Naravno imamo mi vecih problema od njih ali kad ti u svom ovom crnjaku neko dodje sa nekom laznom pozitivom....ma daj ...ja dosla sad cu ja vas divljake nauciti pameti (btw to je stav UNovog osoblja inace, ljudi popili svu pamet svjeta a vecina ih dolazi iz banan drzava) sad cu vas zapisati pamecu.......pa nismo bas tolike budale.......muha_sa wrote:ovdje predratni portiri, elektricari i frontalni kokuzi udjoše poslije Dejtona u vlasti i postadoše milioneri--pozavršavaše nake divlje fakulteteo glavi nam rade i jebu nas 20 i kusur godina i umjesto da se njima bavimo--ne preko foruma il kojekakvim fejs grupama mi našli raspredat o nekom bracnom paru koji je odlucio da ima hejbet djece. Ljudi ne traže niciju pomoc--ne traže da im pozivom na jedan od brojeva doniramo koju marku da djecu prehrane il obuku. Da prose ja bi prvi reko ko vas jebe, što ste ih radjali ako ih ne možete izdržavat
Nikad ne bih cuo za tu porodicu da ih Senad u petak ne ugosti u svom studiju
Za ove gore pobrojane ala Radeljaš i kompanija svaki dan cujem--al brže bolje prešaltam kanal da bar malo ovih živaca što mi je ostalo (a zbog njih mi otišlo) sacuvam
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
mali_balon
#6701 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Seyfo
#6702 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mirhunisa strikes again.stakasa wrote:https://www.bljesak.info/gospodarstvo/i ... H1rWP8z8Rk
Šta bi ona da ljudi prestanu odlaziti? Ovako ko papagaj, ja ne mogu razlikovati zadnjih deset njenih "izvještaja".
- muha_sa
#6703 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zar su pametovalimali_balon wrote:Naravno imamo mi vecih problema od njih ali kad ti u svom ovom crnjaku neko dodje sa nekom laznom pozitivom....ma daj ...ja dosla sad cu ja vas divljake nauciti pameti (btw to je stav UNovog osoblja inace, ljudi popili svu pamet svjeta a vecina ih dolazi iz banan drzava) sad cu vas zapisati pamecu.......pa nismo bas tolike budale.......muha_sa wrote:ovdje predratni portiri, elektricari i frontalni kokuzi udjoše poslije Dejtona u vlasti i postadoše milioneri--pozavršavaše nake divlje fakulteteo glavi nam rade i jebu nas 20 i kusur godina i umjesto da se njima bavimo--ne preko foruma il kojekakvim fejs grupama mi našli raspredat o nekom bracnom paru koji je odlucio da ima hejbet djece. Ljudi ne traže niciju pomoc--ne traže da im pozivom na jedan od brojeva doniramo koju marku da djecu prehrane il obuku. Da prose ja bi prvi reko ko vas jebe, što ste ih radjali ako ih ne možete izdržavat
Nikad ne bih cuo za tu porodicu da ih Senad u petak ne ugosti u svom studiju
Za ove gore pobrojane ala Radeljaš i kompanija svaki dan cujem--al brže bolje prešaltam kanal da bar malo ovih živaca što mi je ostalo (a zbog njih mi otišlo) sacuvam
-
Nivelacija
#6704 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ove zene kao skolovana gospodja profesorica sa naslovne strane trebaju da su ponos svih nas prvenstveno zbog djece a ne titula a ne ove koje u 30 toj vodaju cuke i kuce fujj
- muha_sa
#6705 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nek vodaju cuke, al nek pokupe govno kad im se cuko u parku gdje se djeca igraju pokakaNivelacija wrote:Ove zene kao skolovana gospodja profesorica sa naslovne strane trebaju da su ponos svih nas prvenstveno zbog djece a ne titula a ne ove koje u 30 toj vodaju cuke i kuce fujj
Al jok
Znam da Havana kupi iza svog cuke i vidjeh jednog poznatog tv urednika kako nosi kesu i kupi iza svog ljubimca
Jest da nije tema, al eto--naucio sam skrenut sa teme
- stakasa
#6706 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislim da ti ove odlaske predramaticno dozivljavas. A nije sve ni crno, smanjice se nezaposlenost, povecati plate, promjeniti odnos poslodavaca prema uposlenicima i prije svega smanjiti tenzije. I unutrasnje a i vanjske jer iz Srbije i Hrvatske odlaze jos vise. Novi moguci rat je najveci neprijatelj Bosne i Hercegovine a sa stanovnistvom ispod tri miliona je ta opasnost osjetno manja.Seyfo wrote:Mirhunisa strikes again.stakasa wrote:https://www.bljesak.info/gospodarstvo/i ... H1rWP8z8Rk
Šta bi ona da ljudi prestanu odlaziti? Ovako ko papagaj, ja ne mogu razlikovati zadnjih deset njenih "izvještaja".
