PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chstal

#6701 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chstal »

SanskiBiser wrote:
avaks wrote:Koža je zlo ako nema klimu, pogotovo u ljetnim danima, izbjegavati ako toliko vremena provodi u njoj definitivno.
Isto iskustvo imam, preko ljeta peskir stavljao iza ledja da kupi znoj inace se potpare ledja :lol: , srecom kod moje se polomile plasticne noge nakon nepunih godinu dana i zavrsila u kontejneru, uzeo drugu s metalnim nogama i mrezastim materijalom na naslonu sto se moze skinuti i oprati - gura evo vec dvije godine bez problema, tu i tamo tocak zamjenim i operem naslon, mana mrezastog materijala je da kupi prasinu ali barem se brzo susi nakon pranja.
Vi izgleda u saunama igrate :lol: Ako imas klimu onda je koza pravi izbor, ako nemas onda ne znam.
diablobih

#6702 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Ili vjerovatno vole gologuzi sjediti na stolici :D Meni kozna, nikakvih problema, osim kad sjedim u boksericama naravno.
SanskiBiser

#6703 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

diablobih wrote:Ili vjerovatno vole gologuzi sjediti na stolici :D Meni kozna, nikakvih problema, osim kad sjedim u boksericama naravno.

tu si u pravu :thumbup: sorc i potkosulja ili majica kratkih rukava skoro pa stalno, veceras kamin, ovi moji u kuci nalozili vatru, 28 C u sobi ko' sredina jula da je :mrgreen:
febo_acm

#6704 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by febo_acm »

Kod mene ne ide preko 22-23 temperarura, cuj 28 ;/ meni bude muka na 23.

Na toj temperaturi ces se biti mokar i na podu :D

Ja sam imao koznu stolicu godinama, uvijrek sam preko nje imao peskir za plazu i nisam se znojio :D
Averus

#6705 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Jamboliju ljudi stavite, jamboliju :lol:

Ja bih umro da sjedim na koži, pa još na preko 20 stepeni :-)
SanskiBiser

#6706 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

Ne sjecam se ko je preporucio Speedlink Torid joypad pa sam ga i ja preko Genelec uzeo i stvarno je odlican za 50ak KM, igre ga automatski prepoznaju kao Xbox kontroler i konfigurisu ga za igru automatski, sto je najvaznije "baca signal" ispod jorgana i deke sa 5 metera bez ikakvih problema sto je jako bitno u ove hladne dane kad se zagasi vatra i padne sobna temperatura ispod 25 C. :lol:

Sad sam se napalio da i ovo uzmem za Project Cars 2 :

http://www.genelec.ba/volan-speedlink-d ... bkor-01-p2
ferratilis

#6707 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

SanskiBiser wrote:Ne sjecam se ko je preporucio Speedlink Torid joypad pa sam ga i ja preko Genelec uzeo i stvarno je odlican za 50ak KM, igre ga automatski prepoznaju kao Xbox kontroler i konfigurisu ga za igru automatski, sto je najvaznije "baca signal" ispod jorgana i deke sa 5 metera bez ikakvih problema sto je jako bitno u ove hladne dane kad se zagasi vatra i padne sobna temperatura ispod 25 C. :lol:

:thumbup:

Najbolja stvar je baterija, iznenadio sam se prvi put koliko traje :D Sad skini Dark Souls i igraj dok ga ne polomis od bijesa :D
typeOnegative

#6708 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Ja koristim xbox one s controller i iznenadio sam se pravo koliko baterije traju (2500mAh punjive). Traju po 20 dana a igram gotovo svaki dan, dok kod brata na ps4 moramo punit svaki dan :D
Sanski
Imao sam priliku igrat sa njim, odličan i za te pare nema bolje sigurno. Nek te dugo služi :thumbup:
Raigor Stonehoof

#6709 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Raigor Stonehoof »

ferratilis wrote:
SanskiBiser wrote:Ne sjecam se ko je preporucio Speedlink Torid joypad pa sam ga i ja preko Genelec uzeo i stvarno je odlican za 50ak KM, igre ga automatski prepoznaju kao Xbox kontroler i konfigurisu ga za igru automatski, sto je najvaznije "baca signal" ispod jorgana i deke sa 5 metera bez ikakvih problema sto je jako bitno u ove hladne dane kad se zagasi vatra i padne sobna temperatura ispod 25 C. :lol:

:thumbup:

Najbolja stvar je baterija, iznenadio sam se prvi put koliko traje :D Sad skini Dark Souls i igraj dok ga ne polomis od bijesa :D
Nema na cemu obojica :P
Mega Man X

#6710 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Samo da napomenem: Na Project Cars 2 koristi heel and toe tehniku pogotovo za RWD auta. :D
avaks

#6711 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

febo_acm wrote:Kod mene ne ide preko 22-23 temperarura, cuj 28 ;/ meni bude muka na 23.

