Sirija

Locked
Avetinho

#6701 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Režimske snage javno pogubile oko 100 Sirijaca u Zijabiji, ulice preplavljene ljudskim tijelima !
Nema izvora... :zzzz: Ne može to tek tako: "bacili hemiju", pa "pobili" "Sirijce". Daj izvor.

_____

Što se tiče Hanasira, to "vraćanje" mi liči na imaginarno "vraćanje" Kusaira. Uostalom, ova mapa koja se apdejtuje iz sata u sat tu bajku najbolje demantuje - Hanasir pod kontrolom SAA
Sto se tice "bacanja hemije" stvarno mi je dojadilo po hiljaditi put stavljat linkove od jucer od strane pro-ass-sadista obozavanog, a do jucer cionisticko-atlantisticko-imperijalistickog, Human Rights Watch-a i Komisije Ujedinjenih Nacija
Koga zanima neka sam progugla Human Rights Watch Syria, ili United Nations Syria.

Kome je mrsko guglat, evo ukratko. Projektili, kakve na tom ratistu posjeduje samo Putinov drveni lutak Ass-sadista, dosli su iz dva pravca sa teritorije pod kontrolom Putinovog drvenog lutka. Hemijske otrove koji su upotrijebljeni u napadima posjeduje jedino Putinov drveni lutak. Nakon napada Putinov drveni lutak je objerucke potrcao da preda i unisti HO a kasnije i da ratifikuje medjunarodni ugovor o hemijskom oruzju, e ne bi li izbjegao da dobije po pi^ki, a i kako bi zasad neometano nastavio masovno ubijanje civila konvencionalnim oruzjem.

U ovom kontekstu, stvarno je ironicna ovogodisnja Nobelova za mir. Kao, neije fino sto ih je 1400 potamanio hemijom, ali je sasvim u redu sto ih je 100,000 potamanio skudovima.
Challenger__

#6702 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ovlašćena Komisija UN se UOPŠTE nije bavila počiniocima akta u Guti i sam gen. sek. UN Ban Ki Mun je kategorički rekao da izvještaj ne sadrži krivca.

To što fanove terorista rukovodi da te izvještaje interpretiraju u skladu sa svojim željama, to se može okačiti na *****.
Avetinho

#6703 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Ovlašćena Komisija UN se UOPŠTE nije bavila počiniocima akta u Guti i sam gen. sek. UN Ban Ki Mun je kategorički rekao da izvještaj ne sadrži krivca.

To što fanove terorista rukovodi da te izvještaje interpretiraju u skladu sa svojim željama, to se može okačiti na *****.
Jesi li procitao ijedan od ovih izvjestaja? Ili samo advancetovo i RT tumacenje?
Challenger__

#6704 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jedna lingvistička/filološka zanimljivost:

Image

Akcija deblokade Damaska (iz februara ove godine) kada je SAA preuzela Otaibu i počela deblokadu grada, ima naziv - Armageddon.
Last edited by Challenger__ on 12/10/2013 00:25, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#6705 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:OK, nećemo se sada natezati... Neka Sa'vox ispiše svoje, možda su "revolucionari" povratili i Kuseir. A možda i padne Damask.

:wink:
- U Halebu je nakon dugo vremena za opozicionare situacija zaista teška, ne vjerujem da su izmislili vijest o vraćanju Hanasira. Međutim, bitnije od Hanaisra je šta će biti sa Al Sefirom. Ako Al Sefira pane otvoren je put prema aerodromu Kuvejris kojeg revolucionari drže u okruženju, ako deblokiraju Kuvejris sva slobodna teritorija haleba bi ponovo bila žestoko ugrožena. Hezbullah je danas poslije džume ponovo žestoko napadao na ebu Džerin, ako on ponovo pane ode i al Sefira...
Avetinho

#6706 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Jedna lingvistička/filološka zanimljivost:

Image

Akcija deblokade Damaska (iz februara ove godine) kada je SAA preuzela Otaibu i počela deblokadu grada, ima naziv - Armageddon.
Ma ja. Sve se desava zbog Putinovog drvenog lutka.

Uzalud vam nadanja. NECE BITI TRECEG SVJETSKOG RATA ZBOG DRVENOG LUTKA. Putin ce ga bacit pod autobus cim ga jos malo iskoristi.

