

Na general election poll (i to Rasmussen), Obama vs Romney na plus 10. :shock:
convict

#6703 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by convict »

Šta sad ovo znači što je Santorum dobio 3 države. Koliko sam uspio pohvatati delegati iz ovih država ga ne moraju podržati? Ko je sad drugi - Gingrič ili Santorum i koliko im Romney bježi?
jeza u ledja

#6704 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

convict wrote:Šta sad ovo znači što je Santorum dobio 3 države. Koliko sam uspio pohvatati delegati iz ovih država ga ne moraju podržati? Ko je sad drugi - Gingrič ili Santorum i koliko im Romney bježi?
Malo je komplikovan sistem. Svaka drzava ima svoj nacin dodjele boba. U sustini, svo ovo glasanje je u stvari da bi se odredilo koliko ce delegata iz te stranke glasati za kojeg kandidata na konvenciji stranke nekad na ljeto - gdje se i zvanicno odredi kandidat.
Neke drzave su "obavezne" da dodjele svoje delegate na osnovu ovih izbora, neke nisu, a neke ih dodjeljuju nakon mjesec dana, a kod nekih se glasa eto samo onako. Uglavom, komplikovano je. Sto se tice ove 3 drzave, nijedna konkretno jos nije odredila koliko delegata ide kome, vec se to desiti tek nekad na proljece. Tako da se ne zna konkretno kome koliko ide, zna se samo da je Romney jos uvijek prvi, a Santorum vjerovatno drugi.
Marketa24

#6705 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Marketa24 »

convict wrote:Šta sad ovo znači što je Santorum dobio 3 države. Koliko sam uspio pohvatati delegati iz ovih država ga ne moraju podržati? Ko je sad drugi - Gingrič ili Santorum i koliko im Romney bježi?
ma nista jos uvijek ima jos puno do kraja

Nego ukinushe freedom Watch ( Judge Napolitano )
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ha hahahha jedini covjek koji je podrzavao Ron Paula na Fox-u
i jedini koji govori protiv ratova i ostalih gluposti koje su okosnica
Republikanske stranke

Al mi je uvijek bilo cudno da ima jedan takav novinar na FOX-u
sad znam da mi je opravdano bilo cudno :D
Marketa24

#6706 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Marketa24 »

Evo jedan dobar video za one koji su govorili "nidje veze"
kad sam objasnjavao da Ron Paul ima dobre sanse
gledati pazljivo :shock:
Mr.Penguin

#6707 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Mr.Penguin »

Marketa24 wrote:Evo jedan dobar video za one koji su govorili "nidje veze"
:thumbup:

I gdje se moze pratiti uzivo kada dobijaju drzavu?
simpozijum delirijum

#6708 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by simpozijum delirijum »

Mr.Penguin wrote:
Marketa24 wrote:Evo jedan dobar video za one koji su govorili "nidje veze"
:thumbup:

samo da kazem da mi je ova Rachel pravo sexy :D i energicna i puna snage ( u krevetu zamislite ) i naravno biraj od gorega Obamu ili Ron Paula ?
jer ako Republikanci osvoje vlast bit cemo nuklearni holokaust
Chicago075

#6709 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Chicago075 »

RON PAUL 2012
Marketa24

#6710 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Marketa24 »

simpozijum delirijum wrote:
Mr.Penguin wrote: :thumbup:

samo da kazem da mi je ova Rachel pravo sexy :D i energicna i puna snage ( u krevetu zamislite ) i naravno biraj od gorega Obamu ili Ron Paula ?

