Zasto cekati, provjeri stanje za proslu godinu... i ne moras samo za BiH... Nije ovo nesto od sinoc ili nevidjeno. Ljudi zele poceti nov zivot i to u BIH ne mogu i nece.MarlboroGold wrote:Čućemo se za jedno godinu dana.
Ilegalni migranti u BiH
- CPT
#6701 Re: Migranti u BiH
- MarlboroGold
#6702 Re: Migranti u BiH
Što ih je onda sve više i više? U prva 4 mjeseca ove godine ih je došlo više nego za cijelu prošlu godinu, a mnogi od prošle godine još uvijek nisu napustili BiH. Rekao sam ti već jednom... u BiH se pravi čep.CPT wrote:Zasto cekati, provjeri stanje za proslu godinu... i ne moras samo za BiH... Nije ovo nesto od sinoc ili nevidjeno. Ljudi zele poceti nov zivot i to u BIH ne mogu i nece.MarlboroGold wrote:Čućemo se za jedno godinu dana.
-
Bodkin
#6703 Re: Migranti u BiH
Sa njim neces. Nece biti love pa nece biti ni njega da brani migranteMarlboroGold wrote:Čućemo se za jedno godinu dana.
- CPT
#6704 Re: Migranti u BiH
Sta to uopste znaci? 1000+/- To je sitnis kad poredis 2015. Prva prilika (prije svega novac) i vecina tih ljudi ce nestati. Neki iz prvog pokusaja, neki iz drugo, a neki iz desetog.MarlboroGold wrote:Što ih je onda sve više i više? U prva 4 mjeseca ove godine ih je došlo više nego za cijelu prošlu godinu, a mnogi od prošle godine još uvijek nisu napustili BiH.CPT wrote:Zasto cekati, provjeri stanje za proslu godinu... i ne moras samo za BiH... Nije ovo nesto od sinoc ili nevidjeno. Ljudi zele poceti nov zivot i to u BIH ne mogu i nece.MarlboroGold wrote:Čućemo se za jedno godinu dana.
- славянин
#6705 Re: Migranti u BiH
Zelim i ja da “upoznam” scarlett - svi nesto zele ... nadam se da si ih primio makar 4-5 sebi u kucu . Ovamo se bori za prava migranata a tamo poziva na istrebljenje izraelaca “jer oni nebi trebali da budu tamo”CPT wrote:Zasto cekati, provjeri stanje za proslu godinu... i ne moras samo za BiH... Nije ovo nesto od sinoc ili nevidjeno. Ljudi zele poceti nov zivot i to u BIH ne mogu i nece.MarlboroGold wrote:Čućemo se za jedno godinu dana.
Piklic slovenski
Radi ovih uhljupa i imamo umjesto 32 mandata desnicarakih stranaka sada 58
- CPT
#6706 Re: Migranti u BiH
Radovane...славянин wrote:Zelim i ja da “upoznam” scarlett - svi nesto zele ... nadam se da si ih primio makar 4-5 sebi u kucu . Ovamo se bori za prava migranata a tamo poziva na istrebljenje izraelaca “jer oni nebi trebali da budu tamo”CPT wrote:Zasto cekati, provjeri stanje za proslu godinu... i ne moras samo za BiH... Nije ovo nesto od sinoc ili nevidjeno. Ljudi zele poceti nov zivot i to u BIH ne mogu i nece.MarlboroGold wrote:Čućemo se za jedno godinu dana.![]()
Piklic slovenski
jel ti migranti pali naselje, otimaju drzavu, pobijaju nasumice? ili sta to glupavo poredjenje treba da znaci?
- славянин
#6707 Re: Migranti u BiH
Da to prosjecni izraelac upravo radiCPT wrote:
Radovane...
jel ti migranti pali naselje, otimaju drzavu, pobijaju nasumice? ili sta to glupavo poredjenje treba da znaci?
