Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#6701 Re: Problem pasa lutalica

Post by Romeo 80 »

Na Koševskom Brdu situacija polako postaje neizdrživa.Ove godine došli su novi naraštaji dodževa i to sve redom od "sterilisanih" kuja. Cika i vriska po čitavu noć. Više ni ne laju kao psi, već zavijaju kao vukovi. Katastrofa božija! :roll:

Često sam u situaciji da ih moram tjerati od ljudi koji budu napadnuti. Mene ne napadaju, jer valjda osjete da ih se ne bojim, ali ovo je sve samo ne civilizacijska norma i urbana sredina.
O činjenici da se po noći ne može normalno spavati, jer se jebeni čopori kolju pod prozorom da ne govorim.

Ovaj grad mi se polako počinje da gadi...
Zastozato

#6702 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Romeo 80 wrote:Na Koševskom Brdu situacija polako postaje neizdrživa.Ove godine došli su novi naraštaji dodževa i to sve redom od "sterilisanih" kuja. Cika i vriska po čitavu noć. Više ni ne laju kao psi, već zavijaju kao vukovi. Katastrofa božija! :roll:

Često sam u situaciji da ih moram tjerati od ljudi koji budu napadnuti. Mene ne napadaju, jer valjda osjete da ih se ne bojim, ali ovo je sve samo ne civilizacijska norma i urbana sredina.
O činjenici da se po noći ne može normalno spavati, jer se jebeni čopori kolju pod prozorom da ne govorim.

Nekome je cilj da nam se ovaj grad ogadi, a i da se turisti otjeraju odavde. U ovom drugom nisu usjeli jer su ulice kuda se turisti krecu koliko toliko bez lutalica. U mojoj ulici vec nekoliko dana nove tok okocene lutalice. Lokom je odnio vecinu pasa, Dog Trust nesto malo sterilizirao. Dovoljno je bilo da ostanu dvije zenke da dobijemo uskoro nove clanove copora. Dok se svi psi ne sklone iz svih ulica stanje se nece promijeniti.
avetinja

#6703 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

Romeo 80 wrote:Na Koševskom Brdu situacija polako postaje neizdrživa.Ove godine došli su novi naraštaji dodževa i to sve redom od "sterilisanih" kuja. Cika i vriska po čitavu noć. Više ni ne laju kao psi, već zavijaju kao vukovi. Katastrofa božija! :roll:

Ja sam čuo da na Dobrinji narkomani rješavaju problem pasa lutalica. Kada se nadrogiraju, zapale neko jako pirotehničko sredstvo i bace psima. Oni misle da je to hrana, ali kada priđu saznaju da nije. Bila je i neka priča da su bacili bombu, pa da su psi na licu mjesta ubijeni.
zubi

#6704 Re: Problem pasa lutalica

Post by zubi »

avetinja wrote:

Ja sam čuo da na Dobrinji narkomani rješavaju problem pasa lutalica. Kada se nadrogiraju, zapale neko jako pirotehničko sredstvo i bace psima. Oni misle da je to hrana, ali kada priđu saznaju da nije. Bila je i neka priča da su bacili bombu, pa da su psi na licu mjesta ubijeni.
e da im hoce u ruci ostati.
kokuz_sa

#6705 Re: Problem pasa lutalica

Post by kokuz_sa »

http://www.dodaj.rs/?D/nQ/42JapoIj/cam00322.jpg

Udarilo ga je auto..zguljena mu sva koza..i sakrio se kod mene na poslu..

Nema koga nisu moji zvali s posla ali 90% ti samo spusti slusalicu..oni koji bi i pomogli..nemaju cim doci po auto..

Stencadi ima 4..ovaj je zaglavio..

Ako neko hoce da ga odvede veterinaru neka posalje pp..inace ce ovdje ovako uginuti
Naslovnica

#6706 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

kokuz_sa wrote:http://www.dodaj.rs/?D/nQ/42JapoIj/cam00322.jpg

Nema koga nisu moji zvali s posla ali 90% ti samo spusti slusalicu..oni koji bi i pomogli..nemaju cim doci po auto..

