Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#6701 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Daj ima li ko da nas sa foruma 2-3 gurne kunem se da cemo igrati srcem ako nista :D
al-em

#6702 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by al-em »

Edin H. wrote:Ja jos ne mogu vjerovati da smjenise Acu nakon svega sto je napravio, jos mu i Novosel onako volonterski pomogao.
aco je ispao supak(zbog love) i ko ga jebe
cuj on napravio multinacionalnu selekciju,a najbolji igrac reprezentacije od njenog postojanja NENAD MARKOVIC
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6703 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Ludzak wrote:
hrasno38 wrote:
Ludzak wrote:Pa gdje nećemo izgubiti kad lik poziva antitalente u ekipu. Lik otresao onog crnja, malo falilo i Nurkića da otrese, a igra mu Pašalić koji nije mako iz sarajevske Bosne. EE pa, ljudi, ako se nešto ne sredi, odosmo mi skroz dole.
a koga bi ti pozvao???. Pasalic je pozvan kad je nekoliko igraca otkazalo.
Pašalića sigurno ne bih.
Pa dobro okm, daj sugestiju, cisto onako ko ti pada na pamet umjesto Pasalica.
hrasno38

#6704 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Romanista 101% wrote:jedan i pol igrac vrijedi u ovoj nasoj repr. ostali su samo da popune mjesto

kad je Aco dosao prvog dana odma press sa novinarima, iznosenje plana i CILJ za buducnost...nekako sa puno motiva je izgledao a kod ovoga ne vidjoh nista od toga al dobro jos je rano daj Boze da sam u krivu
Dusko nije tip niti igraca niti trenera kao sto je Aco. Dusko je i kao igrac bio uvijek povucen i miran sa prosjekom od 30-tak koseva po utakmici. Bez puno price, konflikata i slicno tome. Aco je imao puno bolji roster i puno manje problema sa timom. Recimo tada je Sinanovic igrao vrlo solidno u spanskoj ligi, pa je imao Perisica koji je sad povrijedjen, pa Masica, pa Djedovica, pa Wrighta koji je totalno zakazao na EP a Dusko nema ni ove ni bruku onih koje je pozvao. Eno Kuzmic je naguzio i Srbe i generalno postoji kod svih reprezentacija problem sa NBA igracima. Srbija muku sa njima muci godinama jos od Divca i Stojakovica koji nikad nakon sto su poceli igrati u NBA nisu postene utakmice sastavili u reprezentaciji. Teletovic je zaista bar koliko ja pratim iznimka.
Doduse evo citam i da je VB izgubila sve pripremne utakmice jer i kod njih nece igrati pola igraca pa je to donkle utjeha. Medjutim ja da sam na Duskovom mjestu za svaki slucaj bi rasmislio o pozivanju 1-2 veterana ili igrati na sve ili nista pa sta nam bog da. Ovo nije definitivno ono sto mi imamo i kad to bude na okupu onda ce sigurno biti druga prica. Doduse kantani smo mi u pripremnim utakmicama i sa Acom pa onda nam boba zafali na evropskom da prodjemo dalje. Vidjet cemo u sljedecim danima sta ce se desavati mada ovo ne izgleda dobro ali s obzirom na Duskov rad, eksperimentisanje, upoznavanje sa ekipom ko zna sta se iza brda valja:)
hrasno38

#6705 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

al-em wrote:
Edin H. wrote:Ja jos ne mogu vjerovati da smjenise Acu nakon svega sto je napravio, jos mu i Novosel onako volonterski pomogao.
aco je ispao supak(zbog love) i ko ga jebe
cuj on napravio multinacionalnu selekciju,a najbolji igrac reprezentacije od njenog postojanja NENAD MARKOVIC
Pa nije humanitarno drustvo pa da radi dovijeka za crkavicu i volonterski. Covjek je nesto napravio i to je trebalo platiti.
neno#4

#6706 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel i dalje stav saveza da trebamo da se bavimo vlastitim životima ?!
Naravno. Sto prije shvatis, to bolje za tebe. A ova reprezentacija na prvenstvo ide kao prva iz grupe.
OldMayor

#6707 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Vratite nam Bavku!
shalla

#6708 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

Kada se vidjelo na šta nam liči roster tj nakon što su pripreme uveliko krenule, zvali su i Bavku i Kenu Bajramovića da se priključe ali oni nisu htjeli...
agent_zero

#6709 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Nikad slabiji roster nismo imali, realno...