- Bluemore
#6707 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nista se nece samo od sebe sreditistakasa wrote:Mislim da ti ove odlaske predramaticno dozivljavas. A nije sve ni crno, smanjice se nezaposlenost, povecati plate, promjeniti odnos poslodavaca prema uposlenicima i prije svega smanjiti tenzije. I unutrasnje a i vanjske jer iz Srbije i Hrvatske odlaze jos vise. Novi moguci rat je najveci neprijatelj Bosne i Hercegovine a sa stanovnistvom ispod tri miliona je ta opasnost osjetno manja.Seyfo wrote:Mirhunisa strikes again.stakasa wrote:https://www.bljesak.info/gospodarstvo/i ... H1rWP8z8Rk
zaboravljas da ove sile i okolnosti koji su pokrenuli ljude da se pakuju djeluju i na ove sto ostaju.... ne pomaze tu puno Ako cemo iskreno ni zivot u mikrokosmosu
- Blixen
#6708 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
kokuzima je i u kolovozu hladnomali_balon wrote:a vi misevi iz tudjine seruckate
-
Suzie Q
#6709 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zar stvarno mislis da je rat moguc? Taj strah od rata i plasiraju oni kojima odgovara ovakvo stanje u drzavi ali realno nema sanse da opet zarati.stakasa wrote:Mislim da ti ove odlaske predramaticno dozivljavas. A nije sve ni crno, smanjice se nezaposlenost, povecati plate, promjeniti odnos poslodavaca prema uposlenicima i prije svega smanjiti tenzije. I unutrasnje a i vanjske jer iz Srbije i Hrvatske odlaze jos vise. Novi moguci rat je najveci neprijatelj Bosne i Hercegovine a sa stanovnistvom ispod tri miliona je ta opasnost osjetno manja.
Seyfo je ovdje u pravu sto se Mirhunise tice, ona je itekako profitirala na izbjeglicama i jos uvijek profitira, napravila je biznis od necije muke a nikad nikome nije odgovarala.
- stakasa
#6710 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I odlasci su nacin da dode do promjena, nastupa nova realnost, okolnosti se mjenjaju... Ne bojim u ruzicasto ali ne treba ni predramaticno dozivljavat. Jedno je sigurno, ice se i dalje. Preblizu je BiH Evropskoj uniji da ljudi ne bi pokusavaliBluemore wrote:Nista se nece samo od sebe sreditistakasa wrote:Mislim da ti ove odlaske predramaticno dozivljavas. A nije sve ni crno, smanjice se nezaposlenost, povecati plate, promjeniti odnos poslodavaca prema uposlenicima i prije svega smanjiti tenzije. I unutrasnje a i vanjske jer iz Srbije i Hrvatske odlaze jos vise. Novi moguci rat je najveci neprijatelj Bosne i Hercegovine a sa stanovnistvom ispod tri miliona je ta opasnost osjetno manja.Seyfo wrote:
Mirhunisa strikes again.
zaboravljas da ove sile i okolnosti koji su pokrenuli ljude da se pakuju djeluju i na ove sto ostaju.... ne pomaze tu puno Ako cemo iskreno ni zivot u mikrokosmosu
- stakasa
#6711 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Podrzavam sve sto moze smanjiti opasnost od njegaSuzie Q wrote:Zar stvarno mislis da je rat moguc? Taj strah od rata i plasiraju oni kojima odgovara ovakvo stanje u drzavi ali realno nema sanse da opet zarati.stakasa wrote:Mislim da ti ove odlaske predramaticno dozivljavas. A nije sve ni crno, smanjice se nezaposlenost, povecati plate, promjeniti odnos poslodavaca prema uposlenicima i prije svega smanjiti tenzije. I unutrasnje a i vanjske jer iz Srbije i Hrvatske odlaze jos vise. Novi moguci rat je najveci neprijatelj Bosne i Hercegovine a sa stanovnistvom ispod tri miliona je ta opasnost osjetno manja.
