RUSIJA
- zunazu
#6701 Re: RUSIJA
Čedomir Jovanović o Ivici Dačiću, Aleksandru Vučiću i Rusiji, novembar 2016.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6702 Re: RUSIJA
kakva majstorija gospodina vladimira
prvo izbaci gb iz eu, onda ubaci cg u nato(uskoro) i sada postavlja donalda na mjesto predsjednika amerike
ne zovu ga đaba šahista
prvo izbaci gb iz eu, onda ubaci cg u nato(uskoro) i sada postavlja donalda na mjesto predsjednika amerike
ne zovu ga đaba šahista
- Kikibombona
#6704 Re: RUSIJA
Gledam dokumentarac o pokretu 'Nashi' uz snazan osjecaj gadjenja...
Biti opozicionar, kriticar vlasti, nije lako u zemlji Rusiji.
Putin se promovirao u ruskog Boga. A nece ni on jos dugo, biloski sat otkucava. Kada ode Bog sa visedecenijskim stazom na vlasti, slom carstva je neminovnost. Ne razvija se konkurencija. Ili se radi o poltronima ili isprepadanim opozicionarima.
Primjer 1. Medvedev
Poltron. Prihvatio da bude Putinov sluga na vlasti. Figura koju Putin pomjera kako zeli. Covjek bez integriteta.
Primjer 2. Nemcov
Ubijen.
Primjer 3. Kasparov
Protjeran.
Biti opozicionar, kriticar vlasti, nije lako u zemlji Rusiji.
Putin se promovirao u ruskog Boga. A nece ni on jos dugo, biloski sat otkucava. Kada ode Bog sa visedecenijskim stazom na vlasti, slom carstva je neminovnost. Ne razvija se konkurencija. Ili se radi o poltronima ili isprepadanim opozicionarima.
Primjer 1. Medvedev
Poltron. Prihvatio da bude Putinov sluga na vlasti. Figura koju Putin pomjera kako zeli. Covjek bez integriteta.
Primjer 2. Nemcov
Ubijen.
Primjer 3. Kasparov
Protjeran.
- Challenger__
#6705 Re: RUSIJA
Ko je to "protjerao" Kasparova? Njemcov je potpuni autsajder. Uz to vezan sa podzemljem. Ubijen. Ko ga je ubio? Vlast?
Razmišljati ne biti glup.
- Kikibombona
#6706 Re: RUSIJA
Koji su trenutno najistaknutiji ruski opozicionara?Challenger__ wrote:Ko je to "protjerao" Kasparova? Njemcov je potpuni autsajder. Uz to vezan sa podzemljem. Ubijen. Ko ga je ubio? Vlast?
Slavenska bagra.
O Birtancima, Francuzima i Amerima mislim sve najgore, psihopate koje ubijaju po svijetu, al' makar u njihovim drzavama ima slobode. Pa evo, americki izbori su uprkos svemu festival demokratije... To sto pobise pola svijeta je jedno, a drugo sto su vlastitu zemlju dobro uredili. U Americi se ne pita jedan covjek kao u Rusiji. Tramp je predsjednik, ali necemo moci raditi sto zeli. Daleko od toga. Jebo drzavu u kojoj jedan covjek vlada, da mu se niko ne moze suprostaviti.
- Challenger__
#6707 Re: RUSIJA
Uopšte ne ulazim u komparacije niti moja kritika lažnih teza znači apologiju pojedinaca i sistema. Pogledaj šta ti radiš... Nekritički preuzimaš DALEKO NAJGLUPLJE teze koje nemaju nikakvo uporište u činjenicama. Znaš li ti uopšte ko je Njemcov? Čovjek formata Sejfudina Tokića. I manje od toga. Ispod najnižeg što možeš zamsliti. Pišeš da je Kasparov protjeran a to je notorna budalaština, laž.Kikibombona wrote:...
Dakle, ako kažem da je to laž, ne znači da glorifikujem njihov sistem ili aktuelne nosioce moći.
A ovo što si napisao gore - "slovenska bagra" je dno-dna. Posuđeni autošovinizam.
________
Mislim, stari libo me tuki, ako ćeš da budeš muška "Drvenija", samo izvoli. Replicirao sam SAMO ZATO što mislim da vrijediš i kao čovjek i kao komunista (
- Kikibombona
#6708 Re: RUSIJA
Nisi naveo imena istaknutih ruskih opozicionara?
- Challenger__
#6709 Re: RUSIJA
Svi oni koji ne participiraju u vlasti su opozicija, a imaš ih u parlamentu, guglaj. Sve je to opozicija iako su saglasni oko nekih temeljnih stvari sa vladajućom strankom. Ako tražiš nekog profila Njemcova, to je Aleksej Navalni.
______
______
-
Drvenija87
#6710 Re: RUSIJA
japin_mutapi wrote:kakva majstorija gospodina vladimira
ne zovu ga đaba šahista

-
Drvenija87
#6711 Re: RUSIJA
Last edited by Drvenija87 on 13/11/2016 09:17, edited 1 time in total.
- spreca
#6713 Re: RUSIJA
Pretjerujes ili nemas pojmaChallenger__ wrote:Uopšte ne ulazim u komparacije niti moja kritika lažnih teza znači apologiju pojedinaca i sistema. Pogledaj šta ti radiš... Nekritički preuzimaš DALEKO NAJGLUPLJE teze koje nemaju nikakvo uporište u činjenicama. Znaš li ti uopšte ko je Njemcov? Čovjek formata Sejfudina Tokića. I manje od toga. Ispod najnižeg što možeš zamsliti. Pišeš da je Kasparov protjeran a to je notorna budalaština, laž.Kikibombona wrote:...
