Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- typeOnegative
#6701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
L.e.g.
Imam vec ugovor sa ART-om, tako da...............a teta koja se javila je rekla da nema problema, da dolaze za 15 dana[/quote][/quote]
Ne znam odakle si,i i ima li u mjestu gdje zivis korisnicki centar ili Art-neta ili Telemacha.Kao sto su i kolege rekli ,najbolje da odes u najblizi korisnicki centar, i tamo odradis proceduru.Ugl. ugovor koji imas s ART-net-om moras raskinuti i potpisati novi s Telemach-om,zahtjev se evidentira,iz Sarajeva salju nalog i teh.ekipa dodje na adresu.A koliko ces cekati, ovisi od broja naloga.Ja sam cekao,mislim oko 7-8 dana,a frendu su dosli neki dan,cekao je samo tri dana.Neces puno cekati,jer popustio je onaj prvi val navale,ko je mislio prikljuciti,prikljucio je.
Imam vec ugovor sa ART-om, tako da...............a teta koja se javila je rekla da nema problema, da dolaze za 15 dana[/quote][/quote]
Ne znam odakle si,i i ima li u mjestu gdje zivis korisnicki centar ili Art-neta ili Telemacha.Kao sto su i kolege rekli ,najbolje da odes u najblizi korisnicki centar, i tamo odradis proceduru.Ugl. ugovor koji imas s ART-net-om moras raskinuti i potpisati novi s Telemach-om,zahtjev se evidentira,iz Sarajeva salju nalog i teh.ekipa dodje na adresu.A koliko ces cekati, ovisi od broja naloga.Ja sam cekao,mislim oko 7-8 dana,a frendu su dosli neki dan,cekao je samo tri dana.Neces puno cekati,jer popustio je onaj prvi val navale,ko je mislio prikljuciti,prikljucio je.
- typeOnegative
#6702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam niciji advokat, ne branim T-mach, i nisam placen od nikoga,ali ima i druga strana price.Evo u subotu navecer sam prijavio kvar na internetu,i na veliko iznenedjenje u nedjelju (neradni dan),tehnicar mi zvoni na vrata oko 13h ˝prijavili ste kvar˝.Ne znam kako je u drugim gradovima po tom pitanju,ali i prije dok je bio ART-net ,sto se tice Travnika,a evo i sad, nikad nije bilo problema.Cesto se znalo desit,da nakon poziva,tehnicari u roku od pola sata pojave na adresi,a dok sam bio na BHT, jednom sam cekao 15 dana,i kad sam isp....io i zaprijetio odjavom svih usluga koje imaju veze s njima,tek onda su dosli i pitali u cemu je problem.Tako da,sto se mene tice,imaju cistu peticu po osnovi brige o korisnicima.stroga normala wrote:Šta im je sa internetom, pa ni TuneIn radio se ne može slušati bez prekida!
Podrška 0 nažalost, mislio sam da je BH telekom jedini kod kojih intervenciju tehnike čekaš danima, ali Telemach ih je izgleda nadmašio.
13.05 prijavio kvar na internet modemu, znam i koji se operater javio ali neću da ofiram jer možda nije do njega, elem "javit će mi se tehničari sutra prije nego dođu"
Još uvijek ni traga ni glasa!
Sreća pa sam problem sam riješio, ali red je da se nazove.
- Telemach
#6703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani,stroga normala wrote:Šta im je sa internetom, pa ni TuneIn radio se ne može slušati bez prekida!
Podrška 0 nažalost, mislio sam da je BH telekom jedini kod kojih intervenciju tehnike čekaš danima, ali Telemach ih je izgleda nadmašio.
13.05 prijavio kvar na internet modemu, znam i koji se operater javio ali neću da ofiram jer možda nije do njega, elem "javit će mi se tehničari sutra prije nego dođu"
Još uvijek ni traga ni glasa!
Sreća pa sam problem sam riješio, ali red je da se nazove.
zahvaljujemo na Vašem komentaru, da bismo provjerili Vaše navode i u potpunosti odgovorili na Vaš post molimo Vas da nam u inbox dostavite korisničke podatke.
- Telemach
#6704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno, odgovor Vas čeka u inboxu. Zahvaljujemo na saradnji.SHTEVELEC wrote:@Telemach - ako nije problem da mi odgovorite na upit koji sam poslao prije par dana u PM, moze li se problem rijesiti ili ne?