Armagedon se desava jedino sirijskim civilima koje Putinov drveni lutak masovno ubija vec trecu godinu.
Challenger__

#6707 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Evo šta o Al-Safiri piše vrlo realističan provladin komentator (inače Amerikanac):
Al-Safira in #Aleppo:

Pro-SAA pages are prematurely announcing victory in Al-Safira. Unfortunately, Al-Safira is still heavily immersed with Jabhat al-Nusra terrorists. There is an estimated 5,000-6,000 terrorists that have fortified the northern part of the city. They know the SAA siege is coming soon and that the Syrian Air Force will bombard the area prior to the attack. Realistically, they have no escape route and they have made it clear that they will fight until their last soldier dies - it's not like the Syrian Arab Army would take them as prisoners anyways.

My prediction:

The Syrian Air Force ferociously bombs the northern part of the city. Then the Syrian 4th Mechanized Division, along with 4,000 soldiers part of the 3rd Army Corps, will begin their assault on the city. The attack will come from three directions: west, north and south. This isn't Al-Qusayr - you won't see Hezbollah and you won't see many militias. The SAA will also be ruthless in their assault because they have no choice. Once Jabhat al-Nusra is flanked from the north and south, the real assault will begin. Heavy artillery will flood the terrorists and create many enemy casualties. The terrorists will have two choices: flee to the east or face annihilation.

-Leith
Syrian Perspective

SAA će napadati sa 3 strane i ostaviti istok za evakuaciju.
Challenger__

#6708 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jedna američka digresija, radi raje koja je otvorena za informacije a ne radi ovih provincijskih, usplahirenih neofoba, sa pukog evropskog dna:

- naime, pisao sam o akciji bajkera u USA, Washington D.C. koja je načela atmosferu političke korektnosti a koja u osnovi odražava jedno šire raspoloženje, želju, da se američko društvo vrati svojim izvorima, odnosno ustavnim vrijednostima, za koje vjeruju da su ugrožene od administracije...

Image

- sada se priprema pohod kamiondžija ( :mrgreen: ) na glavni grad, u opticaju je i ideja o Impeachmentu.

Image

Mislim da nismo daleko od jednog epohalnog bumerang efekta, odnosno, da oni koji su drugima spremali "proljeća" mogu vrlo lako da ga osjete na svojoj sopstvenoj koži.

Truckers Ride For The Constitution

U to ime - have a nice trip!
astala_vistala

#6709 Re: Sirija

Post by astala_vistala »

Zauzimanje i oduzimanje vojnik punktova i gradskih mahala,jedino rijesenje (za godinu ili dvije kada pogine sto vise civila i sto vise se oslabi Sirija) Mirovni sporazum posrednik sile koje su i prouzrokovale rat,i jos nek im nametnu neki dejton kao kod nas i recite njihovoj djeci da odma sele iz Sirije jer napredka nece biti jedno 50 godina.
Challenger__

#6710 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Leith (Amer), provladina "Syrian Perspective", opet provaljuje :-D . Već je fasovao ban na FB.
Image
Al-Qaeda's version of the tv show, X-Factor. Mustafa ibn Jaraadan Hakeer is singing his rendition of Michael Jackson's "Beat It" with "Takbeer It."

"You Better Kill Yourself, You Better Fire What You Can,
We Only Want To See Blood, Just Be Like The Taliban,
You Wanna Be Tough, You Better Eat That Heart - Man
So Eaaaaattt It, But It's Not Halal!

Just Takbeer It, Takbeeeeer IIIIIIItttttt, Takbeeeeer IIIIIIIttttttt!
All Kafirs Must Be Defeated
Sleeping with my Donkey, One more jihad - I might,
Sleeping with my goat should be right.
Just Takbeer It, Takbeeeeer IIIIIIItttttt!
Just Takbeer It, Takbeeeeer IIIIIIItttttt
Just Takbeet It, Takbeeeeer IIIIIIItttttt
Just Takbeer it, Takbeeeeer IIIIIIItttttt"
:lol: :lol: :lol:

Syrian Perspective

Laku nooooooooooooooooć!
Avetinho

#6711 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Jedna američka digresija, radi raje koja je otvorena za informacije a ne radi ovih provincijskih, usplahirenih neofoba, sa pukog evropskog dna:

- naime, pisao sam o akciji bajkera u USA, Washington D.C. koja je načela atmosferu političke korektnosti a koja u osnovi odražava jedno šire raspoloženje, želju, da se američko društvo vrati svojim izvorima, odnosno ustavnim vrijednostima, za koje vjeruju da su ugrožene od administracije...

