Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Raigor Stonehoof

#66976 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Edit -Libero-. Bez spominjanja rodbine i zena drugim forumasima. Diskusija o konkretnim temama. Upozorenje.
Cossack

#66977 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Obuca9 wrote:Znači sad u kadru imamo jednog povrijeđenog golmana i jednog golmana koji ima više očiju nego profesionalnih utakmica u karijeri.

Hoćemo li još jedan aplauz za uvaženog magistra sporta, aVdulaha Ibrakovića, na sjajno selektiranom igračkom kadru?
Čime ti se Ibrak toliko zamjerio da ga ovdje mjesecima pereš na ruke? Ohani malo zbog sebe jer ljudima rapidno padaš u očima.
Obuca9

#66978 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Cossack wrote:
Obuca9 wrote:Znači sad u kadru imamo jednog povrijeđenog golmana i jednog golmana koji ima više očiju nego profesionalnih utakmica u karijeri.

Hoćemo li još jedan aplauz za uvaženog magistra sporta, aVdulaha Ibrakovića, na sjajno selektiranom igračkom kadru?
Čime ti se Ibrak toliko zamjerio da ga ovdje mjesecima pereš na ruke? Ohani malo zbog sebe jer ljudima rapidno padaš u očima.
Time što smatram da svoj posao nije radio kako treba, šta je problem? Po Musemiću se moglo pljuvati, po igračima se može pljuvati, po Uščupliću se moglo pljuvati, ali ako nešto kažeš protiv Abdulaha, onda si pljuvač, kompleksaš i padaš ljudima u očima?

Tebi ako je svejedno što trenutno u ekipi imamo osam stopera i šest desnih bočnih, a po jednog golmana, lijevog beka i napadača i dva vezna, meni nije. Mene to boli i za direktnog krivca zbog takvog stanja u ekipi smatram upravo njega. Ako zbog toga nekima padam u očima, onda su to ljudi kojima su očito pojedinci iznad kluba, tako da mi nije plaho žao.
Logovan

#66979 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Image
Cossack

#66980 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Obuca9 wrote:
Cossack wrote:

Time što smatram da svoj posao nije radio kako treba, šta je problem? Po Musemiću se moglo pljuvati, po igračima se može pljuvati, po Uščupliću se moglo pljuvati, ali ako nešto kažeš protiv Abdulaha, onda si pljuvač, kompleksaš i padaš ljudima u očima?

Tebi ako je svejedno što trenutno u ekipi imamo osam stopera i šest desnih bočnih, a po jednog golmana, lijevog beka i napadača i dva vezna, meni nije. Mene to boli i za direktnog krivca zbog takvog stanja u ekipi smatram upravo njega. Ako zbog toga nekima padam u očima, onda su to ljudi kojima su očito pojedinci iznad kluba, tako da mi nije plaho žao.
Hajde da kažemo da nije radio kako treba, sa čime se lično ne slažem. Je li neko njega morao dovesti? Je li neko za ovo vrijeme koliko je bio tu mogao reci to i to ti ne valja? Ako su mogli silni treneri dobiti pedalu mogao je on.

Ja koliko znam mi imamo tri golmana, četiri napadača i barem šest veznih igrača.

http://www.fksarajevo.ba/bs/prvi-tim

Ovdje su npr. Berberović i Kovačević stavljeni u odbrambene igrače a hladno mogu odigrati i kao zadnji vezni.

Kriviš Ibraka za mali broj broj napadača a šta je trebao, nagomilati ih iako je Dženan klasičnog napadača (Velkoskog) gurao na krilo jer forsira taktiku sa samo jednim napadačem?