- Telemach
#6705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molimo Vas dostavite nam podatke u inbox, provjerićemo i u najkraćem roku realizirati Vaš zahtjev, ukoliko bude neophodno pozvaćemo mi Vas.L.e.g wrote:Ja 10.04 zvao centar da hocu da uzmem trio paket, kao doci ce za 15 dana. Prodje 15 dana, opet nazovem, nemaju me uopste u evidenciji. Ponovo uzmu podatke, i opet ce doci za 15 dana. Evo proslo i 25 dana nikoga ni da nazove. Novi broj centra samo izbacuje
- Telemach
#6706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@avaksavaks wrote:Meni je rečeno 7-10 radnih dana pošto ima dosta zahtjeva a u ponedeljak je 7. radni pa ćemo da vidimo!elektrika wrote:Koliko se otprilike ceka da mi prikljuce duo mix paket, posto evo cekam vec 4 dana da mi dodju.
Nastojimo sve zahtjeve realizirati u najkraćem roku, svakako period realizacije ne prelazi onaj predviđen Ugovorom. Za područje koje ste naveli je neophodno da se uradi reparacija mreže, stoga Vas molimo za strpljenje.
- avaks
#6707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čekaću vas kao što sam čekao Dayton...
I još jednom kažem nadam se da ste brži od telekoma jer i oni po mjesec ili dva razvlače ^^
I još jednom kažem nadam se da ste brži od telekoma jer i oni po mjesec ili dva razvlače ^^
-
DON_eARL
#6708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Idući četvrtak će biti veselo izgleda. 
- seoBIH
#6709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako to radi BHTELEOCm, ne ko ovi lihvari (cij net korsitim) iz teLemachA.U skladu sa pravilom 39/2008 Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK) korisnicima drugih mrežnih grupa (osim mreže BH Telecom-a) onemogućeno je pozivanje kratkih kodova koji počinju sa 14xx (ovaj kod se može dobiti samo iz mreže BH Telecom-a). Korisnicima drugih mrežnih grupa na raspolaganju je besplatni broj telefona 080027777.
- Maharadza
#6710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što to?DON_eARL wrote:Idući četvrtak će biti veselo izgleda.
- fortaleza
#6711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možda korekcija brzina?
Il se samo otvara novi korisnički centar showroom u Kiseljaku?
Il se samo otvara novi korisnički centar showroom u Kiseljaku?
-
DON_eARL
#6712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Navodno će biti iznenađenja nekih. Da ne bude zabune, iduća sedmica je u pitanju.Maharadza wrote:Što to?DON_eARL wrote:Idući četvrtak će biti veselo izgleda.
- typeOnegative
#6713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nadam se ,ne neugodnih 
- Maharadza
#6714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ajde da i to vidimo! Valjda neće i ta tvoja najava izrasti u novu sagu kao o "strašnim novinama kod BHT-a" koja je eno trenutno do septembra dogurala sa najavama, a unazad par mjeseci već traju glasine?!DON_eARL wrote:Navodno će biti iznenađenja nekih. Da ne bude zabune, iduća sedmica je u pitanju.Maharadza wrote:Što to?DON_eARL wrote:Idući četvrtak će biti veselo izgleda.
- fortaleza
#6715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A možda uvođenje vod servisa i pogledaj propušteno preko tv-a, kao što je to urađeno na SBB-u u Srbiji, ona "plava linija" kao na D3 GO. Kod nas ova opcija "pogledaj ispočetka" ne funkcionira.
http://youtu.be/_0yMrph6K0E?t=4m50s
A vidim na SBB-u imaju preko 20 radijskih kanala (ne lokalnih) raspoređenih po vrsti muzike.
A vidim na SBB-u imaju preko 20 radijskih kanala (ne lokalnih) raspoređenih po vrsti muzike.
-
StupskaBitanga
#6716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da i oni ne uvedu Fox HD
-
DON_eARL
#6717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Do sada sam "plasirao" samo provjerene informacije, od provjerenih izvora.Maharadza wrote: Ajde da i to vidimo! Valjda neće i ta tvoja najava izrasti u novu sagu kao o "strašnim novinama kod BHT-a" koja je eno trenutno do septembra dogurala sa najavama, a unazad par mjeseci već traju glasine?!
Mislim da su novine vezane za internet i MMDS izvjesne, da li će još nešto pored toga biti, ne znam.
Kao što rekoh, četvrtak iduće sedmice, biće veselo.
- typeOnegative
#6718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fakat,bilo bi lijepo da uvedu bar pogledaj propusteno,mada,ne vidim razloga zasto ne,jer rijec je o istoj kompaniji.Vjerovatno ce uvesti i tu mogucnost u dogledno vrijeme.fortaleza wrote:A možda uvođenje vod servisa i pogledaj propušteno preko tv-a, kao što je to urađeno na SBB-u u Srbiji, ona "plava linija" kao na D3 GO. Kod nas ova opcija "pogledaj ispočetka" ne funkcionira.