Janez
- CPT
#6708 Re: Migranti u BiH
Ja, kao sto i "prosjecni migrant" nesto drugo radi... U svakom slucaju vise Izraelaca zivi na ukradenoj zemlji ako vec poredis na takav stvar.славянин wrote:Da to prosjecni izraelac upravo radiCPT wrote:
Radovane...
jel ti migranti pali naselje, otimaju drzavu, pobijaju nasumice? ili sta to glupavo poredjenje treba da znaci?, idi bracu primi u kucu i posalji para ovamo da mogu nastaviti put.
Radovane
- славянин
#6709 Re: Migranti u BiH
I ovi neradnici i daj mi socijale zive na tudjem onda - provesti anketu u eu oko imigracije pa da vidimo rezultateCPT wrote:
Ja, kao sto i "prosjecni migrant" nesto drugo radi... U svakom slucaju vise Izraelaca zivi na ukradenoj zemlji ako vec poredis na takav stvar.
Radovane
Slovenci da su pametni uzeti ti drzavljanstvo pa te poslati u BiH da si na licu mjesta da mos pomagati “jadnim migrantima”
- CPT
#6710 Re: Migranti u BiH
Provesti anketu o Balkancaima, crncima, pederima ili bilo kojoj drugoj marginalnoj grupi pa da vidimo rezultate. I to kao nesto znaci jer ipak znamo da su ljudska prava stvar anketa.славянин wrote:I ovi neradnici i daj mi socijale zive na tudjem onda - provesti anketu u eu oko imigracije pa da vidimo rezultateCPT wrote:
Ja, kao sto i "prosjecni migrant" nesto drugo radi... U svakom slucaju vise Izraelaca zivi na ukradenoj zemlji ako vec poredis na takav stvar.
Radovane“jadni migranti” imaju pravo i bez pasosa jos da eu zabrani kontrole granica
ali zato izraelci zive na ukradenoj zemlji pa je ok raketirati ih
- dvolicnost klasicna ona podla hinjska -
Slovenci da su pametni uzeti ti drzavljanstvo pa te poslati u BiH da si na licu mjesta da mos pomagati “jadnim migrantima”
Okupatore se obicno napadalo peticijama. One poznate bitke, Desant na Peticiju, Bitka na Peticji, itd, itd. I eto ti ces nekome reci kako ce se boriti za povratak na SVOJU zemlju.
- MarlboroGold
#6711 Re: Migranti u BiH
Halo... nije vam ovdje riječ o Izraelu i Palestini. Lakše malo.
-
sumirprimus
#6712 Re: Migranti u BiH
strahota je kako lako ulaze u zemlju i prolaze je pjeske uzduz i poprijeko bez da iko reagira..
- славянин
#6713 Re: Migranti u BiH
Ma ja nemogu da se nacudim da jedan univerzalni branitelj prava covjeka,otvorenih granica,zivimo zajedno otd odobrava ubijanje civila ne jednom mjestu a na drugom place za jadnim civilima ..MarlboroGold wrote:Halo... nije vam ovdje riječ o Izraelu i Palestini. Lakše malo.
-
Bodkin
#6714 Re: Migranti u BiH
Eto, ispravio samславянин wrote:Ma ja nemogu da se cudim da jedan placeni branitelj prava covjeka,otvorenih granica,zivimo zajedno otd odobrava ubijanje civila ne jednom mjestu a na drugom place za jadnim civilima ..MarlboroGold wrote:Halo... nije vam ovdje riječ o Izraelu i Palestini. Lakše malo.
- apsidejzi
#6715 Re: Migranti u BiH
Jel ovo sad fazon da migranti ne idu preko srbije (iz irana) nego direkt u bosnu?
https://www.klix.ba/biznis/od-jula-dire ... /190529135
https://www.klix.ba/biznis/od-jula-dire ... /190529135
- insaneinthebrain
- SmokingMan
#6717 Re: Migranti u BiH
Iznenadilo bi me da je uzrok požara nešto drugo osim vatre koju su na svoju ruku naložili u zatvrenom prostoru. 
Vidim ih juče rapsoređene kod TC Merkur na Otoci,dok na taksi štandu stoji parkiran prazan policijski Auto.Pa majka mu stara,trebao bi neko voditi računa o sigurnosti građanja.ne bi ja rekao da su oni tu samo tek da prose....A bilo ih je nekih 6-7,raspoređenih na dva ulaza u objekat i nekolicina kod pekare Malta,primjetio sam da je jedan stajao iza nje,jer je iz njegovog pravca došao drugi migrant.