Image

- sada se priprema pohod kamiondžija ( :mrgreen: ) na glavni grad, u opticaju je i ideja o Impeachmentu.

Image

Mislim da nismo daleko od jednog epohalnog bumerang efekta, odnosno, da oni koji su drugima spremali "proljeća" mogu vrlo lako da ga osjete na svojoj sopstvenoj koži.

Truckers Ride For The Constitution

U to ime - have a nice trip!
Ne bi ti vjerovao koliko ima razlicitih politickih ideja u SAD. Tamo ljudi razgovaraju, a u Siriji takvima Putinov drveni lutak skida glave.
Klavikula

#6712 Re: Sirija

Post by Klavikula »

masala, masala, cujem puklo oko Damaska, teroristi u rasulu, pobunjenici se predaju :bih: :bih:

danas je, valjda, dan za samo lijepe vijesti. neka fala Bogu, nek i sutra bude :-D

:bih: :bih: :bih: :bih:
Avetinho

#6713 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:masala, masala, cujem puklo oko Damaska, teroristi u rasulu, pobunjenici se predaju :bih: :bih:

danas je, valjda, dan za samo lijepe vijesti. neka fala Bogu, nek i sutra bude :-D

:bih: :bih: :bih: :bih:
Vidim citao se advance.
Klavikula

#6714 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ako mislis na ovu vijest nisam jos, al hocu :wink:
Avetinho

#6715 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:ako mislis na ovu vijest nisam jos, al hocu :wink:
Samo naprijed!

Poslije toga, drzi govore kako nama svima ostalima mediji ispiraju mozgove.
Avetinho

#6716 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Challenger__ wrote:Ovlašćena Komisija UN se UOPŠTE nije bavila počiniocima akta u Guti i sam gen. sek. UN Ban Ki Mun je kategorički rekao da izvještaj ne sadrži krivca.

Jesi li procitao ijedan od ovih izvjestaja? Ili samo advancetovo i RT tumacenje?
{Nista}
To sam i mislio. Ne pise u advancetu ili RT ili PRESSTV, mora biti da se nije ni dogodilo.
sarajevoxxxx

#6717 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dio svjedočenja Sirijca koji je prošao kroz pakao Zijabije

ebanese Hezbollah and Iraqi Abul Fadel al-Abbas sectarian militias staged a brutal massacre in suburban Damascus today. "We stepped on the bodies of our neighbors, relatives, and kids as we were fleeing Thiabia", one of the survivors said. More than 100 civilians are reported to have been slaughtered.

The village was overrun by the sectarian militias this morning following three days of stiff resistance from the locals. Regime aircraft had carried out intense bombing sorties.

Bodies piled high as the militias pursued and killed some of those fleeing for their lives. The killing was carried out to a ritual of sectarian chanting, a survivor said. Houses were set on fire.

A string of villages in southern Damascus have been under an iron-clad siege for months. No food or medication are allowed in. Locals in neighboring villages are now bracing themselves for a similar fate.
Avetinho

#6718 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Ja Sam Odavle wrote:bla,bla,bla...
Slušaj me dosadna trolčino. Ovaj Sarajlija (Challenger__) zna da kome je Bog oduzeo pamet, niko mu je ne može vratiti, kome je Bog oduzeo vid i sluh, nema lijeka koji mu može pomoći.
{itd}
Na ovo sam htio davno odgovoriti, ali sam nekako smetnuo. Nikad nije kasno.

Recider, Chelo, gdje si ti bio u ratu u Sarajevu? Ako se nisi bio rodio, sve u redu. Na kojoj strani ti je bio tata? Vidim ides na cetnicke i ustaske portale. Ako si bio mali, sve u redu. Ako si bio za rata, na kojoj si bio strani? Ako si bio mali za rata, gdje je bio tata? Na kojoj strani? Nemoj mi reci da je sjedio u podrumu, ili prvi zdusio jer "ovo nije njegov rat".

Ako mozes posteno odgovoriti na ova pitanja, onda nam pricaj kako je sve to fino sto Ass-sadista, Putinov drveni lutak, rusi sirijske gradove i masovno ubija civile. Mozda forumasi KLIX-a mognu shvatiti, jer to je za starije Sarajlije, i uopste Bosance, bila svakodnevnica. Narocito kad citamo kako nam ruske casne sestre i kanadski blogeri objasnjavaju ko je koga bombardovao na Markalama.