Ako neko hoce da ga odvede veterinaru neka posalje pp..inace ce ovdje ovako uginuti
Kontaktiraj ovu paćenicu preko FB, možda ga uzme.
https://www.facebook.com/sandra.kenda?fref=ts
Adriatic

#6707 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

Naslovnica wrote:

Ona uzima samo lovu.
Naslovnica

#6708 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Adriatic wrote:
Naslovnica wrote:

Ona uzima samo lovu.
Ma jasno.
Ali možda spasi život škevriji.
Što, u neku, ruku i nije toliko dobro ideja...
8-)
sunceKOtepsija

#6709 Re: Problem pasa lutalica

Post by sunceKOtepsija »

Anabella wrote:
Zastozato wrote:Radi li Lokom? Nesto sam nacuo da im neke opcine nisu platile odradjeni posao pa su zbog toga obustavili hvatanje pasa lutalica. Da li neko zna nesto vise o tome?

Radi na Novom Gradu, do sada su sklonili preko 5000 pasa lutalica
đde su ih sklonili?
sunceKOtepsija

#6710 Re: Problem pasa lutalica

Post by sunceKOtepsija »

Često sam u situaciji da ih moram tjerati od ljudi koji budu napadnuti. Mene ne napadaju, jer valjda osjete da ih se ne bojim...
dogtrastovci bi rekli da osjete da si dobar covjek
Gabrielo

#6711 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

Maharadza wrote:Image
Lijepe mace. Ne pamtim kad sam vidio neku u gradu. :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#6712 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

@Sarajmen, to sto je tvoj pas zaveden, ne znaci da su svi zavedeni.
Zastozato

#6713 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Sad prosao Alipasinom ulicom i malo iznad mosta na Ciglanama u pravcu stadiona Kosevo tri psa. Ne izgledaju mi kao lutalice koje vidjamo po gradu, blize su mi izgledu nekih rasnih pasa, ali nisam vidio nikakvog vlasnika sa njima. Ubjedjen sam da ih je neko jutros ondje dovukao i ostavio jer mi nije prvi put da na potezu od Ciglana do Kosevu u jutarnjim satima vidim nove pse bez vlasnika. Zna li iko kakva je kazna osobi koja dovuce pse i ostavi ih na ulicu, ako uopce postoji zakon o tome.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6714 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Sarajmen wrote:
Tomahawk11 wrote:@Sarajmen, to sto je tvoj pas zaveden, ne znaci da su svi zavedeni.
Naravno da ne znači generalno, ali je sasvim dovoljan primjer za one koji tvrde da nema zavedenih pasa i da ne postoji nikakav registar. Sve se to može fino urediti na zaista zakonski a prije svega human način, al' oni kojim odgovara ''lov u mutnom'' to iz svojih interesa ne žele i to je to. Očekuj da se pojave slučajevi ''ugriza pasa lutalica'' a u stvari klošari otkinu glavu psu , skuhaju je i samo kostur ostane... zatim isceniraju ujed na svom tijelu s ciljem da naplate odštetu od osiguranja. Klocevi su to bolan, klocevi pravi...

Odoh ja sa teme, imam svog ljubimca i status odgovornog vlasništva. A vala mi ni lutalice nisu mrske da ih ne nahranim , pomilujem , skinem krpelja ... sami mi dolaze da im pomognem.Uradim što je do mene a ostalo me zakuri bolac.

Majku klocevima...
:thumbup:
forest gump

#6715 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

Fakat ne znam ko može malo dijete pored kera ostaviti...
pakica_

#6716 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

sunceKOtepsija wrote:
Anabella wrote:
Zastozato wrote:Radi li Lokom? Nesto sam nacuo da im neke opcine nisu platile odradjeni posao pa su zbog toga obustavili hvatanje pasa lutalica. Da li neko zna nesto vise o tome?