Vidim ih juče rapsoređene kod TC Merkur na Otoci,dok na taksi štandu stoji parkiran prazan policijski Auto.Pa majka mu stara,trebao bi neko voditi računa o sigurnosti građanja.ne bi ja rekao da su oni tu samo tek da prose....A bilo ih je nekih 6-7,raspoređenih na dva ulaza u objekat i nekolicina kod pekare Malta,primjetio sam da je jedan stajao iza nje,jer je iz njegovog pravca došao drugi migrant.
-
dorkcic
#6718 Re: Migranti u BiH
I po Hrasnom su se rasporedili ispred radnji. Malo su više napadni ispred Binga na Pofalićima, prate ljude da im vrate kolica za marku, a znaju stajati u onom tunelčiću i tražiti novac, to sve baš i nije ugodno kad idem samaSmokingMan wrote:Iznenadilo bi me da je uzrok požara nešto drugo osim vatre koju su na svoju ruku naložili u zatvrenom prostoru.
- SmokingMan
#6719 Re: Migranti u BiH
Ima ih i na stupu,romima preoteli bizmis.dorkcic wrote:I po Hrasnom su se rasporedili ispred radnji. Malo su više napadni ispred Binga na Pofalićima, prate ljude da im vrate kolica za marku, a znaju stajati u onom tunelčiću i tražiti novac, to sve baš i nije ugodno kad idem samaSmokingMan wrote:Iznenadilo bi me da je uzrok požara nešto drugo osim vatre koju su na svoju ruku naložili u zatvrenom prostoru.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6720 Re: Migranti u BiH
O nemoj mi reci da nas CPT lozi iz Slovenijeславянин wrote:Da to prosjecni izraelac upravo radiCPT wrote:
Radovane...
jel ti migranti pali naselje, otimaju drzavu, pobijaju nasumice? ili sta to glupavo poredjenje treba da znaci?, idi bracu primi u kucu i posalji para ovamo da mogu nastaviti put.
Janez
-
ST11
#6721 Re: Migranti u BiH
Pa rekao sam vam prije godinu danaST11 wrote:@CPT, posto linkujes fotografije iz SLO medija i prilicno dobro si upucen gdje treba pogledati i statistike SLO policije, vjerovatno pises iz Slovenije, pa me zanima kod kojeg "izbjeglickog centra" zivis? ...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
-
Korisničkoime
#6723 Re: Migranti u BiH
Tesko je naci rijeci koje bi opisale kakav smo mi odron od naroda, jos se cudimo sto nam je sve u qurcu, sto nista ne funkcionise, pogledajmo sebe u ogledalu i to nam je dovoljan odgovor. Ja ovo govorim kao pripadnik tog naroda te se nuzno odnosi i na mene po principu skim si takav si iako je ne dijelim misljenje izgleda i na zalost vecine pripadnika mog naroda po pitanju migranata.
Migranti nisu dosli u BiH jer im je bila zelja da se nagledaju svijeta i da putuju, nisu dosli u BiH jer im je zelja da se izlezavaju i zive na racun nasih poreza, oni uopste i ne zele da budi u BiH ona je njima svima usputna stanica ka nekom konacnom odredistu u zapadnoj evropi. Medjutim sve to ljudi rade jer ih je nuzda natjerala. Neke od njih rat, neke ekonomska situacija u njihovim drzavama uglavnom nuzda i potraga za normalnim zivotom.
Do jucer smo mi bili u slicnoj situaciji ili barem dobar dio naseg naroda, protjeran, bijedan, cemeran sa ostatcima svoje egzistencije u dva kofera ili dvije kese, izgubljeni, slomljeni, unistenih zivota. Da se mrsko, moralno pokvareni zapad kakvog ga mi rado volimo okarektizirati ponasao kao dobar dio dorijeh Bosnja sve bi nas u najboljem slucaji vratili nazad nasim dzelatima ili nas odmah zatukli na granicama zapadne evrope.
