REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
karanana

#6701 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by karanana »

Zar ovo nije i chovketov drugi mandat? Vrijeme je za profesora kukica. Ali nek ide covjek kao neovisni kandidat.
KENJAC

#6702 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Sad, kad je zavrseno kako je zavrseno red bi bio uraditi sljedece:
Kao prvo iznijet u javnost te neke nove dokaze zbog kojih bi ova revizija trebala da ima ocekivani epilog !
Drugo , izaci sa stenogramom famoznog sastanka mudraca iz vijecnice .
Trece, objaviti imena na ciju je adresu stiglo famozno pismo o legitimitetu SS !
I cetvrto , najvaznije, svaki ucesnik u ovoj diskusiji treba ponovo procitat temu od prve stranice . Kad to ucini , ako preostane jos zrno obraza onda nastavit daljnju diskusiju !
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#6703 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by malakh »

MuaDib wrote:Na strani 88 već rekao:
MuaDib wrote:Priče da će Bosna i Hercegovina dobiti reviziju, zbog ruskog klina u RS, a djelom i Srbiji, je u ravni one idemo u nezavisnost, a međunarodno pravo nek nas brani. Prvo nikada i nikoga MSP neće osuditi za genocid, jer je takav presedan opasan po velike sile i njihove interese. Nažalost, ova revizija jeste skrojena po mjeri SDA, da bi se zadovoljio njen ideološki koncept vječne žrtve, koju niko neće zaštititi osim SDA. Da je stvarno njima stalo do žrtava istrajalo bi se na tužbi za agresiju sa svim reperkusijama po Srbiju, uključujući i reparaciju za žrtve, te ekonomsku, privrednu, infarstrukturnu i drugu štetu, a revizija tužbe iskoristila za dokazivanje zločina genocida. Ovako je tim koji je sve odnio u vjetar, kao gubitnički tim ponovo postavljen da vodi reviziju, što je unaprijed osuđeno na nesupjeh. Žalosno je da su neki već poletili spomenuti Milu Đukanovića da je naš as u rukavu, u pogledu revizije, jer je i on bio dio klike koja je iznjedrila ideju o vojnom rješenju jugoslavenske krize. A još je gore što oni koji pokreću reviziju nisu našli za shodno da pobiju argumente brojnih probošnjačkih analitičara, koji su ukazali na amaterski i politikanski pristup reviziji u zadnji čas, ne osvrčući se na ni na rigorozna pravila suda koja se odnose na uslove pod kojima se može pokrenuti revizija. Skeptičan sam da će uopće i doći do verzije, s obzirom kakvi dilatenti su je osmislili i odlučili uputiti u Hag. Samo se nadam da se zahtjev neće proglasiti nelegitimnim, jer bi to bio takav šamar bošnjačkoj politici, a istovrmeno uzletna pista za teze republičkosrpskih i dijela hrvatskih političkih krugova. I na kraju, ukoliko epeilog ovog postupka bude odbacivanje revizije uoči izbora 2018. godine, prije svega Bošnjaci će morati pokazati političku zrelost i kazniti takvu političku igru SDA i njenih prvaka.
bake ponosno kaže da neće podnijeti ostavku i ako mislim da bi trebao. prije svega da malo konsoliduje svoju stranku, ali i bošnjački korpus.
ne pamtim da je sda bila ovako uzdrmana, ali pošto naši ljudi imaju zrno kafe umjesto mozga, to i neće kazniti i sda će iz svega izaći neokrznuta.
mario001

#6704 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mario001 »

orinoco wrote:Prema Hadžifejzoviću, "siva eminencija" revizije - http://pf.untz.ba/dokumenti/cv/dzevad-mahmutovic.pdf
Majku jebao svoju, lik sa zenom ima zajednicki profil na FB, a ovamo drzavu vodi
palermo

#6705 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

karanana wrote:Zar ovo nije i chovketov drugi mandat? Vrijeme je za profesora kukica. Ali nek ide covjek kao neovisni kandidat.
Prvi, drugi će biti 2018....
orinoco

#6706 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by orinoco »

malakh wrote:
MuaDib wrote:Na strani 88 već rekao:
MuaDib wrote: I na kraju, ukoliko epeilog ovog postupka bude odbacivanje revizije uoči izbora 2018. godine, prije svega Bošnjaci će morati pokazati političku zrelost i kazniti takvu političku igru SDA i njenih prvaka.
bake ponosno kaže da neće podnijeti ostavku i ako mislim da bi trebao. prije svega da malo konsoliduje svoju stranku, ali i bošnjački korpus.
ne pamtim da je sda bila ovako uzdrmana, ali pošto naši ljudi imaju zrno kafe umjesto mozga, to i neće kazniti i sda će iz svega izaći neokrznuta.
Interes je bitniji od političkih stavova. SDA je najjača stranka, u Federaciji najbrojnija, sa obostrano podijeljenim pozicijama: glasači i članovi u budžetskim organizacijama i na značajnim funkcijama, političari na svojim pozicijama. Nijednoj strani ne odgovara smjena Izetbegovića ni klimanje vrha SDA. Obje strane čuvat će stečene pozicije k'o oči u glavi bez obzira bio Izetbegović glavni seronja ili junak. Niti SDA prema glasačima, niti ovi drugi prema SDA nemaju pretjerano puno emocija, izuzimajući prve članove i one koji gaje nacionalizam. Interes, i samo interes vlada.
Matzan