Onda mozda mognem i shvatiti zasto smatras Putina spasiocem svijeta.

Nije da ja nesto diskvalifikujem ljude po cetnistvu i ustastvu. Imam i ja danasnjih prijatelja koje je rat zatekao na drugoj strani -- sta ces, zivot.

Ali ako kazes da si bio na prvoj liniji da branis Sarajevo (ne Istocno), ili bar da ti je neko od rodbine branio Sarajevo (ne Istocno), onda bih mogao pristati da malo i ozbiljnije poslusam tvoju demagogiju.

I samo ovo jos: uopste me ne zanima ko si ni ko ti je familija, ali mozda mi pomogne shvatiti kako mozes pravdati razvlacnje pameti sirijcima od strane Putinovog drvenog lutka.
Klavikula

#6719 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kakv trol Tito dragi, sta tebe zaboli neka stvar ko je gdje bio u ratu ovdje, kad je ovo tema o Siriji, a ne o Bosni. unistavanje teme lvl 8697.
Avetinho

#6720 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Pa jao Klavikulice jesi li i ti citao izvjestaje kanadskih strucnjaka i ruskih casnih sestara ko je bombardovao koga u Sarajevu?
Bas isto kao i u Siriji.

I nije da me zaboli, ali je lakse shvatiti stav. Ako je lik sjedio u tenku na Trebevicu, onda ga nije previse briga sta je bilo na Markalama.

Tako ti to nekako dodje i u Alepu i Homsu. Rokaj, tamo nema srpskog zivlja mlogo.
Last edited by Avetinho on 12/10/2013 05:32, edited 1 time in total.
Avetinho

#6721 Re: Sirija

Post by Avetinho »

.
underwater

#6722 Re: Sirija

Post by underwater »

Klavikula wrote:kakv trol Tito dragi, sta tebe zaboli neka stvar ko je gdje bio u ratu ovdje, kad je ovo tema o Siriji, a ne o Bosni. unistavanje teme lvl 8697.
Jes trol, al (kao i ostali koji ovdje drze stranu rebelsa) trol po partijskoj liniji ... :D
Inace, srce mi se cjepa od kolicine sucuti koju dobri bosnjani osjecaju sa porobljenim narodom sirije ... diktator asad i ostale bullshit spike
Izetbegovic i SDA vire iz guzice amerikanaca i Erduana ... natjecu se sa Kratkim i SDPom ko ce biti revnosniji u podrzavanju americke politike bilo gdje ... ne bi li dobili neke poene kod svojih gospodara ... dakle, to sa pravdom i istinom nema veze, kao sto je bilo i u slucaju Libija ... jebe se njima za sirijski narod
S druge strane Islamska (z)vjerska zajednica je preduzece ... koja mora da podjeli plate ... oni gledaju od kuda dolaze donacije ... i u tu tikvu pushu ... zato sergije za rebelse na dzumi ....mali back to Libiya ....Ceric je samo 10 dana nakon sto je dobio visemilionsku donaciju od Pukovnika na hutbi ga proglasio monstrumom ... ali pare nije vratio ... toliko o njihovom osjecaju za politicku korektnost.
KOnacno, ta vahabitska zajednica ... i balkanski emirati story :D ... oni su opet cista politicka partija ... ovi mali troleri su podmladak koji se pokusava dokazati ... zadobiti povjerenje svojih taguta ... sto onda rmoze rezultirati sa nekim incom ... $$$ ... sta drugo da rade, da pasu travu ... a na pomolu je tako veliki projekat
Nije u bosni popularno biti za Siriju ... no poredeci sa arapskim drzavama bosna je super demokracija ... mozes onda zamislit kakvo jednoumlje tamo vlada!
Herr Flick

#6723 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
_majevica_

#6724 Re: Sirija

Post by _majevica_ »

Herr Flick wrote:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Lijepa melodija :-D
husein_kapetan

#6725 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

https://www.youtube.com/watch?v=fqEia5gts6w#t=303
Silovit udar SAA na šire područje Al Safire. Mnogo mrtvih i ranjenih.Lokalno stanovništvo u evakuaciji. Govore da su otvorili koridor prema Kvers vojnom aerodromu.
Locked