@ I gdje se moze pratiti uzivo kada dobijaju drzavu? - na svim americkim tv kanalima - onim main stream i onim
alternativnim :D zezam se ma nema se sta pratit osim cirkusa - do convencion sve je ovo uprazno prica
ko je prvi ko drugi itd - kao sto si vidjeo moze jedan kandidat biti zadnji po procentu glasova a da dobije
najvise delegata iz jedne drzave tako da .... ovo sto laprdaju na CNN FOX-u itd sve je to prazna prica

@" Rachel pravo sexy" :D :D :D onako meni ponasanjem i gestikulacijom - muskobanjasta al razumijem kako
nekom onako energicna moze biti sexi - to je za one koji vole "sad cu te poderat ko siroce napolitanku" sex :thumbup:
nije bas moja opcija - al ko voli nek izvoli :D

@ "Obamu ili Ron Paula" ma ni slicni - Ron Paul bi za svijet bio super opcija - njegova vanjska politika je
"nema vise ratova ,nema vise novcane pomoci stranim zemljama (sto bi najvise pogodilo Izrael),
svi vojnici nazad kuci (zatvaranje baza u stranim zemljama) , ne petljamo se u untrasnje stvari stranih drzava
i nismo svjetski policajac ....."
za unutrasnju mu politiku nisam bas siguran da je dobra - mada nezavisni ekonomski analiticari
ga 100% podrzavaju - fazon je sto medijski prostor dobijaju ekonom analiticari vezani za Wall Street
koji govore da je njegova politika "end the FED i Gold Standard" losa za USA

@"Republikanci osvoje vlast bit cemo nuklearni holokaust" ako ron paul osvoji definitivno ne
Ron Paul nije klasicni republikanac (mislim po danasnjoj definiciji republikanca)
Chicago075

#6711 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Chicago075 »

Možeš pratiti na fb Ron Paul 2012 stranici! Pritisni LIKE i bujrum :-)
jeza u ledja

#6712 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

simpozijum delirijum wrote: samo da kazem da mi je ova Rachel pravo sexy :D i energicna i puna snage ( u krevetu zamislite ) i naravno biraj od gorega Obamu ili Ron Paula ?
Da te nema trebalo bi te izmisliti. Ti kao da se takmicis sam sa sobom? :lol:

Rachel Maddow je lezbijka. (Zar to nije ocito? :roll: ) Prva openly-gay voditeljka na mejdzor njuz televizn.

Sto se tice Ron Paula, ako bi mu ovo poslo za rukom izazvao bi haos nevidjenih razmjera. To je jedna stvar. Druga, u vecini drzava odrzavaju se primaries, a ne caucuses ("cauci"? :D ), a pogotovo u ovim vecim (NY, CA, TX, IL, FL, MA), tako da mi nije bas najjasnije kako to misle postici?

Danas su odrzani caucuses u slobodarskom Maineu. Prema najnovijim brojevima, pobjednik je Mitt Romney sa 39.2%, dok je Ron Paul drugi sa 35.7%. Santorum je zavrsio treci sa 17.7%.
Chicago075

#6713 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Chicago075 »

U Maine-u jos broje glasove, i do cetvrtka imaju pravo da glasaju, a evo i malo objasnjenje sto se tice pribavljanja delegata za GOP summit u Tampi
http://www.ronpaul.com/2012-02-08/ron-p ... delegates/
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6714 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by sabina1 »

Barack Obama je apsolutno najveće razočarenje antiglobalista u posljednjem desetljeću. Da imam pravo glasa iz principa nikada ne bih glasala za njega. Sasvim je svejedno za čitav svijet , da li će on ostati predsjednik ili će se u fotelju smjestiti neka bijela konzervativna snobina.
vodoprovodčik

#6715 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by vodoprovodčik »

tvsabina wrote:Barack Obama je apsolutno najveće razočarenje antiglobalista u posljednjem desetljeću. Da imam pravo glasa iz principa nikada ne bih glasala za njega. Sasvim je svejedno za čitav svijet , da li će on ostati predsjednik ili će se u fotelju smjestiti neka bijela konzervativna snobina.
To je istina, američka vanjska politika će ostati ista, ili će biti gora, ko god bude izabran. Davno je Tariq Ali raskrinko Obamu...
jeza u ledja

#6716 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

tvsabina wrote:Barack Obama je apsolutno najveće razočarenje antiglobalista u posljednjem desetljeću. Da imam pravo glasa iz principa nikada ne bih glasala za njega. Sasvim je svejedno za čitav svijet , da li će on ostati predsjednik ili će se u fotelju smjestiti neka bijela konzervativna snobina.
Ako je sasvim svejedno ko ce biti predsjednik onda je i sasvim svejedno za koga bi glasala, te da li bi glasala uopste.