Dobre Bosnje su i danas dio migracije doduse organizovane i u zakonskim okvirima ali dio ekonomske i privredne migrace koja iz mnogo boljih uslova nego sto vladaju u jednom Afganistanu idu ka zapadnoj evropi. Iako je to migracija koja se dogadja u zakonskim okvirima u smislu da zapadnoj evropi treba radna snaga i da nam ista odobrava dolazak ukoliko ispunimo odredjene uslove ipak jedan dio gradjana te zapadne evrope negoduje pa kaze da mi kao i ovi naprimjer Afganistana nebi trebali dolaziti, da nismo dobrodosli, da nas ne zele, sa ovo ili ono. Ti gradjani zapadne evrope kod nas redovno dobiju epitet fasiste, neonaciste, radikala, zatucanih itd i to najcesce od istih onih koji se kod nas prema migrantima odnose na krajnje negativan nacin.
Imali medju migrantima, hiljadama i hiljada koji prodju nasu granici i necasnih i nemoralnih i kriminalnih, naravno da ima trebamo li sve koji dolaze u nuzdi, jadu i bijedi geldati i tretirati kao ovih nekoliko kriminalnih haman pa da po logici dorijeh bosnja trebamo.
Pogotovo bi se osvrnuo na dobre bosnje muslimane vjernike u mjesecu ste Ramazana koji evo odmice i koji je pri kraji te nas ceka lijepi Bajram - neka vas je stid i sramota dunjaluka a strah Boga vecina tih migranata koje nazivate svakavim imenima su vasa braca i sestre koje su se se zatekli u najsvetijem mjesecu Ramazana pred vasim kucnim pragom a vi ste se iskazali bas u dobrom duhu, pa cak i da nisu muslimani ni jedan od njih nasa vjera nam ne nalaze takvo ponsanje ali ni blizu.
Neka nam je dragi Allah na pomoci i nama ni njima jer pored ovakvog naroda i mi i oni se samo mozemo u njega da uzdamo.
Migranti nisu dosli u BiH jer im je bila zelja da se nagledaju svijeta i da putuju, nisu dosli u BiH jer im je zelja da se izlezavaju i zive na racun nasih poreza, oni uopste i ne zele da budi u BiH ona je njima svima usputna stanica ka nekom konacnom odredistu u zapadnoj evropi. Medjutim sve to ljudi rade jer ih je nuzda natjerala. Neke od njih rat, neke ekonomska situacija u njihovim drzavama uglavnom nuzda i potraga za normalnim zivotom.
Do jucer smo mi bili u slicnoj situaciji ili barem dobar dio naseg naroda, protjeran, bijedan, cemeran sa ostatcima svoje egzistencije u dva kofera ili dvije kese, izgubljeni, slomljeni, unistenih zivota. Da se mrsko, moralno pokvareni zapad kakvog ga mi rado volimo okarektizirati ponasao kao dobar dio dorijeh Bosnja sve bi nas u najboljem slucaji vratili nazad nasim dzelatima ili nas odmah zatukli na granicama zapadne evrope.
Dobre Bosnje su i danas dio migracije doduse organizovane i u zakonskim okvirima ali dio ekonomske i privredne migrace koja iz mnogo boljih uslova nego sto vladaju u jednom Afganistanu idu ka zapadnoj evropi. Iako je to migracija koja se dogadja u zakonskim okvirima u smislu da zapadnoj evropi treba radna snaga i da nam ista odobrava dolazak ukoliko ispunimo odredjene uslove ipak jedan dio gradjana te zapadne evrope negoduje pa kaze da mi kao i ovi naprimjer Afganistana nebi trebali dolaziti, da nismo dobrodosli, da nas ne zele, sa ovo ili ono. Ti gradjani zapadne evrope kod nas redovno dobiju epitet fasiste, neonaciste, radikala, zatucanih itd i to najcesce od istih onih koji se kod nas prema migrantima odnose na krajnje negativan nacin.
Imali medju migrantima, hiljadama i hiljada koji prodju nasu granici i necasnih i nemoralnih i kriminalnih, naravno da ima trebamo li sve koji dolaze u nuzdi, jadu i bijedi geldati i tretirati kao ovih nekoliko kriminalnih haman pa da po logici dorijeh bosnja trebamo.