Dakle, ako kažem da je to laž, ne znači da glorifikujem njihov sistem ili aktuelne nosioce moći.
A ovo što si napisao gore - "slovenska bagra" je dno-dna. Posuđeni autošovinizam.
________
Mislim, stari libo me tuki, ako ćeš da budeš muška "Drvenija", samo izvoli. Replicirao sam SAMO ZATO što mislim da vrijediš i kao čovjek i kao komunista () i kao forumaš. A ako ti se bunca, no problemo, samo ti svoj posao... "blah, blah, blah...".
- General War
#6714 Re: RUSIJA
HAHAHAHAHADrvenija87 wrote:Ponos ruske mornarice

Ako sa ovim rat ne dobiju, nisacim nece
- Kikibombona
#6715 Re: RUSIJA
Ti si vec jednom pisao da nije jednostavno pisati u ruskoj vlasti na internetu, jer imaju veoma jake sluzbe koje prate sve zivo. To govori dosta o karakteru drzave. Pa mater im jebem, ne vjerujem da prate ovu nasu cemernu BiH i sta neko pise po forumima.spreca wrote: Pretjerujes ili nemas pojma
Mozes li odgovoriti... Kako je biti kriticar Putina u Rusiji, opozicioni politicar ili novinar? Da li se ljudi plase?
Ako ne zelis pisati o tome, shvatit cu.
Na ovo pitanje svakako mozes odgovoriti...
Drug je poslom u Ukrajini. Bas mi pise kako je upoznao lika koji radi na benzinskoj pumpi, plata 100e.
Inace, kaze da se u Ukrajini tenzije itekako osjete... ratna psihoza...
- GeeTnT
#6716 Re: RUSIJA
Ima jedna kvaka u vezi kuznjecova.....nakon nuklearnog napada, chipovi, procesori i integralna kola crkavaju....lampa nikad!General War wrote:HAHAHAHAHADrvenija87 wrote:Ponos ruske mornarice
![]()
Ako sa ovim rat ne dobiju, nisacim nece
Ko razumije i ko zna sta su " lampe " zna o cemu pisem...
- insomnia78
#6717 Re: RUSIJA
Da, nakon nuklearnog napada Kuznetcov ce odnijeti prevagu
[emoji1]
[emoji1]
- spreca
#6718 Re: RUSIJA
filter je uglavnom na domacim..............da ukrainci su inace tolerantni(radio sam u ukraini 90-96)dosta slican mentalitet nasem......ovi drugi su ranije bili uzasni...sad se je to malo popravilo vecom kontrolom saobracajnih sluzbi.....a sto se tice tenzija , vjerovatno u ratu suKikibombona wrote:Ti si vec jednom pisao da nije jednostavno pisati u ruskoj vlasti na internetu, jer imaju veoma jake sluzbe koje prate sve zivo. To govori dosta o karakteru drzave. Pa mater im jebem, ne vjerujem da prate ovu nasu cemernu BiH i sta neko pise po forumima.spreca wrote: Pretjerujes ili nemas pojma
Mozes li odgovoriti... Kako je biti kriticar Putina u Rusiji, opozicioni politicar ili novinar? Da li se ljudi plase?
Ako ne zelis pisati o tome, shvatit cu.
Na ovo pitanje svakako mozes odgovoriti...
Drug je poslom u Ukrajini. Bas mi pise kako je upoznao lika koji radi na benzinskoj pumpi, plata 100e.Kaze da su Ukrajnici nevjerovatno tolerantni u saobracaju, susta suprotnost od recimo Grka i sl. Niko ne svira, nista, samo laganica. Nema nervoze u voznji. Jesu i Rusi takvi?
Inace, kaze da se u Ukrajini tenzije itekako osjete... ratna psihoza...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6719 Re: RUSIJA
najbolje sve vrnut u viktorijansko doba na paru i zaprežna kola 
- Drvosjeca iz Dejcica
#6720 Re: RUSIJA
insomnia78 wrote:Da, nakon nuklearnog napada Kuznetcov ce odnijeti prevagu
[emoji1]
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
dezurni_ucenik
- Challenger__
#6723 Re: RUSIJA
Ni jedno ni drugo.spreca wrote:Pretjerujes ili nemas pojma
Njemcov je nekad bio neko i nešto a u međuvremenu je postao politička *arina, vanparlamentarna periferija, politički niko i ništa.
- Sanjarko
#6724 Re: RUSIJA
Gledo neki dan dokumentarac Putinov Poljubac.
Ono Fasizam u Rusiji al bukvalno, nisam mislio da je tak tamo.
Pokret Nashi ko Hitlerova Omladina.
Ono Fasizam u Rusiji al bukvalno, nisam mislio da je tak tamo.
Pokret Nashi ko Hitlerova Omladina.
- spreca
#6725 Re: RUSIJA
Nemozes ga porediti sa Tokicem....cuj karina...pa otisao iz politike u biznisChallenger__ wrote:Ni jedno ni drugo.spreca wrote:Pretjerujes ili nemas pojma
Njemcov je nekad bio neko i nešto a u međuvremenu je postao politička *arina, vanparlamentarna periferija, politički niko i ništa.