#6707 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Matzan »

mario001 wrote:
orinoco wrote:Prema Hadžifejzoviću, "siva eminencija" revizije - http://pf.untz.ba/dokumenti/cv/dzevad-mahmutovic.pdf
Majku jebao svoju, lik sa zenom ima zajednicki profil na FB, a ovamo drzavu vodi

Ima li da negdje nije bio savjetnik?
Cijela karijera savjetnik.
ljuspica

#6708 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ljuspica »

Meni nije jasno kako vam ne dosadi pricati jedno te isto i glasati za jedne te iste,te pljuvati na jedne te iste 20.g. Ista prica. Dejavu. Sta bi mi obican narod dobili revizijom a sta bi dobili politicari? Nemojte me krivo shvatiti, dozivjela tezak rat, svasta bilo u ratu, gladi, tuge, jada, cemera..rat se zavrsio, oprostila...zaboravila taman toliko da se ne sjecam sa gorcinom, ustvari da se uopste ne sjecam tog perioda.Gle, meni moje sesneste,sedmaneste,itd...ratne godine niko nikad vratit nece, a najmanje jedan od njih na vrhu ma ko taj bio. Ponavljam-sta bi mi dobili revizijom? Sta? Meni ne treba ulazak BiH u EU. Meni trebaju plate kao u Svicarskoj, zivot, rad, disciplina, postovanje, uvazavanje znanja, pohvaljivanje znanja i sl. Svicarski zivot imaju nasi politicari, a mi smo pijuni.Da li bi takav zivot dobili revizijom? Mislim da ne. Postajemo zemlja mafije, zemlja siromastva, sa ovom vlascu. I ko to moze popraviti? Ko? Nasi sigurno ne, jer je glad za novcem i pljacka drzave presla sve granice. Sta da se desi da bi situacija bila drugacija? Nista. Otici iz zemlje i ostvariti svoje sne. Ovdje je svaki san zavrsen prije 20.godina. LP.
mario001

#6709 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mario001 »

Matzan wrote:
mario001 wrote:

Jebo mrtve svoje
karanana

#6710 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by karanana »

palermo wrote:
karanana wrote:Zar ovo nije i chovketov drugi mandat? Vrijeme je za profesora kukica. Ali nek ide covjek kao neovisni kandidat.
Wikipedia kaze da je bio od oktobra 2002 do maja 2005. Sta je ono tada bilo? Jesu ga ono nesto smijenili? Taj se mandat ne pika?
Matzan

#6711 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Matzan »

palermo wrote:

Može jedino kao Predsjednik Vlade HNŽ.
palermo

#6712 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

karanana wrote:
palermo wrote:
Wikipedia kaze da je bio od oktobra 2002 do maja 2005. Sta je ono tada bilo? Jesu ga ono nesto smijenili? Taj se mandat ne pika?
Ne može više od dva uzastopna, na preskoke može koliko ho'š.....

Valjda....
animus

#6713 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by animus »

Nekad u vrijeme podnosenja nase apelacije sam rekao da je svima jasno da ce nas odbaciti. Nije niko ocekivao ovako rano. Tad sam napisao da cr vjerovatno biti nrka trgovina gdje ce Srbija praviti ustupke kao i prilikom prvobitne odluke i da se nadam da cemo ovaj put mi imati koristi od te trgovine. Ne znamo sta je trgovano ali nadajmo se najboljem. Mozda ovo oko Nato-a sto je neko ranije naveo.
U svakom slucaju vrijedilo je pokusati ako nista zbog onog silnog kmecanja djikana. Velikosrbi su istjerani na cistac i bilo je ljepota gledati kako brane dejton.
Da nismo pokusali nebi bilo nista od ovoga a jos cemo vidjeti zbog cega je ovo bilo dobro. Nista nije samo crno ili bijelo.
Better Man

#6714 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Better Man »

Desilo se ono što sam od početka govorio i potvrdilo se da je Bakir lažov, nesposoban i jedan obični ratno - profiterski kiriminalac kojem je mjesto u zatvoru. Da ima morala iste sekunde bi podnio neopozivu ostavku.
prog321

#6715 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by prog321 »

mržnja prema Bakiru vam unistava mogućnost logičnog rezonovanja.
ne radi si ovdje o njemu, ali dzaba vam ponavljat :-)
Edin H.

