Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#66951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Koje ograniceno razmisljanje. Pa odes na salter i trazis kopiju racuna i izvrsis placanje. Sta je problem? Posaljes mail, zatrazis racun na mail?
korisnik namba1

#66952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by korisnik namba1 »

un1ted wrote:Koje ograniceno razmisljanje. Pa odes na salter i trazis kopiju racuna i izvrsis placanje. Sta je problem? Posaljes mail, zatrazis racun na mail?
Vidis ograniceno je tvoje razmisljanje jer pises na pamet.Kad odes na salter ne znaju kolko si duzan.Jedino da se ceka pred kraj mjeseca da podjele racune.
kakavdanakneiskustvu

#66953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

photo&video wrote:Ne znam da li je Telemach odgovorio za neselektivna zatamnjenja? Nisam upratio, hajde telemase sto si stidan???? :(

nije
Telemach

#66954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

korisnik namba1 wrote:
un1ted wrote:Koje ograniceno razmisljanje. Pa odes na salter i trazis kopiju racuna i izvrsis placanje. Sta je problem? Posaljes mail, zatrazis racun na mail?
Vidis ograniceno je tvoje razmisljanje jer pises na pamet.Kad odes na salter ne znaju kolko si duzan.Jedino da se ceka pred kraj mjeseca da podjele racune.
Pozdrav korisnik namba1,

Na Vaš upit ,uvijek možete provjeriti stanje računa pozivom na naš kontakt centrar,putem e-maila [email protected] ili u nekom od naših Korisničkih servisa.Ukoliko ste prijavljeni na e-račun ,isti stiže na Vaš e-mail najkasnije do 8-og u mjesecu.
Zamolit ćemo da precizirate kojoj opciji na portalu ne možete pristupiti ?
Možete nam dostaviti Vaš broj Ugovora u pp,provjerit ćemo sve što je potrebno i javiti Vam se sa povratnim informacijama.
korisnik namba1

#66955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
korisnik namba1 wrote:
Pozdrav korisnik namba1,

Na Vaš upit ,uvijek možete provjeriti stanje računa pozivom na naš kontakt centrar,putem e-maila [email protected] ili u nekom od naših Korisničkih servisa.Ukoliko ste prijavljeni na e-račun ,isti stiže na Vaš e-mail najkasnije do 8-og u mjesecu.
Možete nam dostaviti Vaš broj Ugovora u pp,provjerit ćemo sve što je potrebno i javiti Vam se sa povratnim informacijama.
Hvala za odgovor isto tako bih vam postavio pitanje na koje zelim iskren odgovor.Zasto pokazivac racuna radi i napise se racun na vrijeme a kad se izvrsi uplata istog to se na stranici ne evidentira?Kako moze mjesec dana da se to desava a vas odgovor kad se nazove i daju podatci bude da je sve u redu i da je do sistema?Pa ako je do sistema kako moze pisat na vrijeme dug a uplata ne?Isto tako nije moguce izgleda zbog tog desavanja izvrsit uplatu jer na salter kad se ode ljudi nemaju pojma kolko sam duzan.Ili napravite to kako treba da nebi dolazilo do konfuzije sto nas sto vasih radnika ili jednostavno tu opciju uklonite ako niste u stanju napravit.Ovo stvarno vise nema smisla i ne mislim se sa vama igrat gluhit telefona jer ste upoznati sa problemom.
MTV

#66956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Pink International Company i Željko Mitrović potpisali saglasnost Direct Mediji o akviziciji televizija Pink M i Pink BH

Pomoću sredstava od ove akvizicije, Željko Mitrović postaće stoprocentni vlasnik centralne i najznačajnije kompanije Pink sistema.

Pink International Company i Željko Mitrović potpisali su danas saglasnost Direct Mediji odnosno United Mediji da pristupi procesu dobijanja saglasnosti od nadležnih agencija za konkurenciju, a povodom akvizicije dve terestrijalne televizije, televizije Pink M u Crnoj Gori i televizije Pink BH u Bosni i Hercegovini.

Strategija razvoja i budući planovi Pink Media Grupe usmereni su ka ubrzanom razvoju produkcije, gradnji novih produkcionih kapaciteta, puštanju novih kablovskih kanala kao i transformaciji ka potpuno digitalnom obliku!

U skladu sa ovim ambicijama Pink Medija Grupa je donela odluku da svoje resurse koncentriše u Srbiji i na taj način uspostavi bolju i produktivniju kontrolu nad svim svojim televizijskim, produkcionim i digitalnim operacijama koje ima u skoro 20 zemalja Evrope i Sveta!

