Sirija

Locked
Kikibombona

#66926 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Abd-Qader Moua'amin, Somalac, jedan od lidera islamskog hilafeta :D

Image

Konacno djeca u Siriji, ovaj put Rojavi mogu uciti na kurdskom jeziku!

Kobane

Image

Image

Ovi ljudi se bore protiv sovinistickog Baath rezima, protiv islamistickih vjerskih fanatika, protiv mrziteljske i uvijek zlocinacki raspolozene Turske...

Sve ce doci na svoje, ne mogu zlocinci dovijeka orgijati nad jednim narodom!
Avetinho

#66927 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:Avetinho dominator. gre'ota ga ne staviti na ignore.
Sta kazes, sad ce to putinko i ass-sadista sredit za cas. Jos par stotina buradi i sve ce bit u redu. Nece vise imat civila za ubijati.
Challenger__

#66928 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Ovi ljudi se bore protiv sovinistickog Baath rezima, protiv islamistickih vjerskih fanatika, protiv mrziteljske i uvijek zlocinacki raspolozene Turske...

Dobro je ba, odvadi.
von_admir

#66929 Re: Sirija

Post by von_admir »

slobodna_teritorija wrote:
lobista wrote:
As Putin says: "What is a moderate rebel? ..do they cut the heads off slower?.
Kaze Putin: Sta je umjereni buntovnik? Onaj sto sjece glavu sporije!

Homs! Rucni rad FSA!

18+ 18+ 18+ 18+

https://pbs.twimg.com/media/CSGJisWW0AAMjEm.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CSFW8dHVEAAS8_u.jpg

nakon ogromnih masakara nad nedužnom sirijskom djecom od strane djecoubica i Asadovih poklonika, pravo je osvježenje vidjeti njihove govnarske face sa punim ustima pijeska ! :thumbup:

Evo ga jos jedan klonirani sa xx nalogom otvorenim po redu :lol: .
Sta cemo sa onim djecoubicama sto zgazise necije dijete danas tenkom?

PS Obrisi se oko usta ili popij kamilicu (neko je vec pisao ) a ako hoces mozes i na jednu pivu ja castim ili ljutu :lol:
Last edited by von_admir on 25/10/2015 01:29, edited 1 time in total.
Em2r

#66930 Re: Sirija

Post by Em2r »

Avetinho wrote:
Em2r wrote:
Avetinho wrote:Em2r je trol. Njega ne zanima tema nego bi da zakuha a nema pojma o cemu se radi.
Ti si licemjer.
Slusaj. Prije nego pocnes frcati optuzbe i svoje sudove, predlazem ti da se dobro trave napases, i pure najedes, pa onda ucestvujes u diskusiji. Zelen si, i vec sam i ovako previse vremena na tebe potrosio. Ovako neces nigdje dospjeti jer ce ti administracija ukidati svaki nik, kolikogod se ti puta prijavljivao.

Odmori majstore, citaj pazljivo sta ko pise i nemoj vrijedjati ljude onako odoka.

Stagod, mislim da ces uskoro biti banovan.
Sta ako me ne banuju? Kome ces njih prijaviti? Uciteljici?

Ja jos nikome nisam nista opsovao niti kome rekao da je glup retardiran ili sta ja znam. To sto moje pisanje tebe pogadja u "moral" je tvoj problem a ne moj niti administracije. A i da me banuju da se malo odmorim i resetujem. Kad vidim skim u istoj drzavi zivim bude mi tesko. Jadna je buducnost bosne sa ljudima koji podrzavaju najvece zlo danasnjice.
Kikibombona

#66931 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Ovi ljudi se bore protiv sovinistickog Baath rezima, protiv islamistickih vjerskih fanatika, protiv mrziteljske i uvijek zlocinacki raspolozene Turske...

Dobro je ba, odvadi.
Notorni sovinisti i bolesnici!

Ovi ljudi nisu imali pravo na jezik, na kulturu... na bilo sta sto cini jedan narod... samo u jednoj akciji su oduzeli 100 000 drzavljanstava. Monogi Kurdi, dakle, nisu imali ni licne dokumente. Moze se nabrajati koliko hoces... To sto su Baathisti iz Iraka i Turci prema njima bili gori, ne znaci da su sirijski Baathisti bili dobri. Nedo bog nikome takvu dobrotu...

Kurdi u Siriji mrze Asada i to je cinjenica. Ne mrze ga zato sto je prema njima bio dobar.
Challenger__

#66932 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

A ono još lupeta, lupeta, lupeta i ne vidi da ga niko ne *ebe ni 2%. Dobro je rekao veliki E. Magnier, "trolovi su izuzetno glupe osobe koje su uvjerene u svoju inteligenciju".
Challenger__

#66933 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Ovi ljudi nisu imali pravo na jezik, na kulturu... na bilo sta sto cini jedan narod... samo u jednoj akciji su oduzeli 100 000 drzavljanstava. Monogi Kurdi, dakle, nisu imali ni licne dokumente. Moze se nabrajati koliko hoces...
Kiki... Ima nas ovdje koji vrlo dobro znamo da je more Kurda prebjeglo iz Turske u Siriju i uzurpiralo tuđu, asirsku imovinu, zemlju pa i nekretnine i da su onda tu silom stečenu imovinu i status željeli legalizovati. Ne ide to tako. Daleko je njihova prošlost od anđeoske.