A onakva neozbiljnost oko izbora naturalizovanog igrača je prosto neshvatljiva! A što je još gore, bilo je vremena da se nešto učini i po tom pitanju, puna evropa amera. Međutim niko ništa :-)
mgogic

#6710 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mgogic »

Uzimamo mi kvalifikacije sa 4 pobjede! Pa polako na evropsko sa punim sastavom! :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6711 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

mgogic wrote:Uzimamo mi kvalifikacije sa 4 pobjede! Pa polako na evropsko sa punim sastavom! :bih:
Pa i sa punim sastavom nam fali play. Ozbiljan problem.
Pismonosa

#6712 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

Kod nas kad kažu za igrača, konkretno u ovom slučaju za centra, da je borben, to samo znači da se dobro baca u aut za loptom, odlično ćapa za loptu dok leži na parketu i sl. I sve je to dobro, ali nama treba čovjek koji će raditi ofanzivne i defanzivne skokove. Jebote tvoja borbenost ako nam u svakom napadu protivnik postiže koš iz ćetrnestog pokušaja. Centar je zadužen za skokove i blokade. Valljanje i šaketanje idu u dodatnu opremu.

I vezano za Juku, nije samo krivica na savezu. Sad je evidentno koliko je Repeša dobro poznavao Juku, pa i ono njegovo deranje na Jusufa počinje da dobija smisao.
Ludzak

#6713 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ludzak »

@hrasno38

Prije bih pozvao svog rođaka koji je prije trenirao košarku (sad zbog studiranja ne trenira, al' rekreativno igra), koji je 2 metra i nešto visok, nego ovog Pašalića.

Nama ako ne idu trojke, najebali smo gadno, sigurno gubimo. Jebo ti te ekipe koje zavise samo od trojki !!
It_is_a_Leclerc

#6714 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

neno#4 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jel i dalje stav saveza da trebamo da se bavimo vlastitim životima ?!
Naravno. Sto prije shvatis, to bolje za tebe. A ova reprezentacija na prvenstvo ide kao prva iz grupe.
Super. I dabogda.

Mada, reprezentacija koju protivnik (recimo da je Italija, s obzirom da ne igra SP, nominalno naš nivo, i da je Kanada, iako igra SP, po količini kvaliteta, također naš nivo, i da je Srbija za nas SAD) razbija u 10 minuta, izaziva neobično veliku sumnju i skepsu. Opet kažem, daj Bože da sam u krivu.

Cijenim Duška Ivanovića. Pogledao sam sve pripremne utakmice, i jasno mi je samo da pojedini igrači teško da bi igrali u reprezentaciji Obale Slonovače. Antitalenti, urođeni. Iz njih ni puno iskusniji, bolji treneri ne mogu izvući ništa korisno.

Opet kažem. Činjenica jeste da nam nedostaju tri, pa hajmo reći, ključna igrača, i da sve to može biti i bolje, ali mi je prosto nevjerovatno da savez pršti optimizmom za reprezentaciju kojoj su očito Švedska i Bjelorusija jedini dostojni protivnici.

P.S. Jusuf Nurkić je ozljeđen. Ako momak ima svog ljekara, uopšte nema potrebe da ga se sumnjiči za laganje i privodi "na ispitivanje u našu polikliniku " (Harun Mahmutović). Jedini ko je kriv je autor famoznog saopćenja u kome se momak koji odigra prvenstvo faking B divizije, tretira kao izdajnik roda svog i kome se prijeti "dugoročnim sankcijama", iako smo bez like u reketu mogli otvoriti autoput. Umjesto da su ga pozvali, da bude sa repkom, da se druži, iako ne igra. Oni ovako.. Strašno.

Samo moliti Boga da Jusufa nisu previše pogodile riječi neprofesionalaca u savezu (a jesu, po riječima njegovog menadžera) i da će se odazvati eventualnom pozivu na eventualni Eurobasket.
hrasno38

#6715 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
neno#4 wrote:
Super. I dabogda.

Mada, reprezentacija koju protivnik (recimo da je Italija, s obzirom da ne igra SP, nominalno naš nivo, i da je Kanada, iako igra SP, po količini kvaliteta, također naš nivo, i da je Srbija za nas SAD) razbija u 10 minuta, izaziva neobično veliku sumnju i skepsu. Opet kažem, daj Bože da sam u krivu.

Cijenim Duška Ivanovića. Pogledao sam sve pripremne utakmice, i jasno mi je samo da pojedini igrači teško da bi igrali u reprezentaciji Obale Slonovače. Antitalenti, urođeni. Iz njih ni puno iskusniji, bolji treneri ne mogu izvući ništa korisno.