Sva sreca pa Obamu na vlast nisu doveli antiglobalisti, pa se ne mora ni sjebavati sto ih je razocarao.
vodoprovodčik

#6717 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by vodoprovodčik »

Obama je lažov i licemjer u rukama smrdljivih korporacija.
jeza u ledja

#6719 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

vodoprovodčik wrote:Davno je Tariq Ali raskrinko Obamu...
Tariq Ali je samo slika i prilika vjecitog pacifistickog ljevicara koji ne zeli da shvati kako funkcionise svijet i odnosi snaga u njemu. Izvoli pa daji prijedloge kako da se nesto rijesi kroz postojece institucije.

Savrsen covjek za pisanje onakvih knjiga, a nazalost morao sam dvije njegove procitati. :-?
jeza u ledja

#6720 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

vodoprovodčik wrote:Obama je lažov i licemjer u rukama smrdljivih korporacija.
Reci nesto konkretno.
vodoprovodčik

#6721 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by vodoprovodčik »

jeza u ledja wrote:
Tariq Ali je samo slika i prilika vjecitog pacifistickog ljevicara koji ne zeli da shvati kako funkcionise svijet i odnosi snaga u njemu. Izvoli pa daji prijedloge kako da se nesto rijesi kroz postojece institucije.

Savrsen covjek za pisanje onakvih knjiga, a nazalost morao sam dvije njegove procitati. :-?
Upravo on shvata kako funkcioniše svijet, to što odbija takav svijet kao krajnji domet ljudskog roda, ne znači da ga ne shvata. Odbijati nešto i shvatati nešto, nije ista stvar. Jedino što mu zamjerim jeste veličanje Čaveza.
Marketa24

#6722 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Marketa24 »

Al kako je smijesno gledat im ovaj cirkus
Zemlja k***u , deficit do bola , milioni ljudi nezaposleni (ovo malo sto se popravlja slika je trend koji ce se
nastaviti do izbora da Obamu poguraju za drugi mandat - tj vjestacki) , firme bakrotiraju dnevno , zdravstveno u k***u
(dobijem nekad dojam da je bolje zdravstveno kod nas)

a njima (tj bar za sad republikancima)
glavne teme u utrci

- brak da/ne za homoseksualce
- da li crkva mora nuditi u svojim bolnicama (jer je podrzana keshom od drzave) kontracepcijske pilule
- da li napasti Iran danas ili sacekat jos malo (ko da imaju para za jos jedan rat :D :D )

samo cekam kad ce neko ko goruci problem postaviti da li češljati na ljevo ili na desno :D :D :D

mislim jesu i nasi izbori smijesni ali ovo kod njih je Reality Show da im New Jersey shore pozavidi :D
vodoprovodčik

#6723 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by vodoprovodčik »

jeza u ledja wrote:
Reci nesto konkretno.
Neda mi se prepričavat tuđe misli. Postoje tekstovi i govori pomenutog čovjeka za koje smatram da su argumentovani :wink:
Marketa24

#6724 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Marketa24 »

jeza u ledja wrote:
Reci nesto konkretno.
Zar svatrno treba :-) - e'o ako ce pomoci politifactiva lista

Code: Select all

http://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/obameter/
jeza u ledja

#6725 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

vodoprovodčik wrote:
jeza u ledja wrote:

Upravo on shvata kako funkcioniše svijet, to što odbija takav svijet kao krajnji domet ljudskog roda, ne znači da ga ne shvata. Odbijati nešto i shvatati nešto, nije ista stvar. Jedino što mu zamjerim jeste veličanje Čaveza.
Svojim odbijanjem da prihvati da stvari ne mogu ici tako lako kako ih on zamislja pokazuje da svijet ne shvata realno. Takvi su svi progresivci, a la Democracy Now novinari ili sl.

U sustini, po meni ko god svijet shvata na taj nacin pokazuje ili da je zivio u cahuri cijeli zivot ili da nije iskoristio prilike da ga shvati kad je mogao. Naravno, govorim za inteligentne ljude.
Post Reply