Jbt. lik je doveo Oštrakovića koji je važio za jednog od boljih golmana u ligi i ne valja, doveo je Hebibovića koji je bio mokri san polovine PDF-a i opet ne valja. Doveo je Alispahića koji je za našu ligu trebao biti Jajalo 2. Tri puta je završio posudbu golmana Chelsea. Doveo je jednog Benku u našu fuc*ing ligu, Stepanova, Barbarića, Harmonija, Velkoskog, itd., itd... ali eto, Ibrak je personizacija svog zla u klubu. Ispostavilo se da ni Kuadio nije doveden bez razloga ali eto, valjda je Ibrak kriv i za činjenicu što nikada nije dobio pravu šansu. I da, prodajom Cimirota je "kriv" za najveci transfer u PL ikada!
Stroj-2

#66981 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Ibraković da je valjo osto bi u klubu, ne zaboravi ko je vlasnik kluba i ko donosi odluke. Priča se da ga je mahala otjerala, da ga je mahala tjerala, on je trebo već prošle godine nogu dobiti, a imo je 2 godine vremena, ljudi u klubu nisu bili zadovoljni njegovim radom, i otišo je, tako se radi u većim klubovima.
supercali

#66982 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by supercali »

F&N wrote:Jutros u hotelu Bristol sjede dva malezijca (zakljucio po boji koze i kosik ocima :D) vjerovatno amidzina delegacija, Selimovic, Hurtic i Kantardzic mislim.
Dok je amidzinih izaslanika ovdje tacno me bolibriga za mahalske price o Ibrakovicu i slicnim glupostima... Eh sad da li je u pitanju neka rutinska revizija ili se nesto kuha vidjecemo :)
to je vjerovatno ono sto sam vec pisao al vidjet cemo
sportski direktor koji treba doci na to mjesto je profesionalac u sirim okvirima ne samo u bih
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#66983 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Prvotimci odradili trening u Butmiru.
supercali

#66984 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by supercali »

sto se tice radovca meni lici da ce on ici saidovim stopama sloboda verder sarajevo
sarajevo leverkuzen ako se ostvari transfer pa vjerovatno ili opet u sa ili tamo neki drugoligas ili madjarska ceska i sl

zasto? talenat nije upitan
upitan je balkanski mentalitet i zelja za radom
ocigledno nema tu zelju a cim se domogne ili novca ili slave kurcoboilja je na djelu
kakve takve slave se dotakao jer vidimo zadnju godinu da je "slavan" na neki nacin a ponasanje i odnos prema poslu mu je sve samo ne profesionalan
sisa onda ti neki sumnjivi likovi oko njega sve to vodi da ce sigurno uspjeti da zavrsi jedan jak transfer u neki jaci klub i to je sve sto ce biti pozitivno

ovo su samo moja predvidjanja
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#66985 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Velkoski wrote:Prvotimci odradili trening u Butmiru.
To znaci da imaju neke svlacionice. Renoviran onaj postojeci mali objekat, ili su privremeni kontejneri o kojima se pricalo?
Baltazar_khan

#66986 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

e yebo ga operacija u londonu fakat smo pehovi neviđeni. nek nam je bog na pomoći s rezervnim golmanima :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#66987 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

-LIBERO- wrote:
Velkoski wrote:Prvotimci odradili trening u Butmiru.
To znaci da imaju neke svlacionice. Renoviran onaj postojeci mali objekat, ili su privremeni kontejneri o kojima se pricalo?
Ne znam to fakat, znam samo da su trenirali dole prvi put. :D

http://sport1.ba/fk-sarajevo-oslabljen- ... operaciju/

:(
Koshpa

#66988 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Koshpa »

Na zimu odma kupiti nekog kvalitetnog golmana, nista ne cekati i prepustati slucaju
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#66989 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Znaci Matej ide na operacij, i vrlo vjerovatno nece nazad na nastavak posudbe, eventualno mukotrpni nastavak pregovora oko toga. Sada smo osjetno oslabljeni. Vec treba razmisljati o kvalitetnoj zamjeni. Trziste je trenutno skuceno, al nesto se mora uganjati. Barem neka posudba opet.

Tuzno. Sretno Matej na operaciji i u nastavku karijere.
jeza u ledja

#66990 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Rekoh ja juce. Ako osjetis jaku bol u koljenu bez nekog udarca, to je najcesce povreda ligamenata, a to je gora povreda od loma noge.