#6716 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

mario001 wrote:
Matzan wrote:
mario001 wrote:

Jebo mrtve svoje

Kakav ba savjetnik, frajer vodnik. :D

Datum
Decembar 1991. – april 1992.
Naziv i adresa poslodavca
Bivša Jugoslovenska Narodna Armija
Vrsta posla
Komandir voda vojne policije / siva eminencija revizije. :lol: :lol: :lol:
and

#6717 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

animus wrote:Nekad u vrijeme podnosenja nase apelacije sam rekao da je svima jasno da ce nas odbaciti. Nije niko ocekivao ovako rano. Tad sam napisao da cr vjerovatno biti nrka trgovina gdje ce Srbija praviti ustupke kao i prilikom prvobitne odluke i da se nadam da cemo ovaj put mi imati koristi od te trgovine. Ne znamo sta je trgovano ali nadajmo se najboljem. Mozda ovo oko Nato-a sto je neko ranije naveo.
U svakom slucaju vrijedilo je pokusati ako nista zbog onog silnog kmecanja djikana. Velikosrbi su istjerani na cistac i bilo je ljepota gledati kako brane dejton.
Da nismo pokusali nebi bilo nista od ovoga a jos cemo vidjeti zbog cega je ovo bilo dobro. Nista nije samo crno ili bijelo.
ide presuda mladiću i drugostepena za udruženi zločinački poduhvat, pa ćemo vidjeti.
Holms

#6718 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Holms »

prog321 wrote:mržnja prema Bakiru vam unistava mogućnost logičnog rezonovanja.
a tebi ne vrijedi ponavljati da su te svi skužili kao običnog SDA trola
Matzan

#6719 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Matzan »

Edin H. wrote: Kakav ba savjetnik, frajer vodnik. :D

Datum
Decembar 1991. – april 1992.
Naziv i adresa poslodavca
Bivša Jugoslovenska Narodna Armija
Vrsta posla
Komandir voda vojne policije / siva eminencija revizije. :lol: :lol: :lol:

Ne potcjenjuj čovjeka!

Možda je bio vodnik I klase!
Hajvan

#6720 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Hajvan »

ne ulazeci u ista dublje, samo me zanima sta ste vi kog qrca radili sa 19 godina?!
zicali od mame i tate za cigara i pive ;)
Last edited by Hajvan on 10/03/2017 23:32, edited 1 time in total.
prog321

#6721 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by prog321 »

boli me k za SDA. wtf. :-)
volta dzontra

#6722 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
arzuhal wrote:
Nema, ispuc'o je dva mandata. Al' možemo podržat Ivanića, on će se garant ponovo kandidovat.
Ja bogami neću, a ti kako hoćeš.

MOj glas će ići Čovketu. On je svakako nedosanjani bošnjački ideal političara
bacit ces glas bezeveze!!! cini mi se da ce savjetnicki gremij nasvititovat Bakira da se ide na novu Platformu 2018.
It_is_a_Leclerc

#6723 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

prog321 wrote:mržnja prema Bakiru vam unistava mogućnost logičnog rezonovanja.
Radi se, naime, o mojoj tetki koja je godinu dana znala da Sud neće prihvatiti ništa što Sakib Softić donese, ali je moja tetka svejedno danima inzistirala, lagala javnost kako je sve pod kontrolom, lagala sve druge političare u Vijećnici da je sve sa Softićevim akreditivima uredu.

Tako da... Upravu ste ! Moja tetka je kriva.

Tetka, tetka.
prog321

#6724 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by prog321 »

de ba, kakvim akreditima, kakvim bakraćima?
niko nije pitao za njih.
pitanje je.glasilo da li mozemo.poslati apelaciju.
poslali smo.
odbijena je brze nego je svako.ocekivao.
mislili smo peci na raznju.prekodrinske Srbe.barem jos nekoliko mjeseci.
nije uspjelo, i idemo.dalje. :-D
Fudo387

#6725 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Better Man wrote:Desilo se ono što sam od početka govorio i potvrdilo se da je Bakir lažov, nesposoban i jedan obični ratno - profiterski kiriminalac kojem je mjesto u zatvoru. Da ima morala iste sekunde bi podnio neopozivu ostavku.
Ja ovo ne kontam, pa da me ubijes?
Jedan dan otvori temu na kojoj place i pita ljude sta da radi od sebe jer mu neki balo 15godisnjak redovno puca samare i otima telefon, a vec drugi dan pise kako treba voditi drzavu.
Pa kako jebemu, kako?
Post Reply