Sredstva od ove akvizicije Pink Media Grupa će upotrebiti za izgradnju novih produkcionih kapaciteta, brži razvoj i širenje platforme sa preko 60 Pink kanala kao i za otkup 10 posto udela Pink International Company kojim će Željko Mitrović ponovo postati 100 odsto vlasnik centralne i najznačajnije kompanije Pink sistema!
http://www.pink.rs/vesti/74528/pink-int ... -i-pink-bh
fusion_ba

#66957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

vidim na eon-u za total tv su izbacili hayat i face a ubaceni su prije mjesec dana....danas je promijenjen raspored kanala pa im je mozda promaklo, nesto je cudno da su ih vec stvarno izbacili
na eon-u preko tm su i dalje tu
diablobih

#66958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

fusion_ba wrote:vidim na eon-u za total tv su izbacili hayat i face a ubaceni su prije mjesec dana....danas je promijenjen raspored kanala pa im je mozda promaklo, nesto je cudno da su ih vec stvarno izbacili
Nisu valjda vise na satelitu uopste, jer nisu platili neku licensu, zato ih nema na total tv ili bilo kojem satelitu.
fusion_ba

#66959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

diablobih wrote:
fusion_ba wrote:vidim na eon-u za total tv su izbacili hayat i face a ubaceni su prije mjesec dana....danas je promijenjen raspored kanala pa im je mozda promaklo, nesto je cudno da su ih vec stvarno izbacili
Nisu valjda vise na satelitu uopste, jer nisu platili neku licensu, zato ih nema na total tv ili bilo kojem satelitu.
pa i nisu na satelitu, bili su ih samo ubacili na EON prije mjesec dana ali evo sad ih nema vise.
diablobih

#66960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

fusion_ba wrote:
diablobih wrote:
pa i nisu na satelitu, bili su ih samo ubacili na EON prije mjesec dana ali evo sad ih nema vise.
Ocigledno zato sto ih nisu mogli preko satelita dati, ne zele ni da moze preko EONa.

Dok ovamo imaju licensu zemaljskim putem, pa ih Telemach ima u obje varijante.
fusion_ba

#66961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ipak su ih vratili u međuvremenu :D
Nešto čačkaju pa malo ima malo nema
Telemach

#66962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

[/quote]

Pozdrav korisnik namba1,

Možete nam dostaviti Vaš broj Ugovora u pp,provjerit ćemo sve što je potrebno i javiti Vam se sa povratnim informacijama.[/quote]
Hvala za odgovor isto tako bih vam postavio pitanje na koje zelim iskren odgovor.Zasto pokazivac racuna radi i napise se racun na vrijeme a kad se izvrsi uplata istog to se na stranici ne evidentira?Kako moze mjesec dana da se to desava a vas odgovor kad se nazove i daju podatci bude da je sve u redu i da je do sistema?Pa ako je do sistema kako moze pisat na vrijeme dug a uplata ne?Isto tako nije moguce izgleda zbog tog desavanja izvrsit uplatu jer na salter kad se ode ljudi nemaju pojma kolko sam duzan.Ili napravite to kako treba da nebi dolazilo do konfuzije sto nas sto vasih radnika ili jednostavno tu opciju uklonite ako niste u stanju napravit.Ovo stvarno vise nema smisla i ne mislim se sa vama igrat gluhit telefona jer ste upoznati sa problemom.[/quote]
@korisnik namba1,
Zamolit ćemo da nam u pp dostavite korisničke podatke kako bismo provjerili tačnost prikazanog stanja na portalu Moj Telemach. Također, kolege iz korisničkog centra raspolažu informacijom o zaduženju korisnika i žao nam je ukoliko je nastao propust te niste dobili precizne podatke o istom.
avaks

#66963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ni kod mene se Mojtelemach nije dozvao još...
Stanje 0.00, zadnja dva mjeseca također kaže da nije uplaćeno a sve regularno.
Od ovih zadnjih izmjena portal ne radi uredno, i nije individualni problem očigledno :-)
korisnik namba1