Opet kažem. Činjenica jeste da nam nedostaju tri, pa hajmo reći, ključna igrača, i da sve to može biti i bolje, ali mi je prosto nevjerovatno da savez pršti optimizmom za reprezentaciju kojoj su očito Švedska i Bjelorusija jedini dostojni protivnici.

P.S. Jusuf Nurkić je ozljeđen. Ako momak ima svog ljekara, uopšte nema potrebe da ga se sumnjiči za laganje i privodi "na ispitivanje u našu polikliniku " (Harun Mahmutović). Jedini ko je kriv je autor famoznog saopćenja u kome se momak koji odigra prvenstvo faking B divizije, tretira kao izdajnik roda svog i kome se prijeti "dugoročnim sankcijama", iako smo bez like u reketu mogli otvoriti autoput. Umjesto da su ga pozvali, da bude sa repkom, da se druži, iako ne igra. Oni ovako.. Strašno.

Samo moliti Boga da Jusufa nisu previše pogodile riječi neprofesionalaca u savezu (a jesu, po riječima njegovog menadžera) i da će se odazvati eventualnom pozivu na eventualni Eurobasket.
@Leclerc kako neces da shvatis da postoje pravila u svakoj reprezentaciji i u svakom sportu gdje je igrac duzan da dodje i da ga pregledaju ljekari reprezentacije i daju svoje misljenje. To je pravilo i nema reko mi doktor da sam povrijedjen ili slicno. Uzmes te nalaze pod ruku i sa njima dodjes kod ljekara reprezentacije koji ce sasvim sigurno uvaziti svoga kolegu a mozda i dati po koji dobar savjet. I onda cista obraza odes i ne moze te niko prozivati. I naravno ima masa primjera u sportu gdje su radi slicnih stvari kaznjeni i reprezentativci i sportisti u klubovima. I to sto je neko bolji ne znaci da treba da ima na tom polju drukciji tretman. Ako si se odazvao u reprezentaciju onda si dio tog kolektiva sa svojim pravima i obavezama.Vec ste svi digli Nurkica u nebesa bez posteno odigrane utakmice u A reprezentaciji. A to sto ce se naigrati u NBA shvatit ce nakon izvjesnog vremena da se grdno zajebo i da je trebao koju godinu jos da sara po evropi. Nije on jedini mladi igrac sa ovih prostora koji je otisao u NBA i skontao koliku je gresku napravio.
I do sada smo igrali bez Nurkica pa ako ga vrijedja to sto mu je neko rekao koje su mu bile obaveze onda i ne treba da igra. Sad je ovih 12 igraca sve supak do supka a Juka je zvijezda i ne spada u isto kolo.

Evo bas naletih na jedan banalan primjer....
http://www.ekskluziva.ba/Valdes-nije-pr ... 53237.html

Sta su ovi iz Monaka trebali da priznaju nalaz nekog njegovog doktora?????
Romanista 101%

#6716 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

jel ovaj Pasalic kao nesto Ibricic u fudb.repki :D
Iker C

#6717 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Iker C »

Romanista 101% wrote:jel ovaj Pasalic kao nesto Ibricic u fudb.repki :D
Pašalić nije loš kakvih ima ali raja navikla da njega kritikuje još dok je igrao u KK Bosni.
SSemir

#6718 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SSemir »

shalla wrote:Kada se vidjelo na šta nam liči roster tj nakon što su pripreme uveliko krenule, zvali su i Bavku i Kenu Bajramovića da se priključe ali oni nisu htjeli...
to i u kosarkaskoj reprezentaciji imas poznastva, prve ruke ovo ono :lol: djesi bakire
shake69

#6719 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shake69 »

SSemir wrote:
shalla wrote:Kada se vidjelo na šta nam liči roster tj nakon što su pripreme uveliko krenule, zvali su i Bavku i Kenu Bajramovića da se priključe ali oni nisu htjeli...
to i u kosarkaskoj reprezentaciji imas poznastva, prve ruke ovo ono :lol: djesi bakire
Provaljuje se covjek, fakat. Pretpostavljam da je greskom ispustio i Lerica, koji bi bio jednako vrijedno pojacanje! Zar ne, "Kujtime" ( i ne buni se, znamo da onaj ima jedno 'l')
BHF_Manijak