Seyfo je ovdje u pravu sto se Mirhunise tice, ona je itekako profitirala na izbjeglicama i jos uvijek profitira, napravila je biznis od necije muke a nikad nikome nije odgovarala.
- madner
#6712 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jedini problem odlaska je sto tako ide kriticna masa za promjene u BiH. I sto ce dugorocno biti veliki problem starosna slika. Sve ostalo je pozitivno.
- Bluemore
#6713 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tonemo za sad samo dublje u korupcijustakasa wrote:I odlasci su nacin da dode do promjena, nastupa nova realnost, okolnosti se mjenjaju... Ne bojim u ruzicasto ali ne treba ni predramaticno dozivljavat. Jedno je sigurno, ice se i dalje. Preblizu je BiH Evropskoj uniji da ljudi ne bi pokusavaliBluemore wrote:Nista se nece samo od sebe sreditistakasa wrote: Mislim da ti ove odlaske predramaticno dozivljavas. A nije sve ni crno, smanjice se nezaposlenost, povecati plate, promjeniti odnos poslodavaca prema uposlenicima i prije svega smanjiti tenzije. I unutrasnje a i vanjske jer iz Srbije i Hrvatske odlaze jos vise. Novi moguci rat je najveci neprijatelj Bosne i Hercegovine a sa stanovnistvom ispod tri miliona je ta opasnost osjetno manja.
A nadati se boljem svakako ali ovaj trend sada ide samo dublje
- Banksy
#6714 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da.madner wrote:Jedini problem odlaska je sto tako ide kriticna masa za promjene u BiH. I sto ce dugorocno biti veliki problem starosna slika. Sve ostalo je pozitivno.
sad čitam, o hrvatskom filoustaškom društvu,
zbog čega bi netko tko je odrastao u takvoj sredini, koja ovakvo nešto aktivno pomaže, odobrava ili u krajnjoj liniji prešućuje, a recimo želi živjeti u slobodnom, otvorenom, progresivnom i kreativnom društvu, poželio tu i ostati? Uzgajanje takve društvene atmosfere ne može rezultirati ničim drugim, nego bijegom onih koji se u takvom svijetu ne vide, što će onda logično dovesti do daljnjeg porasta ovakvog načina razmišljanja te do potpune entropije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6715 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kratkorocno i srednjorocno vise pozitivno nego negativno. Dugorocno je vec obratno.
Nekako se uvijek zanemari cinjenica da ti ljudi ne nestaju fizicki i ne sele na Mars nego da i kad odu i dalje zadrzavaju veze sa maticom.
Nekako se uvijek zanemari cinjenica da ti ljudi ne nestaju fizicki i ne sele na Mars nego da i kad odu i dalje zadrzavaju veze sa maticom.
- animals
#6716 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jedini razlog odlaska je potraga za boljim zivotom..
uvijek su se ljudi selili sa ovih prostora i selice se uvijek..
jer mi jesmo Evropa samo na mapama a u stvarnosti smo treci svijet..
- Haris.ba
#6717 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
NIsmo mi treći svijet. Ne treba nas ovakve jadne praviti većim jadovima.animals wrote:Jedini razlog odlaska je potraga za boljim zivotom..
Mi smo najlošiji učenik u najbolje razredu škole. Jeste depresivna pozicija, ali bolje biti među rajom, nego u podrumu.
I ne odlaze ljudi samo jer trže bolji život. Problem je što odlaze ljudi i traže normalniji život. I to je problem u BiH. Odlaze ljudi koji imaju sasvim ok primanja, stavljena čak i u kontekst u Evropi kako je.
Ustvari sve sam bliži teoriji da ljudi bježe od naših ljudi.
