Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
90minut wrote:
Nisam znao znam poljak s kojim sam pricao i koji je bio u Sarajevu nije ništa spomenuo što opet ne znaci da se nije desilo.
Batine od policije u ovom svijetu se podrazumjevaju.
Inace nije problem napasti policajca, problem je što kao navijac nemaš gdje da se povučeš nakon toga ono kako god okreneš slijedi ti krivična prijava...Ili na tribini gdje te mogu suzbiti i privesti ili pri izlasku..Mnogi moji drugovi s tribine davno nekad su dobili par prijava kao i ja sam poslije toga si pametniji jer još jedna ili dvije i sljeduje ti zatvor 2 godine..Bilo je ganjanja 10tak drotova u Jablanici jedno 100 metara i pola sata poslije blokada i hajmo nasumicno i pritvor..
Zato vi kad vidite navijace koji ne pružaju otpor odma ti je na prvu to bi 5 titinih rastjeralo, a nemaš pojma cijelu pricu.
A nedo bog da spuste značke i kažu hajmo se krviti to bi tek komedija bila šta bi im se desilo..
Specijalna je zeznuta ekipa, znam kakve su to masine jer sam bio reprezentativac dizac tegova nekad, i ne bih se smio potuci sa nekim iz specijalne. Udju dva specijalca u nasu salu i klade se ko ima jace trbusnjake, mi im stavimo kosu klupu a oni slazu plocu po plocu od 20 kila na prsa i rade ... i guraju serije iz poda sa 100 kilograma.
Kad na takvu fizicku spremnost dodas znanje borilackih vjestina, rukovanje naoruzanjem ... bolje bjezi ako zaista hoce da te zgazi.
Oni imaju takve naredbe da za pretjeranu upotrebu sile mogu izgubiti posao pa budite sretni sto stvarno ne spuste znacke.
Drugo su redari koji regulisu saobracaj, njihovo i nije da se tuku nego po sluzbenoj duznosti da se udalje i pozovu specijalnu.
Jedan moj jaran, inspektor, je uhvatio dva tipa kako mu pokusavaju ukrasti auto, zgrabio obadvojicu, a kako je jednom jace zavrnuo zglob ruke ovaj ga tuzio, dobio suspenziju i jedva sacuvao posao.
Da nije tih sankcija, vjeruj mi da biste u koloni dva po dva isli na utakmice sa cvijeticem u reveru, da oni tako hoce.
Jesu naravno ima tu mašine od momaka znam ih i ja par na ime i prezime momci u treningu imaj na umu da pricam da kad bi spustili značke da navijaca uvijek po pravilu ima više i igralo bi se po uličnim pravilima.A cim spustiš značku znaci da si civil i ne brani te država eh sad ti skontaj sam koliko ih ima tu spremnih da igraju po ulicnim pravilima?
W0rM wrote:Btw da se vratim na temu, sto jedan napisa u komentaru ako radis pravu i civilizacijsku stvar sto te ovoliko policije mora cuvati?
Znači, kada se Žene u crnom okupe u Beogradu u znak podrške majkama Srebrenice ili protiv zločina u Palestini, a pri tome ih čuva kordon policije, ne rade pravu i civilizacijsku stvar?
Uh jos sada placati ovih 1000 policajaca , ekstra. Dva policajca na svakog ucesnika parade - Jer kada parada bude tada ce se osloboditi lgbt osobe i onda ce smjeti biti lqbtq a prije nisu jer lgbt znaci hodati sa zastavom duginih boja
Ja bi da se najkreativnije obučenom ponosnom hairliji organizuje put do Texasa npr i besplatni sedmodnevni boravak u nekom od tamošnjih zatvora. A valja li ova?
I u mom dzematu drag queen citale djeci. Bilo ovih koji su bili protiv, prijetilji nasiljem. Jaran isao da cita djeci pa smo se skupili da ga pratimo ako slucajno bude belaja. Uglavnom ovi sto su htjeli da biju bili u velikoj manjini pa se sami povukli.
Jos dodas one “izbjeglice ratne” iz pakistana bangladesa i slicno - vec je razje*ana.. doduse sam pao sam se ubio sto kazu
Pa ista je to agenda. Promotori pedera su obavezno i welcome refugees.
To je ta raja. Ne bi minute medju njima opst’o. Arapcina bi mu glavu ko horozu odvrno
Da neko ne pomisli pogresno, meni su skroz simpaticni. Volio bih da i oni paradiraju u ovim haljinama i plesu ulicama Sarajeva. Bila bi prava turisticka atrakcija.
Kikibombona wrote:Ovo su nasi dervisi, vole haljine i vesele boje
Da neko ne pomisli pogresno, meni su skroz simpaticni. Volio bih da i oni paradiraju u ovim haljinama i plesu ulicama Sarajeva. Bila bi prava turisticka atrakcija.