Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jarobot wrote:Prije dva dana mi je prestao raditi Viber preko WiFi, uredno radi na mobilnim podatcima. Nije u pitanju samo jedan telefon nego čak 3 svi u kući ni jedan ne radi. Sve ostalo uredno radi preko WiFi na svim uređajima
Od puno ljudi sam cio sa se žale na viber. Ne dolaze poruke, kasne. Ili dođu tek kad uđeš u viber i slično, to traje danima
To je do telefona, kod nekih telefona se mora rucno podesiti da dolaze notifikacije, pa moras uci u aplikaciju da vidis poruku.
Poz, prebacio sam se nedavno na mojatv duo paket, jos upoznajem bhtelecom kako i sta :)E sad app na mobitelu Mojaweb tv..dal je to ista stvar kao Eon na Telemach ili..? Sto se tice koristenje, aktivacije..
damdam6 wrote:Poz, prebacio sam se nedavno na mojatv duo paket, jos upoznajem bhtelecom kako i sta :)E sad app na mobitelu Mojaweb tv..dal je to ista stvar kao Eon na Telemach ili..? Sto se tice koristenje, aktivacije..
Moju Web TV aktiviraš unosom svojih podataka kojima pristupaš svom "Moja TV" profilu putem BH Telecom stranice.
Servis ne sadrži sve kanale iz ponude, ali dostupna je i Moja TV Multiscreen aplikacija koju aktiviraš kodom koji ti se nalazi u postavkama STB-a, i koja ima sve kanale iz ponude.
Međutim Moja TV Multiscreen se naplaćuje 3 KM po aktiviranom uređaju, a radi na maksimalno 3 uređaja.
Da li je neko testirao ovu multiscreen na android box.ovima, kako radi ?
Obzirom da mi nije opcija da vucem jos jedan kabal, nekako mi sad kad spomenuste naum pade rjesenje android box, i na nju ova aplikacija, i hdmi na tv.
_Reds_ wrote:Da li je neko testirao ovu multiscreen na android box.ovima, kako radi ?
Obzirom da mi nije opcija da vucem jos jedan kabal, nekako mi sad kad spomenuste naum pade rjesenje android box, i na nju ova aplikacija, i hdmi na tv.
Ja testirao, i radi savršeno, međutim kod mene je Android box sa Android Mobile OS-om, nije mu Android TV OS.
Ali aplikacija savršeno radi, i čak su sve funkcionalnosti dostupne putem daljinskog od box-a.
damdam6 wrote:Poz, prebacio sam se nedavno na mojatv duo paket, jos upoznajem bhtelecom kako i sta :)E sad app na mobitelu Mojaweb tv..dal je to ista stvar kao Eon na Telemach ili..? Sto se tice koristenje, aktivacije..
Moja web tv je marka mjesečno može dati ruke za računara , mobitela, Android tv_a, nema sve kanale ali ima arene, moja tv sport, domace kanale, par filmskih, vrijedi marku
_Reds_ wrote:Da li je neko testirao ovu multiscreen na android box.ovima, kako radi ?
Ja testirao, i radi savršeno, međutim kod mene je Android box sa Android Mobile OS-om, nije mu Android TV OS.
Ali aplikacija savršeno radi, i čak su sve funkcionalnosti dostupne putem daljinskog od box-a.
Sto nije dobra na Android TV ? Kontao sam mozda kupiti Mibox S.
Zato sto ne postoji Moja TV Multiscreen App za Android TV
Pa ne znaci da aplikacija ne moze. Mozda se ne moze naci preko Google play, ali moze rucno. Osim ako se ni instalirati ne moze, ili ima problema sa aplikacijom.
_Reds_ wrote:Pa ne znaci da aplikacija ne moze. Mozda se ne moze naci preko Google play, ali moze rucno. Osim ako se ni instalirati ne moze, ili ima problema sa aplikacijom.