#6720 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

hrasno38 wrote: @Leclerc kako neces da shvatis da postoje pravila u svakoj reprezentaciji i u svakom sportu gdje je igrac duzan da dodje i da ga pregledaju ljekari reprezentacije i daju svoje misljenje... I to sto je neko bolji ne znaci da treba da ima na tom polju drukciji tretman. Ako si se odazvao u reprezentaciju onda si dio tog kolektiva sa svojim pravima i obavezama.
Tako nisi pisao na fudbalskim temama kada je rijec o Dzeki, Spahicu. Ne budi licemjer i nemoj imati dvostruke arsine! :oops: :oops:
hrasno38

#6721 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

BHF_Manijak wrote:
hrasno38 wrote: @Leclerc kako neces da shvatis da postoje pravila u svakoj reprezentaciji i u svakom sportu gdje je igrac duzan da dodje i da ga pregledaju ljekari reprezentacije i daju svoje misljenje... I to sto je neko bolji ne znaci da treba da ima na tom polju drukciji tretman. Ako si se odazvao u reprezentaciju onda si dio tog kolektiva sa svojim pravima i obavezama.
Tako nisi pisao na fudbalskim temama kada je rijec o Dzeki, Spahicu. Ne budi licemjer i nemoj imati dvostruke arsine! :oops: :oops:
Kako cu pisati kad je sve pisano na osnovu rekla kazala i na osnovu neke totalno nejasne mrznje prema ovim igracima a ovdje je Juka jasno rekao "ako treba poslat cu im nalaze". Pusti mi vise forumske suplje price koja se bazira na iskazima nedokazanih novinara i portala. I nigdje nisam napisao da treba da neko ima drukciji tretman zato sto je zvijzda bar u ovom smislu, I uporedjivane Dzeke i Nurkica je stavrno smijesno.
BHF_Manijak

#6722 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Ne izvrci pricu. Nema to veze s pricama "rekla-kazala", vec si tvrdio sve vrijeme da je logicno da Dzeko ima povlasten status i da Safet nema sta da trenira strogocu na njemu, i to kad se govorilo o Dzekinom (ne)zalaganju, a ne mahalski pricama.

Dok ti je kod Juke skroz deseti arsin. Mislim nemam ti sta objasnjavati, vide ljudi i sami, nisu coravi, posebno oni koji idu i na pdf fudbal i na pdf kosarska. :wink:

Dzeko je nedodirljivi autoritet, kojeg selektor ne smije ni pomisliti na klupu ostaviti, ali zato Juka je taj koji mora slijediti pravila i "zna ce procedura u reprezentaciji". Plitko.
neno#4

#6723 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

It_is_a_Leclerc wrote:
neno#4 wrote:
Super. I dabogda.

Prestao sam da citam kad si uporedio reprezentaciju koja je zavrsila medju osam u Sloveniji i reprezentaciju koja nikada nije prosla grupu i koja se grcevito bori da uspostavi sistem i to ce ako Bog da uraditi u narednim godinama. Mi tek u narednom periodu ubiremo plodove rada u generacijama od '94 do '99.
shalla

#6724 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

shake69 wrote:
SSemir wrote:
Provaljuje se covjek, fakat. Pretpostavljam da je greskom ispustio i Lerica, koji bi bio jednako vrijedno pojacanje! Zar ne, "Kujtime" ( i ne buni se, znamo da onaj ima jedno 'l')
Evo neka neno#4 odgovori da li se provaljujem, ako smije priznati naravno ;-)

SSemire, ono malo što sam ja pričao oko fudbalske reprezentacije se na kraju ispostavilo tačno tako da svoju ironiju možeš okačiti mačku o rep...
OldMayor

#6725 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Ludzak wrote:@hrasno38

Prije bih pozvao svog rođaka koji je prije trenirao košarku (sad zbog studiranja ne trenira, al' rekreativno igra), koji je 2 metra i nešto visok, nego ovog Pašalića.

Nama ako ne idu trojke, najebali smo gadno, sigurno gubimo. Jebo ti te ekipe koje zavise samo od trojki !!
Ne provaljuj se bogati.

Fino ti je postavio covjek pitanje koga bi zvao, pa sad kad si vidio i skonto da mi nemamo uopste koga vise zvati na toj poziciji, izvlacis se sa nekakvim svojim rodjakom. :roll:

Jesi li uopste gledao pripremne utakmice, po cemu je to Pasalic toliko grozan? Ono, najmanje zvucno ime, znamo ga nekad igro u kk bosna pa ajmo oplest po njemu?

Covjek je odigrao koliko moze, nista posebno kao i vecina ostalih igraca, ali nista ni toliko grozno kako pises.
Post Reply