Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
sumirprimus

#6701 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

jel ko gledo ovog dr.kampbela?
JThomas

#6702 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

tandmand wrote: 16/03/2020 13:39 Ove teorije zavjere glede virusa su na mene djelovale tako, da što ih je bilo više, to su mi djelovale gluplje i više iritirale. Na Face TV, dok je Osmanagić spomenuo Rotschildove, odmah sam prebacio kanal. Samo još fali David Icke i reptili. Juče žena mi pokazuje objave dugih žena, neki uradak teorije zavjere, sa izgovorom spikera ko u onom videu u ‘Slučaj Špegelj’ iz 1991. Rekoh: "Gasi odmah to ..."
http://hr.n1info.com/Vijesti/a466866/Pr ... -kuna.html

semir ima pravo pričati šta hoće koliko god to mahnito bilo. ali ovdje ga propagira ministar zdravstva. a entitetski premijer propagira da je virus izmišljen da se "zaustavi privredni rast". gdje "vlastito mišljenje" postaje klinička slika...
Last edited by JThomas on 16/03/2020 13:48, edited 1 time in total.
daddy-kool

#6703 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

dječak sa šibicama wrote: 16/03/2020 13:34 Image

nije serija bezveze otkazana, ha ja

za neupucene, rijec je o seriji Utopija u kojoj se radnja odvija manje vise po standardu trenutnog haosa, vlast je stvorila virus kojim ce desetkovati covjecanstvo i procistiti ga od nepozeljnih jer previse nas ima i vrijeme je za restart

navodno je gledanost bila nikakva, mada je bila velika, pa je serija otkazana

e ovo je odlicna teorija zavjere
Prva sezona je bila odlična, druga je već odletila malo...
Al super serija. :thumbup:
Mate_Miso_Kovac

#6704 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mate_Miso_Kovac »

Sve mogu shvatiti, al da doktor kaze "svima nam je zapisano koliko cemo zivjeti" ne mogu... Koji kurac onda ucite skole i koja vam je svrha, ako ste samo pasivni alat u ruci više sile? :roll:
Zeleni12

#6705 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zeleni12 »

Moja komsinica kao dadilja cuva djecu od bracnog para - doktori oboje i rekli joj da od sada mora dolaziti i odlaziti taxijem na posao, a ni ce joj placati taxi. Do sada je isla javnim prevozom, strah ih da ne pokupi koronu i zarazi djecu.
Nadzorna_ploca

#6706 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Sta fali doktoru koji tako misli sve dok radi svoj posao kako treba :-)
Milenkov buraz

#6707 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Mate_Miso_Kovac wrote: 16/03/2020 13:48 Sve mogu shvatiti, al da doktor kaze "svima nam je zapisano koliko cemo zivjeti" ne mogu... Koji kurac onda ucite skole i koja vam je svrha, ako ste samo pasivni alat u ruci više sile? :roll:
Tačno se ospem od te priče, jbt. ako nam je zapisano što onda išta u životu radimo, učimo, borimo se. ćemu onda sve to? Hajmo svi polijegati na livadu i čekati zapisano. :oops:
Milenkov buraz

#6708 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Nadzorna_ploca wrote: 16/03/2020 13:50 Sta fali doktoru koji tako misli sve dok radi svoj posao kako treba :-)
Ništa, on je obična budala.
Zox

#6709 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Zeleni12 wrote: 16/03/2020 13:49 Moja komsinica kao dadilja cuva djecu od bracnog para - doktori oboje i rekli joj da od sada mora dolaziti i odlaziti taxijem na posao, a ni ce joj placati taxi. Do sada je isla javnim prevozom, strah ih da ne pokupi koronu i zarazi djecu.
A vidis u Italiji su prvo zabranili taxije (u Lombardiji) pa onda malo po malo i ostala prevozna sredstva.
Nadzorna_ploca

#6710 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Milenkov buraz wrote: 16/03/2020 13:52
Nadzorna_ploca wrote: 16/03/2020 13:50 Sta fali doktoru koji tako misli sve dok radi svoj posao kako treba :-)
Meni je on gospodin cojk.
sumirprimus

#6711 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

evo i ovaj doktor upozorava na osnovu podataka iz francuske i irana na steroidne i nesterodine antiupalne lijekove?...
Zox

#6712 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Milenkov buraz wrote: 16/03/2020 13:52
Da, takav I NECE dati tih 101 posto koji se ocekuje u kriznim situacijama.
Jedan takav "doktor" je prije par godina htio kupiti moj stan, pa smo pricali, i kaze on "pa normalno da ljudi umiru u bolnici, dolaze bolesni!"
Pa sta treba, da ti dolaze zdravi?
dječak sa šibicama

#6713 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Taj doktor i hodza sa zapisom, ko da su istu skolu zavrsili.