Daleko!
Klavikula

#66934 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Avetinho wrote:
Klavikula wrote:Avetinho dominator. gre'ota ga ne staviti na ignore.
Sta kazes, sad ce to putinko i ass-sadista sredit za cas. Jos par stotina buradi i sve ce bit u redu. Nece vise imat civila za ubijati.
dominator.
Challenger__

#66935 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sirija, kao i ostale arapske države je bila u povojima postkolonijalne epohe, bila je manjkava, nije bila idealna, daleko od toga. Ali prošlost Kurda je bila razbojnička.
Co0l

#66936 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Challenger__ wrote:

Dobro je ba, odvadi.
Notorni sovinisti i bolesnici!

Ovi ljudi nisu imali pravo na jezik, na kulturu... na bilo sta sto cini jedan narod... samo u jednoj akciji su oduzeli 100 000 drzavljanstava. Monogi Kurdi, dakle, nisu imali ni licne dokumente. Moze se nabrajati koliko hoces... To sto su Baathisti iz Iraka i Turci prema njima bili gori, ne znaci da su sirijski Baathisti bili dobri. Nedo bog nikome takvu dobrotu...

Kurdi u Siriji mrze Asada i to je cinjenica. Ne mrze ga zato sto je prema njima bio dobar.
Turci su im priznali pravo na jezik,kulturu itd.O pasošima da i ne govorimo.Dakle,ne lupaj.
Kikibombona

#66937 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:Sirija, kao i ostale arapske države je bila u povojima postkolonijalne epohe, bila je manjkava, nije bila idealna, daleko od toga. Ali prošlost Kurda je bila razbojnička.
Kakve su ovo gluposti Cheli?

Kurdi u Siriji nisu imali vlast da su mogli bilo sta raditi...

Gdje si samo to iskopao?

Kako ce uzrpirati?
Istjerati Asirca iz stana, a Baathisticka antikurdska policija da to sve promatra i odobrava?

Fakat ne kontam...

Kurdi tek sad imaju vlast u Siriji. Rezultat toga je apsolutna ravnopravnost Kurda, Arapa i Asiraca.
Avetinho

#66938 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote: Kakve su ovo gluposti Cheli?
Kikibombona

#66939 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote: Turci su im priznali pravo na jezik,kulturu itd.O pasošima da i ne govorimo.Dakle,ne lupaj.
Kakvo sranje!

Znas li da u Turskoj ne smijes pisati na kurdskom, objaviti knjigu na kurdskom!?
Znas li da se u sudnici ne smijes braniti na kurdskom?
Znas li da se u drzavnim skolama ne smije koristiti kurdski?

Entitet RS je u odnosu na Tursku sto se toga tice izvor slobode!
Challenger__

#66940 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

To nisu gluposti nego činjenice. A za njih ne znaš jer valjda vrijeme brojiš od starijeg Assada. O tome je ispisano more literature a i Garda ti je skretao pažnju na njihov kriminal na sjeveru Sirije ali si se oglušavao na njegove upise.
Avetinho

#66941 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:

To nisu gluposti nego činjenice. A za njih ne znaš jer valjda vrijeme brojiš od starjeg Assada. O tome je ispisano more literature a i Garda ti je skretao pažnju na njihov kriminal na sjeveru Sirije ali si se oglušavao na njegove upise.
Ne znam ni ja ko se ovdje vise prosipa, celo ili kikibomona.
insomnia78

#66942 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Nije zar da Kurdi 'oce ukrast'?
Kikibombona

#66943 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:

To nisu gluposti nego činjenice. A za njih ne znaš jer valjda vrijeme brojiš od starijeg Assada. O tome je ispisano more literature a i Garda ti je skretao pažnju na njihov kriminal na sjeveru Sirije ali si se oglušavao na njegove upise.
Mislis na genocidni otomanski projekat, za koji upravo Otomani snose glavnu krivicu kao organizatori i idejni tvorci...!??

Sto se tice Asiraca... Barzani ih zove krscanski Kurdi... kaze da su to njegova braca i da im je mjesto u Kurdistanu. Dakle, misli na Asirce u Iraku. Javili su se nekakvi Asirci iz Amerike i porucili da nisu Kurdi, da nemaju nikakvu etnicku poveznicu i zamolili Barzanija da ih ne zove Kurdima. :D

S druge strane...

Image
(IraqiNews.com) Dohuk – Kurdish military official announced on Monday, that more than 900 Christian volunteers a military course have joined the formations of the Peshmerga forces, noting that the volunteers will perform their duties in the Nineveh area.