Radi na Novom Gradu, do sada su sklonili preko 5000 pasa lutalica
đde su ih sklonili?
Deponija.. PobiVene..
pakica_

#6717 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Sarajmen wrote:
Vala si kontraš-ica za primjer :)
Imam udomljenog lutalicu u kući, ima ugrađen čip i pasoš. I ne stavljaj mi te uzvičnike-uskličnike kada me citiraš, pomislim da mi se nešto kurčiš pa ću te poslati u mačku piterinu :mrgreen:
pozz
Ima i moja udomljena mjesanka cip i na moje insistiranje je unesen njen broj cipa u interni registar kog ima svaka stanica, ali opstinskog, kantonalnog, federalnog, drzavnog registra nema!
Uzvicnike uvijek stavljam, jer se uvijek kurcim :P haj' me zajebi pa me posalji gdje sunce ne sija.. Samo jos jedan u nizu :lol:
Čileks, dud, čileks
Last edited by pakica_ on 06/08/2015 00:44, edited 1 time in total.
Maharadza

#6718 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Gabrielo wrote:
Viđam ih još po Alipašinom ali jadne ne smiju da kroče dalje od zgrada u čijim podrumima se kriju kada vide podivljalu neman! I kada su na ulici bukvalno trče, valjda znajući da ih na svakom ćošku može zaskočiti av-mau ker!!! :-x
MJAU - da

#6719 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Maharadza wrote:
Gabrielo wrote:
Viđam ih još po Alipašinom ali jadne ne smiju da kroče dalje od zgrada u čijim podrumima se kriju kada vide podivljalu neman! I kada su na ulici bukvalno trče, valjda znajući da ih na svakom ćošku može zaskočiti av-mau ker!!! :-x

Ovo je stvarno nepravda neviđena prema mačkama.
saja_dj

#6720 Re: Problem pasa lutalica

Post by saja_dj »

Image

Mace zakon :izet:
MJAU - da

#6721 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

saja_dj wrote:Image

Mace zakon :izet:
:thumbup: :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6722 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Ovdje krenula prica poput one da su vanzemaljci u startu losi, mali, zeleni, osvajaci :mrgreen:
Zivotinje bilo koje vrste po prirodi nisu agresivne. Upravo je covjek najveci krivac zasto je neki pas agresivan.
zubi

#6723 Re: Problem pasa lutalica

Post by zubi »

Tomahawk11 wrote:Ovdje krenula prica poput one da su vanzemaljci u startu losi, mali, zeleni, osvajaci :mrgreen:
Zivotinje bilo koje vrste po prirodi nisu agresivne. Upravo je covjek najveci krivac zasto je neki pas agresivan.
:thumbup:
5 0 5

#6724 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

saja_dj wrote: Mace zakon :izet:
problem maca lutalica. :D

i ova tema ima nepismen naslov. kako ja razumijem, ispade da psi lutalice imaju problem i o njemu se ovdje raspravlja. :mrgreen:
atg51

#6725 Re: Problem pasa lutalica

Post by atg51 »

Tomahawk11 wrote:Ovdje krenula prica poput one da su vanzemaljci u startu losi, mali, zeleni, osvajaci :mrgreen:
Sjednes fino u blizinu bilo koje zivotinje koja je predator, pa onda onda izjavis "da po prirodi nisu agresivne, da je covjek zapravo krivac...".
Ima zivotinja koje su agresivne (vuk, tigar, mnoge vrste zmija...) i zivotinja koje nisu agresivne (krava, jelen, vjeverica...).
Mislim da nema potrebe da dalje pricamo o ovome.

Pse lutalice treba ukloniti iz grada. I to hitno!!!

Psima lutalicama nije mjesto u gradu. Znam ja da ima ljudi koji vole zivotinje, i ja ih volim, ali morate shvatiti da grad nije mjesto za pse.
Oni napadaju ljude, raznose smece, krecu se u coporima sto stvara strah kod ljudi.
Ljudi s druge strane ubijaju pse, trenutno, svakodnevno, u vecini gradova. Treba biti iskren i reci da to traje.
Samo se svi prave mutavi i o tome se ne prica.

Obicni ljudi, ne vlast, (vlast zaboli ona stvar u vezi ovog problema) stavljaju psima otrov u hranu, izlomljeno staklo pomijesaju sa mesom, bacaju mlade psice u rijeke (jer mladih psica ima na sve strane), kupe ih u kombije i pustaju na nekim planinama i sumama van gradova i rade mnoge druge stvari kako bi ih uklonili iz svojih ulica i naselja.

Ovo dovodi do toga da psi umiru u mukama, ljudi postaju u sukobu sa zakonom, znaci kriminalci, a problem se nije rijesio.

Jos jednom da naglasim, psima lutalicama nije mjesto u gradu.
Last edited by atg51 on 06/08/2015 13:35, edited 1 time in total.
Locked