Na toj temperaturi ces se biti mokar i na podu :D

Ja sam imao koznu stolicu godinama, uvijrek sam preko nje imao peskir za plazu i nisam se znojio :D
Lako je vama u Sa kada vam gase grijanje u 22h :lol:
Nego ko u po' ljeta ne igra u majici/potkošulji i šorcu jebemu? Rijetko kad sam u trenerci ili pidžami a najgore kad se leđa oznoje fakat...
febo_acm

#6712 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by febo_acm »

Kod mene je etazno, nije centralno :D

Ja da nemam malu djecu ja nikad ne bih palio plin :D

Nego kakav je ovaj speedlink volan od 110 km? Pruza li sta bolje od gamepada s obzirom koliko je jeftin?
avaks

#6713 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

DOk malo stasaju moći ćeš mašala da klokaš ako voliš tako niske temperature u stanu :lol:
caseytron

#6714 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

Zato rig stavis u stan i ne trebas grijanje :D
SanskiBiser

#6715 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

febo_acm wrote:Kod mene je etazno, nije centralno :D

Ja da nemam malu djecu ja nikad ne bih palio plin :D

Nego kakav je ovaj speedlink volan od 110 km? Pruza li sta bolje od gamepada s obzirom koliko je jeftin?

Odlican za te pare, ima dobar force feedback i dvije pedale, mijenjac, daje za te pare sto inace i 3 puta skuplji modeli nude.
Imas na Youtube recenzija uglavnom hvale ga za te pare da je odlican. Neki se zale da mu malo skripe pedale kad se stiscu i da je volan samo 180 stepeni ali ostalo je sve za pohvalu. Ove novije ga igre prepoznaju i trebale bi automatski da se konfigurisu jedino bi trebalo rekalibraciju uraditi kad se instalira tako kazu.

Image
diablobih

#6716 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

PES novi niti fifu novu neces odigrati na tako slabom laptopu.

EDIT: Jedino mozda na polovnom, ali bas da ubodes.
diablobih

#6717 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Zato sto je pes 2017, trebalo 2 GB najvise, i i3 procesor, graficka svaka ga mogla pogurati. Dok za novi moras imati grafu neku normalniju sa barem 2 GB, a ne integrisanu.
R9..

#6718 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by R9.. »

Prodao bi ja Asus G73JW, kupljen 2011.
I7 740QM čini mi se, 8gb ram, gtx460m 1,5gb.
diablobih

#6719 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Samo sto ti je losa grafa, gledam ovaj pik, i ovu moju 720M predstavljaju k'o da je 1080 :D A ustvari ne moze nista novo pokrenuti na normalnim postavkama, vec ultra low :D
DaShip

#6720 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

Chstal wrote:
DaShip wrote:
Chstal wrote: napisi koji ryzen, koja maticna, koji ram, koja grafickaa? jesi li ista OC?
Ryzen 1600, ništa nisam OC-ao.Dobio sam ploču sa najstarijom verzijom (bez agesa zakrpa).
koja graficka i koja ploca
Zaboravio sam spomenuti, odabrao sam Asrock AB350M, da stvar bude još čudnija nema ni opcije za mijenjanje napona za procesor (moguće je da su dodali u nekom novijem biosu, ali opet nema smisla, a usto napon od 1.35V za RAM je previše (označava crvenom bojom)).Što se tiče RAM-a odabrao sam Gskill (postoji samo jedan model brzine 3 GHz i kapaciteta 8 GB).
Chstal

#6721 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chstal »

Zaboravio sam spomenuti, odabrao sam Asrock AB350M, da stvar bude još čudnija nema ni opcije za mijenjanje napona za procesor (moguće je da su dodali u nekom novijem biosu, ali opet nema smisla, a usto napon od 1.35V za RAM je previše (označava crvenom bojom)).Što se tiče RAM-a odabrao sam Gskill (postoji samo jedan model brzine 3 GHz i kapaciteta 8 GB).
Instaliraj bios 3.1 verziju ili idi na 3.3 verziju. Osim toga naponi ti se nalaze na OC tweekeru.
aditon

#6722 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

ima li neko ikakvih naznaka da li će i kad doći do pojeftinjenja komponenti poput RAM-a ili grafičkih karata jer samo za ove dvije stvari (pristojne) ti treba bar 1000 KM. Ko i kupio bi računar ali brate umjesto dvije milje za dobru konfu, moraš odvojiti 3 :-?
Chstal

#6723 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chstal »

aditon wrote:ima li neko ikakvih naznaka da li će i kad doći do pojeftinjenja komponenti poput RAM-a ili grafičkih karata jer samo za ove dvije stvari (pristojne) ti treba bar 1000 KM. Ko i kupio bi računar ali brate umjesto dvije milje za dobru konfu, moraš odvojiti 3 :-?

Cijene Rama-a bi trebale pasti oko februara. Za cijene grafickih jos nema naznaka, zavisi koliko ce jos trajata rudarenje.
aditon

#6724 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

trajat će...ovaj bitcoin sve skuplji.. ali cijene RAMA su bezobrazne. Doduše, gtx 1080 nije skup, tj cijena mu je kao i kad je izišla ta grafika..potražnja je za RX karticama koje sad koštaju nešto manje od 1080 a praktično isto kao pojedini modeli 1070...sve u svemu, preskupo i nerealno
diablobih

#6725 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Padat ce i grafe kad izadju noviji modeli. Tokom sljedece godine nekad.
Post Reply