Media official of the training center of the Peshmerga said in press statement, ” 914 volunteers from the Christians of Nineveh area completed a military course in a training center in Bachkabour area west of Dohuk,” noting that, “the duration of the session lasted for two months.”
Hiljade krscana je obuceno i opremljeno od strane Pesmergi. Postavljao sam slike nebrojeno puta.... Nece biti iznenadjenje ako se pokrajina Nineva prikljuci Kurdistanu.
Last edited by Kikibombona on 25/10/2015 02:04, edited 1 time in total.
Co0l

#66944 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Turci su im priznali pravo na jezik,kulturu itd.O pasošima da i ne govorimo.Dakle,ne lupaj.
Kakvo sranje!

Znas li da u Turskoj ne smijes pisati na kurdskom, objaviti knjigu na kurdskom!?
Znas li da se u sudnici ne smijes braniti na kurdskom?
Znas li da se u drzavnim skolama ne smije koristiti kurdski?

Entitet RS je u odnosu na Tursku sto se toga tice izvor slobode!
Pa u Francuskoj se kaznjava upotreba stranih rijeci u parlamentu,zasto bi turske sudnice bile drugacije :-)

Pricas o Turskoj prije AKP-a koji je pokrenuo veliku kampanju vracanja prava Kurdima a kojoj je prijetnja upravo teroristicko djelovanje nekih koji se kriju iza pripadnosti Kurdima.

12. juni 2012. u 13:09
Turska: Kurdski jezik ulazi u državne škole

"Kurdski jezik će se od sada učiti u državnim školama u Turskoj, prvi put u zemlji koja se suočava s kurdskom pobunom, uprkos nekim reformama koje su proširile prava ove velike manjine", izjavio je u utorak premijer Redžep Tajip Erdoan.
"Naši učenici će od sada moći da nauče lokalne jezike i dijalekte. Naprimjer, ako bude dovoljan broj učenika, kurdski jezik će se moći izabrati kao izborni predmet", izjavio je on u parlamentu pred poslanicima svoje Stranke pravde i razvoja. Erdoan je ovaj potez svoje vlade nazvao "historijskom mjerom".

Turska vlada je posljednjih godina dala velika prava, posebno kulturna, Kurdima u Turskoj, kojih ima između 12 i 15 miliona, u nadi da će prestati sukobi i da će se povećati šanse Turske da uđe u Evropsku uniju.

Kurdi su do sada mogli učiti svoj maternji jezik u privatnim ustanovama i na univerzitetu, ali ne i u državnim školama.

Stranka pravde i razvoja, na vlasti od 2002. godine, obećala je da će proširiti individualne slobode reformom zakona, ali je nastavila da se bori vojnim sredstvima protiv kurdskih separatista iz Kurdistanske radničke stranke (PKK), koju su brojne zemlje proglasile terorističkim pokretom.

radiosarajevo.ba

http://www.radiosarajevo.ba/novost/8336 ... -u-drzavne
walter kurtz

#66945 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

http://www.almasdarnews.com/article/isi ... est-daraa/
ISIS Group Claims Capture of Israeli Pilot in West Dara’a
Challenger__

#66946 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kakav Barzani, kakav Irak, pišem o sjeveroistoku Sirije, o provinnciji Hasaka.
Kikibombona

#66947 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Cool

To za skole mi je promaklo... Nisam siguran da se na kraju desilo.

Sta kazes na to da se ne smije objaviti knjiga na kurdskom, dok na ostalim jezicima, ukljucujuci recimo francuski, smije!? :lol:

Da je ta sovinisticka AKP normalna, ukinula bi momentalno sve te sovinisticke zakone.
insomnia78

#66948 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

walter kurtz wrote:http://www.almasdarnews.com/article/isi ... est-daraa/
A dje mu je Havion?
Co0l

#66949 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Cool

To za skole mi je promaklo... Nisam siguran da se na kraju desilo.

Sta kazes na to da se ne smije objaviti knjiga na kurdskom, dok na ostalim jezicima, ukljucujuci recimo francuski, smije!? :lol:

Da je ta sovinisticka AKP normalna, ukinula bi momentalno sve te sovinisticke zakone.
Jebe mi se i za AKP i za Erdogana,sto se mene tice mogu sutra predat vlast kome bilo.Najveci kandidati su oni koji su najvise i ugnjetavali Kurde.Ali AKP je u Turskoj za par godina za Kurde ucinila vise nego bilo ko od kako postoji i Turska i Osmansko carstvo a imaju tendenciju da nastave sa time.I sami Kurdi su to govorili.Naravno,oni koji po pamet ne idu na Rudaw.
Problem je sto je za tango,ipak,potrebno dvoje.
walter kurtz

#66950 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

insomnia78 wrote:
walter kurtz wrote:http://www.almasdarnews.com/article/isi ... est-daraa/
A dje mu je Havion?
ispalio se iz aviona valjda je imao problema :zoka:
Locked