Pogotovo bi se osvrnuo na dobre bosnje muslimane vjernike u mjesecu ste Ramazana koji evo odmice i koji je pri kraji te nas ceka lijepi Bajram - neka vas je stid i sramota dunjaluka a strah Boga vecina tih migranata koje nazivate svakavim imenima su vasa braca i sestre koje su se se zatekli u najsvetijem mjesecu Ramazana pred vasim kucnim pragom a vi ste se iskazali bas u dobrom duhu, pa cak i da nisu muslimani ni jedan od njih nasa vjera nam ne nalaze takvo ponsanje ali ni blizu.
Neka nam je dragi Allah na pomoci i nama ni njima jer pored ovakvog naroda i mi i oni se samo mozemo u njega da uzdamo.
- Thorgerson
#6724 Re: Migranti u BiH
Dobro, ajd nas jos popljuj, malo je.Korisničkoime wrote:Tesko je naci rijeci koje bi opisale kakav smo mi odron od naroda, jos se cudimo sto nam je sve u qurcu, sto nista ne funkcionise, pogledajmo sebe u ogledalu i to nam je dovoljan odgovor. Ja ovo govorim kao pripadnik tog naroda te se nuzno odnosi i na mene po principu skim si takav si iako je ne dijelim misljenje izgleda i na zalost vecine pripadnika mog naroda po pitanju migranata.
Evidentno je da ove migracije su vecinom ekonomske prirode, ne ratne ili usljed elementarnih nepogoda. Potraga za normalnim zivotom u EU ne pije vode i na njihovoj dobroj volji je hocel ti biti odobren azil ili ne (u velikom broju zemalja - ne). Ako je ratno stanje u tvojoj maticnoj zemlji, sasvim je normalno da ti se obezbjedi sigurnost i smjestaj.
Nasi ljudi, dobar dio njih je putem UN-a poslan direktno iz logora dogovorima ka zemljama EU itd. Ovdje je bio rat. To nikako ne mozes porediti sa velikim procentom ovih migranata koji ne bjeze od rata.
Nakon zavrsetka rata hiljade i hiljade ljudi je vraceno u BiH. Kakvo god da je stanje u Bangladesu, Pakistanu i sl, sigurno nije gore nego ovdje sto je bilo 97 ili 98 godine. Pa? Ljudi su fino vraceni, narocito iz Njemacke.
Svi oni koji su nakon rata krenuli vani, zbog ekonomske situacije i zbog normalno zivota kako kazes su to radili na legalan način (mali procenat naravno na crno). Dakle, nasi ljudi su divljaci jer fino ko budale uče jezik, čekaju pred ambasadama, ispunjavaju hrpu papira, čekaju razgovor po godinu dvije dana...umjesto da fino ko normalni ljudi pobacaju dokumente i krenu na put.
p.s.
A taj Zapad i EU o kojem pricas je hladno odbio prijedlog Amerike da se dopusti da amerikanci naoruzuju Armiju BiH da se mozemo ravnopravno nositi sa čenticima. Sve je bilo spremno da se dovuce naoruzanje. Glupa i nesposobna EU, nije tada shvatala, kao ni danas, sta se ovdje desava. Amerikanci 10x obavjesteniji su naravno znali da ce embargo na oruzje za ex yu znaciti pokolj, koji se i desio. Toliko o tome. I to je cinjenica.
- CPT
#6725 Re: Migranti u BiH
Kreativno tumacenje. Necemo kvariti cinjenicama.Thorgerson wrote:A taj Zapad i EU o kojem pricas je hladno odbio prijedlog Amerike da se dopusti da amerikanci naoruzuju Armiju BiH da se mozemo ravnopravno nositi sa čenticima. Sve je bilo spremno da se dovuce naoruzanje. Glupa i nesposobna EU, nije tada shvatala, kao ni danas, sta se ovdje desava. Amerikanci 10x obavjesteniji su naravno znali da ce embargo na oruzje za ex yu znaciti pokolj, koji se i desio. Toliko o tome. I to je cinjenica.