Nema problema, ja sam je bio ručno instalirao na Android TV OS sistemu, i također je radila bez problema i reagovala je na sve funkcije daljinskog upravljača.
_Reds_ wrote:Pa ne znaci da aplikacija ne moze. Mozda se ne moze naci preko Google play, ali moze rucno. Osim ako se ni instalirati ne moze, ili ima problema sa aplikacijom.
Nema problema, ja sam je bio ručno instalirao na Android TV OS sistemu, i također je radila bez problema i reagovala je na sve funkcije daljinskog upravljača.
jarobot wrote:Prije dva dana mi je prestao raditi Viber preko WiFi, uredno radi na mobilnim podatcima. Nije u pitanju samo jedan telefon nego čak 3 svi u kući ni jedan ne radi. Sve ostalo uredno radi preko WiFi na svim uređajima
Od puno ljudi sam cio sa se žale na viber. Ne dolaze poruke, kasne. Ili dođu tek kad uđeš u viber i slično, to traje danima
To je do telefona, kod nekih telefona se mora rucno podesiti da dolaze notifikacije, pa moras uci u aplikaciju da vidis poruku.
Licno imao slucaj, podesio, i sada sve ok.
Hajde i nama objasni šta si podesio? Da se ne mucimo, nema koje varijante nisam probao
sencobih wrote:
Hajde i nama objasni šta si podesio? Da se ne mucimo, nema koje varijante nisam probao
Da li je kod tebe Telemach ili Bhtelecom?
Znam da su imali problem ovi što su na Telemach mreži. Za Bhtelecom nisam čuo da se neko žalio.
I kod mene se to desava na BHT, nije do mobitela i postavki sigurno jer sam pogasio sve stednje i pozadinska gasenja. Ne desava se uvijek ali povremeno viber ne radi nikako preko kucnog neta, cim prebacim na mobilni odmah proradi.
sencobih wrote:
Da li je kod tebe Telemach ili Bhtelecom?
Znam da su imali problem ovi što su na Telemach mreži. Za Bhtelecom nisam čuo da se neko žalio.
I kod mene se to desava na BHT, nije do mobitela i postavki sigurno jer sam pogasio sve stednje i pozadinska gasenja. Ne desava se uvijek ali povremeno viber ne radi nikako preko kucnog neta, cim prebacim na mobilni odmah proradi.
Kada zeza tad je problem na svim uredjajima.
Možete se vratiti i na stariju verziju. Ako ste već sve isprobali?
Nekada i to zna biti problem?
Wibber uredno radi na mobilnim podacima, ali neće nikako na wifi u kući.
Znači jedan je iPhone jedan p30 i honor10.
Sve ostale aplikacije uredno rade vatsap mesindžer itd..
Čsk sam i ruter rebotao i ništa
Sve se nema a sve premium telefoni. Sve se nema a babo treći bajpas ugrađuje!!!
Wibber uredno radi na mobilnim podacima, ali neće nikako na wifi u kući.
Znači jedan je iPhone jedan p30 i honor10.
Sve ostale aplikacije uredno rade vatsap mesindžer itd..
Čsk sam i ruter rebotao i ništa[/quote]
Sve se nema a sve premium telefoni. Sve se nema a babo treći bajpas ugrađuje!!! [/quote]
He 1972@Znaš šta ne mogu reći hebo ti moj Babo sve i mrtvo i živo. Konju jedan. Babo-tata mi je rahmetli već 12 godina i zadnjih 30 godina što stičem stičem sam. Majmune jedan ako želiš biti duhovit obriši prvo sline.
