Tomahawk11 wrote:Ovdje krenula prica poput one da su vanzemaljci u startu losi, mali, zeleni, osvajaci
Zivotinje bilo koje vrste po prirodi nisu agresivne. Upravo je covjek najveci krivac zasto je neki pas agresivan.
Sjednes fino u blizinu bilo koje zivotinje koja je predator, pa onda onda izjavis "da po prirodi nisu agresivne, da je covjek zapravo krivac...".
Ima zivotinja koje su agresivne (vuk, tigar, mnoge vrste zmija...) i zivotinja koje nisu agresivne (krava, jelen, vjeverica...).
Mislim da nema potrebe da dalje pricamo o ovome.
Pse lutalice treba ukloniti iz grada. I to hitno!!!
Psima lutalicama nije mjesto u gradu. Znam ja da ima ljudi koji vole zivotinje, i ja ih volim, ali morate shvatiti da grad nije mjesto za pse.
Oni napadaju ljude, raznose smece, krecu se u coporima sto stvara strah kod ljudi.
Ljudi s druge strane ubijaju pse, trenutno, svakodnevno, u vecini gradova. Treba biti iskren i reci da to traje.
Samo se svi prave mutavi i o tome se ne prica.
Obicni ljudi, ne vlast, (vlast zaboli ona stvar u vezi ovog problema) stavljaju psima otrov u hranu, izlomljeno staklo pomijesaju sa mesom, bacaju mlade psice u rijeke (jer mladih psica ima na sve strane), kupe ih u kombije i pustaju na nekim planinama i sumama van gradova i rade mnoge druge stvari kako bi ih uklonili iz svojih ulica i naselja.
Ovo dovodi do toga da psi umiru u mukama, ljudi postaju u sukobu sa zakonom, znaci kriminalci, a problem se nije rijesio.
Jos jednom da naglasim, psima lutalicama nije mjesto u gradu.