Ma ni to nije problem sam za sebe. U čitavom razvijenom svijetu se suočavaju sa tim problemom. Prekopiraćemo na naš kljakav način, i idemo dalje.madner wrote:Jedini problem odlaska je sto tako ide kriticna masa za promjene u BiH. I sto ce dugorocno biti veliki problem starosna slika. Sve ostalo je pozitivno.
- madner
#6718 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nema tu dobrog rjesenja za kopirati, jos imamo populaciju koja je poprilicno dobra sa stranim jezicima.
-
aratet
#6719 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne bih se slozio, vecina ide tamo gdje ima dosta nasih ljudi cak bih rekao da dosta ljudi se i raspituje za nase tamo gdje idu.Haris.ba wrote:
- Haris.ba
#6720 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Govorim o starima koji će eto ostati.madner wrote:Nema tu dobrog rjesenja za kopirati, jos imamo populaciju koja je poprilicno dobra sa stranim jezicima.
Ja ne znam nikoga kome su djeca otišla da mu nije bolje materijalno. Plus, skoro svi koji mogu putovati su po nekoliko mjeseci vani.
- animals
#6721 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prvo problem su tri naroda koji svatko vuce na svoju stranu,
pa mentalitet, nedisciplina, korupcija..itd..
Hrvatska koja nema problem tri naroda, ali ima slican mentalitet
i korupciju rasirenu, tako da sa puno manje problema treba ce joj desetljeca
da stigne ozbiljne drzave..a BIH samo Bog zna hoce li ikada sa ovakvim mentalitetom..
pa mentalitet, nedisciplina, korupcija..itd..
Hrvatska koja nema problem tri naroda, ali ima slican mentalitet
i korupciju rasirenu, tako da sa puno manje problema treba ce joj desetljeca
da stigne ozbiljne drzave..a BIH samo Bog zna hoce li ikada sa ovakvim mentalitetom..
- stakasa
#6722 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uljuljkani ce biti primorani da preispitaju stavovemadner wrote:Jedini problem odlaska je sto tako ide kriticna masa za promjene u BiH. I sto ce dugorocno biti veliki problem starosna slika. Sve ostalo je pozitivno.
- stakasa
#6723 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ja sam primjetio ovo sto Haris spominje, mislim da je u pravuaratet wrote:Ne bih se slozio, vecina ide tamo gdje ima dosta nasih ljudi cak bih rekao da dosta ljudi se i raspituje za nase tamo gdje idu.Haris.ba wrote:
- animals
#6724 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Te kriticne mase za promjene ce jos stotinama godina glasati zastakasa wrote:Uljuljkani ce biti primorani da preispitaju stavovemadner wrote:Jedini problem odlaska je sto tako ide kriticna masa za promjene u BiH. I sto ce dugorocno biti veliki problem starosna slika. Sve ostalo je pozitivno.
za iste nacionalne stranke..
da bi bilo bolje u BiH i da se krene naprijed, da se sprijece masovni odlasci,
trebalo bi BIH ustrojiti drugacije..ovako insistiranje, jednih na etnitetima,
drugih na gradjanskoj drzavi, a svi znamo sta stoji iza svega, dominacije jednih nad drugima,
vodi i dalje ovu zemlju u propast..
- stakasa
#6725 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma kakav ustroj, evo ti naslova u danasnjim novinamaanimals wrote:Te kriticne mase za promjene ce jos stotinama godina glasati zastakasa wrote:Uljuljkani ce biti primorani da preispitaju stavovemadner wrote:Jedini problem odlaska je sto tako ide kriticna masa za promjene u BiH. I sto ce dugorocno biti veliki problem starosna slika. Sve ostalo je pozitivno.
za iste nacionalne stranke..
da bi bilo bolje u BiH i da se krene naprijed, da se sprijece masovni odlasci,
trebalo bi BIH ustrojiti drugacije..ovako insistiranje, jednih na etnitetima,
drugih na gradjanskoj drzavi, a svi znamo sta stoji iza svega, dominacije jednih nad drugima,
vodi i dalje ovu zemlju u propast..
PROMO
Asocijacija priređivača igara na sreću: Novi zakon tjera mlade iz zemlje
Pusti raju da se klade pa nece nigdje