Tragikomedija, ali nije on jedini, vec je vise novinara pa cak i politicara izlupetalo na drustvenim mrezama kako je ovo dobro, kako je prirodna selekcija, kako stari i trebaju umrijeti a ne da budu na teret drustvu.

Neki ljudi jednostavno tako razmisljaju... odmah se sjetim americkih indijanaca, koji su svoje stare kad vec nista ne doprinose plemenu, ukrcali na konja, odvedu ih u neku pustahiju i ostave tamo da umru. Da ne budu bas tgotalno nehumani, ostave im i neku dekicu cisto da im ne bude hladno dok umiru polako.
Cortado

#6714 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

Mate_Miso_Kovac wrote: 16/03/2020 13:48 Sve mogu shvatiti, al da doktor kaze "svima nam je zapisano koliko cemo zivjeti" ne mogu... Koji kurac onda ucite skole i koja vam je svrha, ako ste samo pasivni alat u ruci više sile? :roll:
Cuj nesto, mogu ja tebe "pumpati" 24 sata ako treba, ali ako ti nema spasa, nema te skole koja bilo koga moze nauciti bilo sta da te spasi. Ne shvatas? Pa udubi se malo, nije tesko. Na pocetku rata sam znao posao "nositi kuci", ne spavati nocima i danima razmisjajuci da li sam mogao uraditi vise. Kad das maksimum od sebe, i nadljudskim naporima pokusavas pomoci nekom, i kad taj neko "ode", nije to onda vise do mene. Ako i dalje mislis da sam samo alat u ruci vise sile, uvijek postoji alternativa u lijecenju, travari, vracevi, hodze i popovi, tek onda pocnes vrijednovati i minimum znanja medicinske struke, od cistacica do ljekara.
itekako

#6715 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

vezano za ovu vojsku i slicne klipove...kao npr. one iz Kine gdje ljudi padaju iz cista mira ili vec leze na zemlji....

maloprije izlazim iz zgrade, na betonu ispred lezi neki migrant. pijan. spava. na sred ulice.
zamislite da sam ga u slikao u sirem kadru da se vidi prepoznatljiva sarajevska lokacija objavio ovdje i napisao neki dramatican komentar u vezi corone.....

hocu reci, budite razumni i ne stvarate teorije na osnovu nekakvih video snimaka ili fotografija za koje ne znate ni kada, ni gdje ni pod kojim okolnostima su nastale...
klixoris

#6716 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by klixoris »

dječak sa šibicama wrote: 16/03/2020 13:55 Taj doktor i hodza sa zapisom, ko da su istu skolu zavrsili.

Tragikomedija, ali nije on jedini, vec je vise novinara pa cak i politicara izlupetalo na drustvenim mrezama kako je ovo dobro, kako je prirodna selekcija, kako stari i trebaju umrijeti a ne da budu na teret drustvu.

Neki ljudi jednostavno tako razmisljaju... odmah se sjetim americkih indijanaca, koji su svoje stare kad vec nista ne doprinose plemenu, ukrcali na konja, odvedu ih u neku pustahiju i ostave tamo da umru. Da ne budu bas tgotalno nehumani, ostave im i neku dekicu cisto da im ne bude hladno dok umiru polako.
Pa i ovdje naši vladari slično rade. Pošto su toliko skršili državu, ekonomiju i penzioni fond samo što se nije urušio, njima bi dobro došlo da masa penzionera umre,
Last edited by klixoris on 16/03/2020 14:00, edited 2 times in total.
daddy-kool

#6717 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Zox wrote: 16/03/2020 13:52
Zeleni12 wrote: 16/03/2020 13:49 Moja komsinica kao dadilja cuva djecu od bracnog para - doktori oboje i rekli joj da od sada mora dolaziti i odlaziti taxijem na posao, a ni ce joj placati taxi. Do sada je isla javnim prevozom, strah ih da ne pokupi koronu i zarazi djecu.
A vidis u Italiji su prvo zabranili taxije (u Lombardiji) pa onda malo po malo i ostala prevozna sredstva.
Taksi je možda i opasniji od javnog prevoza.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6718 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

RAT PROTIV COVID-19

DRASTIČNO SKOČIO BROJ ZARAŽENIH U ŠPANJOLSKOJ, ŠVICARSKOJ I FRANCUSKOJ Macron će večeras proglasiti cijelu zemlju 'crvenom zonom'?
ma gotovo je...