mk ultra wrote:Jucer slao mail telecomu gdje imaju telefon na stanju
Niko ne odgovara
Pokusao danas 1444 javi ona da se snima razgovor i dalje tisina (3 puta u 10 minuta)
Zvao maltu niko se ne javlja
Odem na maltu - kolona (oko 1)
Upitam momka na naplati racuna gdje nema guzve ima li na stanju, kaze imaju 2 ali ako hoces rezervisati stani u drugi red
Nakon toga dolazi mail da kaze da nemaju taj mobitel na stanju
Dolazim opet maloprije, opet kolona, sad čekam
Nakon pola sata, kaze imamo ali rezervisano, ok odoh dalje
Odem u mercator kontam platiti sve od uređaja koji imam i uzeti bukvalno bilo sta
Kaze ne moze kod mene placanje svih rata za telefon, mora na obracun na maltu oni rade od 8 do 4
Platim racun koji imam i odem ko popisan
Ne idem mu u glavu da firma koja radi moderne telekomunikacijske sisteme radi analogno. Na stranici podaci o dostupnosti uređaja ne postoje, oni ne odgovaraju, on line rezervacije ne postoje, on line placanje ne postoji, dostava uređaja, itd itd
Nek ih ne cudi sto 90% njihovih korisnika proklinje i zeli da propadnu. 2019ta je godina u picku materinu
To sve što si napisao možeš uraditi i online preko linka:
zvao i 1444, tražio sad gdje imaju sad druga dva mobitela, za prvi očigledno nemaju na stanju
kaze covjek ima tu i tu, mogu li rezervisati
ne, nazovi poslovnicu i tako rezerviši
zvao sam poslovnicu ilidža 11 puta, poslovnicu malta zvali pa brat bratu 15 puta, poslovnicu obala 6 puta, poslovnicu novi grad (moja banka) 10 puta, niko se nije udostojio javiti, a svaki sam put čekao do kraja (postojali su periodi kad je bila nedostupna linija, tako da su očigledno tu, ali samo da zovu, ali ne i da se jave)
nazovem 1444 opet i objasnim sve, šuti čovjek, kaže ne znam što se ne javljaju
jebote tito 7 dana pokušavam da dobijem usranu informaciju o tome gdje ima mobitel i mogu li doći da ga kupim
ili možda treba da odem na svaki šalter u gradu, čekam jedno pola sata, pa da dođem da vidim imaju li...
Javili se neki dan, nakon skoro 2mj
Kazu zvala ih inspekcija, eto oni sad imaju uređaj
Rezervacija se, prema informacijama koje je dao covjek koji je zvao, vrsi zutim stikerom sa imenom koji se lijepi na kutiju od uređaja
Presli ljudi na Moja Tv, paket Net 1. Brzina 25/2 manje vise tako i pokazuje na speed test. E samo mi je cudno sto signal WiFi-a na mobitelu nikad nije na max nivou..sve radi za sad ok, nije bilo prekida i slicno ali mi nejasno ta jacina signala..Ni kad se stavi tipa mobitel do modem(neki na A, ne znam stvarno), i tada na mobitelu WiFi signal na pola ili 2/3 max..
damdam6 wrote:Presli ljudi na Moja Tv, paket Net 1. Brzina 25/2 manje vise tako i pokazuje na speed test. E samo mi je cudno sto signal WiFi-a na mobitelu nikad nije na max nivou..sve radi za sad ok, nije bilo prekida i slicno ali mi nejasno ta jacina signala..Ni kad se stavi tipa mobitel do modem(neki na A, ne znam stvarno), i tada na mobitelu WiFi signal na pola ili 2/3 max..
Provjeri wifi kanale da se ne preklapaju sa drugim mrežama
Prvi put sam koristio Travel paket al nigdje nema 4G da se poveze u roamingu
Super ono ne mjenjat karticu, ali et 3G i nema neku pokrivenost pogotovo u Sloveniji gdje nam povezuje na Telekom Slovenije
Zato sto ne postoji Moja TV Multiscreen App za Android TV[/quote]
Radi multiscreen na Android tv. Probao sam. Treba instalirati sa struka ili iz oblaka pošto nema na trgovini. I normalno treba sidelod može sidelod skinuti sa trgovine. Nisam baš bio oduševljen kvalitetom slike i nije bilo sportklubs