Nevjerovatno majke mi. Najbolji i najomomiljeniji igrac, i to bas u ovom trenutku nakon onog derbija, se povrijedi u nekoj bezveznoj prijateljskoj utakmici koja se nije trebala ni igrati. I to povrijedi se tako da ga mozda nikad vise neces ni vidjeti u nasem timu. :shock:

:( :(
jeza u ledja

#66991 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Obuca9 wrote:
Cossack wrote:

Gubis brate kredibilitet ako se javljas samo da se jos jednom sjetis Ibrakovica. Shvatili smo. Ok. Hajmo dalje, o trenutnim desavanjima u klubu.
trener-profesionalac

#66992 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by trener-profesionalac »

samo da se zahvalimo kompletnoj upravi sto opet po ko zna koji put nisu poslusali trenera i sto nam opet lazu da se ne mijesaju u njegov posao.hvala im sto su najbolje pojacanje poslije rata radi njihovog dokazivanja sposobnosti u marketingu poslali pod noz....fuj fukare one maloumne....
Baltazar_khan

#66993 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

a kakve su nam sad ovo veze s novim pazarom? igrače šaljemo na posudbu, pa prijateljska i onda su trenirali na ovim našim novim terenima na butmiru.
jeza u ledja

#66994 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Kakav grad, takav i klub.

:D
north

#66995 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Katastrofa je ovo sa Delačem :( ..trenutno jedini koji ima kontinuitet dobrih igara...da se povrijedio u duelu moglo bi se kriviti ljude koji su ovo organizovali i stavili ga da brani beznačajnu utakmicu, ali kod ispucavanja lopte :roll: ...pa to se moglo dogoditi i na treningu, ko kaže da ne bi, jednostavno ovo se dešava u fudbalu, samo što mi na to nismo na to navikli do sada...Velika šteta, nema ga do kraja polusezone, a upitno je možemo li ga očekivati i početkom naredne :(

Šta sad raditi, koga dovoditi, pitanje je za nekoga ko o tome odlučuje..Naše je da očekujemo da dobijemo golmana sličnih kvaliteta Delača.....a nekako se skrpiti još ovih nekoliko kola do pauze, osim Širokog zadnje kolo i Slobode kući, realno nemamo neke utakmice gdje bi golman trebao biti baš zapažen i imai puno posla, ako odbrana bude iole na visini zadatka...Sad ako će biti propuha svaku jebenu utakmicu, onda nas pišaj svakako :oops:
Last edited by north on 12/10/2015 19:34, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof

#66996 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

trener-profesionalac wrote:samo da se zahvalimo kompletnoj upravi sto opet po ko zna koji put nisu poslusali trenera i sto nam opet lazu da se ne mijesaju u njegov posao.hvala im sto su najbolje pojacanje poslije rata radi njihovog dokazivanja sposobnosti u marketingu poslali pod noz....fuj fukare one maloumne....
hocel neko banovati ovog?
Logovan

#66997 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Jebo te, pa jesmo pehovi, kud baš Delač da se povrijedi. :zid: Imamo još 4 redovna kola (Velež, Mladost, Sloboda, Olimpic), plus 3 dodatna (Drina, Travnik, lištica). Dovesti nekog odmah ili vjerovati u Plakala i Oštrakovića. :-)
al-em

#66998 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Boze sacuvaj.
Jos otjerali rezervnog golmana.
Kakvi amateri.
animus

#66999 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by animus »

Logovan wrote:
Jebo te, pa jesmo pehovi, kud baš Delač da se povrijedi. :zid: Imamo još 4 redovna kola (Velež, Mladost, Sloboda, Olimpic), plus 3 dodatna (Drina, Travnik, lištica). Dovesti nekog odmah ili vjerovati u Plakala i Oštrakovića. :-)
Ostri i Plakalo nisu losa zamjena. Sasvim dobri za ovu ligu i nije mi jasna panika. Sta smo trebali imati nekog vrhunskog golmana na klupi. Pa nismo Celzi, jebem ga treba biti malo realan.
Logovan

#67000 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

animus wrote: Ostri i Plakalo nisu losa zamjena. Sasvim dobri za ovu ligu i nije mi jasna panika. Sta smo trebali imati nekog vrhunskog golmana na klupi. Pa nismo Celzi, jebem ga treba biti malo realan.
Ma Oštraković mi djelovao uplašeno u onih par utakmica što je branio. U Plakala vjerujem više i to zato što je mlad, imat će želju da se dokaže. Sad ne znam kako će Ješić odlučiti, neka dobro razmisli.
Locked