Image
Cortado

#6719 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

klixoris wrote: 16/03/2020 13:58
dječak sa šibicama wrote: 16/03/2020 13:55 Taj doktor i hodza sa zapisom, ko da su istu skolu zavrsili.

Pa i ovdje naši vladari slično rade. Pošto su toliko skršili državu, ekonomiju i penzioni fond samo što se nije urušio, njima bi dobro došlo da masa penzionera umre,
Pa sta vi mislite? Da smo mi ljekari svemoguci? Sta mislis kako mi radimo, pogledamo onako povrsno pacijenta i one za koje smatramo da imaju slabu sansu za prezivljavanje tek tako gurnemo u neki cosak? I mi imamo svoje limite, koliko fizicki mozemo nesto postici. Ako od 2 pacijenta, jednog od 80 godina i drugog od 35 moram birati, naravno da cu odabrati ovog od 35 jer mi savjest tako nalaze, taman da je onaj od 80 rodjeni otac ili majka. Ali ako je taj od 35 unaprijed oslabljen jer ima jos 5 hronicnih oboljenja i ako klinicka slika ukazuje da ima jako minimalne sanse za prezivljavanje, a taj od 80 je zdrav, ali star, naravno da cu se posvetiti ovom od 80, pa po cijenu toga da mi je taj od 35 rodjeni brat.

Prema tome, hajde suzdrzite se drzanja moralnih pridika na ovu temu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6720 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Cortado wrote: 16/03/2020 14:05

Pa sta vi mislite? Da smo mi ljekari svemoguci? Sta mislis kako mi radimo, pogledamo onako povrsno pacijenta i one za koje smatramo da imaju slabu sansu za prezivljavanje tek tako gurnemo u neki cosak? I mi imamo svoje limite, koliko fizicki mozemo nesto postici. Ako od 2 pacijenta, jednog od 80 godina i drugog od 35 moram birati, naravno da cu odabrati ovog od 35 jer mi savjest tako nalaze, taman da je onaj od 80 rodjeni otac ili majka. Ali ako je taj od 35 unaprijed oslabljen jer ima jos 5 hronicnih oboljenja i ako klinicka slika ukazuje da ima jako minimalne sanse za prezivljavanje, a taj od 80 je zdrav, ali star, naravno da cu se posvetiti ovom od 80, pa po cijenu toga da mi je taj od 35 rodjeni brat.

Pih, nemate čarobni štapić...sad sam se baš razočarao.
klixoris

#6721 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by klixoris »

Cortado wrote: 16/03/2020 14:05

Niko vas ne ruži. Ružimo državu i sistem koji vam nije osigurao adekvatne uslove i opremu za rad, pa ćete (ako ovo eskalira) morati da pravite izbore kakve si upravo i naveo
Last edited by klixoris on 16/03/2020 14:11, edited 2 times in total.
JThomas

#6722 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

dobro, druga je krajnost misliti da je sve unaprijed određeno. to dosljedno ne propagiraju ni teologije monoteističkih religija :mrgreen: nego kažu može molitva, dova, intercesija promijeniti...
Nadzorna_ploca

#6723 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Svi doktori da daju otkaze, pa neka nas Torabi i Milan Tarot lece. Mozda oni ne veruju u Boga. :oops:
zigzag

#6724 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zigzag »

Ovo je hercegovačka zavjera.

Sad Violeta proizvodi papir u 6 smjena.
daddy-kool

#6725 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

zigzag wrote: 16/03/2020 14:12 Ovo je hercegovačka zavjera.

Sad Violeta proizvodi papir u 6 smjena.
Nisam primjetio da kod nas fali tariguza? :?
Locked