#66964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote: Zamolit ćemo da nam u pp dostavite korisničke podatke kako bismo provjerili tačnost prikazanog stanja na portalu Moj Telemach. Također, kolege iz korisničkog centra raspolažu informacijom o zaduženju korisnika i žao nam je ukoliko je nastao propust te niste dobili precizne podatke o istom.
Ja cu vas zamolit da to napravite jer kako rece kolega iznad nije na individualnom nivou,da vam je zao napravili bi a nebi se mjesec sa vama oko toga natezao,ne samo ja nego vecina korisnika :-)
Podatke dajem samo policiji i eventualno kad nazovem vas sa kucnog tel. pa znate o kome se radi a inace ne dolazi u obzir,fino sam rekao da sam u mjesecu zvao par puta i uvjek ista prica,do sistema.Mislim da ovo nije uredu ni prema vasim kolegama koji kad nazovem kazu da je do sistema,ispade da su ljudi nestrucni i daju lazne informacije :-)
Napravite ga!
Hvala.
duffy_duck

#66965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Primjetio sam da imam malo problema prilikom pokretanja bilo koje stvari sa mobitela i izmjerim kad ono jedva 0.12
a evo saljem vam signale http://prntscr.com/jrbumh da uporedite.
Posmatrac_007

#66966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

Imam isti problem sa prikazom stanja računa. Prikazan mi bio iznos zaduženja a kada sam uplatio iznos veći od zaduženja, na portalu se promijenilo na 0,00, pretplate nema nigdje :-)
Na 1360 su jedva negdje pronašli iznos pretplate, imam osjećaj da operater istovremeno vrši uvid u tri baze. Ranije je sve uredno radilo, nakon ove nadogradnje evo mjesec dana problemi, bolje da ne nadograđujete ili da beta verzije ne puštate u produkciju dok ih ne ispeglate :)
Sa Unifonom i dalje isti problemi, od novembra 2017. nije bilo nikakvih poboljšanja unifona niti nadogradnje, pozivi i dalje ne rade uredno i ne može se čuti sagovornik na androidu 6. Odgovor iz napredne podrške je da unifon radi na androidu 7 i da se nastojim nadograditi, nema pomena da će ispeglati aplikaciju, pa tako koristim Unifon 1.0.5 koji na androidu 6 bolje radi od posljednje verzije 1.0.7. Jednom riječju savjetuju mi da kupim novi telefon :roll: Sve u svemu nisam vidio bagovitije aplikacije od Unifona. Od 90 aplikacija koje imam na telefonu, telefon samo za unifon prijavljuje da "aplikacija ne radi uredno i da je imala 10 restarta u posljednje vrijeme" :)
vanjki

#66967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

Kada se misli aplikacija Moj Telemach popraviti da radi kao sto je to bilo prije dva mjeseca kada si mogao vidjeti sve uplate i kada je sve bilo transparentno. Prije kada u Bbi uplatim racun odmah se na Moj Telemach vidjela promjena tj.uplata.
Telemach zasto se toliko dugo ceka da se ovaj problem rijesi?
semirsar

#66968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Došlo je do greške, pokušaj ponovo kasnije
ja ne mogu ni da udjem na mojportal :mrgreen:
dowydyenya

#66969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Došlo je do greške, pokušaj ponovo kasnije

Isti slucaj.
kakaljin

#66970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

semirsar wrote:Došlo je do greške, pokušaj ponovo kasnije
ja ne mogu ni da udjem na mojportal :mrgreen:
Takodjer i kod mene isto pise.

ovo je do njih neki kurslus nastao.

Valjda ce se sto prije popraviti ili vratiti na verziju koja je radila dok ne poprave
zateznistub

#66971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Nahrani cuke I ništa ne diraj...

Image
Reglan

#66972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Imam jedno pitanje, kad otvorim mojtelemach.ba stoji da je moje zaduzenje 0,00 KM
Kad otvorim pregled racuna stoji sljedece

Image

Ovaj za maj racun nije jos ni dosao ali ovaj od aprila je placen sredinom maja, pa me buni sto stoji kao placeno 0,00 KM.
Da li je to greska u sistemu ili nije prosla uplata racuna(racun uplacen u posti).
korisnik namba1

#66973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

To je taj problem o kojem svi ovde pricamo a traje mjesec dana.
Telemach

#66974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck wrote:Primjetio sam da imam malo problema prilikom pokretanja bilo koje stvari sa mobitela i izmjerim kad ono jedva 0.12
a evo saljem vam signale http://prntscr.com/jrbumh da uporedite.
@duffy_duck,
Zamolit ćemo da nam dostavite broj Ugovora kako bismo provjerili navedeno.
crnivrag

#66975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach večeras u digitalnu programsku shemu uvrštava 94 nova digitalna TV kanala (od toga cijeli Pink paket) + ostale kanale koje smo tražili, a imaju ih drugi operateri u zemlji i regiji.
Locked