1.Hurem (bez smjeha moliću, jednostavno mi nekako imena iz turskih sapunica leže za mačke:))
Helem, Hurem ili od milja zvana Huri nam se počela vrtiti oko nogu kad smo bili u onoj Ekofuturi. Vrti se ona, prede i nikako da ode od nas...imala je tada tri mjeseca i bolno nas je podsjećala na tada nedavno preminulu Pinar(rastrgli je psi lutalice...). Helem, uzmemo mi Hurem i uspjela je zamijeniti tu bol i ispuniti nam život...inače, mislim da je hurem lav u horoskopu: učiniće sve da bude u centru pažnje

2. Dambo
Odveli mi našu prošlu mačku Pinar na sterilizaciju na Veterinarski fakultet. Kad tamo žena šeta psa, nekog malog mješanca gotovo identičnog onom kakvog je rahmetli nana imala prije rata. Pitamo gospođu koja ga je šetala po atrijumu veterine čiji je kad će nama ona da on tu boravi - na veterini te da se daje na usvajanje...Vratimo se kući ali meni i mami iz glave ne izlazi slika psa...i tako se vratimo za par dana i preuzmemo ga...
Ime Dambo su mu dali na veterini i tako upisali u pasoš te mu ga ni mi nismo mijenjali a razlog za to ime je što ih je podsjećao na slonića Damba iz diznijevog crtića: debeljuškastog tijela i malo klempavih ušiju:) Mene često podsjeća na neko burence pa mu tako i tepam...Inače je divnog karaktera i voli ljude, djecu posebno, uz dvije mane: ne voli druge pse! Osim Tare, ponekad, i gore navedene Hurem:) I nažalost voli pobjeći tako da ga stalno moram držati na povodcu kada sam u šetnji...Usvojila sam ga kad je bio starosti 14 mjeseci(po horoskopu) sad u aprilu će mu četiri godine...

3. Tara
Ovo je tema koju sam pokrenula kad sam tek našla Taru i njenog brata...
http://www.klix.ba/forum/pomagajte-kuci ... 8s100.html
Iako je od tog dana kada sam ih našla, 26.05.2013.godine prošlo više od sedam mjeseci i dalje mi je loše kad se sjetim svega toga...dakle, prvo mi je bio cilj da ih dignem na noge ali sam se jako vezala za njih te se teška srca odlučim da sebi ostavim jedno,a drugo poklonim jer zaista nemam dovoljno sredstava i vremena za njih dvoje plus damba...također se odlučim na curu iz razloga što se ipak lakše usvajaju muški...i tako, usvojim joj brata u komšiluk:) a nju zadržim sebi i dadnem joj oficijelno ime Tara (po imenu vikendice na Vlašiću gdje je nađena) Btw. troje - četvero ljudi mi je reklo da je ona tornjak - trobojni (čak su pitali iz kojeg je legla, itd) pa sad da li je 100% rasni tornjak ili mješanac naravno bez rodovnika se teško može reći, a meni je vala svejedno...helem, ja je ovako i na forumu zovem tornjak, pa halalite ako griješim...sada je stara sedam i po mjeseci...
Ovo je slikano otprilike petog dana nakon što sam je pronašla:

a evo i nedavnih fotkica:
Volim puno da dajem šapu i da se tako pozdravljam:

ne dam nikome moje drvo!:

tara i burazer kad su bili mali kako brane svoju teritoriju od damba. tara je ova bez tufne na sred glave:D

tara i dambo sada:

p.s. jest da je tema slike vaših kućnih ljubimaca a se raspisala sve u 16...sorry ali eto htjela sam da podijelim i priče koje stoje iza slika...