- avaks
#6719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da će to biti odgovor na HSovo povećanje brzinaDON_eARL wrote:Do sada sam "plasirao" samo provjerene informacije, od provjerenih izvora.Maharadza wrote: Ajde da i to vidimo! Valjda neće i ta tvoja najava izrasti u novu sagu kao o "strašnim novinama kod BHT-a" koja je eno trenutno do septembra dogurala sa najavama, a unazad par mjeseci već traju glasine?!![]()
Mislim da su novine vezane za internet i MMDS izvjesne, da li će još nešto pored toga biti, ne znam.
Kao što rekoh, četvrtak iduće sedmice, biće veselo.
Držimo fige hehe
-
Mustang1
#6720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta ce vam vece brzine jbt .. Gledam danas na HD kanalu ne znam koji ima prijevod na danski,norveski i swedski da se ukljuci
DObro je malo im je falilo da pogode pravi jezik na koji treba da bude prijevod 
- seoBIH
#6721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
povecanje UploadaBubalo1 wrote:Sta ce vam vece brzine jbt .. Gledam danas na HD kanalu ne znam koji ima prijevod na danski,norveski i swedski da se ukljuci![]()
DObro je malo im je falilo da pogode pravi jezik na koji treba da bude prijevod
- agent_zero
#6722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel mi može neko reći jel ovo dole sve ok? Radi se o prikazu stanja mog cisco modema.
system:
Receive Power Level: 7.6 dBmV
Transmit Power Level: 37.2 dBmV
downstream channel:
Bit Rate: 15360000 bits/sec
Power Level: 7.5 dBmV
Signal to Noise Ratio: 40.0 dB
upstream channel:
Symbol Rate: 1228800 bits/sec
Power Level: 37.2 dBmV
system:
Receive Power Level: 7.6 dBmV
Transmit Power Level: 37.2 dBmV
downstream channel:
Bit Rate: 15360000 bits/sec
Power Level: 7.5 dBmV
Signal to Noise Ratio: 40.0 dB
upstream channel:
Symbol Rate: 1228800 bits/sec
Power Level: 37.2 dBmV
- avaks
#6723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Code: Select all
http://www.speedguide.net/faq_in_q.php?qid=78- @ngel
#6724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam pitanje vezano uz telemach pakete tacnije tv+internet. Prije nekih 6 godina prikljucila sam i nternet i kablovsku a tadasnja kompanija je bila Global Net. Imala sam minimalni paket koji sam u pocetku placala 27 KM a poslije se to povecalo na 31.5 KM, tacnije Kablovska 15 i internet 16,5 KM. Sve promjene koje su dosle kada je Telemach preuzeo kompaniju Global Net nisu se odrazavale na cijenu kao ni na brzinu interneta i to je ostalo sve do dan danas. Juce me zovu iz kompanije Telemach i traze da primijenim paket jer ovaj koji sam do sad placala vise ne postoji, a minimalni koji su mi ponudili kosta 39 KM, kazu ako ne prihvatim oni ce mi iskljuciti intenet.
Ono sto mene zanima je da li kompanija moze tako na svoju ruku povecavati cijene na stetu korisnika, ili se moraju drzati ugovora koji je potpisan sa tadasnjom kompanijom, da li je iko bio u ovoj situaciji i da li je uredu da se korisnici zovu i na neki nacin ucjenjuju...jer ako je odluka donesena da se taj paket izbaci onda su to trebali najaviti ili pismenim putem obavijestiti...ovako djeluju jako neprofesionalno a pitam se da li je pravno regularno.
Ono sto mene zanima je da li kompanija moze tako na svoju ruku povecavati cijene na stetu korisnika, ili se moraju drzati ugovora koji je potpisan sa tadasnjom kompanijom, da li je iko bio u ovoj situaciji i da li je uredu da se korisnici zovu i na neki nacin ucjenjuju...jer ako je odluka donesena da se taj paket izbaci onda su to trebali najaviti ili pismenim putem obavijestiti...ovako djeluju jako neprofesionalno a pitam se da li je pravno regularno.
- fortaleza
#6725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti stari paketi nisu u ponudi i ne mogu se priključiti od kraja 2010. samo što si ti nastavila koristiti stare pakete, naravno da im je u interesu da uzmeš paket iz aktualne ponude... Ako blefiraju ostaje ti internet, mada sumnjam.